Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι ακριβώς εξυπηρετούσε. Μετά από έρευνα διάβασα ότι είναι η διαδικασία καθαρισμού υπολειμμάτων και ελαίων από το σύστημα του group για τις μηχανές με 3-way-valves. Χρησιμοποιείται κάποιο απορυπαντικό (προσοχή, ΟΧΙ αποσκλυρηντικό) και γίνεται με χρήση ενός "βουλωμένου" (blind) Portafilter ή μιας λαστιχένιας τάπας.
Να πω την μαύρη μου αλήθεια δεν πίστευα ότι είναι τόσο σημαντικό και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που μια τέτοια λαστιχένια τάπα έρχεται στάνταρ στα εξαρτήματα που έχει η Silvia μες στο κουτί της. Μετά από διάβασμα είδα ότι το backflushing προτείνεται να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ υπάρχουν και πορωμένοι που το κάνουν μια φορά την μέρα, και κανα δυο τρελλοί που το κάνουν μετά από κάθε shot...
Οπότε είπα και εγώ ο καϋμένος να αρχίσω το σπορ.
Το θέμα είναι που να βρω το κατάλληλο "απορυπαντικό". Απότι φαίνεται το πιο διάσημο είναι το Cafiza από την Urnex, την ίδια εταιρία που φτιάχνει και το Dezcal. Το θέμα είναι που το βρίσκεις στο Ελλάντα αυτό? Στα coffeeway που ρώτησα δεν είχε, ενώ στο μόνο ελληνικό e-shop που είδα να έχει (βάλτε "Urnex cafiza" στο skroutz.gr) εκεί το δίνουν μόνο σε μορφή ταμπλέτας για τις super-αυτόματες μηχανές.
Μπορεί κανείς να βοηθήσει? Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω?