Προσπάθεια για Latte Art

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
Loizos

Re: Προσπάθεια για Latte Art

Δημοσίευση από Loizos » Πέμ Μαρ 15, 2012 12:27 pm

Μπλε. Ποσότητα περίπου 200γρ. Το ξέρω ότι είναι πολύ και πετάω γάλα αλλά τι να κάνουμε, εκεί μου βγαίνει όπως θέλω.

Όσο πιο πολλές πρωτεΐνες τόσο πιο πολύ πήζει (το παλιό family είχε 3,6γρ και γινόταν σαν στόκος). Τα λιπαρά δεν πήζουν το γάλα, προστατεύουν τις πρωτεΐνες και όσο πιο λίγα λιπαρά, τόσο πιο πολύ πήζει.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Μαρ 15, 2012 1:28 pm

Ακριβως οπως το ειπε ο Loizos..οι πρωτεινες παιζουν ρολο στο πηξιμο και οχι τα λιπαρα..:)

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Μαρ 15, 2012 2:14 pm

nikp81 έγραψε:Μπλε για ζεστο και πρασινο για κρυο γιατι πηζει πιο ευκολα οταν δεν εχει πολλα λιπαρα:)
nikp81 έγραψε:Ακριβως οπως το ειπε ο Loizos..οι πρωτεινες παιζουν ρολο στο πηξιμο και οχι τα λιπαρα..:)
Νίκο αυτά είναι αντικρουόμενα όπως τα γράφεις. Εγώ καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά οι άλλοι;

Επίσης θεωρώ υπερβολικό η διαφορά 0.2g/100ml πρωτεϊνών να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι μια τυπική αναγραφή μιας ανάλυσης που δεν γνωρίζουμε τις τυπικές αποκλίσεις της.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Μαρ 15, 2012 4:27 pm

Χρηστο συγχωρεστε με απλα γραφω απο το κινητο και ήμουν στη δουλεια..
Ισχυει αυτο ακριβως που ειπε ο Loizos..εννουσα οτι τα λιπαρα δεν ειναι υπευθυνα για την πηξη αμεσα, αλλα ειναι εμμεσα αφου προστατεύουν τις πρωτεινες..θα τα ψαξω εμπεριστατωμένα και θα επανελθω...
Αυτο με το γαλα τεθηκε σαν ερωτηση και στο σεμιναριο και η απαντηση ήταν αυτη:
Πληρες στο ζεστο και απαχο στο κρυο λογω πρωτεινων..
Ενα αλλο θεμα ειναι η περιοδος που συλλεγεται το γαλα γιατι δεν ειναι carbon τα συστατικα του ολες τις εποχες του χρονου(εξαρταται απο κρυο,ζεστη , αναπαραγωγικη φαση του ζωου κτλ)..
Σε γενικες γραμμες και χωρις να χρειαζεται να γίνουμε κτηνιατροι νομίζω οτι εχει βαση να χρησιμοποιουμε πληρες στο ζεστο και απαχο στο κρυο..

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Μαρ 15, 2012 4:48 pm

Η πρώτη απάντηση δεν είχε κανένα πρόβλημα ή μια απλή απάντηση του τύπου ότι όσο πιο λίγα τα λιπαρά στο γάλα (για το εύρος 0-5% σε λιπαρά μόνο) τόσο πιο εύκολα και γρήγορα αυτό διογκώνεται και τόσο πιο σταθερός ο αφρός που δημιουργείται, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Σχετικά με την απάντηση στο σεμινάριο δεν μπορώ να την καταλάβω. Για παράδειγμα στο 1.5% γάλα το πράσινο τα λιπαρά απομακρύνεις, δεν απομακρύνεις τις πρωτεΐνες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γάλα με 1% πρωτεΐνες, δεν θα ήταν γάλα άλλωστε.

Τώρα περί τα προστασίας των πρωτεϊνών από τα λιπαρά και της δημιουργίας αφρού, επειδή παλαιότερα το έχει γράψει και ο Στέφανος, μπορείτε να το εξηγήσετε καλύτερα;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

fanisfanis

Δημοσίευση από fanisfanis » Πέμ Μαρ 15, 2012 7:28 pm

Με νουνου φαμιλυ μπλε πάντα..
Όσο για το light στα κρύα ,προσωπικά πιστεύω ότι χάνει στη γεύση (αν και πηζει απιστευτα γρήγορα σε σχέση με το μπλε -ειδικά όταν είναι καλά παγωμένο..
Συνημμένα
45d441f5f28392fc81137c3bc4c45822.jpg

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Πέμ Μαρ 15, 2012 9:04 pm

προτιμώ Φάρμα από Φάμιλι αλλά η συσκευασία του πρώτου είναι χάλια με αποτέλεσμα αφού το ανοίξω και το τοποθετήσω πλάγια (δεν γίνεται όρθια) χύνεται.. κ μετά :waf:

fanisfanis

Δημοσίευση από fanisfanis » Πέμ Μαρ 15, 2012 9:52 pm

Δημητρη Πιστεύω απο τα εύκολα προσβάσιμα γάλατα (σουπερμάρκετ) αυτά τα 2 και το mmmilk είναι τα καλύτερα,τώρα είναι και θέμα προσωπικού γουστου,αλλουνου του αρέσει το γάλα κρικρι.. :a048:

Ps : cappuccino me light γάλα θεωρείται :red:

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Πέμ Μαρ 15, 2012 10:33 pm

cappuccino: πλήρες
freddo cappuccino: light

με light στον ζεστό καπουτσίνο θα ταλαιπωρηθείς πιο πολύ και δε θα βγει σωστά. Όχι latte art, αλλά ούτε σωστή κρέμα

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Μαρ 15, 2012 10:40 pm

Kι εγώ πιστευω ότι εκτος της ποιότητος της κρέμας, με το light γαλα δεν έχεις και καλή γεύση στον cappuccino.
Για τα κρύα δεν έχω ιδίαν άποψη γιατί δεν πίνω.

Απάντηση