Φίλτρο μηχανής Krups!
-
fay3
Re: Φίλτρο μηχανής Krups!
Πριν λίγο πήγα και πήρα το καφεδάκι μου απ 'εξω, όπως έκανα και πριν.. Τι την ήθελα τη μηχανή?? Απλά να πετάμε τα λεφτά μας δηλ?.. Τουλάχιστον έξω πληρώνεις αλλά... καφέ θα πιείς σίγουρα.....!! χαχα 
-
mx1001
Και εγώ όταν θέλω σκόνη Jacobs παίρνω .
Ο Jacobs ειναι ακόμα πιο χοντροκομένος από τον Illy , χαζομάρα μεγάλη είπαν .
Τον δουλευω σε 3 μηχανές ΟΚ (σε Gaggia , Morris , United) .
Ρωτα αν μπορεις να πας και σε κανα άλλο service γιατί αυτό δεν φαίνεται σόϊ ...
Οσο για το 'εξω' δεν λέει ... βεβαια είχες τραγική εμπειρία , αλλά οι πολλαπλασιασμοί κάτω δεν κάνουν λάθος ...
viewtopic.php?f=13&t=279
"Ειναι πολλά τα λεφτά Fey" ...
Ο Jacobs ειναι ακόμα πιο χοντροκομένος από τον Illy , χαζομάρα μεγάλη είπαν .
Τον δουλευω σε 3 μηχανές ΟΚ (σε Gaggia , Morris , United) .
Ρωτα αν μπορεις να πας και σε κανα άλλο service γιατί αυτό δεν φαίνεται σόϊ ...
Οσο για το 'εξω' δεν λέει ... βεβαια είχες τραγική εμπειρία , αλλά οι πολλαπλασιασμοί κάτω δεν κάνουν λάθος ...
viewtopic.php?f=13&t=279
"Ειναι πολλά τα λεφτά Fey" ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mx1001 την Σάβ Ιουν 26, 2010 2:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καταρχήν η ντουζιέρα είναι αλλά πράγμα. Στο manual το αναφέρει σαν αναδευτήρα!!!
Αλλά μια που το έφερε η συζήτηση δοκίμασε να την καθαρίσεις και αυτή.
Κάνοντας googling βρήκα το παρακάτω link για άλλο μοντελο
http://www.fixya.com/support/t266498-kr ... water_flow
και μου γεννήθηκε το ερώτημα του πως ξέρουμε ότι το νερό σταματάει στην θήκη φίλτρου;
Δεν ξέρω την μηχανή, αλλά μπορείς να τρέξεις νερό άμα δεν είναι κουμπωμένη η θήκη;
εάν αυτό δεν το επιτρέπει η μηχανή, τα παρακάτω βήματα μπορείς να τα κάνεις; Ρωτάω γιατί υποπτεύομαι κάτι στον μηχανισμό κουμπώματος του δοχείου νερού αφού λες ότι είχε παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία.
Ελπίζω μόλις ο zamc δει την δημοσίευση ίσως να έχει κάποια ιδέα καλύτερη για την αποσυναρμολόγηση και συμφωνώ με τον mx1001 να επικοινωνήσεις πάλι με την αντιπροσωπεία για παροχή από αλλού service ή για δωρεάν αλλαγή της θήκης του φίλτρου. Η τιμούν την εγγύηση ή όχι, δεν έκανες κάτι εσύ εκτός οδηγιών.
Κάνοντας googling βρήκα το παρακάτω link για άλλο μοντελο
http://www.fixya.com/support/t266498-kr ... water_flow
και μου γεννήθηκε το ερώτημα του πως ξέρουμε ότι το νερό σταματάει στην θήκη φίλτρου;
Δεν ξέρω την μηχανή, αλλά μπορείς να τρέξεις νερό άμα δεν είναι κουμπωμένη η θήκη;
εάν αυτό δεν το επιτρέπει η μηχανή, τα παρακάτω βήματα μπορείς να τα κάνεις; Ρωτάω γιατί υποπτεύομαι κάτι στον μηχανισμό κουμπώματος του δοχείου νερού αφού λες ότι είχε παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία.
Ελπίζω μόλις ο zamc δει την δημοσίευση ίσως να έχει κάποια ιδέα καλύτερη για την αποσυναρμολόγηση και συμφωνώ με τον mx1001 να επικοινωνήσεις πάλι με την αντιπροσωπεία για παροχή από αλλού service ή για δωρεάν αλλαγή της θήκης του φίλτρου. Η τιμούν την εγγύηση ή όχι, δεν έκανες κάτι εσύ εκτός οδηγιών.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
fay3
Το ξέρω οτι δε συμφέρει στην ουσία, και στο σπίτι θα τον κάνεις κ' όπως ακριβώς τον θες, αλλά...είπα να πάρω μηχανή και φαίνεται ατύχησα. Για το σέρβις, στην περιοχή που μένω αυτό μου σύστησε η krups. Ξέρεις κανένα "πιο αξιόπιστο" mx1001?.. Και γενικά αν ξέρει κανείς και θέλει να μου πει ας στείλει πμ, μπας κ' βγάλω καμμιά άκρη.. Πάντως ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια. 
-
fay3
Christo εννοούσα το φίλτρο- τη θήκη φίλτρου που βάζεις τον καφέ, αυτό που έχεις στη 1η φωτό που έβαλες. Τελοσπ, τον αναδευτήρα που έχεις στην 23 φωτό τον άνοιξα κι αυτόν, είναι οκ, μπορεί να το καθαρίσαν κ' στο σερβις ή μπορεί να μην είχε και τίποτα.
Στο σερβις πάντως μου είπαν οτι η μηχανή λειτουργεί κανονικά, η θήκη φίλτρου έχει βουλώσει.
Επίσης αυτό που λες να τρέξει νερό χωρίς το φίλτρο δε νομίζω πως γίνεται, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και το εγχειρίδιο.(και λέω να μη το δοκιμάσω μη κάνω κ' χειρότερη ζημιά).
Τέλος τα βήματα που λες τα είχα κάνει στην αρχή, όπως συμβουλεύει κ' το manual, και αφορούν απλά το φίλτρο(άλλο αυτό- είναι το φίλτρο claris που μπαίνει στο δοχείο νερού) claris, για τη κυκλοφορία νερού κ΄τους κύκλους άντλησης μέσα στη μηχανή.. Ο μηχανισμός κουμπώματος του δοχείου νερού δε νομίζω οτι έχει πρόβλημα, απλά ήθελε λίγο καλύτερη εφαρμογή- σπρώξιμο, το οποίο και έκανα...
Εντωμεταξύ κοιτώντας τη θήκη φίλτρου καλύτερα και ανεβοκατεβάζοντας το "eject" βλέπω πως τα τοιχώματα του μαύρου πλαστικού δεν εφαρμόζουν και πλήρως.. Είναι κάπως λάσκα η κατάσταση.. Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα, θα έχει μπεί καφές μέσα γι' αυτό θα'ναι άχρηστο πια.. Αλλά αυτό είναι καθαρά κατασκευαστικό, εγώ έφταιγα με τον καφε?... Καλά, έχουν ν' ακούσουν........
Φυσικά θα επικοινωνήσω από Δευτ με την εταιρεία πάλι, και μπορεί να απευθυνθώ και στη προστασία καταναλωτή αν μου τα μασάνε πάλι...
Στο σερβις πάντως μου είπαν οτι η μηχανή λειτουργεί κανονικά, η θήκη φίλτρου έχει βουλώσει.
Επίσης αυτό που λες να τρέξει νερό χωρίς το φίλτρο δε νομίζω πως γίνεται, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και το εγχειρίδιο.(και λέω να μη το δοκιμάσω μη κάνω κ' χειρότερη ζημιά).
Τέλος τα βήματα που λες τα είχα κάνει στην αρχή, όπως συμβουλεύει κ' το manual, και αφορούν απλά το φίλτρο(άλλο αυτό- είναι το φίλτρο claris που μπαίνει στο δοχείο νερού) claris, για τη κυκλοφορία νερού κ΄τους κύκλους άντλησης μέσα στη μηχανή.. Ο μηχανισμός κουμπώματος του δοχείου νερού δε νομίζω οτι έχει πρόβλημα, απλά ήθελε λίγο καλύτερη εφαρμογή- σπρώξιμο, το οποίο και έκανα...
Εντωμεταξύ κοιτώντας τη θήκη φίλτρου καλύτερα και ανεβοκατεβάζοντας το "eject" βλέπω πως τα τοιχώματα του μαύρου πλαστικού δεν εφαρμόζουν και πλήρως.. Είναι κάπως λάσκα η κατάσταση.. Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα, θα έχει μπεί καφές μέσα γι' αυτό θα'ναι άχρηστο πια.. Αλλά αυτό είναι καθαρά κατασκευαστικό, εγώ έφταιγα με τον καφε?... Καλά, έχουν ν' ακούσουν........
Φυσικά θα επικοινωνήσω από Δευτ με την εταιρεία πάλι, και μπορεί να απευθυνθώ και στη προστασία καταναλωτή αν μου τα μασάνε πάλι...
Εγώ θα πρότεινα να κανεις ενα πλήρη καθαρισμό μόνη σου. Ξεβείδωσέ τα όλα και καθάρισέ τα. Βγάλε και το δοχείο νερου και το φιλτρακι νερου που εχει μέσα και ολα.
Και μην φοβάσαι η μηχανή μπορεί να το βαλεις να τρεξει νερό (σαν να κανεις καφε) και χωρίς να εχεις πάνω το δοχείο καφέ. απλα θα τρέξει λίγο νερό μην το φοβάσαι.
Αφού τα καθαρίσεις όλα βάλτα πάλι και κανε μια αφαλάτωση όπως λένε οι οδηγίες με ασπρο ξύδι.
Λογικα πιστευω θα είσαι οκ!
Πες μας νεα!
Και μην φοβάσαι η μηχανή μπορεί να το βαλεις να τρεξει νερό (σαν να κανεις καφε) και χωρίς να εχεις πάνω το δοχείο καφέ. απλα θα τρέξει λίγο νερό μην το φοβάσαι.
Αφού τα καθαρίσεις όλα βάλτα πάλι και κανε μια αφαλάτωση όπως λένε οι οδηγίες με ασπρο ξύδι.
Λογικα πιστευω θα είσαι οκ!
Πες μας νεα!
-
fay3
Λοιπόν, έβαλα νερό και άνοιξα τη μηχανή να βγάλει νερό χωρίς τη θήκη φίλτρου επάνω (δηλ να βγαίνει το νερό απ΄τον αναδευτήρα). Βγήκε αρχικά ελάχιστο, και μετά σταμάτησε και αναβόσβηναν όλα τα κουμπιά!! Δεν το βγάζει το νερό. Help...
Μήπως το πρόβλημα είναι στον αναδευτήρα (φωτό 23 Χρήστου) ή πιο μέσα και όχι στη θήκη φίλτρου??...Θα σαλτάρω..
Ελπίζω να μην μπερδευτηκες με τα 3 δευτερολεπτα σταματημα που κάνει ετσι κι αλλιώς. Ακόμα και όταν εχεις βάλει να κανεις καφέ αν το εχεις παρατηρήσει, στην αρχή ριχνει νερο για 3 δευτερόλεπτα σταματάει για άλλα 3 και μετά συνεχίζει.
Εγώ αν το βαλω να ρίξει νερο χωρίς τη θήκη του καφέ βγάζει κανονικα απλά κάνει και παλι αυτο το κόλπο με τα 3 δευτερόλεπτα.
Εγώ αν το βαλω να ρίξει νερο χωρίς τη θήκη του καφέ βγάζει κανονικα απλά κάνει και παλι αυτο το κόλπο με τα 3 δευτερόλεπτα.
-
mx1001
Δεν μπορείς να διαλέξεις εσύ γιατί πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένος του καταστήματος . Θα μιλήσεις με το κατάστημα να δηλώσεις δυσαρεστημένη και οτι θες να αλλαξεις . Αν το καταστημα ειναι αλυσιδα , δε μπορει θα εχει πολλους .fay3 έγραψε:...Για το σέρβις, στην περιοχή που μένω αυτό μου σύστησε η krups. Ξέρεις κανένα "πιο αξιόπιστο" mx1001?.. ...
Εγω σε αναλογη περιπτωση σε μια απο τις μηχανες , δεν υπήρχε κάποιος δεύτερος τοπικος , η συσκευή έφυγε στα κεντρικά service . Και πιστεύω ήταν καλύτερα . Αργησε +2 ημέρες αλλα δεν ξανα χάλασε .
-
fay3
όχι zamc, δε σταματάει για λίγο, σταματάει τελείως και αναβοσβήνουν όλα τα κουμπιά που έχει... Δε φαντάζεσαι πόσο με στεναχώρησε αυτή η μηχανη, μάζευα καιρό λεφτά να τη πάρω και τώρα... 'Οχι τιποτα άλλο, έχω και εξεταστική (φοιτήτρια) και αντί να διαβάζω κάνω ανατομία στη μηχανή, γεμίζω-αδειάζω-καθαρίζω-στεγνώνω-βιδώνω-ξεβιδώνω και στο τέλος τραβάω τα μαλλιά μου...χαχαχα...
Τεσπά θα τη πετάξω απ' το μπαλκόνι αμα μου τη δώσει, θα δω... 
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fay3 την Σάβ Ιουν 26, 2010 3:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.