Αγορά πολυκαφετιέρας
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Αγορά πολυκαφετιέρας
Κάνεις πολλές ερωτήσεις κάτω από έναν τίτλο που δεν είναι σωστό. Κανείς δεν έχει χρόνο να σου απαντήσει σε όλα αυτά. Κάνε διάβασμα στο φόρουμ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
translator
Ξέχασέ το!madrivermadonus έγραψε:αν υποθέσουμε οτι αγοράσω ένα μύλο γύρω στα 100 ευρω (Μύλος άλεσης Gaggia MM) Ευχαριστώ!
Για να μην το κουράζουμε:
Πήγαινε στη Μπενάκη στο TAF ή στην Πανόρμου στο Redd Coffee και πιες ένα εσπρεσάκι.
Τώρα πήγαινε σπίτι σου και θυμήσου το νεροζούμι που πίνεις.
Συγκλονίσου, νιώσε τι έχανες τόσο καιρό και άρχισε να μαζεύεις κανά 500άρικο (τουλάχιστον) για πακέτο μύλο-μηχανή.
- Christos
- Συντονιστής

Γιώργο το παιδί δεν είναι από Αθήνα.
Επίσης θα εκτιμούσα εάν δίεγραφες την έκφραση "μην το κουράζουμε" Δεν είναι πολύ ευγενικη. Ευχαριστώ.
Επίσης θα εκτιμούσα εάν δίεγραφες την έκφραση "μην το κουράζουμε" Δεν είναι πολύ ευγενικη. Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- madrivermadonus
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Χρήστο καταρχην συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλα καθοτι νέος έχω...πελαγώσει.
Όπως είπε ο φίλος πριν, θα πρέπει με κάποιο τρόπο...σε κάποια... Πανόρμου να δοκιμάσω το καφέ για τον οποίο όλοι μιλάτε σε αυτό το site.
Εξάλλου, για αυτον αξίζουν τα όσα γράφετε όλοι.
Την ώρα που γράφω αυτές τις λέξεις πίνω ένα espresso jacobs απο την Krups χπ2070 που μόλις έφτιαξα και μου φαίνεται μια χαρά (γευστικά τον νιώθω πολύ αρωματικό στο στόμα!).
Ωστόσο, δεν γνωρίζω εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης που θα μπορούσα να δοκιμάσω ένα καφέ της ποιότητας που λέτε.
Έχω καταλάβει περίπου τι πρέπει να αγοράσω ως εξοπλισμό.
Μόνο τη διαδικασία δεν γνωρίζω όπως έγραψα παραπάνω(χρόνος διαδικασίας παρασκευής καφέ).
Το θεμα είναι που θα μπορούσα να δοκιμάσω τον καλό καφέ για τον οποίο μιλάτε. Απο όποια καφετέρια δοκιμασα πάντως θα έλεγα οτι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει ο δικός μου.
Τελικά οι καφετέριες εδώ είναι μάπα ή η καφετιέρα μου είναι SUPER
Όπως είπε ο φίλος πριν, θα πρέπει με κάποιο τρόπο...σε κάποια... Πανόρμου να δοκιμάσω το καφέ για τον οποίο όλοι μιλάτε σε αυτό το site.
Εξάλλου, για αυτον αξίζουν τα όσα γράφετε όλοι.
Την ώρα που γράφω αυτές τις λέξεις πίνω ένα espresso jacobs απο την Krups χπ2070 που μόλις έφτιαξα και μου φαίνεται μια χαρά (γευστικά τον νιώθω πολύ αρωματικό στο στόμα!).
Ωστόσο, δεν γνωρίζω εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης που θα μπορούσα να δοκιμάσω ένα καφέ της ποιότητας που λέτε.
Έχω καταλάβει περίπου τι πρέπει να αγοράσω ως εξοπλισμό.
Μόνο τη διαδικασία δεν γνωρίζω όπως έγραψα παραπάνω(χρόνος διαδικασίας παρασκευής καφέ).
Το θεμα είναι που θα μπορούσα να δοκιμάσω τον καλό καφέ για τον οποίο μιλάτε. Απο όποια καφετέρια δοκιμασα πάντως θα έλεγα οτι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει ο δικός μου.
