Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Κατ' αρχήν καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα, με λένε Παντελή και είμαι από Θεσσαλονίκη.
Μόλις απέκτησα μία Gaggia Evolution μετά από τρεις σπαγγοραμένες και κατά συνέπεια αποτυχημένες επιλογές που όμως με έμαθαν πολλά και με έκαναν σχετικά καλό αφρογαλιέρη!
Μύλο δεν έχω και δεν πρόκειται να αποκτήσω τους επόμενους μήνες τουλάχιστον και μέχρι τώρα αγοράζω καφέ σε μερίδες (pods) τις οποίες ανοίγω και βάζω τον καφέ τους κατευθείαν στο καλαθάκι ελπίζοντας να έχω πιο σταθερή ποιότητα και ποσότητα. Για τα φτωχά μου στάνταρντς η μηχανή είναι πολύ καλή με μόνα μειονεκτήματα το κοντό σωληνάκι ατμού (διορθώνεται με το μισό κρίμερ) και το γεγονός ότι η εταιρεία κατήργησε το καλαθάκι για διπλό εσπρέσο στο μοντέλο του 2011 (καθαρά cost saving).
Πίνω έναν μονό εσπρέσο ή καπουτσίνο την ημέρα και με καφέ από μερίδα Lavazza μαύρο έχω σχετικά αυξημένη ροή (μισό φλυτζάνι τσαγιού σε 20 δευτ. μαζί με μισό δάχτυλο κρέμα) με τον καφέ πιεσμένο τόσο ώστε το πακ να βγαίνει μόνο με γερό χτύπημα. Επίσης χωρίς το πιπιρόλι perfect cream στη λαβή έχω μικρές πιτσιλιές κρέμας στα δεξιά. Η γνώμη μου είναι πως χρειάζομαι πιο λεπτοκομμένο καφέ και λιγότερη πίεση με το τάμπερ. Εσείς τι λέτε; Εννοείται πως τον επόμενο μήνα θα πέσει πειραματισμός με καφέδες αλλά κάθε πρόταση από κατόχους Evolution ή μη για συσκευασμένο καφέ είναι ευπρόσδεκτη!
Υ.Γ. Ελπίζω το ποστ να είναι στη σωστή ενότητα.
Μόλις απέκτησα μία Gaggia Evolution μετά από τρεις σπαγγοραμένες και κατά συνέπεια αποτυχημένες επιλογές που όμως με έμαθαν πολλά και με έκαναν σχετικά καλό αφρογαλιέρη!
Μύλο δεν έχω και δεν πρόκειται να αποκτήσω τους επόμενους μήνες τουλάχιστον και μέχρι τώρα αγοράζω καφέ σε μερίδες (pods) τις οποίες ανοίγω και βάζω τον καφέ τους κατευθείαν στο καλαθάκι ελπίζοντας να έχω πιο σταθερή ποιότητα και ποσότητα. Για τα φτωχά μου στάνταρντς η μηχανή είναι πολύ καλή με μόνα μειονεκτήματα το κοντό σωληνάκι ατμού (διορθώνεται με το μισό κρίμερ) και το γεγονός ότι η εταιρεία κατήργησε το καλαθάκι για διπλό εσπρέσο στο μοντέλο του 2011 (καθαρά cost saving).
Πίνω έναν μονό εσπρέσο ή καπουτσίνο την ημέρα και με καφέ από μερίδα Lavazza μαύρο έχω σχετικά αυξημένη ροή (μισό φλυτζάνι τσαγιού σε 20 δευτ. μαζί με μισό δάχτυλο κρέμα) με τον καφέ πιεσμένο τόσο ώστε το πακ να βγαίνει μόνο με γερό χτύπημα. Επίσης χωρίς το πιπιρόλι perfect cream στη λαβή έχω μικρές πιτσιλιές κρέμας στα δεξιά. Η γνώμη μου είναι πως χρειάζομαι πιο λεπτοκομμένο καφέ και λιγότερη πίεση με το τάμπερ. Εσείς τι λέτε; Εννοείται πως τον επόμενο μήνα θα πέσει πειραματισμός με καφέδες αλλά κάθε πρόταση από κατόχους Evolution ή μη για συσκευασμένο καφέ είναι ευπρόσδεκτη!
