Παιδιά καλησπέρα σας , προσπαθώ με τη San Marco μου να κάνω τέλειο αφρόγαλα αλλά δυστυχώς δε το πολυπετυχαίνω.Η μηχανή καταρχήν κατα τη γνώμη μου έχει πάρα πολύ δυνατό ατμό , 4 τρύπες το τελικό και εκεί που ξεκινάω καλά πάντα στο τέλος έχω λίγο αφρό.Έχω κάνει εκατοντάδες προσπάθειες με σαπουνόνερο και με γάλα επίσης.Στο σχέδιο πάω καλά αλλά λόγω του αφρού στη κορυφή μου χαλάει όλη την εικόνα κάνοντας μικρές μικρές φουσκαλίτσες.'Εχω προσπαθήσει διάφορα σενάρια τοποθέτησης του ακροφύσιου , το κυρίως που το βουτάς ελάχιστα στην επιφάνεια πολύ απλά δε γίνεται, επίσης ο ατμός δεν είναι με στρόφιγγα αλλά με μοχλό που το πας πάνω κάτω βγάζοντας απότομα τον ατμό.Μπορείς να το κάνεις δεξιά αριστερά ελεγχόμενα αλλά πρέπει να το κρατάς με το ένα χέρι πραγμα που δε θέλω να με μάθω έτσι.Έτσι έχω καταλήξει πλάγια αρκετά ώστε να βρίσκει και λίγο στο τοίχωμα , βαθιά στην αρχή και το βγάζεις στη επιφάνεια αρκετά γρήγορα ώστε να ακούσεις το "τσιτσίρσμα", όμως στο τελικό στάδιο παρόλο που το ξαναβουτάω μέσα μου κάνει ένα ψιλοαφρό στη κορυφή.Είχε έρθει και ο Βαλεντίνος "με τους καφέδες" και μου έδειξε κάποια βασικά πράγματα αλλά μάλλον πρέπει να ξανάρθει μου φαίνεται

!
Και ερωτώ τώρα, αν το αλλάξω το τελικό του με ένα μονής τρύπας μήπως θα είναι πιο εύκολο για μενα?Αυτή τη στιγμή εχει 4 τρύπες , μία στο κέντρο και οι υπόλοιπες τρεις σε διάταξη τριγωνική!Ο ατμός μήπως θα είναι πιο δυνατός ακόμη, θα μπορώ να το ακουμπάω απλά στη επιφάνεια του γάλατος και να κάνω το αφρογαλά μου?Επίσης ξέχασα να αναφέρω πως βάζω 170gr γάλα περίπου σε 300ml κανάτα.
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..