Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
-
red1lert
Re: Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
Kαλησπέρα διάβασα ολο το topic και κατέλιξα να κάνω αφαλάτωση με Dezcal.Οι απορίες μου είναι όταν αφαιρέσει το shower screen το νερό θα πετάγετε πάνω στο group head.?Kαι άμα πετάγετε θα το οξειδωση? Και η λογικη είναι να μην ζεσταθεί το νερο γι αυτο τραβας και κλείνεις την μηχανή?
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Το manual της μηχανής τι λέει;red1lert έγραψε:Kαλησπέρα διάβασα ολο το topic και κατέλιξα να κάνω αφαλάτωση με Dezcal.Οι απορίες μου είναι όταν αφαιρέσει το shower screen το νερό θα πετάγετε πάνω στο group head.?Kαι άμα πετάγετε θα το οξειδωση?
Για το πέταγμα του νερού κάνε απλά ένα test με την shower screen βγαλμένη και τρέξε σκέτο νερό για να δεις πριν γεμίσεις το δοχείο με το διάλυμα αφαλάτωσης.
Στην Gaggia Baby δεν μου έκανε καμιά ζημιά στην επιμετάλλωση της εξωτερικής επιφάνειας του group head. Για την δικιά σου ΔΕΝ ξέρω.
Για να μην πετάγονται σταγονίδια του διαλύματος από εδώ και από εκεί από την εκτόνωση των ατμών όταν τρέχεις το διάλυμα αφαλάτωσης από το group και το steam wand αλλά και για να έχεις θεωρητικά περιορισμένη έκλυση διοξειδίου του άνθρακα σε κλειστό χώρο.red1lert έγραψε:Και η λογικη είναι να μην ζεσταθεί το νερο γι αυτο τραβας και κλείνεις την μηχανή?
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Βγάζοντας μόνο τη shower screen θα έχεις απλά μια ελαφρά ακατάστατη ροή από το group head. Βγάζοντας επιπλέον και την dispresion screen (διανεμητής) θα έχεις μια συγκεντρωμένη ροή σε μορφή ...πίδακα.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προστατευτούν όλες οι επιφάνεις και ειδικότερα οι επινικελωμένες. Βέβαια, χρησιμοποιώντας τη κανάτα του γάλακτος (stanless steel) για να διαλύσω το Dezcal δεν παρατήρησα τη παραμικρή αλοίωση αλλά αντίθετα ακόμα και οι ατμοί από το διάλυμα ήταν ικανές οξειδώσουν επιφανειακά (& προσωρινα) ένα μέρος του group head.
Σχετικά με τη θερμοκρασία αφαλάτωσης, ενδεικτικά στις HX είναι απαραίτητο να υπάρχει απόλυτη πίεση πάνω από 1 bar (άρα και >100°C) για να ολοκληρωθεί η αφαλάτωση του βασικού boiler. Το αναφέρω απλά ως ένδειξη ότι το Dezcal λειτουργεί και σε υψηλές θερμοκρασίες. Νομίζω ότι τουλάχιστον χλιαρό νερό για να διαλυθεί το Dezcal είναι απαραίτητο. Ρίξε και μια ματιά στο manual για να δεις τι προτείνει και ο κατασκευαστής.
Σχετικά με τη θερμοκρασία αφαλάτωσης, ενδεικτικά στις HX είναι απαραίτητο να υπάρχει απόλυτη πίεση πάνω από 1 bar (άρα και >100°C) για να ολοκληρωθεί η αφαλάτωση του βασικού boiler. Το αναφέρω απλά ως ένδειξη ότι το Dezcal λειτουργεί και σε υψηλές θερμοκρασίες. Νομίζω ότι τουλάχιστον χλιαρό νερό για να διαλυθεί το Dezcal είναι απαραίτητο. Ρίξε και μια ματιά στο manual για να δεις τι προτείνει και ο κατασκευαστής.
-
k700akis
Παιδιά καλησπέρα. Έχω μια μηχανή εσπρεσσο που λέγεται Fiamma Marina είναι με ένα group και μετα απο 3 χρόνια θα ηθελα να βγάλω τα άλατα απο το boiler. Η μηχανή παίρνει νερό απευθείας απο την βρύση, τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ;;;;;; Επίσης οταν φτιαχνω καφε τα bar είναι 1,02 και μετο που πάτωμα το κουμπι και πέφτει καφές πέφτει σιγά σιγά κάτω απο το 1 bar και δουλεύει για να το ξαναπαει στο 1,02 δουλεύει σε σωστή πίεση ;;;; Ευχαριστώ πολυ.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Αν την έχεις 3 χρόνια συνδεμένη στο δίκτυο χωρίς κάποιο αντίστροφης όσμωσης φίλτρο για τα άλατα λογικά έχεις μεγάλο πρόβλημα.
Στην θέση σου θα φώναζα κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο, λογικά πρέπει να ανοιχτεί η μηχανή.
Για τα bar που ρωτάς δεν ξέρω να σου απαντήσω, μάλλον το μανόμετρο είναι χαλασμένο όμως γιατί θα έπρεπε να βλέπεις 8 με 10 bar κατά την εκχύλιση και σε καμιά περίπτωση 1. Εκτός αν σου δείχνει κάτι άλλο.
Στην θέση σου θα φώναζα κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο, λογικά πρέπει να ανοιχτεί η μηχανή.
Για τα bar που ρωτάς δεν ξέρω να σου απαντήσω, μάλλον το μανόμετρο είναι χαλασμένο όμως γιατί θα έπρεπε να βλέπεις 8 με 10 bar κατά την εκχύλιση και σε καμιά περίπτωση 1. Εκτός αν σου δείχνει κάτι άλλο.
-
k700akis
Ξέρουμε κανέναν καλο τεχνικό στον Πειραιά;;;;;
-
woodsman43
Kαλησπερα και απο μενα.Afonic ιωσηφ οταν λεει ο φιλος 1 bar αναφερεται στο μποιλερ του ατμου μιας και η μηχανη ειναι ΗΧ.Η μηχανη απο οσο ξερω δεν εχει μανομετρο για πιεση κυκλοφοριας νερου espresso.Oι λογοι που σου κατεβαινει η πιεση φιλε μου μπορει να ειναι πολλοι.Η χειροτερη εκδοχη ειναι να εχει μισογεμισει το καζανι απο πετρωμενα αλατα και η εισροη κρυου νερου στο καρτουτσο να κρυωνει το λιγο πια νερο του καζανιου ενω θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο.Το θεμα σου δεν λυνεται μετα απο συζητηση και σε καμμια περιπτωση χρησιμοποιωντας αφαλατικα τυπου dezcal.Η μηχανη χρειαζεται επαγγελματικο service μιας και σαν επαγγελματικη που ειναι σιγουρα θα δουλευε σε καποιο μαγαζι για καιρο 
Παντως προκειται για ωραια μηχανουλα ακομα και για οικιακη χρηση μιας και το καζανι των 3 λιτρων δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο.Μεταλλικη κατασκευη με καλης ποιοτητας υλικα συνθετουν ενα μηχανημα αξιας και αντοχης στο χρονο.Μ αρεσει!!!
Παντως προκειται για ωραια μηχανουλα ακομα και για οικιακη χρηση μιας και το καζανι των 3 λιτρων δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο.Μεταλλικη κατασκευη με καλης ποιοτητας υλικα συνθετουν ενα μηχανημα αξιας και αντοχης στο χρονο.Μ αρεσει!!!
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Άκη καλωσόρισες στο forum. Ενημέρωσε το προφίλ σου σύμφωνα με τους κανονισμούς του forum. Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.