Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
Loizos

Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Δημοσίευση από Loizos » Κυρ Ιουν 19, 2011 9:39 pm

Εγώ στο σημείο εκείνο έβαλα ένα κομματάκι τσόχα, σε σχήμα τραπέζιο που ταιριάζει στο σχήμα του μύλου. Εϊναι κομμένη η έξοδος του καφέ. Η έξοδος του καφέ είναι ανοικτή αλλά δεν υπάρχει δίοδος για να πάει καφές πίσω από το βαρελάκι του doser. Στο σχήμα φαίνεται το τσοχάκι που έβαλα.
sxima.jpg

Α έβαλα και ένα όρθιο συρματάκι στον αστερία το οποίο "σκουπίζει" τον καφέ που κάθεται στην εγκοπή στο κάτω μέρος του doser (το είδα στον macap και ζήλεψα).

Και κάτι τελευταίο. Έβγαλα τη διχάλα που στηρίζει το pf και της έβγαλα μια τρύπα δεξιότερα από το κέντρο και έτσι η διχάλα βρίσκεται στο αριστερότερο σημείο της υποδοχής της (3-4 mm αριστερότερα από το κέντρο). Αυτό έγινε γιατί ο Anfim έχει την τάση να βγάζει λίγο αριστερά τον καφέ. Έτσι αφού δεν μπορούσα να πάω τον καφέ πιο δεξιά... πήγα το pf πιο αριστερά.

Hobis

Δημοσίευση από Hobis » Δευ Ιουν 20, 2011 2:59 am

Καλό Λοίζος και η παροιμία επίσης ;) βάλε αν θέλεις και μια φωτογραφία γιατί αυτό με το συρματάκι το σκέφτηκα και εγώ και δεν ξέρω πως το στερέωσες , μήπως με κόλα;

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Δευ Ιουν 20, 2011 5:43 am

Ναι έβγαλα μια μικρή τρυπούλα στον αστερία και έβαλα και μια σταγόνα κόλλα.

elvor
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από elvor » Δευ Ιουν 20, 2011 11:36 am

Ξέρεις κανείς αν μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις κοψίματος του μύλου; Κόβω συνήθως στο 2-2.5 για να έχω σωστές εκχυλίσεις ενώ βλέπω άλλοι κοντά στο 4.

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Δευ Ιουν 20, 2011 12:17 pm

Κανένα πρόβλημα. Εγώ ποτέ δεν έκοψα στο 4. Το πολύ 3,5 μόνο με sweet blue. Από 2 και κάτι εως 3 και γω.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Ιουν 26, 2011 7:04 pm

spyros έγραψε:Δεν έχω κάμερα και το τηλέφωνο δεν την παλεύει :c034: . Λοιπόν στο πίσω μέρος του μύλου υπάρχει ένα μαύρο καπάκι (γράφει Best Milano). Το αφαιρείς απλά τραβώντας το με το χέρι. Ουσιαστικά στηρίζεται σε ένα συρματάκι. Αφού το αφαιρέσεις, με ένα σταυροκατσάβιδο λασκάρεις ή αφαιρείς τελείως την μοναδική βίδα που υπάρχει, είναι στο κέντρο. Για να καταλάβεις το ακριβές ύψος μπορείς να δεις την έξοδό της μπροστά στον δοσομετρητή. Τέλος με περιστροφικές κινήσεις αφαιρείς το διάφανο πλαστικό. Είναι πολύ απλό. Παραθέτω και ένα λινκ (σε αυτό αναφερόμουν προηγουμένως) που βρήκα με φωτογραφικό υλικό για να δεις το καπάκι. Ελπίζω να βοήθησα, αν έχεις κάποιο θέμα ξαναστέλνεις.

