Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
-
dio
Re: Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
και για να τελειωνω με αυτο στο τελευταιο βημα το καθαρο νερο απο ολο το tank το βγαζω με τη μια?
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δεν ξέρω, αλλά εγώ που είμαι χέ---ς (αν και μου φαίνεται ο Γιώργος ο denial είναι περίσσότερο από εμένα
) αφήνω την αντλία ανοιχτή για 40s max και την ξεκουράζω για 2 λεπτά (2 min).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- denial
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia WoodsMod
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Ου καλα εισαι με πραγματα που δεν γνωριζω ειμαι χε..., αλλα μου εχει βγει σε καλο σπανια εχω κανει ζημια σε οτι εχω πιασει στα χερια μου , οποτε οπως καταλαβαινεις ηδη εχω αρχισει να φρικαρω στη σκεψη οτι πρεπει να κανω αφαλατωση γιατι περασε ο πρωτος μηνας και τα διαβαζω και τα ξαναδιαβαζω για να μην κανω καμια πατατα χααχαααχα.Christos έγραψε:Δεν ξέρω, αλλά εγώ που είμαι χέ---ς (αν και μου φαίνεται ο Γιώργος ο denial είναι περίσσότερο από εμένα) αφήνω την αντλία ανοιχτή για 40s max και την ξεκουράζω για 2 λεπτά (2 min).
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Χρήστο για την Gaggia περνάς νερό με descaler κανονικά από το brew head;
Ρωτάω γιατί στο Manual λέει να πατήσεις τον διακόπτη brew και steam αλλά νερό να βγάλεις μόνο από το steam wand. Από το brew head βγάζει νερό μόνο όταν τελειώνει το solution, με καθαρό νερό δηλαδή.
Επίσης, έχω πάρει το Puly Cleaner το οποίο είναι και αυτό Citric acid based από ότι βλέπω. Έχει 30g στο σακουλάκι όμως, δεν είναι πολλά;
Ρωτάω γιατί στο Manual λέει να πατήσεις τον διακόπτη brew και steam αλλά νερό να βγάλεις μόνο από το steam wand. Από το brew head βγάζει νερό μόνο όταν τελειώνει το solution, με καθαρό νερό δηλαδή.
Επίσης, έχω πάρει το Puly Cleaner το οποίο είναι και αυτό Citric acid based από ότι βλέπω. Έχει 30g στο σακουλάκι όμως, δεν είναι πολλά;
- Christos
- Συντονιστής

Ό,τι λέει το manual της μηχανής σου. Άμα θέλεις σκάναρε και ανέβασε το σχετικό κείμενο. Μου φαίνεται σχεδόν απίθανο να μην περάσεις το διάλυμα και από το group.
30g δεν είναι απαραίτητα πολύ (28g είναι το Dezcal). Να σου πω την αλήθεια άμα χρησιμοποιούσα την Baby τώρα θα έβαζα 30g/L. Και να πάθαινε κάποια διάβρωση το boiler θα ήταν μετά από πολλά χρόνια πιστεύω. Θα το άλλαζα (φτηνό είναι) και θα συνέχιζα ακάθεκτος.
Όλα αυτά, δοσολογίες, και συχνότητες αφαλατώσεων προσδιορίζονται μόνο αφού έχεις δυνατότητα να ανοίξεις το boiler ώστε να δεις πόσο αποτελεσματική είναι η ρουτίνα σου αναφορικά πάντα με χρήση της μηχανής και την σκληρότητα του νερού της περιοχής σου.
30g δεν είναι απαραίτητα πολύ (28g είναι το Dezcal). Να σου πω την αλήθεια άμα χρησιμοποιούσα την Baby τώρα θα έβαζα 30g/L. Και να πάθαινε κάποια διάβρωση το boiler θα ήταν μετά από πολλά χρόνια πιστεύω. Θα το άλλαζα (φτηνό είναι) και θα συνέχιζα ακάθεκτος.
Όλα αυτά, δοσολογίες, και συχνότητες αφαλατώσεων προσδιορίζονται μόνο αφού έχεις δυνατότητα να ανοίξεις το boiler ώστε να δεις πόσο αποτελεσματική είναι η ρουτίνα σου αναφορικά πάντα με χρήση της μηχανής και την σκληρότητα του νερού της περιοχής σου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Christos
- Συντονιστής

Κατέβασα από την ιστοσελίδα της Gaggia το manual της Classic και ξεκάθαρα λέει ότι περνάς το διάλυμα και από τα δύο.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Χρήστο επισυνάπτω το δικό μου manual (σόρρυ για την φώτο, ο σκάνερ δεν δουλεύει). Έχει μεγάλες διαφορές από αυτό που βρήκες εσύ:
1) Λέει όλο το νερό να βγει από το steam wand
2) Λέει να σβήσεις την μηχανή
3) Δεν λέει να αφαιρέσεις το shower disc κατά το descaling
Εμένα μου φαίνεται λίγο κουλό να μην περνάς έστω και λίγο νερό από το brew head πάντως.
1) Λέει όλο το νερό να βγει από το steam wand
2) Λέει να σβήσεις την μηχανή
3) Δεν λέει να αφαιρέσεις το shower disc κατά το descaling
Εμένα μου φαίνεται λίγο κουλό να μην περνάς έστω και λίγο νερό από το brew head πάντως.
- Christos
- Συντονιστής

Τι να σου βρε Ιωσήφ; έτσι όπως τα λες είναι. Επίσης προτείνει να κουμπώσεις και το pf κατά την διαδικασία. Εγώ αυτό δεν θα το έκανα γιατί το κιτρικό μπορεί να του φάει την επιμετάλλωση.
Δεν παίρνω καμιά ευθύνη, γιατί δεν ξέρω άμα έχουν γίνει τίποτα αλλαγές στην νέα classic, αλλά εγώ θα το έκανα όπως έγραψα στις οδηγίες μου με αραίωση όπως προτείνει ο κατασκευαστής του descaler και με ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση σου ώστε να μην πεταχτεί κιτρικό στις επιφάνειες της μηχανής και τις κάνει σημάδια (η Baby είναι πλαστική).
Μήπως θα ήταν καλύτερα να ψάξεις να βρεις το Gaggia descaler;
Δεν παίρνω καμιά ευθύνη, γιατί δεν ξέρω άμα έχουν γίνει τίποτα αλλαγές στην νέα classic, αλλά εγώ θα το έκανα όπως έγραψα στις οδηγίες μου με αραίωση όπως προτείνει ο κατασκευαστής του descaler και με ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση σου ώστε να μην πεταχτεί κιτρικό στις επιφάνειες της μηχανής και τις κάνει σημάδια (η Baby είναι πλαστική).
Μήπως θα ήταν καλύτερα να ψάξεις να βρεις το Gaggia descaler;