Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
- manyjobs23
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Χωράει περισσότερο γιατί μάλλον είναι τριπλό το καλαθακι που σου έστειλαν μαζί με το γυμνό portafilter, για την ώρα βάλτο στην άκρη και δούλεψε με το διπλό καλαθακι.Για λεπτομέρειες και σύγκρισης δες το νήμα με τα καλαθακια της gaggia.
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
- yiannis971
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Σε αποκλειστικότητα για το greekespresso η πρώτη μου μεταφόρτωση μου στο youtube
πρωταγωνιστούν:
ο καφές μου είναι Brazil Mogiana http://www.valcafe.com/product_detail.php?op_id=95
με rd 25/11/2012 17 γραμμάρια
το γυμνό πορταφιλτερ http://www.antonisloumidis.gr/eshop/pro ... &item=3348
το διπλό ελευθερο καλαθακι της gaggia από εδώ http://www.eurogat.eu/
ποτηρι απο τα jumpo
χρονομετρητης απο τα lidl
Sony Handycam HDR-CX130
Να συμπληρώσω ότι η εκχύλιση έγινε τυχαία και ότι δεν είμαι σκληροπυρηνικός χρήστης και ούτε θα γίνω. συνειδητοποιώντας ότι χάνουμε την ουσία που μας έκανε να ασχοληθούμε με τον εσπρέσο.
Την απόλαυση του.
πρωταγωνιστούν:
ο καφές μου είναι Brazil Mogiana http://www.valcafe.com/product_detail.php?op_id=95
με rd 25/11/2012 17 γραμμάρια
το γυμνό πορταφιλτερ http://www.antonisloumidis.gr/eshop/pro ... &item=3348
το διπλό ελευθερο καλαθακι της gaggia από εδώ http://www.eurogat.eu/
ποτηρι απο τα jumpo
χρονομετρητης απο τα lidl
Sony Handycam HDR-CX130
Να συμπληρώσω ότι η εκχύλιση έγινε τυχαία και ότι δεν είμαι σκληροπυρηνικός χρήστης και ούτε θα γίνω. συνειδητοποιώντας ότι χάνουμε την ουσία που μας έκανε να ασχοληθούμε με τον εσπρέσο.
Την απόλαυση του.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Πολύ ωραία εκχύλιση Γιάννη και η δική σου Στέλιο.
Μπράβο και στους δύο.
Μπράβο και στους δύο.
- yiannis971
Έχει ισορροπημένη γεύση, χαμηλή οξύτητα και δένει πολύ ωραία με το γάλα για καπουτσίνο η φρεντο.Steliosios έγραψε:Ωραια εκχυλιση!απο γευση τι λεει;;
Και με πολύ καλη τιμή.
Ευχαριστώ Βαγγέλη.
- Y.V
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Προσωπικά πιστευω ότι το βίντεο δεν είναι αναγνώσιμο ώς προς το αποτελεσμα της εκχύλισης διότι δεν το βοηθάει ο φωτισμός...yiannis971 έγραψε:
Την απόλαυση του.
Υ.Γ.
Και αυτό διότι για να απολαύσεις εναν εσπρέσσο πρεπει κατα κύριο λόγο να είναι «καλός εσπρέσσο»
Δεν καταννοώ επίσης τι σημαινει τυχαία εκχύλιση... δεν την έκανες εσύ; την έκανε κάποιος τυχαίος περαστικός;
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Φίλε Γιάννη και εμένα ειλικρινά μου κάθησε κάπως άσχημα το παραπάνω. Σε μια πρώτη και αρκετά καλή video-παρουσίαση όπως η δική σου, πιστεύω ότι δεν ταίριαζε.yiannis971 έγραψε:...
Την απόλαυση του.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Y.V
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Εαν το τυχαία εκχύλιση σημαινει όπως εννοώ τον όρο...δηλαδή ότι βγήκε τυχαία και δεν είναι επαναλήψιμη, οπότε τότε δεν καταλαβαίνω πώς απολαμβάνει κανείς τον εσπρεσσο αφου και η περιστασεις της απόλαυσης θα είναι και αυτες «τυχαίες».
Ο κόπος και η μεγαλη προσοχή στην αρχή, η μελέτη και η προσπάθεια απόκτησης καλού και εργονομικού εξοπλισμού, συν τω χρόνο φέρνουν «απολαυστικούς» καφέδες, μηχανικά, σχεδόν χωρις σκεψη, με πολύ μεγαλη ταχύτητα (κάτω του λεπτου για κάθε διπλό) και άνεση!
Ο κόπος και η μεγαλη προσοχή στην αρχή, η μελέτη και η προσπάθεια απόκτησης καλού και εργονομικού εξοπλισμού, συν τω χρόνο φέρνουν «απολαυστικούς» καφέδες, μηχανικά, σχεδόν χωρις σκεψη, με πολύ μεγαλη ταχύτητα (κάτω του λεπτου για κάθε διπλό) και άνεση!
- yiannis971
Εννοώ οτι εχω μια εισαγωγικη μηχανη και μυλο (και αυτα υπο προυποθεσεις ) και χωρις αλλες παρεμβασεις τυπου pid μανομετρα ψηφιακα θερμομετρα κλπ και χωρις να εχω την υποστηριξη ενος γνωστη του καφε απο κοντα, απο ενα σημειο και μετα δεν ξερω αν πινω ενα αξιοπρεπες εσπρεσσο η απλα νομιζω οτι ειμαι καποιος σπουδαιος baristas.
Για να μην σας κουράζω άλλο ζητάω ταπεινά συγνώμη στην κοινοτητα του greekesresso και ατομικα στον Χρηστο.
Επισης επιθυμω να διαγραφουν τα προσβλητικα σχολια μου .
Για να μην σας κουράζω άλλο ζητάω ταπεινά συγνώμη στην κοινοτητα του greekesresso και ατομικα στον Χρηστο.
Επισης επιθυμω να διαγραφουν τα προσβλητικα σχολια μου .
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Εντάξει βρε Γιάννη, δεν έκανες και τα πιο προσβλητικά σχόλια. Δεν υπάρχει λόγος διαγραφής του κειμένου σου.
Στο θέμα μας, δείχνει ότι έκανες μια καλή αρχή οπότε καλά καφεδάκια και στην συνέχεια, έρχονται και οι διακοπές σε λίγο, θα πάρουν φωτιά οι αντλίες.
Στο θέμα μας, δείχνει ότι έκανες μια καλή αρχή οπότε καλά καφεδάκια και στην συνέχεια, έρχονται και οι διακοπές σε λίγο, θα πάρουν φωτιά οι αντλίες.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.