Καφετιέρα espresso LIDL.

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
lazvb

Καφετιέρα espresso LIDL.

Δημοσίευση από lazvb » Τρί Δεκ 20, 2011 8:17 pm

Βρηκα τυχαια αυτο τον ιστοτοπο διαβασα τις περισσοτερες αναρτησεις και ομολογω οι περισσοτεροι ειστε επιστημονες στο θεμα του espresso!!! μπραβο δεν περιμενα τοση καταρτηση...εχω μια ερωτηση αν καποιος μπορει και θελει ας βοηθησει....σαν αρχαριος και ασχετος τελειως αγορασα προσφατα την μηχανη espresso των LIDL μαρκας silvercrest...το προβλημα ειναι το εξης. χρησιμοποιησα για πρωτη φορα εναν καφε κοκκινο της lavazza συμφωνα με τις οδηγειες παρασκευης καφε της μηχανης ο καφες ισα που εσταξε εμεινε σχεδον ολος στο φιλτρο...αφου απεκλεισα τεχνικο προβλημα της μηχανης(βαση οδηγειων παντα) ειπα πηρα λαθος καφε δοκιμασα τον κοκκινο της illy παλι τα ιδια ο καφες σχεδον οπως τον εβαλα στο φιλτρο μονο μουσκεψε...δοκιμασα τα φιλτρακια-καψουλες που παιρνει η μηχανη.το κακο τριτωσε! κλεινωντας απογοητευμενος εβαλα τον espresso της nescafe ο οποιος ειναι μεν της ποικηλιας arabica ειναι ομως τελειως ξανθος και αλεσμενος(πουδρα σχεδον,οπως ο φραπε που πουλαν τα καφεκοπτια)....ΘΑΥΜΑ o καφες ετοιμος και νομιζω γευστικοτατος το δε φιλτρο αδειο! τι συμβαινει φιλοι μου ειναι φυσιολογικο αυτο? προφανως και θα πρεπει να βαζω τελειως αλεσμενο καφε υπαρχει καφες τετοιου ειδους και απο αλλες μαρκες-εταιρειες η θα πρεπει να χρησιμοποιω το συγκεκριμενο???ευχαριστω πολυ για τις οποιες απαντησεις

Loizos

Re: καφετιερα espresso LIDL

Δημοσίευση από Loizos » Τρί Δεκ 20, 2011 8:36 pm

Ο καφές της Nescafe που είναι σαν πούδρα είναι στιγμιαίος. Δεν χρειάζεται μηχανή. Ζεστό νεράκι και ανακάτεμα σαν νες. Βέβαια κακώς γράφει espresso αφού δεν είναι. Όταν έβαλες τον lavazza στη μηχανή πάτησες καθόλου τον καφέ? Εάν ναι κακώς.

Εάν όχι τότε μάλλον η αντλία σου δεν μπορεί να σηκώσει πίεση (αν και με αλεσμένο του supermarket 3-4 bar είναι αρκετά).

Off topic:
Συμπλήρωσε το όνομα, την πόλη και τον εξοπλισμό σου στο προφίλ σου.

Καλώς ήρθες στο forum.

lazvb

Re: Καφετιέρα espresso LIDL.

Δημοσίευση από lazvb » Τρί Δεκ 20, 2011 8:47 pm

Τι να πω δεν ξερω θα παρω και ενα μυλο αλεσματος απο οτι καταλαβα ειναι απαραιτητος και θα συνεχισω τις προσπαθειες...οντως πιεσα τον illy οπως και τον lavazza δοκιμασα ομως και χωρις πιεση κανενα αποτελεσμα

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Δεκ 20, 2011 8:55 pm

Καλωσόρισες Λάζαρε στο forum.

Δεν νομίζω ότι η μηχανή υπό νορμάλ συνθήκες θα είχε πρόβλημα με τον Lavazza και τον Illy από Supermarket εκτός και εάν τους αγόρασες από καφεκοπτείο και στους άλεσαν πολύ ψιλά.
Διαφορετικά σαν να έχει κάποιο πρόβλημα η μηχανή ή κάνεις εσύ κάποιο λάθος μου φαίνεται.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Gtsog

Δημοσίευση από Gtsog » Τετ Δεκ 21, 2011 4:17 pm

Λάζαρε αν κατάλαβα, το πρόβλημα σου είναι ότι στο καλαθάκι μένει καφές και δεν πάει στο φλιτζάνι όπως ο nescafe που έβαλες?

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Τετ Δεκ 21, 2011 4:55 pm

Και εγώ αυτό κατάλαβα! Φίλε Λάζαρε ΠΡΕΠΕΙ να μείνει ο καφές στο φίλτρο, έτσι παρασκευάζεται ο espresso.

Kαι η ροή είναι λογικό να είναι ελάχιστη, περίπου 20ml τα 10 secs πρέπει να παίρνεις.

Δοκίμασε πάλι με τον illy και παίξε με την ποσότητα πατώντας ίσα ίσα να ισιώσει για να βρεις την ροή που θες. Από εκεί και πέρα βέβαια έχεις πολύ διάβασμα...

ΥΓ. Με προβλημάτισε ότι ο στιγμιαίος Nescafe εξαφανίστηκε, έχει σίγουρα pressurized η συγκεκριμένη; Εκτός αν έγινε υγρό και έτρεξε και από το ppf...

Ernesto
Όνομα: Μακης
Μηχανή:: Euromatic Gold Prima

Δημοσίευση από Ernesto » Τετ Δεκ 21, 2011 5:22 pm

ΟΚ...γιατί δεν λέει κάποιος στο φίλο ότι η μηχανή που πήρε, είναι, πιθανότατα, μόνο...για στιγμιαίο.
Κοινώς είναι ακατάλληλη.
Μου αρέσει πάντως που αμέσως κατηγορούμε τους καφέδες.
Φίλε μου, σε παρακαλώ, πριν πάρεις μύλο όπως λες, πάρε μια σοβαρή μηχανή .
Ανέτρεξε στα topics του φόρουμ , θα σχηματίσεις εύκολα μια άποψη.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Δεκ 21, 2011 5:36 pm

Που φαίνεται ότι κάποιος κατηγορεί τους καφέδες; :a014:
Τώρα ότι η μηχανή είναι ακατάλληλη για espresso, τουλάχιστον για τα ποιοτικά standards του forum, είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα έπρεπε να τρέχει ο καφές από το φίλτρο και ότι δεν θα πρέπει να προσφέρουμε την λίγη γνώση μας σε κάποιο μέλος μας.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

lazvb

Δημοσίευση από lazvb » Τετ Δεκ 21, 2011 5:39 pm

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις...το προβλημα μου δεν ειναι οτι μενει ο καφες στο φιλτρο αλλα οτι αυτη η ποσοτητα που στραγγιζει ισα που χρωματιζει το νερο που βγαινει (για γευση καφε ουτε λογος)...τεσπα χθες κιολας μιλησα με το servise της εν λογω εταιριας και μου παν πολυ πιθανο να υπαρχει καποιο τεχνικο προβλημα απο την περιγραφη που τους εκανα (κατι να χει βουλωσει στην αντλια)και δεχτηκαν να γινει αντικατασταση με νεα μηχανη. σημερα με ειδοποιηαν απο εταιρια κουριερ πως ηρθε το δεμα της αντικαταστασης απλα δεν εχω παει ακομα να παραλαβω...θα τη συνδεσω και ελπιζω οντως να ταν τεχνικο το προβλημα

lazvb

Δημοσίευση από lazvb » Τετ Δεκ 21, 2011 5:41 pm

παιδια ψυχραιμια κανεις δεν εκανε διαφημηση η κατηγορισε καποιον καφε απλα ειπα επωνυμα μαρκες ωστε να καταλαβετε ακριβως thats all

Απάντηση