Rancilio Silvia - "Don't call me dirty" XXX (Αφαλάτωση)

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
woodsman43

Rancilio Silvia - "Don't call me dirty" XXX (Αφαλάτωση)

Δημοσίευση από woodsman43 » Κυρ Απρ 25, 2010 10:56 pm

Υπαρχει ενα μεγαλο θεμα σχετικα με την συντηρηση της αγαπημενης μηχανης μας.Να συμπληρωσω και εγω με τη σειρα μου οπως μπορω καταθετοντας με εικονες την πικρη και σκληρη αληθεια που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η! ! ! ! Αν υπαρχουν μικρα παιδια κοντα στην οθονη απομακρυντε τα αμεσως.Δεν εγγυωμαι την ασφαλεια κανενος που κοιταει αυτην την παρουσιαση. Να προλογησω λεγοντας πως απο το πρωι προσπαθουσα να βρω τι εχει η ranchilio silvia ενος φιλου η οποια εκανε τερτιπια και γκριματσες σχετικα με την θερμοκρασια της, παροτι της ειχα βαλει pid πριν κανα μηνα.Ψαχνωντας λοιπον αποφασισα να την κανω βιδες μιας και μου μπηκαν ψιλοι στα αυτια.Τελικα ομως δεν ηταν ψιλοι αλλα ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΑΡΑΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. Εικόνα. Εικόνα. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ.ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ? Εικόνα. Εικόνα. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΟΥ. Εικόνα. ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΑΚΙ :cry:. Εικόνα. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕ DEZCAL. Εικόνα. H διαδικασια που βλεπετε εγινε 6 φορες και καθε δοση ηταν ενα κουταλακι του γλυκου dezcal με γεματο το μποιλερ καυτο νερο.Και στο τελος μπηκε και το dremel στη δραση και να τα αποτελεσματα. Εικόνα. Εικόνα. Επι τη ευκαιρια ας φτιαξουμε και τη βιδα του γκρουπ την οποια ανακαλυψε ο φιλος μας ο ALEX. Εικόνα. Λοιπον ας αφησουμε τωρα την πλακα και να το πιασουμε το θεμα απο την αρχη.Τα αλατα που βλεπετε δημιουργηθηκαν πανω στην αντισταση και μετα επεφταν κατω.Τα τοιχωματα δεν ειχαν αλατα μιας και το μποιλερ ειναι ορειχαλκινο,μονο την γνωστη πρασινιλα που πιανει ο μπρουντζος.Η μηχανη που βλεπετε αφαλατωνεται καθε 6 μηνες και οπως καταλαβαινετε η αφαλατωση αυτη δεν εκλ@σε μια.Οι σπειρες της αντιστασης ειχαν κολησει μεταξυ τους και μολις που προλαβαμε την διαβρωση του μεταλλου.Σας λεω πως σε λιγο καιρο η αντισταση αυτη απλα θα τρυπαγε και τσακ....θα ειχαμε κηδειες μιας και απλα δεν αλλαζει επειδη ειναι κολλημενη στο μποιλερ.Παει κομπλε μαζι με το μποιλερ :cry: :cry:.Το παρηγορο για οσους εχουν gaggia η αλλη μηχανη με αλουμινενιο μποιλερ,ειναι πως αυτο το εντονο φαινομενο συμβαινει μονο στις μηχανες με την αντισταση μεσα στο μποιλερ.Στις υπολοιπες τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα σε σχεση με τα παραπανω.Οπως μου ειχαν πει και στη EUROGAT η αφαλατωση πρεπει να γινεται το αργοτερο μια φορα το μηνα με 2 καφεδες την μερα.Δειτε τα και τα ξαναλεμε για να μαθουμε ολοι.

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Re: περί καθαρισμού μηχανής

Δημοσίευση από psycho » Κυρ Απρ 25, 2010 11:09 pm

Τρομερό post! Εύγε :!: ;)

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Rancilio Silvia - "Don't call me dirty" XXX (Αφαλάτωση)

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Απρ 25, 2010 11:39 pm

Δημήτρη μια τέτοια δημοσίευση δεν μπορεί να μην είναι, παρά μόνη της, σε ένα αυτόνομο topic. Το θέαμα είναι όντως ακατάλληλο (ειδικά για κάποιους που έχουν αλουμινένια boiler ;) ) Επίσης, είναι εκπληκτικό πόσο ωραιο υλικό είναι ο ορείχαλκος και πόσο όμορφα καθάρισε.
Και πάλι συγχαρητήρια.

ΥΓ Εγώ αν ήμουν η Silvia θα έπαιρνα διαζύγιο από το "ακατανόμαστο" κάτοχο μου :lol: και θα πήγαινα σε κάποιον που θα με πρόσεχε, πχ στον Αντιμινιστράτωρα αυτού του φόρουμ. :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Δευ Απρ 26, 2010 9:53 am

Καλό θα ήταν να μας έλεγες, εντελώς εγκυκλοπαιδικά σε ποιά περιοχή είναι ο φίλος σου. Γιατί νομίζω ότι μπορούν να βγούν χρήσιμα συμπεράσματα για το νερό της.
Επίσης, ποιά μέθοδο χρησιμοποιούσε για αφαλάτωση και κατα πόσο εσύ πιστεύεις ότι την ακολουθούσε σωστά.

Υ.Γ. Πολύ χαίρομαι που ένα εξάρτημα της Silvia έχει πάρει το όνομά μου... "Η βίδα του ALEX"... Σαν να λέμε "Ασθένεια του Parkinson" :lol:
Υ.Γ.2 Ωραία βίδα. Επίπεδη. Από που?
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Απρ 26, 2010 4:56 pm

Παιδια τι να πω ,σας ευχαριστω θερμα για τα καλα σας λογια γιατι με φτιαξατε ασχημα και ετσι η γυναικα μου πηγε σημερα στη δουλεια της με ενα μεγαλο χαμογελο στα χειλη ;) .Και αφου εκτελεσα με επιτυχια τις συζηγικες μου υποχρεωσεις ,μπορουμε να παμε στο ψητο.Χρηστο ο ακατανομαστος οπως τον ειπες (μπαμπης) σε διαβεβαιωνω πως την προσεχε πολυ την μηχανη σαν τα ματια του.Χρησιμοποιει μονο εμφιαλωμενο νερο και την αφαλατωνει καθε 6 το πολυ μηνες μιας και σαν απλος χρηστης πιστευε ,οπως οι περισοτεροι κατοχοι sylvia ,πως λογο ορειχαλκου δεν εχει και τοσο μεγαλη αναγκη συχνης αφαλατωσης.Μαλλον η σκονη που εβαζε δεν ηταν και τοσο ισχυρη αν και εγω νομιζω πως δεν την χρησιμοποιουσε οπως επρεπε.Δε σου λεω τι επαθε ο ανθρωπος οταν αντικρυσε το θεαμα.Απλα παγωσε οχι απο φοβο βεβαια αλλα απο το σοκ του τι επινε τοσο καιρο και δεν το ηξερε.Και που να δεις τι θα παθει οταν του βγαλω τιμη για την επισκευη.100% θα την παρατησει στο εργαστηριο μου και θα παει να ξαναπαρει καμμια krups :lol: Αν το κανει αυτο (που το περιμενω πως και πως)τοτε θα δημοσιοποιησω το πιο EXTREME MODIFICATION SYLVIA EVER. :idea: Σε αυτη την φαση εαν ο admin αντεχει το κοστος τοτε ολη δικια του.Απλα θα τον θεωρησω μεγαλο προδοτη απανταχου gaggioιδιοκτητων και θα κοψουμε και την καλημερα. :lol: :lol: Παντως επειδη εχω δει αρκετες μηχανες απο μεσα σας διαβεβαιωνω πως η αφαλατωση επιβαλετε πολυ συχνα και με τη σωστη διαδικασια την οποια πιστευω πως στην πραξη οι περισσοτεροι την κανουν λαθος.Τα περισσοτερα αλατα και στη χειροτερη μορφη τα εχω δει μεσα σε επαγγελματικη και την πιο καθαρη που εχω δει και μου εκανε εντυπωση ηταν μια krups vivo η οποια ειχε ανοξειδωτο μποιλερ και ανοξειδωτη αντισταση οσο αναφορα την επιστρωση και ηταν πεντακαθαρη η ατιμη.Για οσους δεν το εχουν κανει καντε ενα πειραματακι.Βαλτε μεσα σε ενα ποτηρι γεματο με καυτο νερο και μια κουταλιτσα dezcal ενα εξαρτημα μεταλικο γεματο αλατα και δειτε το πως δουλευει.Αυτοματα τοτε θα ξερετε πως να αφαλατωσετε την μηχανη σας με τον καλυτερο τροπο περα απο θεωριες και υποκειμενικες αποψεις.Τα αλουμινενια μποιλερ τα αλατα τα πιανουν στα τοιχωματα σαν επιστρωση και γινονται κομματια που πεφτουν μεσα μονο αν μεινει η μηχανη πολυ καιρο χωρις αφαλατωση.Το κακο ειναι πως πιανουν αλατα παρα πολυ γρηγορα.Με 2 καφεδες την ημερα μεσα σε 2 βδομαδες τα τοιχωματα του μποιλερ εχουν ασπρισει σχεδον τελειως.Και οσο λιγοτερο την χρησιμοποιει καποιος τοσο χειροτερα τα πραγματα.Ποσταρησα την επισκευη για να δειξω ζωντανα πως εχει η κατασταση ετσι ωστε να σοκαριστουμε καπως και να μην βαριομαστε να αφαλατωνουμε συχνα.ALEX η βιδαALEX ειναι αλλεν ανοξειδωτη της οποιας εχω λεπτυνει το κεφαλι εσωτερικα με το ντρεμελ για να ερθει οσο πιο προσωπο γινεται.Υπαρχει πολυ μεγαλη περιπτωση να σκουριασει εκει που την τροχισα και αν το κανει αυτο τοτε θα την αλλαξω με μια ορειχαλκινη.Αγορασμενη απο βιδαδικο της αθηνας.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Απρ 26, 2010 6:33 pm

Εγώ θα αλλάξω μηχανή, όταν θα με παρατήσει τελείως η Baby. Μετά από αυτήν δεν έχει Silvia, αλλά HX με Ε61 group. Ένα από τα καλά του boiler της Slivia είναι ότι αντέχει άνετα το Dezcal για συχνή χρήση. Για τα αλουμινένια boiler των Gaggia όμως, αν θυμάσαι παλαιότερη συζήτηση, υπάρχει θέμα.
viewtopic.php?f=15&t=119&start=10#p912

Έχω γράψει και στην Gaggia σχετική ερώτηση, αλλά και στην Urnex, αλλά με έχουν "γράψει καταλλήλως" μέχρι στιγμής.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Απρ 26, 2010 6:46 pm

Christos έγραψε:Εγώ θα αλλάξω μηχανή, όταν θα με παρατήσει τελείως η Baby. Μετά από αυτήν δεν έχει Silvia, αλλά HX με Ε61 group. Ένα από τα καλά του boiler της Slivia είναι ότι αντέχει άνετα το Dezcal για συχνή χρήση. Για τα αλουμινένια boiler των Gaggia όμως, αν θυμάσαι παλαιότερη συζήτηση, υπάρχει θέμα.
viewtopic.php?f=15&t=119&start=10#p912

Έχω γράψει και στην Gaggia σχετική ερώτηση, αλλά και στην Urnex, αλλά με έχουν "γράψει καταλλήλως" μέχρι στιγμής.
Θυμαμαι πως δεν θυμαμαι αλλα οταν βλεπω και αυτα που βλεπω....για ελα και στη θεση μου.Παω τωρα στο σουπερ να βρω ξυνο που ειχες πει για να το δω πως δουλευει.

drpal
Όνομα: Παύλος
Μηχανή:: Lelit PL41 TEM
Μύλος:: Graef CM 800

Δημοσίευση από drpal » Δευ Απρ 26, 2010 9:46 pm

Wowww...

πολύ καλή παρουσίαση.

Πού μπορούμε να βρούμε το Dezcal?

Παύλος.
..Αντε να πιούμε έναν καφέ να πάνε κάτω τα φαρμάκια.......

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Απρ 26, 2010 10:01 pm

Παύλο το πουλάνε στα coffeeway (όταν έχουν). Εγώ τα δικά μου τα αγόρασα από την Eurogat με τιμή € 0.94/φακ.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Απρ 26, 2010 10:20 pm

Λοιπον το ξυνο κανει λιγοτερο απο τη μιση δουλεια που κανει το dezcal.Το χημικο βρασιμο που κανει ειναι πολυ λιγοτερο απο το dezcal αλλα κανει την δουλεια του.Απλα την κανει πιο αργα με λιγοτερη ενταση και πιο οικολογικα προφανως.Μαλλον ειναι πολυ καταλληλοτερο για συχνη χρηση και πιο υγειινο.ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ.ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΜΗΤΣΟΣ TONIGHT.TOMOROW βλεπουμε. :D

Απάντηση