Προσθήκη: Ακριβώς. Απλό σταυροκατσάβιδο θα χρειαστείς.
Έβγαλα το πίσω καπάκι που λέει Best. Για να βγει χρειάζεται ένα απαλό τράβηγμα προς τα πίσω και κάτω.
DSC_1194.JPG
Με το που τραβάτε το καπάκι αισθάνεστε κάτι να το τραβάει προς τα πίσω. Αυτό οφείλεται γιατί είναι συνδεδεμένο σε ένα συρμάτινο άγκιστρο (φωτογραφία) που περνάει μέσα από μία τρυπούλα στο καπάκι και για να απελευθερωθεί από αυτό χρειάζεται το καπάκι να μετακινηθεί λίγο προς τα κάτω.
DSC_1197a.jpg
Η βίδα ναι μεν εμφανής αλλά δύσκολα προσβάσιμη γιατί υπάρχει μπροστά ο ρότορας που μεταδίδει την κίνηση από το μοτέρ. Προσπάθησα με όλα τα σταυροκατσάβιδα που είχα αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να χαλάσω την βίδα παρ΄ολο που δεν άσκησα μεγάλη δύναμη και ούτε και προσπάθησα πολλές φορές. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έβαλαν την βίδα μποστά από τoν doser ή δεν χρησιμοποίησαν κάποια αλενόβιδα αντί των πανάχρηστων phillips.
screw_damage.jpg
Θα εκτιμούσα καμιά ιδέα από τους γνώστες στα τενικά θέματα (ξέρετε ποιοι ;) ) για το πως να την βγάλω την αχρηστόβιδα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Κυρ Ιουν 26, 2011 7:22 pm

Με ένα κυρτό μυτοτσίμπιδο ίσως και κάμποση δύναμη. Η αλήθεια είναι ότι εργαλεία δεν μπορείς να βάλεις λογω του άξονα του μοτέρ εκεί. Και εμένα μου φάνηκε πολύ ηλίθιο το σημείο.

http://www.getatool.gr/media/catalog/pr ... 100338.jpg

spyros
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Κυρ Ιουν 26, 2011 7:27 pm

Ωωωωω γιατί έτσι;
Κρίμα γενικά αν κρίνω από το δικό μου δεν θυμάμαι να ήταν ιδιαίτερα σφιγμένη επομένως κάνε μια δοκιμή με μυτοτσίμπιδο δεν χάνεις τίποτα. Εμένα αφαιρέθηκε κατ' ευθείαν το θέμα ήταν όταν την έβγαλα τελείως και μετά δεν έμπαινε εύκολα, αλλά όπως πρότεινα δεν υπάρχει λόγος αφαίρεσής της.
Προσθήκη: Ταυτόχρονα με τον Λοΐζο έγραφα.

antonis

Δημοσίευση από antonis » Κυρ Ιουν 26, 2011 9:07 pm

Loizos έγραψε:Κανένα πρόβλημα. Εγώ ποτέ δεν έκοψα στο 4. Το πολύ 3,5 μόνο με sweet blue. Από 2 και κάτι εως 3 και γω.
Εγώ κόβω συνήθως 3.5 ή 4, και έχω δοκιμάσει το ψιλότερο 3 και το χονδρότερο 4.5. Όταν βιδώνω το επάνω burr τερματίζω στο 0 να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη "βελόνα".

Επίσης για τον μελλοντικό αναγνώστη που θέλει να συγκρίνει μύλους, αναφέρω ότι σε αυτό εδώ το σημείο έχω ένα video από άλεσμα με τον anfim best που φαίνεται εντυπωσιακά η ανυπαρξία clumping.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Κυρ Ιουν 26, 2011 10:51 pm

1η περιπτωση.Με dremel εαν χωραει κανεις ισιο κοψιμο στη βιδα για να την ξεβιδωσεις μετα με ισιο κατσαβιδι.
2η περιπτωση.Παλι με ισιο κατσαβιδι με λιγο μεγαλυτερη μυτη απο την τρυπα που εχει δημιουργηθει στη βιδα που το τοποθετεις στην τρυπα και με ενα σφυρακι το χτυπας με μικρα χτυπηματα και ταυτοχρονα την στιγμη ακριβως που το χτυπας το ξεβιδωνεις.Απαραιτητως πρεπει να βαζεις δυναμη στο ξεβιδωμα μονο την στιγμη που χτυπας το σφυρι γιατι αλλιως θα γυρναει το κατσαβιδι και δεν θα κανεις τιποτε
3η περιπτωση.Παλι με ισιο κατσαβιδι και σφυρακι χτυπας με πλαγιο τροπο στην περιμετρο της βιδας με φορα ξεβιδωματος για να την αναγκασεις να κουνηθει.Οταν κουνηθει τοτε μπορεις να την πιασεις με μιτοτσιμπιδο για να την βγαλεις.
Γενικως ενα ΤΑΚ χρειαζεται να κανει και μετα βγαινει αμεσως.
4η περιπτωση.Τον κανεις πακετο και με ΠΟΡΤΑ -ΠΟΡΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ μου τον στελνεις και αν φτασει αθικτος :lol: :lol: τον πιανω εγω και στον κανω να κανει ενα clumbing ολοιδιο με τον macap του focus :lol: :lol:

Απάντηση