Τελικά οι καφετέριες εδώ είναι μάπα ή η καφετιέρα μου είναι SUPER
- Christos
- Συντονιστής

Δεν έχω πάει αλλά επειδή ο Γιώργος Κοντορίνης είναι βραβευμένος Barista πιστεύω στο Cafe που δουλεύει θα μπορέσει να σε κατατοπίσει γευστικά.
Το μαγαζί λέγεται indigo cafe
ΥΓ Εάν μπορείς ενημέρωσε το προφίλ σου. Είδες πως βοηθάει πχ το να γνωρίζει κάποιος το μέρος διαμονής σου. Ευχαριστώ.
Το μαγαζί λέγεται indigo cafe
ΥΓ Εάν μπορείς ενημέρωσε το προφίλ σου. Είδες πως βοηθάει πχ το να γνωρίζει κάποιος το μέρος διαμονής σου. Ευχαριστώ.
-
translator
Προς θεού, δεν κουράζομαι εγώ, το θέμα εννοώ να μην κουράζουμε μιας και έχει χιλιοειπωθεί.
Γι' αυτό είναι το φόρουμ για να μας "κουράζουν" τα νέα μέλη
Σε κάθε περίπτωση, η τελική μου συμβουλή, φίλε κρητικέ, είναι προτού αγοράσεις οτιδήποτε να μπορέσεις να δοκιμάσεις εσπρέσο από ένα καλό barista και να καταλάβεις μόνος σου αν αξίζει τον κόπο
Γι' αυτό είναι το φόρουμ για να μας "κουράζουν" τα νέα μέλη
Σε κάθε περίπτωση, η τελική μου συμβουλή, φίλε κρητικέ, είναι προτού αγοράσεις οτιδήποτε να μπορέσεις να δοκιμάσεις εσπρέσο από ένα καλό barista και να καταλάβεις μόνος σου αν αξίζει τον κόπο
- madrivermadonus
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο αλλα και τα υπόλοιπα παιδιά!
Θα ψαξω για το καφέ που μου λες και είδωμεν. Θα σας μεταφέρω ενυπώσεις αν τα καταφέρω...
Θα ψαξω για το καφέ που μου λες και είδωμεν. Θα σας μεταφέρω ενυπώσεις αν τα καταφέρω...
- madrivermadonus
Καλημέρα σε όλους!
Γνώρισα σήμερα τον Γιώργο Κοντογίνη απο το cafe indigo εδώ στο ηράκλειο.
Είναι καταπληκτικό παιδί, με παθος για αυτο που κάνει και πολύ κατατοπιστικός!
Ήπια ένα espressaki και ομολογώ οτι ήταν καλός και βέβαια πολύ δυνατός πράγμα που δεν είχα συνηθίσει.
Ο Γιώργος μου είπε οτι θα μπορούσα να πεδευτώ λίγο με την Krups μου σχετικά με την απόσταξη και να τη δοκιμάσω με αλεσμένο καφέ.
Αυτά! Ελπίζω να μην σας ζάλισα σε αυτο το θέμα!
Υ.Σ. Ο Γιώργος μου έδωσε λίγο αλεσμένο καφέ να τον δοκιμάσω...Thanks Γιώργο!
Ήπια ένα espressaki και ομολογώ οτι ήταν καλός και βέβαια πολύ δυνατός πράγμα που δεν είχα συνηθίσει.
Ο Γιώργος μου είπε οτι θα μπορούσα να πεδευτώ λίγο με την Krups μου σχετικά με την απόσταξη και να τη δοκιμάσω με αλεσμένο καφέ.
Αυτά! Ελπίζω να μην σας ζάλισα σε αυτο το θέμα!
Υ.Σ. Ο Γιώργος μου έδωσε λίγο αλεσμένο καφέ να τον δοκιμάσω...Thanks Γιώργο!
- Christos
- Συντονιστής

Καλά τι ώρα ανοίγει το Cafe; γιατί βλέπω η δημοσίευση σου είναι πολύ πρωινήmadrivermadonus έγραψε:Καλημέρα σε όλους!
