La Pavoni Europiccola

Όλος ο έλεγχος της εκχύλισης στα χέρια σας. Απαιτούν πολύ χρόνο εκμάθησης αλλά ανταμείβουν με κορυφαίο espresso.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stelios
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
Μύλος:: OE Pharos
Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσίευση από stelios » Κυρ Οκτ 21, 2012 12:20 am

Γεια σου Πάνο. Χαίρομαι που άρχισες τις δοκιμές.
Όπως σου έγραψα και στην αρχή, για την Europiccola η κατανομή του καφέ στο καλαθάκι και το tamping είναι σημαντικά για το τελικό αποτέλεσμα. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα παίρνω με το WDT. Δοκίμασε και θα δεις διαφορά. Είναι βέβαια μπελαλίδικο.
Σωστά λες να μην προσπαθήσεις άλλο πριν πάρεις κανονικό tamper. Το πλαστικό δεν σφραγίζει το καφέ στα χείλη του basket και σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα περί πίεσης. Κανονικά πρέπει να βάζεις λιγότερη πίεση από ότι στη Silvia. Όταν κάνω tamping προσπαθώ να πιέσω τον καφέ κάτω μέχρι εκεί που καταλαβαίνω ότι δεν πάει άλλο και μετά γυαλίζω.
Το naked portafilter θα σε βοηθήσει πολύ. Δύσκολα θα βρεις όμως έτοιμο σε χρώμιο. Αν δεν θέλεις να κόψεις το δικό σου, αγόρασε αυτό που βρίσκεις. Έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται να το έχεις μόνιμα κουμπωμένο στη μηχανή, για να χαλάει την εμφάνισή της.
Στη μηχανή αυτή, όπως διαπίστωσες κι εσύ, δεν μπορείς να βάλεις τα γραμμάρια του καφέ που βάζεις στη Silvia. Για το λόγο αυτό, δεν της "πηγαίνουν" πολύ οι specialty καφέδες που χρειάζονται 18+ γραμμάρια για να δώσουν ωραίο φλιτζάνι. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα παίρνω με πιο "ταπεινούς" SO καφέδες κυρίως από Βραζιλία και Αφρική. Παράγγειλε τον Taf Sunrise και δοκίμασέ τον με το νέο tamper. Θα με θυμηθείς.
Η Europiccola είναι τελείως διαφορετική περίπτωση από τη Silvia. Δουλεύει διαφορετικά, βγάζει διαφορετικό φλιτζάνι:
* Λιγότερα ml καφέ.
* Λιγότερη "κρέμα".
* Σώμα με Βελούδινο υφή, πυκνό και πιο έντονο.

proverp
Όνομα: Πάνος
Μηχανή:: Bezzera Strega
Μύλος:: Eureka Atom 75
Οι καφέδες μου:: The Barn

Δημοσίευση από proverp » Κυρ Οκτ 21, 2012 2:34 am

Γειά σου Στέλιο,

ευχαριστώ για τις συμβουλές, και τις υποδείξεις.
Εγώ την Europiccola δεν την αγόρασα για να πιω έναν ακόμα καλό καφέ, καλό καφέ σε κάθε shot σταθερά έπινα και πίνω με τη Sylvia, απλά πιστεύω από αυτά που έχω διαβάσει ότι αυτή η μηχανή μπορεί να κάνει god shots, gosh shots, exceptional shots κλπ κλπ, όπως αυτά τα χαρακτηρίζουν οι reviewers της όπου αρκετοί από αυτούς έχουν καλύτερες μηχανές αναφοράς από τη Sylvia που έχω εγώ, και επίσης πρέπει να μπορεί να παρασκευάσει όλων των ειδών τους καφέδες, και εννοείτε ακόμη και του ΣΜ. Εννοείτε ότι υπάρχουν καφέδες που θα της ταιριάζουν περισσότερο από άλλους, θεωρώ όμως απίθανο μια μηχανή κατασκευασμένη από ιταλούς για ιταλούς το 1961 να μην κάνει καλούς καφέδες με ιταλικά χαρμάνια.
Το χρωμιωμένο naked το έχει η La Pavoni στο site της άρα υπάρχει, πρέπει να βρώ κάποιο eshop που να το πουλάει.

Άβαταρ μέλους
stelios

Δημοσίευση από stelios » Κυρ Οκτ 21, 2012 12:55 pm

Γεια σου Πάνο,
Καταλαβαίνω τι λες.
Συμφωνώ για τα Ιταλικά χαρμάνια. Το δύσκολο είναι να βρεις φρεσκο καβουρδισμένα. Στην περίπτωσή μου πρέπει να συμπληρώσω ότι δεν έψαξα και ιδιαίτερα, γιατί βολεύτηκα με τους καφέδες του taf. Mε συσκευασμένο καφέ από SM δεν κατάφερα να πιω ένα φλυτζάνι της προκοπής (δοκίμασα Illy, Lavazza). Αν σου πετύχει εσένα κάποιος καλός, γράψτο στο forum να τον δοκιμάσω.
Είναι ωραία που μπήκες κι εσύ στο χορό της Europiccola. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο περισσότερα πράγματα θα μάθουμε ο ένας από τον άλλο.
Καλή συνέχεια.

skg312

Δημοσίευση από skg312 » Κυρ Οκτ 21, 2012 8:02 pm

Καλησπέρα
Γνωρίζει κανείς σας εαν υπάρχει service της Pavoni στην Ελλάδα? Την αναψα για να ζεσταθει και τα δυο φωτακια παρεμειναν αναμμενα για παντα και το κοκινο και το πρασινο. Η μηχανη ειναι Europiccola παραγωγης Φεβρ. 2012. Αποσύνδεσα τον πιεσοστατη για να δω εαν ειχε μπλοκαρει απο αλατα ο σωληνας που οδηγει στο boiler τιποτε ισα ισα ετρεξε και νερο.Το κοκκινο κουμπακι που κανει reset στο θερμοστατη δεν ηταν προς τα εξω που σημαινει οτι δεν ειναι εκει το προβλημα μαλλον. Καμια ιδεα οι πιο παλιοι κατοχοι?

proverp
Όνομα: Πάνος
Μηχανή:: Bezzera Strega
Μύλος:: Eureka Atom 75
Οι καφέδες μου:: The Barn

Δημοσίευση από proverp » Κυρ Οκτ 21, 2012 8:06 pm

Επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η coffeway επικοινώνησε μαζί τους για το service, http://www.lapavoni.it/assistenza_tecni ... rea=europa

skg312

Δημοσίευση από skg312 » Κυρ Οκτ 21, 2012 8:11 pm

Ευχαριστω συμπολιτη για την αμεση απαντηση ελπιζω να τη δεχτουνε στην εγγυηση γιατι αγοραστηκε απο Ιταλια πριν ενα μηνα καινουρια,την τυχη μου.

Άβαταρ μέλους
nmix
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: ISOMAC Zaffiro PID
2η Μηχανή:: RANCILIO Silvia PID
Μύλος:: QUAMAR Q13 Coni E
2ος Μύλος:: COMPAK E8 OD
Οι καφέδες μου:: Home roasted

Δημοσίευση από nmix » Δευ Οκτ 22, 2012 11:24 pm

skg312 έγραψε:Καλησπέρα
Την αναψα για να ζεσταθει και τα δυο φωτακια παρεμειναν αναμμενα για παντα και το κοκινο και το πρασινο. Καμια ιδεα οι πιο παλιοι κατοχοι?
Άλατα στον ένα μήνα χρήσης αποκλείονται.Η αντίσταση ζεσταίνεται ???Ο πιεσοστάτης μπορεί να έχει βλάβη. Εάν ζεσταίνεται και δεν βγάλεις άκρη τελικά με την αντιπροσωπεία ,κανε ένα βήμα μπροστά ....βάλε PID !!!
Βέβαια πρέπει να θέλεις να ασχοληθείς και να πιάνουν τα χέρια σου.Κάποια στιγμή θα το κάνω κι εγώ.
Συνημμένα
8812_dsc04616.jpg

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Παρ Ιαν 10, 2014 1:03 am

Έχω την ευκαιρία να πάρω μια σχεδόν καινούργια Europiccola (αγόραστηκε αρχές 2013) σε πολύ καλή τιμή. (180 ευρώ)

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους την έχουν καιρό πλέον αν αξίζει η χρήση της και για καπουτσίνο. Είμαι πεπεισμένος πως με την ανάλογη μελέτη μπορεί να βγάλει καλύτερο espresso από την Classic αλλά οι απόψεις για την λειτουργία ατμού δεν είναι τόσο θετικές. Από ότι είδα η αλλαγή του tip του wand από τριπλό σε μονό βοηθάει αρκετά, ενώ το γεγονός πως αμέσως μετά την εκχύλιση έχεις ατμό είναι πολύ θετικό, έχει όμως κανείς προσωπική εμπειρία;

Είδα και διάφορα video στο Youtube αλλά οι περισσότεροι φαίνονται αρκετά άσχετοι για να πάρω ασφαλή συμπεράσματα.

Άβαταρ μέλους
stelios

Δημοσίευση από stelios » Παρ Ιαν 10, 2014 10:25 am

Ιωσήφ, δεν πίνω cappuchino και δεν έχω δοκιμάσει συστηματικά να φτιάξω κρέμα. Διαβάζω όμως ότι κλείνοντας τις 2 από τις 3 τρύπες του ακροφύσιου τα αποτελέσματα είναι καλά. Η μηχανή, ακόμα και η μικρή, βγάζει πολύ ατμό. Δεν θα έχεις πρόβλημα.
Ποιο μοντέλο κοιτάς;

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Παρ Ιαν 10, 2014 3:04 pm

Είναι αυτό εδώ: http://www.espressocoffeeshop.it/store/product299.html (νομίζω με την μαύρη βάση, μπορεί να είναι και με την inox).

Είναι αγορασμένο από το παραπάνω eshop τον Ιανουάριο του 2013. O φίλος που την έχει την χρησιμοποίησε γύρω στους 2 μήνες, μετά απογοητεύτηκε καθώς δεν μπορούσε να κάνει καφέ της προκοπής, την άδειασε και την αποθήκευσε στο κουτί της.

Ψήνομαι πολύ καιρό για lever μηχανή αλλά για να πω την αμαρτία μου κοιτούσα για την Professional ή καμιά μεταχειρισμένη Elektra. Παρουσιάστηκε όμως η ευκαιρία και το σκέφτομαι σοβαρά!

Απάντηση