Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
madrivermadonus
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Gaggia baby black
2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro

Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups

Δημοσίευση από madrivermadonus » Κυρ Απρ 08, 2012 5:12 pm

Λοιπον: Αρχισα να πειραματιζομαι με δυο setup κρατώντας σταθερή ποσότητα καφέ στα 14 γρ.:

1)Χοντροκομμενο καφε με καλο πατημα (10-15 κιλα)

2)Ψιλοκομμένο καφέ με ελαφρύ πάτημα (5 κιλα max)

Νομίζω οτι με το δευτερο ειχα καλύτερο καφέ.Το ψιλο κοψιμο λιγο πριν μπουκωσει η καφετιερα, με ενα πατημα κοντα στα 5 κιλα δινει πολυ καλη υφη στον καφε και μεστή γευση.
Διάβασα οτι ο πρωτος τροπος ειναι ο ο american way ενω ο δευτερος ο italian way .
Στο forum προτιμουν τον πρωτο αλλα νομιζω οτι ο ψιλοκομμένος καφες με ενα σχετικα ελαφρυ πατημα δινει καλύτερο απότέλεσμα.
Ισως βέβαια να έχει να κάνει και με την καφετιέρα.

Υ.Σ. παρατηρησα επίσης οτι το δυνατο πάτημα ανεβάζει την θερμοκρασία και χαλαει το καιμακι.
Συνημμένα
IMG_27392.JPG
IMG_27382.JPG
IMG_27372.JPG

dio

Δημοσίευση από dio » Κυρ Απρ 08, 2012 7:04 pm

Το τελικο cup δε μας δειχνεις! ;)

Άβαταρ μέλους
madrivermadonus
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Gaggia baby black
2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro

Δημοσίευση από madrivermadonus » Κυρ Απρ 15, 2012 10:11 am

Καλημέρα σε όλους και Χριστός Ανέστη!!!

Πρώτη μέρα της Ανάστασης σήμερα, έφαγα το τσουρεκάκι μου και είπα να κάνω το espressaki μου.
Λοιπόν: Παρατήρησα οτι με το ψιλότερο κόψιμο που μπορώ να κάνω ωστε να μην μπουκώσει η φτωχη πλην ταπεινή Krups, παρατήρησα οτι παίρνω το καλύτερο αποτέλεσμα:
Ένα καφέ μελένιο, αρωματικό και με καλό καιμάκι.
Δοκίμασα να κόψω πιο χοντρά (2 πληρη γυρίσματα στον ascaso i2) αλλα ο καφές έγινε πιο νεροζούμι, έγινε πιο καυτός και το καιμάκι ελάχιστο.
Σε ολες τις δοκιμές πατούσα με δύναμη 5 κιλών περίπου.

Νομίζω οτι κάπου εκεί έχω φτάσει στο σημείο που καφετιέρα και καφές δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Πλέον για περισσότερα πειράματα υποθέτω οτι θα πρέπει να πάω σε άλλη μηχανή που θα μου επιτρέπει πιο ψιλο κόψιμο.

Υ.Σ.Προσπάθησα να ανεβάσω βίντεο αλλα το you tube έχει πρόβλημα εδω και καιρό...

Απάντηση