Υ.Γ. Ελπίζω το ποστ να είναι στη σωστή ενότητα.
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Καλησπέρα,
κάνεις μερικά σημαντικά λάθη:
- οι μερίδες καφέ είναι κομμένες έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται ολόκληρες. Όχι ανοιγμένες.
- αν έχεις το μικρό πλαστικό, λογικά έχεις pressurized filter. Από κάτω έχει μια μικρή τρύπα ή πολλές τρύπες; Αν έχει μία είναι το pressurized και ΠΡΕΠΕΙ να έχει το μικρό πλαστικό.
- με το πάτημα δεν μπορείς να δεις αλλαγές, πρέπει να πάρεις μύλο για να παίζεις με το κόψιμο.
ΥΓ. Ενημέρωσε το προφίλ σου με μικρό όνομα και τοποθεσία
κάνεις μερικά σημαντικά λάθη:
- οι μερίδες καφέ είναι κομμένες έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται ολόκληρες. Όχι ανοιγμένες.
- αν έχεις το μικρό πλαστικό, λογικά έχεις pressurized filter. Από κάτω έχει μια μικρή τρύπα ή πολλές τρύπες; Αν έχει μία είναι το pressurized και ΠΡΕΠΕΙ να έχει το μικρό πλαστικό.
- με το πάτημα δεν μπορείς να δεις αλλαγές, πρέπει να πάρεις μύλο για να παίζεις με το κόψιμο.
ΥΓ. Ενημέρωσε το προφίλ σου με μικρό όνομα και τοποθεσία
Re: Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
καλησπερα Παντελη και καλως ορισες
καλοδουλευτη και η μηχανη σου.
λες οτι αγοραζεις καφε σε pods ελπιζοντας σε καλη ποιοτητα...ξεχνατο!!και αυτο γιατι απο κονσερβα μπαγιατικη μη περιμενεις καλο αποτελεσμα
αφου λοιπον για την ωρα δε θα παρεις μυλο το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ενα καλο καφεκοπτειο και να αγοραζεις μικρες ποσοτητες καθε φορα ωστε να εισαι πιο κοντα στο φρεσκο!
αυτα απο εμενα συν αυτα που σου ειπε και ο φιλος μας αποπανω...
καλη συνεχεια και καλους καφεδες(μακρυα απο pods)
καλοδουλευτη και η μηχανη σου.
λες οτι αγοραζεις καφε σε pods ελπιζοντας σε καλη ποιοτητα...ξεχνατο!!και αυτο γιατι απο κονσερβα μπαγιατικη μη περιμενεις καλο αποτελεσμα
αφου λοιπον για την ωρα δε θα παρεις μυλο το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ενα καλο καφεκοπτειο και να αγοραζεις μικρες ποσοτητες καθε φορα ωστε να εισαι πιο κοντα στο φρεσκο!
αυτα απο εμενα συν αυτα που σου ειπε και ο φιλος μας αποπανω...
καλη συνεχεια και καλους καφεδες(μακρυα απο pods)
Re: Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
Εννοείται ότι το φρεσκομμένο δεν συγκρίνεται αλλά στην κατηγορία των συσκευασμένων οι (ανοιγμένες) μερίδες κερδίζουν σε σχέση με τη σακούλα που ανοίγει και ξανανοίγει εκατό φορές και επιπλέον είναι και ζυγισμένες με ακρίβεια. Βέβαια πρέπει να πειραματιστείς με διάφορες μάρκες όπως και με τις σακούλες και είναι και πιο ακριβές.
Με την ροή έχω την υποψία ότι με διπλό εσπρέσσο θα είναι ιδανική οπότε θα δοκιμαστεί και αυτό σύντομα.
Κανένας φίλος με Evolution δεν υπάρχει να προτείνει κανένα ταιριαστό καφεδάκο;
Εννοείται ότι το φρεσκομμένο δεν συγκρίνεται αλλά στην κατηγορία των συσκευασμένων οι (ανοιγμένες) μερίδες κερδίζουν σε σχέση με τη σακούλα που ανοίγει και ξανανοίγει εκατό φορές και επιπλέον είναι και ζυγισμένες με ακρίβεια. Βέβαια πρέπει να πειραματιστείς με διάφορες μάρκες όπως και με τις σακούλες και είναι και πιο ακριβές.
Με την ροή έχω την υποψία ότι με διπλό εσπρέσσο θα είναι ιδανική οπότε θα δοκιμαστεί και αυτό σύντομα.
Κανένας φίλος με Evolution δεν υπάρχει να προτείνει κανένα ταιριαστό καφεδάκο;
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Φίλε Παντελή καλωσήρθες στο φόρουμ.
Σε ρώτησα κάτι για τα καλαθάκια που είναι βασικό. Επίσης βλέπω πως έχεις μόνο το μονό καλαθάκι άρα δεν βλέπω προκοπή.
Για αρχή θα πας στην Eurogat ( http://www.eurogat.eu ) και θα ζητήσεις ένα διπλό καλαθάκι που να μην είναι pressurized για την μηχανή σου. Βασικό αυτό.
Αυτό που σου είπα για τις μερίδες είναι πως δεν κάνουν. Και το κόψιμο δεν ειναι σωστό και η ποσότητα δεν είναι σωστή. ΔΕΝ είναι για αυτή τη δουλειά, είναι για να χρησιμοποιούνται ολόκληρες. Κοινώς και παραπάνω λεφτά ξοδεύεις και δεν κάνεις σωστό καφέ. Καλύτερα να έπαιρνες το μικρό κουτάκι κομμένου illy.
Μετά αφού δεν έχεις μύλο θα πας ή στα Coffeeway ή στο καφεκοπτείο του Λουμίδη και θα ζητήσεις εσπρέσσο, για παράδειγμα ο Mauro μου άρεσε αρκετά και έκανε καλή δουλειά όσο δεν είχα μύλο.. Θα πάρεις πχ 3 ή 4 κοψίματα διαφορετικά σε 100γρ και θα ζητήσεις να σου σημειώσουν ποιο είναι ποιο. Θα δεις με ποιο κόψιμο στα 18-19 γρ έχεις ροή κάπου στα 25secs τα 50ml και θα συνεχίσεις με αυτό.
Το παραπάνω μέχρι να μαζέψεις τα 150-160 ευρώ για έναν Ascaso i-mini ή εναλλακτικά κάποιον φτηνό μεταχειρισμένο μύλο που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ. Μετά θα κάνεις καφεδάρες.
Φιλικά.
Σε ρώτησα κάτι για τα καλαθάκια που είναι βασικό. Επίσης βλέπω πως έχεις μόνο το μονό καλαθάκι άρα δεν βλέπω προκοπή.
Για αρχή θα πας στην Eurogat ( http://www.eurogat.eu ) και θα ζητήσεις ένα διπλό καλαθάκι που να μην είναι pressurized για την μηχανή σου. Βασικό αυτό.
Αυτό που σου είπα για τις μερίδες είναι πως δεν κάνουν. Και το κόψιμο δεν ειναι σωστό και η ποσότητα δεν είναι σωστή. ΔΕΝ είναι για αυτή τη δουλειά, είναι για να χρησιμοποιούνται ολόκληρες. Κοινώς και παραπάνω λεφτά ξοδεύεις και δεν κάνεις σωστό καφέ. Καλύτερα να έπαιρνες το μικρό κουτάκι κομμένου illy.
Μετά αφού δεν έχεις μύλο θα πας ή στα Coffeeway ή στο καφεκοπτείο του Λουμίδη και θα ζητήσεις εσπρέσσο, για παράδειγμα ο Mauro μου άρεσε αρκετά και έκανε καλή δουλειά όσο δεν είχα μύλο.. Θα πάρεις πχ 3 ή 4 κοψίματα διαφορετικά σε 100γρ και θα ζητήσεις να σου σημειώσουν ποιο είναι ποιο. Θα δεις με ποιο κόψιμο στα 18-19 γρ έχεις ροή κάπου στα 25secs τα 50ml και θα συνεχίσεις με αυτό.
Το παραπάνω μέχρι να μαζέψεις τα 150-160 ευρώ για έναν Ascaso i-mini ή εναλλακτικά κάποιον φτηνό μεταχειρισμένο μύλο που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ. Μετά θα κάνεις καφεδάρες.
Φιλικά.
-
- Δημοσιεύσεις: 131
- Εγγραφή: Δευ Φεβ 14, 2011 1:19 pm
- Όνομα: Λάμπρος
- Μηχανή:: Delonghi Dedica 680
- 2η Μηχανή:: Gaggia Deluxe(sold!)
- Μύλος:: Iberital
- Τοποθεσία: Agrinion
Re: Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Φίλε Παντελή είχα την evo 7 χρόνια πολύ αγαπημένης συμβίωσης με πολλούς "τσακωμούς" αλλά και συγκινητικές στιγμές.
Η επιλογή σου είναι αρκετά καλή αλλά θα πρέπει να φροντίζεις τη μηχανή για τα άλατα και να τη συντηρείς όσο καλύτερα μπορείς γιατί έχει αλουμινένιο boiler και είναι επιρρεπές στη διάβρωση (είχα κάνει ένα ποστ σχετικά πριν κάτι μήνες).
αυτό που σου είπαν για τα pods οι συμφορουμίτες είναι πολύ σωστό και πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις αγοράσει σε pods την αξία ενός καλού μύλου και επίσης επειδή τα είχα αγοράσει παλιότερα για την sgl ο καφές είναι μέτριος για pod....
όσον αφορά το καλαθάκι, εγώ είχα τη μηχανή με το λαστιχάκι που έμπαινε κάτω από το καλαθάκι και τη μετέτρεπε σε pressurized μηχανή αλλά με τραγικά αποτελέσματα (η πίεση ανέβαινε στα ουράνια και ο καφές έβγαινε έξω από το pf!!!! νομίζω όταν χρησιμοποιείς το perfect cream (κατ'εμέ αν το κάνεις....σταμάτα τώρα και αφαιρεσέ το. κάνει μόνο για πολύ χονδροκομμένους καφέδες). νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει και εξάρτημα που μπαίνει μέσα στο βιδωτό μαύρο διπλό spout για να συγκρατεί το καφέ λóγω πίεσης πριν βγει από το spout.
βέβαια για να σου πω και την αλήθεια το καλαθάκι του μονού το χρησιμοποιούσα από το 2003 για να κάνω και ψευτοδιπλό καφέ με πολύ καλά αποτελέσματα (εντάξει έβαζα και το διπλό αραια και που). Παρατήρησα ότι στην gaggia espresso dose που είχα για ένα διάστημα, το καλαθάκι του μονού ήταν μικρότερο από το αντίστοιχο της evo. anyway
+++
Η επιλογή σου είναι αρκετά καλή αλλά θα πρέπει να φροντίζεις τη μηχανή για τα άλατα και να τη συντηρείς όσο καλύτερα μπορείς γιατί έχει αλουμινένιο boiler και είναι επιρρεπές στη διάβρωση (είχα κάνει ένα ποστ σχετικά πριν κάτι μήνες).
αυτό που σου είπαν για τα pods οι συμφορουμίτες είναι πολύ σωστό και πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις αγοράσει σε pods την αξία ενός καλού μύλου και επίσης επειδή τα είχα αγοράσει παλιότερα για την sgl ο καφές είναι μέτριος για pod....
όσον αφορά το καλαθάκι, εγώ είχα τη μηχανή με το λαστιχάκι που έμπαινε κάτω από το καλαθάκι και τη μετέτρεπε σε pressurized μηχανή αλλά με τραγικά αποτελέσματα (η πίεση ανέβαινε στα ουράνια και ο καφές έβγαινε έξω από το pf!!!! νομίζω όταν χρησιμοποιείς το perfect cream (κατ'εμέ αν το κάνεις....σταμάτα τώρα και αφαιρεσέ το. κάνει μόνο για πολύ χονδροκομμένους καφέδες). νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει και εξάρτημα που μπαίνει μέσα στο βιδωτό μαύρο διπλό spout για να συγκρατεί το καφέ λóγω πίεσης πριν βγει από το spout.
βέβαια για να σου πω και την αλήθεια το καλαθάκι του μονού το χρησιμοποιούσα από το 2003 για να κάνω και ψευτοδιπλό καφέ με πολύ καλά αποτελέσματα (εντάξει έβαζα και το διπλό αραια και που). Παρατήρησα ότι στην gaggia espresso dose που είχα για ένα διάστημα, το καλαθάκι του μονού ήταν μικρότερο από το αντίστοιχο της evo. anyway
+++
ελπίζω να προσέφερα κάτι.αφου λοιπον για την ωρα δε θα παρεις μυλο το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ενα καλο καφεκοπτειο και να αγοραζεις μικρες ποσοτητες καθε φορα ωστε να εισαι πιο κοντα στο φρεσκο!
Re: Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα φίλε Ιωσήφ.afonic έγραψε:Φίλε Παντελή καλωσήρθες στο φόρουμ.
Σε ρώτησα κάτι για τα καλαθάκια που είναι βασικό. Επίσης βλέπω πως έχεις μόνο το μονό καλαθάκι άρα δεν βλέπω προκοπή.
Για αρχή θα πας στην Eurogat ( http://www.eurogat.eu ) και θα ζητήσεις ένα διπλό καλαθάκι που να μην είναι pressurized για την μηχανή σου. Βασικό αυτό.
Αυτό που σου είπα για τις μερίδες είναι πως δεν κάνουν. Και το κόψιμο δεν ειναι σωστό και η ποσότητα δεν είναι σωστή. ΔΕΝ είναι για αυτή τη δουλειά, είναι για να χρησιμοποιούνται ολόκληρες. Κοινώς και παραπάνω λεφτά ξοδεύεις και δεν κάνεις σωστό καφέ. Καλύτερα να έπαιρνες το μικρό κουτάκι κομμένου illy.
Μετά αφού δεν έχεις μύλο θα πας ή στα Coffeeway ή στο καφεκοπτείο του Λουμίδη και θα ζητήσεις εσπρέσσο, για παράδειγμα ο Mauro μου άρεσε αρκετά και έκανε καλή δουλειά όσο δεν είχα μύλο.. Θα πάρεις πχ 3 ή 4 κοψίματα διαφορετικά σε 100γρ και θα ζητήσεις να σου σημειώσουν ποιο είναι ποιο. Θα δεις με ποιο κόψιμο στα 18-19 γρ έχεις ροή κάπου στα 25secs τα 50ml και θα συνεχίσεις με αυτό.
Το παραπάνω μέχρι να μαζέψεις τα 150-160 ευρώ για έναν Ascaso i-mini ή εναλλακτικά κάποιον φτηνό μεταχειρισμένο μύλο που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ. Μετά θα κάνεις καφεδάρες.
Φιλικά.
Θα πήγαινα στην εταιρεία αυτή για γαλατιέρα, τώρα μάλλον θα κάνω και άλλη αγορά. Τα καλαθάκια μου έχουν μόνο μία τρυπούλα οπότε είναι pressurized. Ελπίζω μόνο να δω ορατή διαφορά με το μη pressurized, μην το πληρώνω άδικα!
Οι μερίδες κομμένες εκ των πραγμάτων γιατί έτσι κι αλλιώς αρχίζω τις δοκιμές. Θα αρχίσω με τον Mauro που προτείνεις, ελπίζω να υπάρχει στο Coffeeway της γειτονιάς μου. Θα δοκιμάσω πολύ λεπτά κοψίματα γιατί έχω αυξημένη ροή ακόμα και στον διπλό εσπρέσο.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Ωραία απλά πάρε το καλαθάκι το διπλό πρώτα γιατί με το pf δεν υπάρχει λόγος να κάνεις δοκιμές. Επίσης να ξέρεις πως τώρα θα θες δυνατό πάτημα (καμία σχέση με πριν αφού το καλαθάκι συμπίεζε από μόνο του τον καφέ).
Re: Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Ωραία, θα αγοραστεί το συντομότερο.afonic έγραψε:Ωραία απλά πάρε το καλαθάκι το διπλό πρώτα γιατί με το pf δεν υπάρχει λόγος να κάνεις δοκιμές. Επίσης να ξέρεις πως τώρα θα θες δυνατό πάτημα (καμία σχέση με πριν αφού το καλαθάκι συμπίεζε από μόνο του τον καφέ).
Re: Ερωτήσεις για εξαγωγή με Gaggia Evolution
Φίλε μου και 4 χρόνια να αντέξει η Evolution ευχαριστημένος θα είμαι! Σκοπεύω πάντως να την συντηρώ όσο καλύτερα μπορώ. Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, εγώ έχω μόνο ένα πλαστικό πιπιρόλι που μπαίνει στο εσωτερικό του χερουλιού στην οπή εκχύλισης. Μέχρι στιγμής κάνει δουλειά και το βάζω, με καλύτερο καφέ βλέπουμε.Portstewart έγραψε:Φίλε Παντελή είχα την evo 7 χρόνια πολύ αγαπημένης συμβίωσης με πολλούς "τσακωμούς" αλλά και συγκινητικές στιγμές.
Η επιλογή σου είναι αρκετά καλή αλλά θα πρέπει να φροντίζεις τη μηχανή για τα άλατα και να τη συντηρείς όσο καλύτερα μπορείς γιατί έχει αλουμινένιο boiler και είναι επιρρεπές στη διάβρωση (είχα κάνει ένα ποστ σχετικά πριν κάτι μήνες).
αυτό που σου είπαν για τα pods οι συμφορουμίτες είναι πολύ σωστό και πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις αγοράσει σε pods την αξία ενός καλού μύλου και επίσης επειδή τα είχα αγοράσει παλιότερα για την sgl ο καφές είναι μέτριος για pod....
όσον αφορά το καλαθάκι, εγώ είχα τη μηχανή με το λαστιχάκι που έμπαινε κάτω από το καλαθάκι και τη μετέτρεπε σε pressurized μηχανή αλλά με τραγικά αποτελέσματα (η πίεση ανέβαινε στα ουράνια και ο καφές έβγαινε έξω από το pf!!!! νομίζω όταν χρησιμοποιείς το perfect cream (κατ'εμέ αν το κάνεις....σταμάτα τώρα και αφαιρεσέ το. κάνει μόνο για πολύ χονδροκομμένους καφέδες). νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει και εξάρτημα που μπαίνει μέσα στο βιδωτό μαύρο διπλό spout για να συγκρατεί το καφέ λóγω πίεσης πριν βγει από το spout.
βέβαια για να σου πω και την αλήθεια το καλαθάκι του μονού το χρησιμοποιούσα από το 2003 για να κάνω και ψευτοδιπλό καφέ με πολύ καλά αποτελέσματα (εντάξει έβαζα και το διπλό αραια και που). Παρατήρησα ότι στην gaggia espresso dose που είχα για ένα διάστημα, το καλαθάκι του μονού ήταν μικρότερο από το αντίστοιχο της evo. anyway
+++ελπίζω να προσέφερα κάτι.αφου λοιπον για την ωρα δε θα παρεις μυλο το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ενα καλο καφεκοπτειο και να αγοραζεις μικρες ποσοτητες καθε φορα ωστε να εισαι πιο κοντα στο φρεσκο!
Όπως προανέφερα, στο μοντέλο 2011 καλαθάκι για διπλό γιοκ! Έχει μόνο ένα για μερίδα και ένα για μονό και διπλό...
Φυσικά και προσέφερες κάτι και σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Μήπως θυμάσαι και κανένα καλό καφεδάκο για την Evo?