KRUPS XP 4000

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
bene

KRUPS XP 4000

Δημοσίευση από bene » Τρί Απρ 20, 2010 10:26 pm

παιδιά sos
θέλω να πάρω την krups XP4000 δώρο k θέλω να μου πείτε αν αξίζει..
την έχει μήπως κανεις από σας??
μήπως είναι πολύ παλιά??

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: KRUPS XP 4000

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Απρ 22, 2010 11:40 pm

bene έγραψε:παιδιά sos
μήπως είναι πολύ παλιά??
Δεν είναι ιδιαίτερα καλή μηχανή (από τα reviews που διάβασα) και πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε χρονάκια στην πλάτη της. Την βρίσκεις σε καμιά πολύ καλή προσφορα;

Update
Τα περισσότερα αρνητικά σχόλια πάντως ήταν για την ικανότητα της για αφρόγαλα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Παρ Απρ 23, 2010 6:46 am

μήπως είναι πολύ παλιά??
Την εχουν οι κουμπαροι μας μερικα χρονια .

Το βασικοτερο προβλημα ειναι ο τρομερος θορυβος που κανει κατα την εκχυληση , λεμε αμα μενεις 4ο οροφο , τους ξυπνας αντετα τους του 2ου ... Βεβαια ο τρομερος θορυβος δεν ειναι copyright της μηχανης αυτης , θελει αγωνα να βρεις λιιιγο πιο σιωπηλη μηχανη ...

Κατα τα αλλα δεν εχουν διαροές ή άλλα . Μάλιστα μετά απ ότι βλεπω εδώ για τα καιμάκια , αμα δεν έχεις σκοπό να πάρεις και μυλο και να την προχωρησεις την ιστορία σε άγνωστες γευστικές μέχρι τώρα πτυχές (και ειχα και 13 στην έκθεση...) , (που αφου ειναι δωρο δεν νομιζω να εχουν τετοιες βλεψεις) , και αφου ειναι δωρο δεν μπορεις να περιμενεις να σου ρθει το καλαθακι απο την Pure , ναι παρτην .

Ο λαβών του δώρου θα το αγαπήσει . Οι γείτονές του θα το μισήσουν :lol:

drpal
Όνομα: Παύλος
Μηχανή:: Lelit PL41 TEM
Μύλος:: Graef CM 800

Δημοσίευση από drpal » Σάβ Απρ 24, 2010 3:32 pm

Καλησπέρα σε όλους.

Η XP4000 είναι η δεύτερη μηχανή που αγόρασα και προσπαθώ ακόμα να την ξεχάσω.
Για 2 μήνες,αν εξαιρέσεις τον απίστευτο θόρυβο της αντλίας, όλα πήγαιναν καλά. Φυσικά με πείραζε πως το δοχείο συλλογής του νερού γέμιζε γρήγορα αλλά μπορούσα να ζήσω με αυτό.Φυσικά δεν θεωρούσα πως η αγορά ενός μύλου ήταν απαραίτητη τότε :roll: :roll: :shock: και ο Illy ήταν ο "καλύτερος" καφές για μένα. Ομως ξαφνικά άρχισε να χάνει νερά. Ο πάγκος της κουζίνας γέμιζε με τουλάχιστον 120ml νερό κάθε μέρα.Μετά από 8 μήνες συμβίωσης που σταμάτησε να δουλεύει (ευτυχώς ;) ) αποφάσισα να την πάω στο τοπικό service. Πέντε εβδομάδες και μετά από απίστευτες δικαιολογίες όπως " περιμένω μία πλακέτα από Αθήνα" ή "δεν μπορώ να σου πώ την πορεία της επισκευής γιατί ο υπολογιστής μου χάλασε", ο υπεύθυνος του service μου είπε πως το boiler (ποιό boiler βρε άνθρωπε; thermoblock έχει....) έχει ραγίσει και χάνει νερό. Η επισκευή του είναι ασύμφορη για την εταιρία και έτσι μου έδωσε απόδειξη πλήρους επιστροφής χρημάτων ώστε να πάρω άλλη XP4000 από το κατάστημα που την αγόρασα. Ο πωλητής στο κατάστημα μου είπε πως μπορώ να πάρω όποια άλλη θέλω και απλά να πληρώσω τη διαφορά. Ετσι πήρα την Gaggia Dose και πραγματικά ηρέμησα. Επίσης αγόρασα ένα μύλο, τον Starbucks Barrista (με conical burrs) και μπορώ να πως προσωρινά έχω κατασταλάξει στην επιλογή μηχανών. Φυσικά λέω προσωρινά διότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σε λίγο πάλι θα με πιάσει η τρέλα της αλλαγής του εξοπλισμού. Α, ναι και ο καφές στον οποίο έχω κολλήσει τελευταία είναι o Lamborghini, αλλά συνεχώς δοκιμάζω ότι καφέ μου πέσει στα χέρια μου.

Να είμαστε καλά...
Παύλος
..Αντε να πιούμε έναν καφέ να πάνε κάτω τα φαρμάκια.......

GiannisK

Δημοσίευση από GiannisK » Σάβ Απρ 24, 2010 3:34 pm

μήπως είναι πολύ παλιά??
έχω 2 krups 4020

Λοιπόν με 2 λόγια...

Καφές με άριστη εμφάνιση (λόγω κρεμοφίλτρων σαν στάνταρ) με ελλειπή γεύση και όχι στη σωστή θερμοκρασία (έλλειψη Boiler)

Τα κρεμοφίλτρα μπουκώνουν και στο τέλος η Μηχανή ΣΚΑΕΙ !!!! Οπότε όχι ψιλό κόψιμο στον κόκκο ή χρησιμοποιείς καφέ s/m με υποτυπώδες tamping. Στο τέλος καθάρισμα το φίλτρο. (κανεις τη διαδικασία παρασκευής χωρίς καφέ μέσα του). Αλλοιώς είπαμε η Μηχανή ΣΚΑΕΙ !!!

Στον ενα χρόνο και κάτι, μου πάθανε 3 βλάβες η μία ανεπανόρθωτη (Εσκασε και έγινε χαμός -μου την αντικαταστησανε ) και άλλες 2 τρέχανε νερά απο παντου (μου τις φτιαξανε από 30 euro)

Με Ese pods δουλεύει σχετικά καλά με ικανοποιητικά αποτελέσματα (κι εκει έχει κρεμοφίλτρο).

Ακροφύσιο για αφρογάλα μόνο για φιγούρα αφου τ' αποτελέσμαta του είναι ΟΙΚΤΤΡΑ!!!!!!

Γενική αξιολόγηση 5/10 ! Αξιοπρεπές espressaki όποτε το θέλεις, με αποτελέσματα που θα ενθουσιάσουν τους "μη γνώστες" επισκέπτες σας αλλά που θα σε κάνουν μετά απο λίγο καιρό να ψάχνεσαι για κάτι παραπάνω.

Φιλικά Γιάννης

υ.γ. ποι απογευμα θα βάλω και κάποιε photos

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Κυρ Απρ 25, 2010 7:05 am

GiannisK έγραψε:...Αλλοιώς είπαμε η Μηχανή ΣΚΑΕΙ
Εχω πέσει απ΄ την καρέκλα ... δεν εχω ξανακούσει για σκασιμο !... τι ακριβως ΣΚΑΕΙ ; η τρόμπα , το boiler , κάποια σωληνάκια ? .

Αμα σκανε ... αποριας άξιον πως βγαίνουμε μετά ζωντανοί από το όλο συμβάν , από θέμα ηλεκτροπληξίας μιας και νερά και ρεύμα θα χουν γίνει ένα ... Ανθυγιεινό στο σπορ 8-)

GiannisK

Δημοσίευση από GiannisK » Κυρ Απρ 25, 2010 9:16 am

mx1001 έγραψε:
GiannisK έγραψε:...Αλλοιώς είπαμε η Μηχανή ΣΚΑΕΙ
Εχω πέσει απ΄ την καρέκλα ... δεν εχω ξανακούσει για σκασιμο !... τι ακριβως ΣΚΑΕΙ ; η τρόμπα , το boiler , κάποια σωληνάκια ? .

Αμα σκανε ... αποριας άξιον πως βγαίνουμε μετά ζωντανοί από το όλο συμβάν , από θέμα ηλεκτροπληξίας μιας και νερά και ρεύμα θα χουν γίνει ένα ... Ανθυγιεινό στο σπορ 8-)

καλημέρα,

όταν το κοψιμο είναι ψιλό, ή το tamping δυνατό...

Εμένα σε μία τέτοια περίπτωση κι εκεί που μάταια περίμενα για 10 sec να τρέξει μια σταγόνα κάνει ένα μεγάλο μπαμ!

Το portafilter τινάχτηκε 3 μέτρα μακρυα (ξεκλείδωσε μόνο του παρόλο που ήταν κλειδωμένο στο τέρμα) σκορπώντας καφέδες σε όλο το σπίτι και από όλο το σώμα της καφετιέρας άρχισαν να τρέχουν νερά. ΧΑΜΟΣ!

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Κυρ Απρ 25, 2010 10:00 am

Αν ήμασταν στην Αμερική, τώρα θα ήσουν πλούσιος....
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Κυρ Ιαν 15, 2012 11:57 pm

Χαχαχα την βρηκα 40 ευρω αλλα αφου ειδα αυτο το βιντεο το μετανιωσα :down:

Marinos

Δημοσίευση από Marinos » Τρί Ιαν 17, 2012 4:48 pm

Off topic:
Ο τύπος στο παραπάνω βίντεο είναι όλα τα ευρώ...

"Αφού θα την πετάξω που θα την πετάξω....δεν τραβάω και ένα βίντεο να έχω να την θυμάμαι...."

χαχα :lol: :lol:

Απάντηση