Τι νερό να τοποθετήσω;

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
denial
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Silvia WoodsMod
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσίευση από denial » Τετ Ιούλ 06, 2011 1:27 am

Τελικα Σαμαρινα δεν βρηκα πουθενα.
Απο οσα κοιταξα το Ζαγορι ειχε τα χαμηλοτερα δηλαδη αγωγιμοτητα 354 και αλατα 188 σε σχεση με τα υπολοιπα που ειχαν τιμες αγωγιμοτητας ανω των 400.
Αλλο νερο υπαρχει για προταση εκτος απο σαμαρινα ρε παιδια;

MISTERIO

Δημοσίευση από MISTERIO » Παρ Σεπ 23, 2011 4:53 pm

Γεια σας παίδες !
Ψάχνοντας για συστήματα καθαρισμού νερού και κυρίως αφαλάτωσής του για την προστασία της καφετιέρας κλπ., χωρίς όμως τα άλατα να παρακρατούνται καθότι χρήσιμα για τον οργανισμό (ισορροπία ηλεκτρολυτών κλπ.), βρήκα αυτό:
http://aquamed.gr/catalog/μαγνητικα-προ ... 417955928b
Έψαξα λοιπόν για επιστημονικές τεκμηριώσεις για τα εν λόγω μαγνητικά προϊόντα και τη δουλειά που κάνουν με τα άλατα, και εν μέρει πείστηκα να δοκιμάσω μιας και το κόστος δεν είναι και φοβερό. Παράγγειλα 2 στόμια για τις βρύσες και για το ντους και πήρα δώρο το μαγνητικό δαχτυλίδι που βλέπετε στο Link το οποίο το βάζεις στο δοχείο του νερού και με αυτό τον τρόπο όπως διατείνονται, τα άλατα μαγνητίζονται, αλλάζει η δομή τους και δεν επικάθονται σε τοιχώματα και επιφάνειες. Παράλληλα συμπαρασύρουν και τυχόν επκαθημένα ήδη άλατα από το εσωτερικό.
Διάβασα επίσης και για βιομηχανικές εφαρμογές και αλλές αντίστοιχες οικιακές που αφορούν προϊόντα άλλων εταιριών με βάση τον μαγνητισμό που γίνεται εγκατάσταση στην κεντρική παροχή ύδρευσης κλπ. π.χ δείτε στο παρακάτω link άλλα προιόντα και την επιστημονική εξήγηση για τη δράση τους:
http://www.water-air.gr/product_details.asp?id=30
Δεν ξέρω αν θα δουλέψει, πάντως θα δοκιμάσω με βρύση + δαχτυλίδι στο δοχείο και θα δω τα αποτελέσματα σε διάφορες επφάνειες του σπιτιού όπου πριν είχα πρόβλημα και θα σας γράψω.
Αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικό ας πει. :coffee:

MISTERIO

Δημοσίευση από MISTERIO » Παρ Σεπ 23, 2011 7:36 pm

Ζητώ συγνώμη, εδώ παρακάτω θα δείτε ένα κείμενο στο Link που εξηγεί επιστημονικά το θέμα του μαγνητισμού του νερού
Γενικά δεν ξέρω αν δουλεύει, με πόσο δυνατούς μαγνήτες και λοιπές προϋποθέσεις και παράγοντες έχεις αποτέλεσμα, αλλά σε μια μικρή εφαρμογή που το θέλω, δεν χάνω τίποτα.

ΜΑΓΝΗΤΟΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ & ΣΚΛΗΡΟ ΝΕΡΟ
http://www.magnetizer.gr/product_operat ... oduct_id=4

dvarnav

Δημοσίευση από dvarnav » Τετ Οκτ 05, 2011 7:16 pm

Σχετικά με τα φιλτρα νερού και την καταληλότητα τους εχω δοκιμάσει αρκετές λύσεις ακομα και καποια αντίστοφης όσμοσης. Τελικά κατεληξα σε κατι που δεν έχει καμμια σχέση με οτι πουλιέτε στην Ελληνική αγορά και αυτό είναι της Katadyn μακραν το καλλίτερο φιλτρο για νερό βέβαια η ελβετικη αυτή εταιρία είναι χρόνια στον χώρο των φορήτών αλλα και μονιμων φίλτρων νερού για πολύ αντιξοες συνθήκες λίμνες ποταμια και ειδικά η σειρά endurance http://www.katadyn.com/en/katadyn-produ ... -produkte/ ξεπέρναει κατα πολύ χαρακτηριστικά απο πολύ πιο ακριβά φίλτρα. Εγω χρησιμοποιοώ το compi plus