Δεν είναι πολύ δυνατός. Είναι απλά espresso. Αυτός ο "espresso" που πίνεις στο σπίτι είναι αδύναμος. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις εάν ο espresso είναι καφές της αρεσκείας σου πριν μπεις σε έξοδα.Ήπια ένα espressaki και ομολογώ οτι ήταν καλός και βέβαια πολύ δυνατός πράγμα που δεν είχα συνηθίσει.
Για το "παιδευτώ" θα σε βοηθούσε να διαβάσεις τον μύθο του Σίσυφου.Ο Γιώργος μου είπε οτι θα μπορούσα να πεδευτώ λίγο με την Krups μου σχετικά με την απόσταξη και να τη δοκιμάσω με αλεσμένο καφέ.
Αναφορικά με την απάντηση του Γιώργου αυτό έχει να κάνει με την ερώτηση που προηγήθηκε. Και εμένα εάν μου έκανες την ερώτηση
"Μπορώ να χρησιμοποιήσω την μηχανή μου για να κάνω καφέ;" Δεν θα σου έλεγα να μην την χρησιμοποιήσεις. Δικιά σου είναι.
Αν με ρώταγες "μπορώ να κάνω από μέτριο και πάνω (γευστικά) espresso χωρίς καλό καφέ, προαλεσμένο και όχι σε κόκκο και χωρίς μύλο", η απάντηση όπως θα έχεις καταλάβει θα ήταν ένα καταφατικότατο "ΟΧΙ".
Διάβασε το νήμα από την αρχή και τις απαντήσεις που πήρες. Κανείς δεν ασχολήθηκε με την μηχανή. Την La Marzocco Strada να έχεις ($22000), την εμπειρία του Γιώργου να έχεις, με προαλεσμένο καφέ από Super Market θα παίρνεις πολύ χειρότερο αποτέλεσμα (ούτε καν βάση) από αυτό που παίρνει ένας ερασιτέχνης barista όπως εμείς με μια Gaggia και έναν Ascaso Μύλο αλλά με καλό καφέ σε σπυρί.
Αυτό που σου τονίστηκε ήταν το απαραίτητο του μύλου και του καλού καφέ σε κόκκο για να πιεις καλό καφέ γενικά αλλά ιδιαίτερα για espresso. Γι αυτά μιλήσατε; αυτό ήταν το βασικό αλλά μάλλον δεν έγινε καμία συζήτηση. Οπότε την άλλη φορά που θα πας, τα παραπάνω γραφόμενα μου ας αποτελέσουν θέμα συζήτησης.
- denial
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia WoodsMod
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Εγω βασικα θελω να σου απαντησω οσον αφορα τους χρονους γιατι ειδα το ρωτησες σε 2 σημεια αρα ειανι κατι που σιγουρα σε απασχολει.madrivermadonus έγραψε:Θα ήθελα να μου πείτε το εξής: αν υποθέσουμε οτι αγοράσω ένα μύλο γύρω στα 100 ευρω (Μύλος άλεσης Gaggia MM) και πχ την καφετιέρα Mηχανή Espresso Gaggia Baby Black με 250 ευρω περίπου τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω απο την αρχή για την παρασκευη ενός espresso. Θα πρέπει να περιμένω 15 λεπτά να ζεσταθεί? Αν είναι έτσι μένω στην Krups μου.
Αν μπορείτε εξηγήστε μου τη διαδικασία: πχ άλεσμα, πάτημα καφέ , ζέσταμα μηχανής, καθάρισμα κτλ...
Προσπαθώ να καταλάβω αν αξίοζει τελικά αυτη η αλλαγή...
Ευχαριστώ!
Διαβαζοντας ολα οσα σου ειπαν τα παιδια και εφοσον ηπιες καφε και απο επαγγελματια Barista που ειναι στο μερος σου (τυχερε) εχεις σιγουρα πλεον αποψη τι σημαινει σωστος espresso.
