Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορώ να φτιάξω με έναν συνδετήρα και ένα κομμάτι τσιχλόφουσκα...
Αγορα μηχανης εσπρεσσο
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Re: Αγορα μηχανης εσπρεσσο
Αν σου χαλάσει, φέρε να στην φτιάξω...
Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορώ να φτιάξω με έναν συνδετήρα και ένα κομμάτι τσιχλόφουσκα...
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Maaa...ΜΜΜααα... ... Macgyver! Aren't you ?Alex_Under έγραψε:Αν σου χαλάσει, φέρε να στην φτιάξω...
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
-
spyros
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Είχε γίνει μία δημοσίευση κατά τις 12.Εξαφανίστηκε?
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Δες εδώ.spyros έγραψε:Είχε γίνει μία δημοσίευση κατά τις 12.Εξαφανίστηκε?
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που να πουλέι μηχανές Quickmill ή παρόμοιες για να ρωτήσουμε καμία τιμούλα και τρόπους πληρωμής..
Μόνο στα Saturn είδα κάποιες ECM αλλά η ''απλή'' τους μηχανή (heat exchanger βέβαια) κόστιζε όσο μια Quickmill Andreaj σε ιντερνετικό μαγαζί..
Δέν ξέρω αν κάνω σωστά,αλλά σκέφτομαι πως για αγορά μηχανής ή θα κοιτάξεις μία ''οικονομική'' τύπου Gaggia pure ή μία τύπου Quickmill.
Πιστεύω πως οι ενδιάμεσες μηχανές όπως η Σίλβια εν μέρη κάνουν την ίδια δουλειά με την Pure.
ΥΓ Τώρα που έχω μύλο θα πάρω καφέ να δοκιμάσω στο μπρικάκι φρεσκοκομμένο....
Θα έχει πλάκα να ξανά αλλάξω γνώμη για τις μηχανές....
Μόνο στα Saturn είδα κάποιες ECM αλλά η ''απλή'' τους μηχανή (heat exchanger βέβαια) κόστιζε όσο μια Quickmill Andreaj σε ιντερνετικό μαγαζί..
Δέν ξέρω αν κάνω σωστά,αλλά σκέφτομαι πως για αγορά μηχανής ή θα κοιτάξεις μία ''οικονομική'' τύπου Gaggia pure ή μία τύπου Quickmill.
Πιστεύω πως οι ενδιάμεσες μηχανές όπως η Σίλβια εν μέρη κάνουν την ίδια δουλειά με την Pure.
ΥΓ Τώρα που έχω μύλο θα πάρω καφέ να δοκιμάσω στο μπρικάκι φρεσκοκομμένο....
Θα έχει πλάκα να ξανά αλλάξω γνώμη για τις μηχανές....
- Christos
- Συντονιστής

- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Βαγγέλη για μια οποιαδήποτε αγορά πρώτα καθορίζεις τις ανάγκες σου και το ποσό των χρημάτων που είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις και έχοντας αυτά σαν βάση, ενεργείς ανάλογα. Δεν μπορείς ταυτόχρονα να κοιτάς το Picanto, το Α4, και την S-Class.
Και μην ξεχνάμε ότι η ποιότητα σε σχέση με το κόστος δεν ακολουθούν γραμμική σχέση, δηλαδή για μια μικρή αύξηση της ποιότητας μπορεί να πληρώσεις δυσανάλογα περισσότερα χρήματα και αυτό ισχύει σε όλα που αγοράζουμε είτε είναι καφετιέρες είτε είναι στερεοφωνικά και αυτοκίνητα.
Και μην ξεχνάμε ότι η ποιότητα σε σχέση με το κόστος δεν ακολουθούν γραμμική σχέση, δηλαδή για μια μικρή αύξηση της ποιότητας μπορεί να πληρώσεις δυσανάλογα περισσότερα χρήματα και αυτό ισχύει σε όλα που αγοράζουμε είτε είναι καφετιέρες είτε είναι στερεοφωνικά και αυτοκίνητα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
Κάτοχος Gaggia Baby και εγώ απο χθές..Ίσα που πρόλαβα μία ξεχασμένη στα ΜΜ και ευτυχώς είχε υπομονή ο ευγενέστατος πωλητής και τη ξέφαψε μέσα απο ένα κουτί που έγραφε Baby Dose έξω.
Τέλος καλό όλα καλά!!!
Δέν είχα καφέ βέβαια,εκτός απο έναν έτοιμο κομμένο που τον πέρασα απο τον μύλο για να δουλέψει και αυτός..
Δέν ξέρω τι καφέ έβγαλα;Πιο πολύ για Ελληνικός μου φάνηκε γιατί μπούκωνε συνέχεια την μηχανή εκτός απο σήμερα το πρωί
που έκανα και άλλες προσπάθειες και με λιγότερο καφέ έβγλα ένα ποτήρι το οποίο πινόταν!!!
Μπράβο στην μηχανή!!!Δέν το περίμενα..
Αύριο θα πάω για ψώνια.
Τάμπερ,καφέ εννοείτε και ότι άλλο..και ένα γυμνό PF επίσης το θέλω πολύ!!!
Καλούς καφέδες να έχουμε!!!!
Τέλος καλό όλα καλά!!!
Δέν είχα καφέ βέβαια,εκτός απο έναν έτοιμο κομμένο που τον πέρασα απο τον μύλο για να δουλέψει και αυτός..
Δέν ξέρω τι καφέ έβγαλα;Πιο πολύ για Ελληνικός μου φάνηκε γιατί μπούκωνε συνέχεια την μηχανή εκτός απο σήμερα το πρωί
που έκανα και άλλες προσπάθειες και με λιγότερο καφέ έβγλα ένα ποτήρι το οποίο πινόταν!!!
Αύριο θα πάω για ψώνια.
Τάμπερ,καφέ εννοείτε και ότι άλλο..και ένα γυμνό PF επίσης το θέλω πολύ!!!
Καλούς καφέδες να έχουμε!!!!
- Christos
- Συντονιστής

- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Μπράβο βρε Βαγγέλη, δεν προλαβαίνουμε να σου λέμε καλορίζικα. Μόνο μια σύσταση, με επιφύλαξη βέβαια, ότι δεν κάνει να περνάμε στους μύλους καφέ ήδη σε σκόνη. Κάπου το πήρε το μάτι μου αλλά δεν θυμάμαι που.
Υ.Γ.

Υ.Γ.
Τόσοι καφέδες έχουν παρουσιαστεί από την Baby και ξέρεις από ποιον, γιατί δεν το περίμενες; Προσοχή μην δώσεις λάθος απάντηση γιατί ο αντινιστράτωρας παίρνει κεφάλια αυτήν την περίοδο.Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:..
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
Όντως είδα οτι στον μύλο έμεινε πολύς καφές μέσα..Θέλει καθάρισμα!
Για το τελευταίο τι να πω;
Είναι κρίμα να έχουμε τέτοια πράγματα..
Ίσως πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας οτι όπως μια κανονική κοινότητα,είμαστε άνθρωποι που μπορεί να έχουμε νεύρα κάποια στιγμή κτλ.. και το κυριότερο ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε αλλά το αντίθετο!!!!
Επίσης ο γραπτός λόγος κατά την γνώμη μου είναι πολύ πιο εύκολα παρεξηγήσιμος..
Λίγο νερό στο κρασί!!!!
Όχι όμως και στον καφέ!Εκεί με μέτρο..
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!!Πάω παραλία γιατί έχει και παντόφλα με τόσες αγορές..

Για το τελευταίο τι να πω;
Είναι κρίμα να έχουμε τέτοια πράγματα..
Ίσως πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας οτι όπως μια κανονική κοινότητα,είμαστε άνθρωποι που μπορεί να έχουμε νεύρα κάποια στιγμή κτλ.. και το κυριότερο ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε αλλά το αντίθετο!!!!
Επίσης ο γραπτός λόγος κατά την γνώμη μου είναι πολύ πιο εύκολα παρεξηγήσιμος..
Λίγο νερό στο κρασί!!!!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!!Πάω παραλία γιατί έχει και παντόφλα με τόσες αγορές..