MISTERIO

Δημοσίευση από MISTERIO » Πέμ Οκτ 06, 2011 2:07 pm

Αυτό δεν λύνει βέβαια το θέμα των αλάτων που είναι το κύριο θέμα ανησυχίας για τη λειτουργία των μηχανών. Προς το παρόν η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι το φίλτρο ρητίνης που υπάρχει τουλάχιστον για τις Sylvia μηχανές και ότι βρει κανείς αντίστοιχα στο εμπόριο, και το εμφιαλωμένο νερό που δεν είναι και πολύ πρακτική λύση, ούτε οικονομική .
Το απιονισμένο νερό είναι επίσης μία λύση ΜΟΝΟ για την καφετιέρα όμως και σε καμμία περίπτωση για τη κατάποσή του σκέτου ως πόσιμου νερού, με την έννοια ότι δεν τίθεται θέμα διαταραχής των ηλεκτρολυτών του οργανισμού μας με την κατανάλωση 2-3 καφέδων την ημέρα με απιονισμένο νερό (ούτε πίνεις σκέτο το νερό και επιπλέον τα συστατικά του καφέ τα οποία περιέχει μετατρέπουν πλέον το ρόφημα σε πιο ισορροπημένο διάλυμα. Αυτό έχει ειπωθεί από φίλο χημικό και φαίνεται λογικό πέραν της εμπιστοσύνης που έχω προς τη γνώμη/γνώση του συγκεριμένου φίλου.
Τώρα αν το θεωρείτε μη επιτρεπτή άποψη για το forum, δεν μπορώ να το κρίνω έτσι εγώ, ας διαγραφεί από τους αρμόδιους στη συνέχεια.
Απλά δεν σου φαίνεται κάπως να βάλεις απιονισμένο νερό στον καφέ ...?
Αν κάποιος έχει σχετικές γνώσεις ας το επιβεβαιώσει για χάρη του forum και της συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Οκτ 06, 2011 2:41 pm

H δική μου γνώμη είναι ότι το απιονισμένο από μόνο του μπορεί μεν να μην προκαλεί θεωρητικά πρόβλημα υγείας σε μικρή δόση, όμως δεν συσκευάζεται σε φιάλες κατάληλλες για τρόφιμα και επομένως σίγουρα υπάρχει πρόβλημα λόγω της συσκευασίας. (επισης και του εξοπλισμού παραγωγής και ελεγχου αφου δεν προορίζεται για να το πίνουμε)

Εξ άλλου από θέμα γεύσης, κάποια ποσότητα αλάτων χρειάζεται στον καφέ ώστε αυτός να έχει την βέλτιστη γεύση.
Η πλήρης αφαίρεσή τους δεν δίνει την καλύτερή δυνατή γεύση, ασε που σε μηχανες με αυτόματη πλήρωση του μπόιλερ, αυτή δεν θα λειτουργεί.

Για το θέμα των μαγνητών οι οποίοι αναφέρθηκαν ανωτερω, ή μόνη εταιρία μηχανών εσπρεσσο που φαίνεται να δίνει βάση και να τους χρησιμοποιεί, είναι η Ισπανική Expobar.

MISTERIO

Δημοσίευση από MISTERIO » Πέμ Οκτ 06, 2011 3:13 pm

Έχεις κάποιο Link σχετικό για την Expobar και τους μαγνήτες ?

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Οκτ 06, 2011 4:36 pm

Εάν ψαξεις στο Google θα βρεις κάποιες αναφορές και φωτογραφίες.

Πχ εδώ γίνεται μιά συζήτηση τριών σελίδων για το θέμα...
http://coffeegeek.com/forums/espresso/m ... 477&Page=1

Άβαταρ μέλους
stathistom
Όνομα: Σταθης
Μηχανή:: miss silvia v3
Μύλος:: anfim best
Οι καφέδες μου:: La cabana,taf estate blend

Δημοσίευση από stathistom » Σάβ Νοέμ 12, 2011 1:53 pm

Σαμαρινα νερο πουλιεται στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας μας(Βραστοβου 2,Αμπελοκηποι,Αθηνα) προς 2,30 η εξαδα και οντως ειναι μαλακο και απαλλαγμενο απο γευσεις...

translator

Δημοσίευση από translator » Σάβ Νοέμ 12, 2011 2:14 pm

Μετά από αρκετή έρευνα στα περισσότερα νερά που κυκλοφορούν στην ελλάδα κατέληξα ότι ΔΕΝ αξίζει να χαλάς τη γεύση του καφέ με νερά χαμηλής σκληρότητας, τα οποία είναι άγευστα, μόνο και μόνο για να παρατείνεις το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 συντηρήσεων της μηχανής.
Επίσης κατέληξα ότι το πιο εύγευστο νερό (προσωπική άποψη) είναι το ΚΟΡΠΗ και αυτό βάζω στη μηχανή.

Απάντηση