Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.
Εγώ πάλι και εάν είμαστε πολλοί σκεφτόμουνα με την βοήθεια του Γιάννη του Ταλούμη να επικοινωνούσαμε απ΄ευθείας με την Anfim για την σχεδίαση ενός φορέα με ακόμα περισσότερα steps (μία τρύπα ενδιάμεση στις ήδη υπάρχουσες) που σε συνδυασμό με ένα λεπτότερο pin θα έκανε τον μύλο κορυφαίο ανεξάρτητα κατηγορίας τιμής.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
little-prince
+1
στην πρόταση σου Χρήστο.
Ας ακούσουμε την άποψη και των φίλων κατόχών Anfim Best του Forum. Πιστεύω ότι είμαστε πολλοί....
Ας ακούσουμε την άποψη και των φίλων κατόχών Anfim Best του Forum. Πιστεύω ότι είμαστε πολλοί....
-
antonis
Και ζητάς και ακόμα περισσότερες; Τι να πούμε κι εμείς που έχουμε μόνο 48;Christos έγραψε:... δικός μας έχει 64 οπές στον φορέα. Ο δικός σου πόσες έχει;
Πράγματι μέτρησα τις τρύπες και είναι 48. Το αστείο είναι ότι το αυτοκόλλητο με την αρίθμηση έχει μία γραμμή μεταξύ δύο αριθμών (όπως του Χρήστου) αλλά πάλι καταλήγει στο 25 με σκεπασμένο το 2, συνεπώς ...-5. Ελαφρώς αδικαιολόγητη προχειρότητα σε αυτό σημείο.
Θα συμφωνήσω κι εγώ με την πρόταση του Χρήστου μήπως βρεθεί τρόπος για περισσότερα βήματα στη ρύθμιση του μύλου. Πριν λίγες μέρες το συζήταγα και με τον Λοΐζο και το Δημήτρη και συμφωνούσαμε ότι είναι ένα μειονέκτημα του κατά τα άλλα επαρκέστατου μύλου μας.
@Αποστόλη
Όχι δεν εννοώ τίποτα ιδιαίτερο. Βιδώνοντας το καπάκι φυσιολογικά τερματίζει κοντά στο 0, απλά το ρυθμίζω να είναι ακριβώς στο 0 για έχω τις ίδιες μετρήσεις. Βέβαια τώρα που είδαμε τη διαφορά στον αριθμό των βημάτων ίσως να εξηγείται γιατί κάποιοι κόβουν στο 2 ενώ άλλοι στο 4little-prince έγραψε: Αντώνη πως το εννοείς το παραπάνω, κάνεις κάποια ενέργεια; ξεκινάς το βίδωμα από κάποιο σημείο;
-
spyros
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Ωραία ανακάλυψη! Και εγώ ίδια σειρά με του Αντώνη έχω 48 οπές με το αυτοκόλλητο να καλύπτει το 2 από το 25. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να αλλάξανε το βήμα του σπειρώματος. Όπως και να 'χει ένας φορέας με περισσότερες οπές θα έκανε τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα. +1 και εγώ στην πρόταση του Χρήστου!
-
Hobis
Και εμένα 48 οπές έχει παιδιά.Τα σχόλια περιττεύουν. Μόνο να πω οτι τον αγόρασα μαζί με την silvia 31/12/2010.Και φυσικά +1 στην πρόταση του Χρήστου!!!
- denial
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia WoodsMod
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Τελικα οντως σωστη επιλογη ο εν λογω μυλος να ειναι καλα ολα τα παιδια εδω στο forum που με οδηγησαν στην αγορα του.
Εχω ενα μικρο προβλημα που δεν εχω βρει λυση και θελω την βοηθεια σας.ΕΠειδη καθε φορα που θελω να κανω ενα καφε ειμαι αναγκασμενος να κουβαλαω την ηλεκτρικη σκουπα της γυναικας και να καθομαι να τον καθαριζω κατι που αρχισε να με ενοχλει ειδικα οταν θελω να κανω ενα καφε να τον παρω μαζι στην δουλεια και πρεπει να φυγω υπαρχει καποιος τροπος να λυσω γρηγορα το doser να το καθαρισω και να το βαλω στην θεση του χωρις να γινει ζημια?
ΓΙατι η λυση της σκουπας εχει αρχισει να με κουραζει (θεωρω οτι αν ηταν doserless θα ηταν καλυτερα τελικα...)
Εχω ενα μικρο προβλημα που δεν εχω βρει λυση και θελω την βοηθεια σας.ΕΠειδη καθε φορα που θελω να κανω ενα καφε ειμαι αναγκασμενος να κουβαλαω την ηλεκτρικη σκουπα της γυναικας και να καθομαι να τον καθαριζω κατι που αρχισε να με ενοχλει ειδικα οταν θελω να κανω ενα καφε να τον παρω μαζι στην δουλεια και πρεπει να φυγω υπαρχει καποιος τροπος να λυσω γρηγορα το doser να το καθαρισω και να το βαλω στην θεση του χωρις να γινει ζημια?
ΓΙατι η λυση της σκουπας εχει αρχισει να με κουραζει (θεωρω οτι αν ηταν doserless θα ηταν καλυτερα τελικα...)
- Christos
- Συντονιστής

- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Ένα πινελάκι μόνο για να καθαρίζεις την έξοδο του κυρίως (άντε και τον δοσομετρητή) μόνο χρειάζεται σε καθημερινή βάση.
ΥΓ Το λαμάκι στον αστερία το έχεις βγάλει; Δες σχετική δημοσίευση.
ΥΓ Το λαμάκι στον αστερία το έχεις βγάλει; Δες σχετική δημοσίευση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- denial
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia WoodsMod
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Παντα κανω με πινελακι την εξοδο κλπ απλα οτι και να κανεις μενει καφες στο doser.Αναγκαστικα βαζω ηλεκτρικη σκουπα να τα ρουφιξει ολα...
Οχι δεν εχω βγαλει το λαμακι απο τον αστερια γιατι αν δεν εχω ενα Mini-howto Με Photos φοβαμαι μη του βγαλω τα ματια.Εκτος αν ειναι τοσο απλο οπως το περιγραφεις δλδ ξεβιδωμα αφαιρεση το λαμακι (αυτο που ειναι αν δεν κανω λαθος στην Photo που ειχες πληρωσει την κορη σου 10Ε να το κραταει σωστα?
) και ξαναβιδωμα και ειανι οκ.
Το ξεβιδωσα πριν λιγο και βγηκε αλλα τωρα αναρωτιεμαι πως να αφαιρεσω τα πλαστικα μεταξυ τους για να βγει το λαμακι οσο να ειναι πλαστικα ειναι μη τα σπασω....Τελικα το εβγαλα (ειχε μια σαλα κολλα αναμεσα στο πλαστικο και τον φερα του κατω πλαστικου οποτε χρειαστηκε ενα λεπτο μαχαιρακι αναμεσα και πιεση προς τα πανω με προσοχη για να βγει.Θα φτιαξω ενα βιντεακι οταν θα βρω λιγο χρονο μηπως και το χρειαστει στο μελλον κανας συμφορουμιτης.
Βεβαια το επανω μερος του αστερια πλεον εφοσον δεν εχει κολλα σηκωνεται για πλακα δεν ειανι σταθερο και δεν ξερω αν πρεπει να βαλω καποια κολλα γιατι δεν ξερω τι συμπεριφορα θα εχει στο πλαστικο μηπως δεν ξαναβγει ποτε αν χρειαστει να μπει πισω το λαμακι.
Αληθεια το λαμακι αν βγει τι αλλαζει εννοω σε τι ακριβως μας βοηθαει να μην μενει καφες εκει αναμεσα και απο κατω ωστε να μπορουμε να το καθαρισουμε ευκολοτερα γιατι μονο αυτο βλεπω εγω ο ασχετος?
Και επι τη ευκαιρια εχω μια απορια , η καθημερινη σας ρουτινα στο κοψιμο ποια ειναι η επικρατεστερη? Ριχνω σπυρι απο πανω με τον μυλο να δουλευει και παραλληλα απο κατω γεμιζω το καλαθακι και ζυγιζω ?
Ζυγιζω το σπυρι και ριχνω μεσα και κοβω και επειτα γεμιζω καλαθακι?
Μου εχει μεινει μια απορια...
Οχι δεν εχω βγαλει το λαμακι απο τον αστερια γιατι αν δεν εχω ενα Mini-howto Με Photos φοβαμαι μη του βγαλω τα ματια.Εκτος αν ειναι τοσο απλο οπως το περιγραφεις δλδ ξεβιδωμα αφαιρεση το λαμακι (αυτο που ειναι αν δεν κανω λαθος στην Photo που ειχες πληρωσει την κορη σου 10Ε να το κραταει σωστα?
Το ξεβιδωσα πριν λιγο και βγηκε αλλα τωρα αναρωτιεμαι πως να αφαιρεσω τα πλαστικα μεταξυ τους για να βγει το λαμακι οσο να ειναι πλαστικα ειναι μη τα σπασω....Τελικα το εβγαλα (ειχε μια σαλα κολλα αναμεσα στο πλαστικο και τον φερα του κατω πλαστικου οποτε χρειαστηκε ενα λεπτο μαχαιρακι αναμεσα και πιεση προς τα πανω με προσοχη για να βγει.Θα φτιαξω ενα βιντεακι οταν θα βρω λιγο χρονο μηπως και το χρειαστει στο μελλον κανας συμφορουμιτης.
Βεβαια το επανω μερος του αστερια πλεον εφοσον δεν εχει κολλα σηκωνεται για πλακα δεν ειανι σταθερο και δεν ξερω αν πρεπει να βαλω καποια κολλα γιατι δεν ξερω τι συμπεριφορα θα εχει στο πλαστικο μηπως δεν ξαναβγει ποτε αν χρειαστει να μπει πισω το λαμακι.
Αληθεια το λαμακι αν βγει τι αλλαζει εννοω σε τι ακριβως μας βοηθαει να μην μενει καφες εκει αναμεσα και απο κατω ωστε να μπορουμε να το καθαρισουμε ευκολοτερα γιατι μονο αυτο βλεπω εγω ο ασχετος?
Και επι τη ευκαιρια εχω μια απορια , η καθημερινη σας ρουτινα στο κοψιμο ποια ειναι η επικρατεστερη? Ριχνω σπυρι απο πανω με τον μυλο να δουλευει και παραλληλα απο κατω γεμιζω το καλαθακι και ζυγιζω ?
Ζυγιζω το σπυρι και ριχνω μεσα και κοβω και επειτα γεμιζω καλαθακι?
Μου εχει μεινει μια απορια...
-
antonis
Γιώργο με γεια. Πιστεύω ότι θα δεις άμεσα τη μεγάλη διαφορά που φέρνει ο μύλος
Εγώ ζυγίζω τα σπυριά, τα κόβω και ξαναζυγίζω με ακρίβεια τον αλεσμένο καφέ. Νομίζω αρκετοί δεν κάνουν το δεύτερο ζύγισμα θεωρώντας την κατακράτηση μέσα στο μύλο μικρή και περίπου σταθερή.
Εγώ ζυγίζω τα σπυριά, τα κόβω και ξαναζυγίζω με ακρίβεια τον αλεσμένο καφέ. Νομίζω αρκετοί δεν κάνουν το δεύτερο ζύγισμα θεωρώντας την κατακράτηση μέσα στο μύλο μικρή και περίπου σταθερή.
-
spyros
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Γιώργο ανάλογα εσύ θα κρίνεις. Αν π.χ. αλέθεις για 20 καφέδες την ημέρα θεωρείται υπερβολή να αλέθεις κατά δόση. Αν πάλι λιγότερους το σκέφτεσαι. Αυτό που προτείνει ο Αντώνης για αρχή τουλάχιστον είναι πολύ σημαντικό! ( το έχω κάνει και καταγράψει την κατακράτηση). Στην άλεση κατά δόση πλέον προζυγίζω και καθαρίζω με ένα κουταλάκι τα υπολείμματα στο σώμα του μύλου και στο τέλος της ημέρας με ένα πινέλο τον doser.