Εχω μια μηχανη gaggia coffee 10ετιας. Εμφανισιακα ειναι ιδια με την classic με τη διαφορα οτι δεν εχει solenoid valve.
H βαλβιδα παιζει καποιο ρολο στη γευση του καφε ή χρειάζεται μονο για πρακτικούς λογους πχ πιο στεγνο puck. Αν ξέρει καποιος να μου πει και αν εχει σχεση να την παροπλισω.
Solenoid valve σε Gaggia Coffee.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Re: Solenoid valve σε Gaggia Coffee.
Εάν διατηρεις τακτικά την ντουζιέρα καθαρή δεν θα έχεις πρόβλημα. (όταν τελειώνεις να τρεχεις λίγο νερό να καθαρίζει και κάθε εβδομάδα ξεβίδωμα της σίτας και καθαρισμα σε απορυπαντικό cafiza ή pulycaff )
Η τρίοδη ηλεκτροβαλβίδα δεν προσφέρει τίποτα άμεσα στην γεύση του καφέ.
Προσφέρει εμμέσως, λόγω της ευκολίας καθαριότητας. (έαν αυτή γίνεται σωστα. Δηλαδή backflush με σκετο νερό κάθε φορά που τελειώνουμε τους καφέδες, και καθαρισμό κάθε τόσο με απορυπαντικό για τα έλαια)
Εάν κάποιος δεν τα τηρεί αυτα, τότε σίγουρα θα έχει χειρότερη γεύση από το εάν η μηχανή του δεν είχε τετοια βαλβίδα
Η τρίοδη ηλεκτροβαλβίδα δεν προσφέρει τίποτα άμεσα στην γεύση του καφέ.
Προσφέρει εμμέσως, λόγω της ευκολίας καθαριότητας. (έαν αυτή γίνεται σωστα. Δηλαδή backflush με σκετο νερό κάθε φορά που τελειώνουμε τους καφέδες, και καθαρισμό κάθε τόσο με απορυπαντικό για τα έλαια)
Εάν κάποιος δεν τα τηρεί αυτα, τότε σίγουρα θα έχει χειρότερη γεύση από το εάν η μηχανή του δεν είχε τετοια βαλβίδα
-
neuro71
- Όνομα: ΘΑΝΑΣΗΣ
- Μηχανή:: COFFEE GAGGIA
- Μύλος:: GAGGIA MDF
- Οι καφέδες μου:: ORGANIC SIDAMO
ok ευχαριστω. Μου χαλασες τη δικαιολογια να παρω καινουργια μηχανη.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Αν θες καλύτερη γεύση, πάρε καλύτερο μύλο!