Mazzer Mini Manual ή Vario ή Anfim Best;
-
jumper
Re: Mazzer Mini Manual ή Vario ή Anfim Best;
Ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τη συζήτηση μας;
http://www.bellabarista.co.uk/pdf/compa ... erlook.pdf
http://www.bellabarista.co.uk/pdf/compa ... erlook.pdf
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Είναι γνωστό το συγκεκριμένο review από την αρχή του forum Χρήστο.
viewtopic.php?f=6&t=261#p2498
Πάλι δεν σου λέει τίποτα (η σύγκριση είναι με τον Mazzer mini Electronic, 64άρια burrs) και πάλι το ρίσκο της επιλογής βαραίνει εσένα αποκλειστικά και κανενας δεν πρόκειται ή τουλάχιστον εγώ προσωπικά, να αναλάβει τον ρόλο του εγγυητή κάποιας επιλογής. Επειδή βλέπω ότι ανοίγει το θέμα επί του γενικότερου, κάνε ένα σερφάρισμα και στα topic εδώ στο forum, καθότι υπάρχουν αρκετές συζητήσεις που ίσως να σε βοηθήσουν.
Σαν γενικές προτάσεις οι δικές μου είναι εδώ.
YΓ Εάν κατάλαβα λάθος και συγκρίνεις πλέον τον Vario με τον Mazzer mini Electronic εγώ προσωπικά ακόμα και με ελλιπή ενημέρωση με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής θα έπαιρνα τον δεύτερο. Εάν ο Vario είχε χρόνια λειτουργίας στην πλάτη του και συνέχιζε να έχει τα reviews που έχει τώρα φυσικά και θα επέλεγα τον Vario.
viewtopic.php?f=6&t=261#p2498
Πάλι δεν σου λέει τίποτα (η σύγκριση είναι με τον Mazzer mini Electronic, 64άρια burrs) και πάλι το ρίσκο της επιλογής βαραίνει εσένα αποκλειστικά και κανενας δεν πρόκειται ή τουλάχιστον εγώ προσωπικά, να αναλάβει τον ρόλο του εγγυητή κάποιας επιλογής. Επειδή βλέπω ότι ανοίγει το θέμα επί του γενικότερου, κάνε ένα σερφάρισμα και στα topic εδώ στο forum, καθότι υπάρχουν αρκετές συζητήσεις που ίσως να σε βοηθήσουν.
Σαν γενικές προτάσεις οι δικές μου είναι εδώ.
YΓ Εάν κατάλαβα λάθος και συγκρίνεις πλέον τον Vario με τον Mazzer mini Electronic εγώ προσωπικά ακόμα και με ελλιπή ενημέρωση με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής θα έπαιρνα τον δεύτερο. Εάν ο Vario είχε χρόνια λειτουργίας στην πλάτη του και συνέχιζε να έχει τα reviews που έχει τώρα φυσικά και θα επέλεγα τον Vario.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
jumper
Τελικά πηρα τις αποφάσεις μου όσον αφορά το θέμα του μύλου. Έγινε λίγο πιο γρήγορα από ότι περιμενα, αλλά λόγω του ότι μου είχε μπει η ιδέα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι πολύ καλύτερο και με πιο καλή κρέμα με μύλο, από το να χρησιμοποιώ το κομμένο καφέ (ακόμη και απο TAF) βούτηξα στα βαθιά και το παρήγγειλα.
Τα χαρακτηριστικά που με έκαναν να αποφασίσω στον συγκεκριμένο ήταν τα εξής:
- Καλή ποιότητα κατασκευής
- stepless για μικρές αλλαγές.
- τιμή
Μετά όλα τα παραπάνω αποφάσισα να πάω στον Macap MC4 stepless και να τον παραγγείλω από το espressocoffeeshop.com που το πρότεινε ο Χρήστος (ευχαριστώ
).
Τώρα είναι σε μεταφορά και τον περιμένω πως και πως για να τον δοκιμάσω για να δω κρέμα...
Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες τους, με τις οποίες άλλαξα την απόφασή μου, αφού έκλεινα προς τον Mazzer και Anfim.
Τα χαρακτηριστικά που με έκαναν να αποφασίσω στον συγκεκριμένο ήταν τα εξής:
- Καλή ποιότητα κατασκευής
- stepless για μικρές αλλαγές.
- τιμή
Μετά όλα τα παραπάνω αποφάσισα να πάω στον Macap MC4 stepless και να τον παραγγείλω από το espressocoffeeshop.com που το πρότεινε ο Χρήστος (ευχαριστώ
Τώρα είναι σε μεταφορά και τον περιμένω πως και πως για να τον δοκιμάσω για να δω κρέμα...
Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες τους, με τις οποίες άλλαξα την απόφασή μου, αφού έκλεινα προς τον Mazzer και Anfim.
- Christos
- Συντονιστής

Γρήγορα να σου έρθει Χρήστο. Έκανες πολύ καλά και επέσπευσες την αγορά μύλου. Ακόμα και τέλειο κόψιμο να σου είχαν κάνει στο Taf την επόμενη μέρα ο καφές θα είχε χάσει πολύ από την ποιότητα του.
Μην ανησυχείς για τον μύλο, είναι ποιοτικότατος σε κατασκευή αλλά και σε ποιότητα άλεσης και θα σε συντροφεύει για δεκαετίες με σωστή χρήση. Ακόμα και το clumping, εάν είναι έντονο, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Μόνο η ρουτίνα σου στο γέμισμα του φίλτρου το πολύ να επηρεαστεί και ίσως να χρειάζεται να κάνεις την Weiss Distribution Technique λίγο πιο συχνά.
Μην ανησυχείς για τον μύλο, είναι ποιοτικότατος σε κατασκευή αλλά και σε ποιότητα άλεσης και θα σε συντροφεύει για δεκαετίες με σωστή χρήση. Ακόμα και το clumping, εάν είναι έντονο, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Μόνο η ρουτίνα σου στο γέμισμα του φίλτρου το πολύ να επηρεαστεί και ίσως να χρειάζεται να κάνεις την Weiss Distribution Technique λίγο πιο συχνά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
anepro
Άντε με το καλό συνάδελφε! Τι χρώμα τον πήρες;
-
jumper
Ευχαριστώ για τις ευχές. Την περιμένω Παρασκευη σε μαύρο, παρόλο που θα την προτιμούσαν με χρώμιο, αλλα δεν μπορούσα να δικαιολογήσω τα έξτρα χρήματα...
Θα πήγαινε πάντως πολυ ωραία με την ECM μου, θα ήταν δυο κουκλιά.....
Ελπίζω πάντως να βρω κάποια σωστή ρύθμιση για την ECM γιατί απο ότι βλέπω είναι λίγο ζορικο να βρεις την αρχική ρύθμιση....
Θα πήγαινε πάντως πολυ ωραία με την ECM μου, θα ήταν δυο κουκλιά.....
Ελπίζω πάντως να βρω κάποια σωστή ρύθμιση για την ECM γιατί απο ότι βλέπω είναι λίγο ζορικο να βρεις την αρχική ρύθμιση....
- Fazerman
- Όνομα: Λαμπης
- Μηχανή:: lelit plust pid
- Μύλος:: Mazzer mini E
- Οι καφέδες μου:: lavazza tiera
- Επικοινωνία:
με το καλο να σου ερθει.
κοστος με τα μεταφορικα μαζι ποσο σου βγηκε?
κοστος με τα μεταφορικα μαζι ποσο σου βγηκε?
- Christos
- Συντονιστής

Δεν έχει μεταφορικά για αγορές πάνω από 300 ευρώ άρα όλα μαζί του ήρθαν 354 ευρώ.
-
spi8a
κοιταζω και τον Mazzer Mini Manual και το εχω βρει στα 200 Ευρω απο www.4uthesite.com και συγκεκριμενα
http://www.4uthesite.com/products.php?p ... 1428&top15
Η τιμη του ειναι πολυ δελεαστικη και μακαρι να ισχυει ακομα
http://www.4uthesite.com/products.php?p ... 1428&top15
Η τιμη του ειναι πολυ δελεαστικη και μακαρι να ισχυει ακομα