Backflushing

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Re: Backflushing

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Σεπ 01, 2011 12:12 pm

Γιατί δεν έχουν αντοχή αυτες από συνθετικό υλικό;
ΟPV σημαίνει βαλβίδα υπερπίεσης ή βαλβίδα εκτόνωσης ή οπως αλλιώς θελεις πές την, και οι δύο, μεταλική και συνθετική λειτουργούν με την ίδια απλή αρχή, απλώς η μεταλική είναι ρυθμιζόμενη ενώ η άλλη προρυθμισμένη.
Σίγουρα υπάρχουν διάφορες ποιότητες OPV ακόμα και μεταξύ των μεταλικών, αλλά η αντοχή τους εγκειται στην μακροχρόνια χρήση και όχι ότι θα χαλάσουν εάν δεχoνται που και πού 1-2 bar παραπάνω από οτι έχουμε ρυθμίσει την εκχύλιση.
Κάθε OPV μπορεί να χαλάσει από συσώρευση αλάτων αλλά όχι από αυξημένη πίεση του νερού.

Επιπλέον δεν φτάνει να καθαρίζεις την ντουζιέρα σε μιά μηχανή με τρίοδη ηλεκτροβαλβίδα.
Ενα μερος της κοινής διαδρομής του νερού και του καφέ δεν καθαρίζει έτσι. Ασε που στο μέλλον μπορεί να κολήσει και η ηλεκτροβαλβίδα από την βρώμα αλλά τότε ο τεχνικός της Eurogat μαλλον θα το θεωρήσει φυσιολογική βλαβη λόγω χρήσεως και βρώμας :lol: .

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Σεπ 01, 2011 12:54 pm

Γιαννη τωρα που θελω να κανω BFδεν μπορω γιατι δεν το εχω κανει και φοβαμαι μηπως την σκισω την μηχανη!Οποιος εμπειρος σε BF θελει να με βοηθησει ευχαριστως!!! :a013:

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Σεπ 01, 2011 1:50 pm

Mην φοβάσαι δεν "σκίζεται"... Σε διαβεβαιώ ότι θα της αρέσει.... :a048:

Κι εσένα επίσης... :lol:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Πέμ Σεπ 01, 2011 8:48 pm

Ποτε μα ποτε δεν εχω πει οτι χαλαει η opv της ΒΑΒΥ επειδη ειναι πλαστικια οταν κανεις back flash.H opv δεν δεχεται παραπανω πιεση ποτε απο αυτη που εχει ρυθμιστει να ανοιγει.Δεν γινεται να παιρνει 12 bar οταν εχει ρυθμιστει να ανοιγει στα 11.Ουτε και αποτομη αυξηση πιεσης υπαρχει οπως λεει ο τεχνικος.Αλλα και να υπηρχε παλι δεν τρεχει τιποτε εφοσον υπαρχει βαλβιδα η οποια θα ανοιξει και ηλεκτροβαλβιδα η οποια θα εκτονωσει.
Κανενας φοβος δεν υπαρχει στην ΒΑΒΥ για back flash ειτε εχει πλαστικια opv ειτε ειναι αλλαγμενη με μεταλλικη.
Οσα παραθετεις νικο δεν εχουν σχεση με την δυνατοτητα της ΒΑΒΥ για back flash αλλα με την μη ρυμιζομενη πλαστικα opv που το εχω αναφερει μονο για την ελειψη δυνατοτητας ρυθμισης πιεσης και μονο για αυτο.
Σκιστην οσο θες και μη σε νοιαζει τιποτε.Εμεις κλεφτες θα γινουμε :lol:

Υ.Γ.Καποιος να πει στον εν λογω τεχνικο να διαβαζει το φορουμ για να εμπλουτισει τις γνωσεις του.Πιστευω οτι το εχει μεγαλη αναγκη :lol:

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Σεπ 01, 2011 9:36 pm

Oκ Δρ. ...Σαφεστατα εχει βαρυτητα η γνωμη σου και σε εμπιστευομαι ....
Καμια μοντα θα κανουμε και εμεις η θα γινεις κλεφτης?

