Sugar...λες;

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
leftgalan

Re: Sugar...λες;

Δημοσίευση από leftgalan » Πέμ Δεκ 29, 2011 6:33 pm

Η ζάχαρη για μένα είναι πολυ σημαντική ... Όσες φορες προσπάθησα να γίνω puristas δεν τα κατάφερα .... Χρησιμοποιώ μόνο ΜΑΎΡΗ σαν μελασα και ενίοτε καφε .
Η καταπληκτική αυτή μαυρη εάν βάλεις λίγο παραπάνω δεν καταστρέφει τον καφεδακο ενω η καφε είναι πιο γλυκιά και δεν πρεπει να ξεπερασεις το όριο. (το οποίο για τον καθένα είναι ΕΝΤΕΛΏΣ προσωπικό...)

Και Ευτυχώς που δεν θελουμε όλοι το ίδιο πράγμα σ αυτή τη ζωή !!

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Πέμ Δεκ 29, 2011 6:39 pm

Ανεβασε καμια φωτο να δουμε τη διαφορα της μαυρης με την καφε.Απο ζαχαροκαλαμο ειναι;

Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Δημοσίευση από After » Πέμ Δεκ 29, 2011 10:32 pm

Oσο και αν προσπαθησα, δεν μπορεσα να φυγω απο τον Ιταλικο τροπο ''απολαυσης'' του καφε, ο οποιος ειναι 1 κουταλια λευκης ζαχαρης

Τι να το κανω οταν απλα δεν μπορω να ανεχτω στην γλωσσα μου την γευση του σκετου καφε, αλλωστε τοσες φορες δεν εχουμε πει οτι ο καφες ειναι προσωπικη υποθεση?
;)
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

Fanis
Όνομα: Φανης
Μηχανή:: Magic L'Espresso ESE
2η Μηχανή:: Saeco 8323
Μύλος:: Zassenhaus Lima

Δημοσίευση από Fanis » Παρ Δεκ 30, 2011 2:18 am

After έγραψε:αλλωστε τοσες φορες δεν εχουμε πει οτι ο καφες ειναι προσωπικη υποθεση?
;)
εμενα μου αρεσει να πινω το καφεδακι μου με μια μικρη κουταλια μελι....

leftgalan

Δημοσίευση από leftgalan » Παρ Δεκ 30, 2011 7:37 pm

Να σας δώσω κι ένα Ωραιο τιπ για την μαυρη ζάχαρη , η οποία συχνά πετρωνει και δεν κόβεται ούτε με μαχαίρι .....

Βάζουμε τα κομμάτια της πετρωμενης ζάχαρης σε ένα βάζο , το κλείνουμε καλα και πριν το κλείσουμε καλα κόβουμε ένα κομμάτι μήλο και το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη στο βάζο .
Την άλλη μέρα το πρωι η ζάχαρη είναι ΒΟΎΤΥΡΟ :a049: και μένει έτσι για πολλές μέρες ...

Υποσημείωση : εννοώ την μαυρη ζάχαρη και όχι την γνωστή καφε που συνήθως βλέπουμε σαν επιλογή στα διαφορα καφε .

Παραθέτω επισης και κάποιες όμορφες φωτογραφίες απο τα harrods του Λονδίνου όπου βρήκα πολυ καλές προτάσεις για ζάχαρη καφε , enjoy :

http://img638.imageshack.us/img638/6841 ... 416855.jpg
http://img580.imageshack.us/img580/1424 ... 472672.jpg
http://img607.imageshack.us/img607/4231 ... 525025.jpg

Και αυτο απο ένα specialty cafe στο soho :

http://img804.imageshack.us/img804/5188 ... 600568.jpg

gkoytakos
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: ECM TECHNIKA III PR
2η Μηχανή:: KRUPS XP9000
Μύλος:: Mahlkonig Vario
Οι καφέδες μου:: TAF

Δημοσίευση από gkoytakos » Παρ Δεκ 30, 2011 9:40 pm

Λευτέρη, επειδή βλέπω πως σου αρέσει η ζάχαρη στον καφέ, σου προτείνω αν μπορέσεις να βρεις αυτή την οργανική ακατέργαστη καστανή από Κόστα Ρίκα. Δίνει μια γλύκα στον καφέ με την μισή ποσότητα από μια κοινή καστανή ζάχαρη, και σου δίνει μια αίσθηση γλυκού καψίματος στον λαιμό, όπως όταν τρως μέλι (πιστεύω να το περιέγραψα καλά)! Εγώ αγόρασα από Monmouth (δες το topic "espresso στο Λονδίνο"), και επειδή τελειώνει ψάχνω να βρω από πουθενά αλλά .... τίποτα!
Συνημμένα
cane sugar.jpg
Negro como el diablo,
caliente como el infierno,
puro como un angel,
dulce como el amor!

Άβαταρ μέλους
xrhstaras
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior

Δημοσίευση από xrhstaras » Σάβ Δεκ 31, 2011 2:12 am

τελικά μερικές φορές είναι καλό να συνέχεσαι τα γλυκά και την ζάχαρη κτλ . Δεν μπαίνεις σε διλήμματα βρε παιδί μου χαχαχα

Η ζάχαρη που ψάχνεις : http://costaricasuperstore.com/index.ph ... ts_id=1087
Σε μια γρήγορη αναζήτηση.

gkoytakos
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: ECM TECHNIKA III PR
2η Μηχανή:: KRUPS XP9000
Μύλος:: Mahlkonig Vario
Οι καφέδες μου:: TAF

Δημοσίευση από gkoytakos » Σάβ Δεκ 31, 2011 9:46 am

Χήστο, αυτό που βρήκες είναι γλυκό από χυμό ζαχαροκάλαμου, κολλώδες και συμπαγές. Η ζάχαρη που ανέφερα εγώ, προέρχεται μεν από ζαχαροκάλαμο, αλλά έχει άλλη διαδικασία παραγωγής (δεν μένει όλος ο χυμός, ξεραίνεται στον ήλιο κτλ.) Όπως φαίνεται και στην foto, είναι κόκκοι σαν την κοινή καστανή ζάχαρη (όχι την κρυσταλλική). Οι μεγάλοι σβώλοι που δημιουργούνται διαλύονται εύκολα με το κουταλάκι.
Negro como el diablo,
caliente como el infierno,
puro como un angel,
dulce como el amor!

leftgalan

Δημοσίευση από leftgalan » Σάβ Δεκ 31, 2011 11:22 am

:a080: :lick:
Μας έφτιαξες πρωι πρωι !!

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Σάβ Δεκ 31, 2011 1:19 pm

Ενδιαφέρουσες οι εναλλακτικές "ζάχαρες". Δεν έχω δοκιμάσει κάτι παραπάνω από καστανή αλλά η διαφορά της με τη λευκή είναι εμφανής.

Νομίζω ο στόχος πρέπει να παραμείνει όμως να πίνουμε σκέτο τον εσπρέσσο, τουλάχιστον για να τον αξιολογήσουμε σωστά. Ένας επιτυχημένος εσπρέσσο είναι αντικειμενικά γλυκός και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Με τη προσθήκη ζάχαρης επικαλύπτονται γευστικά στοχεία, επηρεάζονται ακόμα και τα αρώματα.

Μία ακόμα προσέγγιση για το παραπάνω στόχο, θα μπορούσε να είναι η παρασκευή machiatto, όπου σταδιακά μειώνουμε τη ποσότητα του γάλακτος -το οποίο προσδίδει επιπλέον γλυκήτητα- έως ότου καταλήξουμε στον σκέτο εσπρέσσο.

Φυσικά, κανένας δεν χρειάζεται να μπαίνει σε "γευστικά καλούπια". Ο καθένας παρασκευάζει και απολαμβάνει τον καφέ του με μοναδικό τρόπο! :)

Απάντηση