Μηχανή Εσπρέσσο, Καπουτσίνο για χώρο εργασίας

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
giota

Μηχανή Εσπρέσσο, Καπουτσίνο για χώρο εργασίας

Δημοσίευση από giota » Δευ Νοέμ 19, 2012 9:56 pm

Καλησπέρα σας,

Πρέπει να κάνω μία έρευνα αγοράς για μία εσπρεσσιέρα που να κάνει και καπουτσίνο.
Μου έχουν ζητήσει από τη εργασία μου η μηχανή να δέχεται και χύμα καφε (δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι είναι αυτό, φαντάζομαι πως εννοούν να μην είναι κάψουλες)
Μία απλή τέτοιου τύπου μηχανή, αξιοπρεπής για χώρο εργασίας.

Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί έγώ παρέδωσα πλέον και το πνεύμα μου με τόσες επιλογές που υπάρχουν, ασε δε που έχω τόσες πολλές απορίες που για να τις λύσω θα πρέπει να κάνω και υπερωρίες...

Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας..
Σε αναμονή της λοιπόν... :respekt:

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Re: Μηχανή Εσπρέσσο, Καπουτσίνο για χώρο εργασίας

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Δευ Νοέμ 19, 2012 10:01 pm

Καλησπέρα.
Για τι χώρο εργασίας προορίζεται;
Για πόσους καφέδες μιλάμε ημερησίως;Πόσες ώρες ανοιχτή;Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο νερού;
Επίσης για να μπορείτε να κάνετε καφέ με αλεσμένο,θα χρειαστείτε και μύλο άλεσης.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Νοέμ 19, 2012 10:19 pm

...και να προσθέσω στις ερωτήσεις του Βαγγέλη, για τι χρηματικό ποσό μιλάμε;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

giota

Δημοσίευση από giota » Δευ Νοέμ 19, 2012 10:38 pm

Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Καλησπέρα.
Για τι χώρο προορίζεται;
Για πόσους καφέδες μιλάμε ημερησίως;Πόσες ώρες ανοιχτή;Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο νερού;
Επίσης για να μπορείτε να κάνετε καφέ με αλεσμένο,θα χρειαστείτε και μύλο άλεσης.
καλησπέρα βαγγέλη,

πρόκειται για υπηρεσία με διοικητικό προσωπικό, περίπου 8 άτομα εκ των οποίων δεν πίνουν όλοι τέτοιο καφέ.
Ανοιχτή σίγουρα θα μένει 8ωρο. εκτός αν θα πρέπει να την κλείνουμε ή μπορεί απο μόνη της να μπαινει στο pause..(πολλα ζητάω μάλλον ε? συγχωρέστε την άγνοιά μου αλλά είναι νόμος αν δεν ρωτήσεις πως θα μάθεις?)
Στο δίκτυο νερού όχι είναι δύσκολο μιας και μετά θα πρέπει να μπεί στο μπάνιο που δεν νομίζω να θέλει μετά κανείς καφέ...εκτός αν... ;)
O διευθυντής μου ζήτησε μία καφετιέρα που να φτιάχνει και καπουτσίνο και να μην χρειάζεται να παίρνουμε μερίδες για τον απλούστατο λόγο δεν θα μας εγκρίνουν την δαπάνη.
Άρα αν το φαντάζομαι σωστά θέλει κάτι που ο καφές του να αγοράζεται απο το super market σε πακέτο όπως ο γαλλικός..
Για μύλο άλεσης δεν νομίζω να μπορέσει να εγκριθεί γιατί δεν είμαστε καφετέρια... too much.. για εμάς...και σίγουρα δεν υπάρχει καθόλου χρόνος μιας και είμαστε 8 και δουλευουμε για 38...

Ευχαριστώ και πάλι... :clap:

giota

Δημοσίευση από giota » Δευ Νοέμ 19, 2012 10:39 pm

Christos έγραψε:...και να προσθέσω στις ερωτήσεις του Βαγγέλη, για τι χρηματικό ποσό μιλάμε;
φαντάζομαι από 80 ευρώ το ελάχιστο έως 150 ευρώ το μέγιστο...

καλησπέρα Χρήστο...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Νοέμ 19, 2012 11:30 pm

Αυτό Γιώτα με την έγκριση δαπάνης ομολογώ ότι δεν μπορώ να το κατανοήσω. Υπάρχουν και κάψουλες που τις αγοράζεις από Super Market και η περίπτωση σας αποτελεί τυπικό σενάριο που η αγορά μηχανής με κάψουλες ενδείκνυται.
Για espresso με καφέ χύμα, όπως είπε και ο Βαγγέλης, χρειάζεται απαραίτητα και μύλο, οπότε δυστυχώς δεν έχω κάποια πρόταση.

Με κάψουλες, ESE μερίδες και μύλο εκτός συζήτησης ως συμβιβαστική λύση το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό και εάν υπάρχει όντως απόθεμα (δεν ξέρω καν το μαγαζί) είναι η παρακάτω στα 202 ευρώ:
http://www.meandhome.gr/prod/mikrosyske ... d260015pp/

Τώρα το πόσο θα άντεχε στα χέρια πολλών χρηστών, με τουλάχιστον ένα άτομο να αναλαμβάνει την καθαριότητα και την συντήρηση της, δεν το γνωρίζω.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

thakost
Μηχανή:: Lelit Pl41em
2η Μηχανή:: Illy Francis Y1
Μύλος:: Eureka Mignion

Δημοσίευση από thakost » Τρί Δεκ 04, 2012 12:32 am

Παιδιά γειά σας κι από μένα.Θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω θέμα.
Στο γραφείο μου έχουν περάσει διάφορες μηχανές οι Lavazza espresso point,η illy y1 αλλά κατέληξα στην ειδική για ese pods,την sgl prima bar η οποία μου έδινε πολύ καλό καφέ για τα δεδομένα των συγκεκριμένων μηχανών αλλά και ελευθερία στην επιλογή καφέ.Η τελευταία μετά από εξαντλητική χρήση(ήταν και μεταχειρισμένη 5ετίας) μας άφησε χρόνους.Θα επιμείνω στην συγκεκριμένη μορφή μηχανής.Μου πρότειναν την Grimac Terry η οποία έχει Twin Brass heat exchanging system(το γράφω στα αγγλικά για να το αποδώσω ακριβώς) και αυτό την κάνει και ακριβή(350 ευρώ).Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτό και πόσο μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ.Ξέρω ότι κοντά σε αυτά τα χρήματα μπορώ να πάρω μηχανή και μύλο,αλλά επειδή μιλάμε για γραφείο,δεν αποτελεί για μένα επιλογή.

Άβαταρ μέλους
barista.gr
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: La Marzocco GS3
2η Μηχανή:: Flair Pro
Μύλος:: Ceado E37S
2ος Μύλος:: Baratza Sette 270wi
Οι καφέδες μου:: Taresso Artisan Coffee Roasters
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από barista.gr » Τρί Δεκ 04, 2012 8:39 pm

Θανο καλησπερα

Δεν ξερω τι ακριβως σημαινει η ορολογια που ανεφερες αλλα μπορω να σου περιγραψω λιγο την μηχανη που σκεφτεσαι να αγορασεις.

Η Grimac Terry ειναι μια μηχανη με group αποκλειστικα για χαρτινη ταμπλετα.

Το βασικο κομματι της μηχανης ειναι ενα thermoblock μεσα στο οποιο μπαινει μια αντισταση φυσσιγιο και ενας σπιροειδης αξονας για να αυξησει την διαδρομη του νερου μεσα στο thermoblock ωστε να μπορεσει να ζεσταθει.

Απο το ιδιο thermoblock φυσικα η μηχανη βγαζει και ατμο.

Σε γενικες γραμμες η μηχανη βγαζει ενα καλο αποτελεσμα και εχει ικανοποιητικη θερμικη σταθεροτητα.

Το μειονεκτημα ομως αυτου του συστηματος ειναι οτι, οταν ο αξονας που μπαινει μεσα στο thermoblock πιασει εστω και λιγα αλατα η μηχανη βουλωνει. Οταν βουλωσει ο μονος τροπος για να καθαρισεις τον αξονα απο αλατα ειναι να τον βγαλεις απο το thermoblock.

Εχοντας πιασει αλατα λοιπον, ο αξονας φρακαρει μεσα στο thermoblock και ο μονος τροπος για να βγει ειναι με βαριοπουλα πανω σε μεγγενη.

Οι περισσοτεροι πελατες οδηγουνται σε αντικατασταση και του thermoblock και του αξονα, περιπου 120 ευρω κοστος ανταλλακτικων.

Ενναλακτικα θα σου προτεινα να κοιταγες την Ascaso Basic Versatile.

http://barista.gr/index.php?route=produ ... duct_id=87

Μια μηχανη η οποια εχει thermoblock αλουμινιου στο οποιο μεσα τρεχει ενας ανοξειδωτος σωληνας συνολικου μηκους 1 μετρου με αποτελεσμα να εχει υψηλη θερμικη σταθεροτητα και να μην πιανει αλατα, το ανοξειδωτο δεν εχει πορους αρα δεν πιανει αλατα.

Επισης η μηχανη εχει τριοδη βαλβιδα με αποτελεσμα να εχεις στεγνο puck μολις τελειωσει η εκχυλιση.

Και τελος, πολυ σημαντικο πλεονεκτημα οτι η μηχανη μπορει με την αλλαγη της σιτας να δουλεψει και αλεσμενο καφε, οποτε οταν ερθει η ωρα, με εναν κοφτη κανεις αναβαθμιση απο ταμπλετα σε αλεσμενο.

Φιλικα

Βασιλης Ταρταρης

thakost
Μηχανή:: Lelit Pl41em
2η Μηχανή:: Illy Francis Y1
Μύλος:: Eureka Mignion

Δημοσίευση από thakost » Τρί Φεβ 14, 2017 8:08 pm

Ενα χαρακτηριστικό των περισσοτέρων που μπαίνουμε στα διάφορα forum είναι να κάνουμε μια ερώτηση περιμένοντας να μας λύσουν τα προβλήματά μας και βέβαια στη συνέχεια μένουμε ανενεργοί.Κάπως έτσι συνέβη και με μενα πριν 4 περίπου χρόνια.Εκανα μια ερώτηση στην οποία δεν είχα καν την υπομονή να περιμένω την απάντηση κάνοντας τότε την επιλογή μου.Σήμερα λοιπόν διαπίστωσα ότι δυστυχώς ποτέ δεν είδα την αναλυτική απάντηση του κ.Ταρταρη από το barista.gr περίπου 15 μέρες μετά.Θεωρώ μεγάλη αγένεια εκ μέρους μου το ότι δεν ευχαρίστησα καν έναν άνθρωπο που μπήκε στη διαδικασία να μου κάνει μια αναλυτική παρουσίαση,άσχετα αν μου πρότεινε το προιόν του,κάτι απολύτως θεμιτό μιας και είναι έμπορος.
Σήμερα,πως τα φέρνει η ζωή,έγινα πελάτης του παραλαμβάνοντας την καινούργια μου lelit Pl41em.

Απάντηση