ειμαι νεο μελος
-
toulouba
ειμαι νεο μελος
να πω και εγω την καλησπερα μου σα νεο μελος στη παρεα σας :
.εγω εχω μια αγαπη στον εσπρεσσο γιατι τον γνωρισα μεσα απο τη δουλεια μου .δουλευω σε ενα ιταλικο resort και φταχνω ατελειωτους εσπρεσσο και οχο μονο καθημερινως.οι ιταλοι βεβαια ειναι πολυ απαιτητικοι με τον καφε τους και ωφειλω να γνωριζω σχεδον ολους τους καφεδες που γινονται απο τον εσπρεσσο.περιτο να πω οτι κοροιδευουν σε τρελο βαθμο τους fredo και τα συναφη τους και καποιοι απο αυτους πινουν ενα καφε τυπου φρεντο που λεγετε sheikerato και θελουν να το χτυπαω στο sheikerκαι οχι σε μηχανημα και το πινουν βεβαια σε χρονο dt.αυτα τα λιγα απο μενα θα λεμε και αλλα κατα καιρους εχω να μοιραστω αρκετα μαζι σας.
- manolo
- Μηχανή:: N. Simonelli Oscar
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: Taf, Has Bean
- Επικοινωνία:
Re: ειμαι νεο μελος
Καλώς ήρθες 
Με σεβασμό στους γείτονες αλλά...
Οι Ιταλοί (όπως και όλοι οι άλλοι) στο καφέ με καλαμάκι δεν έχουν να μας πουν τίποτα. Το sheikerato μάλλον το ανακάλυψαν προχτές γιατί συνήθως "κρύος" καφές στη Ρώμη είναι κανονικός espresso μαζί με ένα μπολάκι παγάκια. Μη τρελαθούμε κιόλας...
Με σεβασμό στους γείτονες αλλά...
Οι Ιταλοί (όπως και όλοι οι άλλοι) στο καφέ με καλαμάκι δεν έχουν να μας πουν τίποτα. Το sheikerato μάλλον το ανακάλυψαν προχτές γιατί συνήθως "κρύος" καφές στη Ρώμη είναι κανονικός espresso μαζί με ένα μπολάκι παγάκια. Μη τρελαθούμε κιόλας...
-
dio
καλως μας ηρθες φιλε στο forum και καλη ανταλλαγη γνωσεων!
ενημερωσε το profil σου βαση κανονισμων viewtopic.php?f=26&t=1369
ενημερωσε το profil σου βαση κανονισμων viewtopic.php?f=26&t=1369
-
ael0203
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
παιδια καλως σας βρισκω!!!
ειμαι καινουργιος οχι μονο στο φορουμ αλλα και στην παρασκευη espresso !
βεβαια απο παντα ειμαι πολυ απαιτητικος στο να πινω τελειο καφε(παντα με το γουστο μου)!!!
διαβαζω το φορουμ εδω και καιρο(κανα μηνα),εχω ενημερωθει αρκετα μπορω να πω...παντα στη θεωρια,μεχρι που "ψωνισα"(απο http://www.coffeitalia.de)...καθοδηγουμενος απο το φορουμ και απο διαφορα αλλα site.
Πρωτο καφεδακι εκανα το σαββατο(προχθες) και παραδοξως πινεται αρκετα ευχαριστα(40-45 ml σε 30sec με νορμαλ κρεμουλα νοστιμος)..χαχαχα...διπλο βαθυ basket 14-15gr καφε(βοηθεια!!!!!!)
δεν εχω ακομα ζυγαρια ακριβειας(την περιμενω απο dealextreme),
χρονο εκχυλισης αφηνω 25-30 στο χρονομετρο(το περιμενω) του κινητου μου,tamping κανω με πολυ προσοχη με ενα επιπεδο concept art δυναμομετρικο σταθερα στα 14kg(στην αρχη εκανα με 15kg, μου φαινοταν σκληρο και ειχα μεγαλο χρονο εκχυλισης 60ml,εχει διαβαθμιση 8,12,16,20)και "παιζω" με τη micro ρυθμιση του vario...την εχω σταθεροποιησει δυο κλικ απο το coarser,με macro τερμα πανω(βοηθεια!!!!!!).
Και τελος καφε(οπως εχω καταλαβει και το σημαντικοτερο) χρησιμοποιω ενα καφε academia? απο το καφεκοπτειο της γειτονιας(αρκετα ψαγμενο μαγαζακι)κυριως για το διαστημα των δοκιμων μεχρι να βγαλω ενα σχετικα καλο καφεδακι αλλα ομως θελω να δοκιμασω γενικα καλες ποικιλιες(βοηθεια!!!!!!).
Περιμενω και το rancilio naked portafilter και ευελπιστω να σταθεροποιηθω σε αυτο με τριπλο basket(το εχω ηδη απο eurogat)
Αρκετα νομιζω για τωρα sorry για το μεγαλο ποστ...!
Περιμενω τα φωτα σας...χεχεχεεε!!!
Ευχαριστω!
ειμαι καινουργιος οχι μονο στο φορουμ αλλα και στην παρασκευη espresso !
βεβαια απο παντα ειμαι πολυ απαιτητικος στο να πινω τελειο καφε(παντα με το γουστο μου)!!!
διαβαζω το φορουμ εδω και καιρο(κανα μηνα),εχω ενημερωθει αρκετα μπορω να πω...παντα στη θεωρια,μεχρι που "ψωνισα"(απο http://www.coffeitalia.de)...καθοδηγουμενος απο το φορουμ και απο διαφορα αλλα site.
Πρωτο καφεδακι εκανα το σαββατο(προχθες) και παραδοξως πινεται αρκετα ευχαριστα(40-45 ml σε 30sec με νορμαλ κρεμουλα νοστιμος)..χαχαχα...διπλο βαθυ basket 14-15gr καφε(βοηθεια!!!!!!)
δεν εχω ακομα ζυγαρια ακριβειας(την περιμενω απο dealextreme),
χρονο εκχυλισης αφηνω 25-30 στο χρονομετρο(το περιμενω) του κινητου μου,tamping κανω με πολυ προσοχη με ενα επιπεδο concept art δυναμομετρικο σταθερα στα 14kg(στην αρχη εκανα με 15kg, μου φαινοταν σκληρο και ειχα μεγαλο χρονο εκχυλισης 60ml,εχει διαβαθμιση 8,12,16,20)και "παιζω" με τη micro ρυθμιση του vario...την εχω σταθεροποιησει δυο κλικ απο το coarser,με macro τερμα πανω(βοηθεια!!!!!!).
Και τελος καφε(οπως εχω καταλαβει και το σημαντικοτερο) χρησιμοποιω ενα καφε academia? απο το καφεκοπτειο της γειτονιας(αρκετα ψαγμενο μαγαζακι)κυριως για το διαστημα των δοκιμων μεχρι να βγαλω ενα σχετικα καλο καφεδακι αλλα ομως θελω να δοκιμασω γενικα καλες ποικιλιες(βοηθεια!!!!!!).
Περιμενω και το rancilio naked portafilter και ευελπιστω να σταθεροποιηθω σε αυτο με τριπλο basket(το εχω ηδη απο eurogat)
Αρκετα νομιζω για τωρα sorry για το μεγαλο ποστ...!
Περιμενω τα φωτα σας...χεχεχεεε!!!
Ευχαριστω!
-
Tolis
Κωνσταντινε βλεπω εκανες τρελο μπασιμο στον χωρο του εσπρεσο!Μπραβο και εις ανωτερα!Απο τις επιλογες σου φαινεται οτι διαβασες καλα 
-
dio
καλως μας ηρθες φιλε Κωνσταντινε!
οντως μπηκες αμεσως στα βαθια και σου ευχομαι να εχεις γρηγορα το αποτελεσμα που γουσταρεις!
ο HAUSBRANDT που πηρες ειναι καλος καφες και αν ειναι και φρεσκος ακομα καλυτερα.
(3 φορες βοηθεια!)

οντως μπηκες αμεσως στα βαθια και σου ευχομαι να εχεις γρηγορα το αποτελεσμα που γουσταρεις!
ο HAUSBRANDT που πηρες ειναι καλος καφες και αν ειναι και φρεσκος ακομα καλυτερα.
(3 φορες βοηθεια!)
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καλωσόρισες Κωνσταντίνε. 
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.