Φίλτρο μηχανής Krups!

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
zamc
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: KRUPS 5240

Re: Φίλτρο μηχανής Krups!

Δημοσίευση από zamc » Κυρ Ιουν 27, 2010 11:14 am

Εγώ θα σου έλεγα να την πάς σε κάποιον άλλον να την δει γιατί από οτι φαίνεται έχεις πέσει σε άσχετο ή απατεώνα. Κάνε μια προσπάθεια να βρεις κάπου αλλού να την πας και μην την πετάξεις απ το παράθυρο ακόμα!

Άσε που με έχεις αγχώσει γιατί κι εγώ σχεδόν το ίδιο μοντέλο έχω (5240)

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Δευ Ιουν 28, 2010 11:02 am

Καλημέρα παιδιά, τελικά πήρα αρχικά στο σερβις και μου είπαν οτι σου πει η εταιρεία. Μετά παίρνω στην εταιρεία και μου λένε "η θέση της εταιρείας είναι να μην αλλάζει εξαρτήματα των προιόντων, στο manual λέει πως καλύτερα να μη χρησιμοποιείτε καφέ τύπου ψιλοαλεσμένο ή πούδρα, δε ξέρουμε τι συντήρηση έχετε κάνει" κλπ κλπ... Μιλάμε, τι να πω.... Τους είπα οτι θα κάνω καταγγελία και απ' ότι κατάλαβα δεν είχαν και πρόβλημα, ίσως τρώνε και πολλές.. Αυτά... :x

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Δευ Ιουν 28, 2010 11:13 am

Fay ... γερά ... με τσαααμπουυυυκααα ...

Να πα να τους πεις ... αμα ειναι να σας δώκω 40 ευρώπουλα και να μην ξέρω ποσο θα κρατήσει , καλύτερα να δώκω 49 και να πάρω μια καινούργια ... απ αυτές που δε χαλάνε κάθε μήνα !.

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Δευ Ιουν 28, 2010 11:17 am

αα... και οτι "αν χρησιμοποιήσατε illy πχ, είναι πολύ αλεσμένος.." "όχι, τους λέω Jacobs χρησιμοποίησα, και στο κατω κατω χρησιμοποιώ όποιον γουστάρω, το φίλτρο γι'αυτό βούλωσε? Ή γιατί είναι ελαττωματικό??" "Όχι, μου λένε, δεν υπάρχει ελαττωματικό φίλτρο!!" λες κι είπα καμμιά κακιά λέξη..!! χαχαχα.... Ξεφτίλεεεςςςς

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Δευ Ιουν 28, 2010 11:19 am

mx1001 έγραψε:Fay ... γερά ... με τσαααμπουυυυκααα ...

Να πα να τους πεις ... αμα ειναι να σας δώκω 40 ευρώπουλα και να μην ξέρω ποσο θα κρατήσει , καλύτερα να δώκω 49 και να πάρω μια καινούργια ... απ αυτές που δε χαλάνε κάθε μήνα !.
έτσι θα κάνω, φυσικά... Κι ο αδερφός μου είχε πάρει μια απ τα jumbo, 30e, και την έχει χρόνο, ίσως και παραπάνω..

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Δευ Ιουν 28, 2010 11:23 am

Χρήστο εσύ που έχεις το διάγραμμα , αυτή η μηχανή δεν γίνεται έκολα non-pressurized ? .
Εννοώ προφανώς αυτό το 'φίλτρο' μπλοκάρει την ροή του καφέ για να βγαλει καΪμάκι . Δεν απενεργοποιήται / αποσυνδέεται με εύκολο τρόπο ?

Ουτως η άλλως εάν είχαμε μια τέτοια μηχανή στα χέρια μας , το πρώτο πράγμα που θα κάναμε θα ήταν να τις βγάζαμε τις 'πατέντες' της , και να αφήναμε ένα straight καλαθάκι ...

Άβαταρ μέλους
zamc
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: KRUPS 5240

Δημοσίευση από zamc » Δευ Ιουν 28, 2010 1:36 pm

Βασικα απο την μία ξεκουμπώνει ευκολα ενα πλαστικο που εχει(απο την κατω μερια εκει που τρεχει ο καφές) απλα γυρνωντας το με το χερι. Απο την αλλη εχει μια βίδα στη μέση και λογικά αν την βγάλεις βγαίνει και αυτό. Τώρα αν απο μέσα εχει και κατι άλλο δεν ξέρω δεν το εχω ανοιξει ποτε.

Αλλα αν ανοιξεις αυτά τα 2 και το καθαρίσεις δεν νομίζω να έχει κατι αλλο που να βουλώνει. Χωρίς να ειμαι και σιγουρος γιατι δεν το εχω ανοιξει ποτε ...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιουν 28, 2010 5:02 pm

mx1001 έγραψε:Χρήστο εσύ που έχεις το διάγραμμα , αυτή η μηχανή δεν γίνεται έκολα non-pressurized ? .
Εννοώ προφανώς αυτό το 'φίλτρο' μπλοκάρει την ροή του καφέ για να βγαλει καΪμάκι . Δεν απενεργοποιήται / αποσυνδέεται με εύκολο τρόπο ?

Ουτως η άλλως εάν είχαμε μια τέτοια μηχανή στα χέρια μας , το πρώτο πράγμα που θα κάναμε θα ήταν να τις βγάζαμε τις 'πατέντες' της , και να αφήναμε ένα straight καλαθάκι ...
Μιχάλη ο συλλογισμός σου είναι σωστός αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει να πουλάνε καλαθάκια για το pf αυτής της krups και δεν ξέρω εάν αυτά από άλλα μοντέλα ταιριάζουν.
Διάγραμμα δεν έχω. Όλες οι φωτογραφίες ήταν από το manual της μηχανής.

ΥΓ Έχω μείνει άναυδος από την άψογη εξυπηρέτηση που προσέφερε η Krups στην Fay3. (Ειρωνικό)
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Δευ Ιουν 28, 2010 5:28 pm

Έτσι είναι Χρήστο, αν σου πουλήσουν κάτι μετά δε νοιάζονται, τα λεφτά τους τα πήραν. Δεν καταλαβαίνουν όμως οτι έτσι δυσφημούνται, αφού απ΄τη μια δε πρόκειται να ξαναγοράσω τίποτα απ΄την krups κι απ΄την άλλη σε όποιον με ρωτήσει θα πω μακριά...;
Τέλοσπάντων, για πείτε καμμιά ιδέα για μηχανή με 50ε που να είναι καλή, να έχετε καλές εντυπώσεις κ' εμπειρίες.. ;)
Κια όταν κερδίσω κανα λαχείο θα πάω ν πάρω μια Gagia ή Pavoni.... xaxaxa :D :D

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιουν 28, 2010 5:33 pm

Off topic:
Fay άνοιξε καινούριο θέμα στην ενότητα "Συμβουλές Αγοράς"
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση