Delonghi KG79 Φτηνός μύλος espresso

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
gioren

Re: Delonghi KG79 Φτηνός μύλος espresso

Δημοσίευση από gioren » Σάβ Σεπ 15, 2012 6:13 pm

aifel_tower έγραψε:
gioren έγραψε:Θα ήθελα και εγώ επιβεβαιώσω το μήνυμα του admin .Έχω το παραπάνω μύλο και ενώ ενθουσιάστηκα στη αρχή μετά απογοητεύτηκα ολοκληρωτικά .Τώρα παράγγειλα ενα Κ3 ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα .
Ποσο καιρο τον έχεις φιλε μου και απογοητεύτηκες?Με ποιον μύλο που εχεις χρσιμοποιήσει εσυ ο ίδιος τον εχεις συγκρίνει μεχρι τώρα και βλέπεις απογοητευτικά αποτελέσματα?Δεν σου βγάζει κρέμα?Πικρίζει?Τι ακροβως σε απογοητευσαι?Και καλό θα ήταν να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου.

Στη αρχή δεν είχα κάποιο άλλο μύλο και είχα σχετικά καλά αποτελέσματα με την Krups .Bέβαια είχα ppf .Οταν όμως μου έκαναν δώρο μια παλιά Nuova simonelli και την επισκεύασα τότε κατάλαβα οτι ο μύλος απλά δεν ήταν είχε τα στοιχειώδη στοιχεία που έπρεπε .
Και εγώ τον είχα αγοράσει γιατί εκεί έφτανε η τσέπη μου τότε (και τώρα βασικά αλλά έκανα υπέρβαση ) αλλά τελικά και καλό μύλο πήρα και ξόδεψα άσκοπα 45 ευρώ που αγόρασα τον Delonghi .Ο μύλος αυτός είναι stepped με πάρα πολύ λίγα βήματα .Επίσης τα μαχαίρια δεν ακουμπάγανε απολύτα επίπεδα μεταξύ τους !!Αυτό το διαπίστωσα οταν ακούμπησαν τα μαχαίρια μεταξύ τους για πρώτη φορά είδα τρίψιμο στο κάτω μαχαίρι μόνο σε ένα σημείο !Απο κεί καταλαβαίνεις οτι ο μύλος δέν κάνει για εσπρέσσο .Μπορεί μόνο για τη ρίγανη που μαζώνω αποπαε !!!

Άβαταρ μέλους
Mastro
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: EXPOBAR office contr
Μύλος:: Rancilio MD 50

Δημοσίευση από Mastro » Κυρ Σεπ 16, 2012 11:45 am

Φιλε Μανωλη οταν γινεται καποια κριτικη σε ενα προιον , δεν γινεται με βαση το τι μπορει να παρει ο καθενας , αλλα για το τι μπορει να αποδωσει σε συγκριση με αλλα παρομοια προιοντα.
Γιατί λοιπών δεν συγκρίνουμε τον Delonghi KG79 με τον αντίστοιχο Krups ή τον gaggia mm που έχουν διπλάσια λεφτά, αλλά με έναν μύλο που έχει 160+ €.Δηλαγή τέσσερις φορές τα λεφτά του Delonghi, άρα πρέπει να κάνει
τέσσερις φορές καλύτερο άλεσμα!? Μπορεί πράγματι να το κάνει αλλά όταν ξεκινάει κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Αφού δεν έχω πάρει ακόμα δίπλωμα πως θα με πείσεις πως για να μετακινηθώ από το σημείο Α στο σημείο Β χρειάζομαι τέσσερις φορές ακριβότερο όχημα.
Τέλος εύχομαι να μπορέσω γρήγορα να τον ξεπεράσω και να πάρω και καλύτερο μύλο και μηχανή, μέχρι τότε μαθαίνω. Πάντως για την ιστορία, στην δουλεία μου υπάρχει μία saeco talea touch και για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ιταλού ιδιοκτήτη της έφαγε ένα χρόνο πήγαινε έλα στην αντιπροσωπία, ο καφές που δουλεύεται αποκλήστικά είναι ο portiolli extra bar. Με χαρά λέω λοιπών πως από τότε που παρακολουθώ το forum κατάφερα σιγά-σιγά να είμαι πολύ κοντά. Κάτι κάνει ο μύλος δεν είναι σκουπίδι λοιπών.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Κυρ Σεπ 16, 2012 1:13 pm

Δεν τον συγκρινα τον KG79 με τον ascaso..εγω εγραψα οτι θεωρω ακαταλληλο τον Delonghi για καποιον που θελει να παρει καλα φλυτζανια και θεωρω σαν entry level μυλο τον ascaso η καποιον με τα ιδια χαρ/κα , τουλαχιστον!!

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Κυρ Σεπ 16, 2012 1:34 pm

Kαι η δική μου γνώμη είναι ότι τέτοιοι μύλοι δεν κάνουν για εσπρέσσο. (για να μην πώ ότι δεν κάνουν για κανένα είδος καφέ)
Το ότι αλέθει δεν έχει καμία σχέση... Ότι έχει 4 ρόδες δεν είναι αυτοκίνητο!
Εκτος από την κακή ποιότητα της εκχύλισης, το μόνο που θα καταφέρει κάποιος με την χρήση του θα είναι μπερδεμα, κόπος και αποτυχία εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων ώστε να επιτευχθεί βελτίωση του χειριστή.

Άβαταρ μέλους
Mastro
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: EXPOBAR office contr
Μύλος:: Rancilio MD 50

Δημοσίευση από Mastro » Κυρ Σεπ 16, 2012 1:49 pm

Σεβαστό, είναι σίγουρο ότι όσοι ασχολούντε περισσότερο καιρό με το άθλημα γνωρίζουν και ξέρουν περισσότερα και προσπαθούν να βοηθήσουν και να προστατέψουν εμάς τους νεότερους, αυτό το νόημα είχε άλλωστε (αν κατάλαβα καλά) και η παρέμβαση του Χρήστου. Απλά φοβάμαι, πως πέφτει κανείς εύκολα στην παγίδα να απαξιώνει φτηνότερο και απλούστερο εξοπλισμό απλά γιατί αυτός κατέχει πολύ καλύτερο." Τι να μας πεί και αυτός με το φιατάκι άμα έχεις EVO" φαντάσου τι γνώμη έχει κάποιος με lamborghini για αυτόν με το EVO. Είμαι της γνώμης πως ότι έχεις είναι καλό, μάθε το, πάρε το 100% από αυτό και μετά αναβαθμήσου. Το λέω γιατί στο παρελθών έχω αντικαταστήσει και χαρίσει εξοπλισμό αλλά ο μέτριος ήμουν εγώ όχι το μηχάνημα.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Κυρ Σεπ 16, 2012 2:40 pm

Οταν ξεκινησα πηρα μια espresso μηχανη morris με 150 ευρω..ακομα λυπαμαι τα λεφτα τα οποια ειναι και τα μονα που πηγαν χαμενα..δεν ειχα αρχισει να ασχολουμαι με το φορουμ τοτε..
Οταν μπηκα εδω και διαβασα καποια πραγματα , χαρισα την morris στους γονεις μου και πηρα την gaggia baby dose την οποια ειχα μεχρι προσφατα..οταν τη. Πρωτοπηρα που διαβαζα για μυλους ελεγα : σώπα μωρε , υπερβολη ειναι..οταν αρχισα να βλεπω εκχυλισεις απο αλλους που εγω δεν εβγαζα ειπα να παρω και μυλο , και παλι καλα που διαβασα στο φορουμ και πηρα τον ascaso..
Μετα το μικροβιο ειχε μπει , και ο χρονος ειχε περασει ωστε να καταλαβω την χρησιμότητα σε καθε εξαρτημα και τον λογο που μου λεγανε τα παιδια τις συμβουλες τους..
Δεν νομιζω οτι κανεις λεει κατι για να μειωσει την επιλογη του αλλου , αλλα για να προστατευσει καποιον που ισως και δεν γνωριζει καποια πραγματα..

sarakinos

Delonghi KG49

Δημοσίευση από sarakinos » Παρ Οκτ 05, 2012 1:56 pm

Καλησπέρα παιδιά , μόλις παρέλαβα τον εν λόγο μύλο μαζί με μια Delonghi ec155

Το θέμα μου είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι η ρύθμηση που έχει από κάτω (4-12 cups )
Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι ο καφές κόβεται λίγο χοντρός και τραχής ...
Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω το κόψιμό?Να το κρατάω πατημένο παρπάνω για να κόβει ποιο λεπτά?
Σε ένα κόψιμο που έκανα το κράτησα να κόβει πολύ ώρα , με αποτέλεσμα ο καφές να κοπεί σχετικά καλά , αλλά μου μπούκωνε την μηχανη.
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Οκτ 05, 2012 6:56 pm

Καλωσόρισες στο forum.
Διάβασα το manual και ο διακόπτης που λες είναι για την ρύθμιση της ποσότητας του καφέ που κόβεις. Φαντάζομαι λειτουργεί σαν χρονοδιακόπτης και δεν θα έπρεπε να επηρεάζει το κόψιμο καθόλου.

Άμα μπουκώνει η μηχανή αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μηχανή σου έχει pressurized portafilter. Μπορείς για να αποφύγεις το μπούκωμα της μηχανής να κόψεις πιο χοντρά ή να κάνεις το portafilter σου να είναι όχι pressurized όπως στο παρακάτω link:
http://protofusion.org/wordpress/2010/0 ... rtafilter/
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

sarakinos

Δημοσίευση από sarakinos » Σάβ Οκτ 06, 2012 4:51 pm

Καλησπέρα.. Δοκίμασα unpressurizes αλλά ο καφές βγαίνει πάραοπολύνερουλος .. Πρεπεινα τον κκόψω πολύ ψιλό και να του δώσω μεγάλοππάτημα όταν κάνωτην μετατροπή ;

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Οκτ 06, 2012 4:58 pm

Όσο ψιλά χρειάζεται για να πας στους προτεινόμενους όγκους/χρόνους εκχύλισης.
viewtopic.php?f=4&t=972#p12149
Εάν ακόμα και στο ψιλότερο κόψιμο ο καφές τρέχει πολύ γρήγορα διάβασε από την αρχή το νήμα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση