ECM Mechanika vs Gaggia Achille

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
spyros
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Re: ECM Mechanika vs Gaggia Achille

Δημοσίευση από spyros » Πέμ Σεπ 08, 2011 9:49 pm

ichalos έγραψε:Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλές φίλε Σπύρο. Το έψαξα και το δίλημμά μου είναι ανάμεσα σ' αυτές τις δύο. Δεν ρωτάω γενικά για μηχανή μέχρι 1800 Ευρώ. Ρωτάω για το ποια να επιλέξω ανάμεσα στις δύο. Ξέρω ότι και η La Pavoni π.χ. έχει εξαιρετική lever μηχανή. Επίσης η Breville αν ερχόταν στην Ελλάδα θα ήταν πρώτη μου επιλογή. Αλλά μην ξεφεύγουμε... Αυτές έχω μπροστά μου, από αυτές πρέπει να επιλέξω...
Από την στιγμή που δεν ρωτάς όπως έγραψες για μηχανή εώς 1800 ευρώ αλλά έχεις κατασταλάξει σε αυτές τις δύο δες και αυτά που σου είπε ο Βαγγέλης και καταλήγεις. Τα 1800 που ζητάνε είναι υπερβολή, αν βρήκες την ecm 800 και μόνο δες την, εγώ θα πήγαινα σε gaggia ίσως και αναβάθμιση μύλου. Αν έχεις γοητευτεί από τύπου lever δύσκολα ξεκολλάς :a013: .
Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν εταιρείες όπως Breville Ελλάδα;

Άβαταρ μέλους
ichalos
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby
Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Sweet Blue @ taf

Δημοσίευση από ichalos » Παρ Σεπ 09, 2011 8:59 am

Christos έγραψε:Δεν υπάρχει τίποτα το ύποπτο. Είναι μάλλον η σειρά ΙΙΙ και όχι η IV αλλά και πάλι είναι μία πάρα πολύ καλή προσφορά.
Η σειρά 3 έχω την εντύπωση ότι καταργήθηκε χρόνια πριν...
Christos έγραψε:Πάντως δεν μπορώ να μην πω ότι την βρίσκω προκλητικά όμορφη.
Εγώ πάλι... ερωτεύτηκα! Τι καμπύλες! Τι πιασίματα (βλ. lever!!!).
Christos έγραψε:Επίσης να γράφετε ποιο μοντέλο ECM βρήκατε στο Saturn και όχι γενικά. Πχ η Classika είναι πολύ φτηνότερη και διαφορετική από τις άλλες.
Σωστή η επισήμανση. Είχα την εντύπωση ότι η 3 σταμάτησε όπως έγραψα πριν. Σόρρυ.
Christos έγραψε:Και για να μην ξεχνιόμαστε γιατί βλέπω κάποιες τάσεις ανοδικές στις τιμές
Είναι πραγματικά απίστευτες τόσο χαμηλές τιμές. Πως δικαιολογούνται ρε παιδιά τόσο μεγάλες μειώσεις;;;
Drinking the java beans...

Άβαταρ μέλους
ichalos

Δημοσίευση από ichalos » Παρ Σεπ 09, 2011 9:05 am

spyros έγραψε:Αν έχεις γοητευτεί από τύπου lever δύσκολα ξεκολλάς
Πόσο δίκιο έχεις!!! Έχω ξετρελαθεί! Δεν λέω και η ECM είναι πανέμορφη, άλλά εκείνο το lever... Αχ! Έρωτας!
spyros έγραψε:Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν εταιρείες όπως Breville Ελλάδα;
Έψαξα μέσω internet παντού, αλλά τίποτα, δυστυχώς. Η νέα σειρά της είναι καταπληκτική ποιοτικά και σε τιμές λογικές για όσα προσφέρουν. Δυστυχώς όμως δεν τις εισάγει κανείς στην Ελλάδα. Ή τουλάχιστον εγώ δεν κατάφερα να βρω κάποιον...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Σεπ 09, 2011 9:15 am

Καμία σχέση η Breville με τις ECM. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Μόνο η καινούρια DB έχει κάποιο ενδιαφέρον αλλά ακόμα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Ακόμα και σαν εταιρεία θέλει δρόμο ακόμα για να καταξιωθεί στον κόσμο των espresso aficionados.

Εάν πας για την Achille να ψάξεις για τα πιθανά προβλήματα που παρουσιάζει. Έκανα ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο και υπάρχει μια αίσθηση να αιωρείται ότι υπήρξαν αρκετά κατασκευαστικά προβλήματα. Προσωπικά θα πήγαινα για την ECM.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Δημοσίευση από boltsis » Παρ Σεπ 09, 2011 11:00 am

Aν και δεν έχω δει ούτε απο κοντά οι lever μου αρέσουν πάρα πολύ, τα θεωρώ κοσμήματα και όταν αποκτήσω δικό μου μεγαλύτερο σπίτι θα ήθελα να έχω ένα τέτοιο!Θα προτιμούσα κάτι σε pavoni , όχι πως η gaggia δεν είναι όμορφη αλλά η Pavoni νομίζω έχει ιστορία σε αυτού του είδους μηχανές.Επίσης αυτές τις Breville δε μπορείς να τις παραγγείλεις απ'εξω, πρέπει να τις εισάγει κάποιος εδώ?
Τέλος όπως καλά είπε και ο Χρήστος να κοιτάξεις να υπάρχουν ανατλλακτικά και κόστος αυτών βεβαίως σε ότι μηχανή και να πάρεις αν και βλέπω κ@λοτρίβεσαι με τη Gaggia!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Άβαταρ μέλους
ichalos

Δημοσίευση από ichalos » Παρ Σεπ 09, 2011 6:45 pm

Christos έγραψε:Προσωπικά θα πήγαινα για την ECM.
Χρήστο, ευχαριστώ για τη συμβουλή. Αν θες, δώσε ένα - δυο λόγους γιατί. Η εμπειρία του καθενός μετράει...

spyros
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Παρ Σεπ 09, 2011 7:07 pm

Πολύ χαίρομαι!
Δεν έγινε σύγκριση Breville με ECM υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες ένα παράδειγμα ήταν απλά απόρησα με το δίλημμα που έβαλε αφού η τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο στην τιμή δίνει ελαφρύ προβάδισμα στην πρώτη.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Παρ Σεπ 09, 2011 7:58 pm

ichalos έγραψε:
Christos έγραψε:Προσωπικά θα πήγαινα για την ECM.
Χρήστο, ευχαριστώ για τη συμβουλή. Αν θες, δώσε ένα - δυο λόγους γιατί. Η εμπειρία του καθενός μετράει...
Πρώτον να ξεκαθαρίσουμε ότι απαντώ στο αρχικό σου ερώτημα (ECM Mechanika vs Gaggia Achille) και ότι προσωπικά δεν έχω εμπειρία από καμία από της δύο.

1) Έκανες το ψάξιμο που σου πρότεινα; Στο home-barista υπάρχουν αρκετές συζητήσεις για την Gaggia Achille. Στην Ελλάδα βρήκα μόνο μία.
2) Γιατί στα 800 ευρώ μηχανές ΗΧ με E61, αυτής της ποιότητας δεν υπάρχουν πολλές (εάν υπάρχουν).
3) Δοκιμασμένη τεχνολογία δεκαετιών με αντοχή στο χρόνο.
4) Γρήγορα καλά και το κυριότερο σταθερά αποτελέσματα μόλις μάθεις την μηχανή.
5) Κοινή πλατφόρμα ανταλλακτικών με δεκάδες άλλες μηχανές.
6) Με την κατάλληλη συντήρηση θα την κληρονομήσουν και τα παιδιά σου.
7) Κάνεις bold statement σε οικογένεια και φίλους ότι ασχολείσαι σοβαρά με τον espresso σου.
8) Μπορείς πλέον να προτείνεις στους φίλους σου να τους κεράσεις cappuccino.
9) Θα σε καθυστερήσει σημαντικά από τον ιό της επόμενης σου αναβάθμισης που με τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ ακριβή.
10) Την έχουν πολλοί περίεργοι τύποι εδώ στο forum και δεν έχουν ακουστεί τίποτα μέχρι στιγμής προβλήματα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
ichalos

Δημοσίευση από ichalos » Σάβ Σεπ 10, 2011 2:52 am

Η αλήθεια είναι ότι έχω ήδη μια Gaggia Baby με την οποία έχω φτιάξει καταπλητικά εσπρεσσάκια και καπουτσινάκια!!!
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τη μηχανή, τη συντηρώ και την προσέχω, και βέβαια την καθαρίζω πάντα μετά από κάθε χρήση.
Ένα χρόνο μετά η μηχανή λειτουργεί άψογα και δεν έχω κανένα παράπονο από την ποιότητα της Gaggia.
Ειδικά η ποιότητα της Achille είναι φοβερή! Αλουμίνιο από την κορυφή μέχρι... λίγο πριν τα νύχια!

Βέβαια η ECM είναι μια κατηγορία από μόνη της...!

Ουφ! Θα σκάσω!
Και αύριο Σάββατο πρέπει να επιλέξω... :a014:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Σεπ 10, 2011 12:42 pm

Δεν είναι το θέμα μας εδώ η Gaggia Baby και η Gaggia γενικότερα. Είναι ένα συγκεκριμένο μοντέλο η Achille που εσύ σαν υποψήφιος αγοραστής καλείσαι να ψάξεις κανα-δυό πράγματα.

Απάντηση