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Παρ Σεπ 02, 2011 2:39 pm

Νικο δεν τιθεται θεμα βαρυτητας γνωμης εδω.Το θεμα το ειχε καλυψει μια χαρα ο Γιαννης και δεν χρειαζοταν διευκρινηση.Η δικη μου παρεμβαση εγινε μονο και μονο για να μην υπαρχει αντικρουομενη αποψη απο πραγματα που δεν εχω πει.Το μονο πραγμα που εχει βαρυτητα εδω ειναι να μην φοβουνται οι κατοχοι ΒΑΒΥ να καθαριζουν τις μηχανες τους εξαιτιας αδιευκρινιστων και λανθασμενων γνωσεων η εστω σκοπιμοτητων απο πλευρας αντιπροσωπειας.Η Αντιπροσωπεια θελει να εχει καλυμμενο τον πω..ο της αν γινει κατι και γι αυτο λεει αυτα που λεει κατα την γνωμη μου.
Οι πιεσεις που σηκωνονται κατα το back flashing δεν διαφερουν ιδιαιτερα απο τις πιεσεις που αναπτυσονται κατα την εγχυλιση και μαλιστα διαρκουν και πιο λιγο αν σκεφτει κανεις οτι back flash κανουμε για 3-5 δευτερα ενω εγχυλιση για τουλαχιστον 25.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Παρ Σεπ 02, 2011 2:44 pm

Ενταξει Δημητρη ....Και ο Γιαννης δικιο ειχε...Συγνωμη Γιαννη ... :lick: ..Εγω το ειχα συνδυασει και με αυτα που μου ειχα πει στην Eurogat , αλλα γραφουμε ακυρο δηλαδη ...
Για το Mod ομως δεν βλεπω να απαντας!!!!!!!!!!αχαχχα

Άβαταρ μέλους
nsourtgr
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: Krups XP2070

Δημοσίευση από nsourtgr » Δευ Νοέμ 28, 2011 2:29 pm

Λόγω του ότι περιμένω την Gaggia Classic.... βρήκα αυτό για backflushing ...

http://www.coffeenoob.com/2011/02/09/ho ... a-classic/

Άβαταρ μέλους
nsourtgr
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: Krups XP2070

Δημοσίευση από nsourtgr » Πέμ Δεκ 15, 2011 12:51 pm

Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Όταν είχα πάει στην Eurogat μου πρότειναν να πάρω φακελάκια Dezcal για να κάνω οπωσδήποτε αφαλάτωση.
Ρώτησα για τυφλό καλαθάκι για να κάνω και backflushing και αυτό όντως μου το ''απαγόρευσε..
Δεν γίνεται όμως!Πρέπει να καθαρίσει η solenoid.
Τώρα στην αφαλάτωση,έβαλα όλο το φακελάκι!Όπως γράφει στις οδηγίες του..
Μάλλον χρειάζεται ακόμη πιο συχνά. :(
Θα κάνω σε καμιά βδομάδα.
Και εγώ μία από τα ίδια... έχουν το blind filter για Gaggia αλλά μου είπε ο τεχνικός ότι ΔΕΝ..... με τον τρόπο που μου το έλεγε με φόβισε....

Έχω διαβάσει στο forum και αλλού ότι το κάνουν.... γιατί τόσο ντόρος της Eurogat να μην το κάνω......

?????

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Πέμ Δεκ 15, 2011 1:08 pm

Μην φοβάσαι βρε. Μια χαρά μπορείς να κάνεις backflush. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπουρδολογίες. Τόσοι έχουν gaggia εδώ μέσα και δεν συνάντησαν προβλήματα. Προχώρα άφοβα.

Απάντηση