Καιρο ηθελα να ανοιξω αυτο το θεμα και να παραθεσω την εμπειρια μου σχετικα με την γαλατιέρα της nespresso στο capuccino.
Πρεπει κατ αρχην να πω οτι φτιαχνω υπεροχο αφρογαλα στον ατμο με την gaggia mod.
Ομως στο capuccino με το aeroccino επειδη το γαλα που χρειαζεται για να γεμισει το φλυτζανι ειναι λιγοτερο (λογω του οτι το κανει ολο αφρο) εχω παρατηρησει οτι ο καφες εχει καλυτερη γευση και μπορεις να ξεχωρισεις περισσοτερα πραγματα απ οτι στο παραδοσιακο capuccino με αφρογαλα (στον οποιο το γαλα ανακατευεται με τον καφε και του δινει μια πιο γαλατενια γευση). Ιδιως αν (γι αυτους που το πινουν με ζαχαρη ) βαλουν πολυ μαυρη ζαχαρη πχ : dark brown τοτε το αποτελεσμα απογειωνεται !!!
Aeroccino VS γάλα στον ατμό
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Aeroccino VS γάλα στον ατμό
Αν τα δοκιμάσεις μόνα τους με ένα κουτάλι, ποιό από τα δύο έχει πιο γλυκιά γεύση;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Hobis
Δεν θυμάμαι την γεύση του αλλά σε αίσθηση είναι χειρότερο το αεροτσίνο και δεν μου αρέσει όλη αυτή η σαπουνάδα στα χείλια μου. Όπως και αυτός ο αφρός που παραμένει φουσκωμένος στο φλιτζάνι μου. Φυσικά το έχω το αεροτσίνο εδω και κάτι μήνες γι αυτό γράφω την γνώμη μου. Δεν το κατηγορώ το αεροτσίνο κριτική ασκώ απλός!!!
Δεν νομίζω όλος αυτός ο αέρας που εγκλωβίζετε με το αεροτσίνο στο γάλα να ενισχύει την γεύση του καφέ και τα αρώματα του.
Δεν νομίζω όλος αυτός ο αέρας που εγκλωβίζετε με το αεροτσίνο στο γάλα να ενισχύει την γεύση του καφέ και τα αρώματα του.
-
leftgalan
ναι η γευση χρήστο είναι πιο γλυκιά αλλά στο άλλο έχει πιο πολύ ενδιαφέρον . Τώρα όσο για τον χομπις δεν είπα ότι ο αέρας δίνει πιο καλή γευση στον καφέ αλλά ότι πέφτει τελικά λιγότερο γάλα απ ότι στο παραδοσιακό και έτσι ενώ στις πρώτες γουλιές υπέρτερει το παραδοσιακό , στις επόμενες και μέχρι το τέλος υπερτερεi το άλλο .
- denial
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia WoodsMod
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Επειδη το εχω και εγω 1 χρονο + τωρα μπορω να πω οτι η γευση ειναι μια χαρα και κρατιεται η κρεμα ειδικα σε cappucino μεχρι να πιεις τον καφε σχεδον.Φυσικα μερικους τους ενοχλει αυτο οπως τον φιλο μας τον hobis γιατι εχει μια μικρη αισθηση "σαπουναδας" οπως ειπε σε αντιθεση με το γαλα στον ατμο αλλα κατα τα αλλα η γευση ειναι πολυ καλη στην κρεμα αναλογα παντα και τι γαλα βαζεις μεσα.
Μπορω να πω οτι ειναι μια φανταστικη λυση ειδικα για τον τεμπελη που θελει αφρογαλο σε μερικα δευτερολεπτα χωρις να λερωσει τιποτα και χωρις να ακουστει τιποτα (αθορυβη συσκευη εντελως) και να εχει ποιοτητα στην κρεμα και στην γευση.
Μιας και ρωτησε ο Χρηστος να απαντησω και εγω οτι ναι εχει ποιο γλυκια γευση με το aero.
Το προτεινω ανεπιφυλακτα σε οσους πινουν cappucino οπως εγω.Ειδικα οταν εχεις κοσμο δεν νομιζω οτι παλευεται τωρα η γαλατιερα ειναι αιμα.
Μπορω να πω οτι ειναι μια φανταστικη λυση ειδικα για τον τεμπελη που θελει αφρογαλο σε μερικα δευτερολεπτα χωρις να λερωσει τιποτα και χωρις να ακουστει τιποτα (αθορυβη συσκευη εντελως) και να εχει ποιοτητα στην κρεμα και στην γευση.
Μιας και ρωτησε ο Χρηστος να απαντησω και εγω οτι ναι εχει ποιο γλυκια γευση με το aero.
Το προτεινω ανεπιφυλακτα σε οσους πινουν cappucino οπως εγω.Ειδικα οταν εχεις κοσμο δεν νομιζω οτι παλευεται τωρα η γαλατιερα ειναι αιμα.