Το οτι σου φανηκε δυνατος ειναι λογικο μιας και οπως σου προειπε ο Χρηστος οι μηχανες οπως αυτη που εχεις δεν μπορουν να βγαλουν πραγματικη γευση και αρωμα με λιγα λογια την δυναμη του πραγματικου καφε.Μην ξεχνας οτι εφοσον παρεις εξοπλισμο θα μπορεις να διαλεξεις μονος σου τον καφε που σου ταιριαζει και πιστεψε με υπαρχουν και πιο απαλοι καφεδες απο αυτον που ισως δοκιμασες, αυτο θα το δεις στην πραξη οταν καταληξεις ποιος καφες σου αρεσει.
Οσον αφορα τους χρονους λοιπον να σου πω οτι η silvia θελει 20 λεπτα με μιση ωρα για να ζεσταθει καλα, ομως και μηχανες που ειχα πιο πριν με ese αν και ηθελαν 5 λεπτα να ζεσταθουν οταν τις αφηνα 20 λεπτα τουλαχιστον εβγαζαν πολυ καλυτερο αποτελεσμα, ειναι λογικο και το καταλαβαινεις οτι χρειαζονται ενα λογικο χρονο να ζεσταθουν ολα τα μεταλα μεσα στη μηχανη και να ειναι ετοιμη.
Τωρα απο τη στιγμη που η μηχανη σου ειναι ετοιμη και εφοσον μιλαμε οτι εχεις μαθει τα βασικα (γεμισμα-ματημα) υπολογισε 3-4 λεπτα ολη τη διαδικασια να παριες ενα καφεδακι.
Το καθαρισμα ειναι καθαρα υποκειμενικο γιατι εμενα μου παιρνει 10 λεπτα γιατι κανω καθε φορα που φτιαχνω καφε πληρες καθαρισμα Backflush Κλπ.Τωρα αν εσυ απλα θες να καθαρισεις λιγο το group Με νερο και να σβησεις καταλαβαινεις οτι σε 2-3 λεπτα τελειωσες ΑΛΛΑ σιγουρα στην πορεια θα ειναι αρνητικο για την ζωη της μηχανης.
Στην αρχη θα παιδευτεις οπως και εγω που πριν ενα μηνα πηρα τα παντα και εφυγα απο το Βαλε ese-Πατα κουπι- Ηπιες Καφε.Αξιζει πιστεψε με , ειναι ωραιο ταξιδι και μονο η διαδικασια να μαθεις βρισκεις το κοψιμο, να γεμιζεις σωστα το καλαθακι, να το πατας και να παιρνεις το σωστο αποτελεσμα και την επομενη φορα καλυτερο και καλυτερο ειναι η ανταμοιβη σου.
Οπως καταλαβαινεις αργοτερα θα φτασεις (θα φτασουμε γιατι και εγω νεος ειμαι ακομα) σε επιπεδο που θα μπορεις να κοβεις,γεμιζεις βαζεις κουπα να παιρνεις καφε πολυ γρηγορα μιας και η εμπειρια θα ειανι τετοια που θα στο επιτρεπει.
ΟΜΩΣ καθησε και ρωτησε σοβαρα τον εαυτο σου αν ειανι αυτο που θες πραγματικα ή απλα θες να πατας ενα κουμπι και να παιρνεις καφε (και ας ειναι νεροπλυμα ή κατι σαν espresso , αλλωστε η αγνοια ειναι ευτυχια ειναι γνωστο, εγω μεχρι να δοκιμασω φρεσκο espresso νομιζα οτι επινα espresso τοσο καιρο).
Πιστευω να σε βοηθησα οσον αφορα τους χρονους και τι πρεπει να περιμενεις απο εκει και περα διαβαζεις το forum καθεσαι το σκεφτεσαι παιρνεις τις αποφασεις σου και προχωρας, με την βοηθεια ολων εδω που παντα εχουν την διαθεση να βοηθησουν και να σε κατευθυνουν.
Πιστεψε με ομως οτι αυτο που θα φτασεις να φτιαξεις καποια στιγμη δεν θα εχει σχεση με κανεναν καφε που ηπιες απο την μηχανη που εχεις τωρα .
Να περνας καλα και καλες αποφασεις !