Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Η αλήθεια ειναι οτι ο Freddo χάνει μεγάλο μέρος της μαγείας του espresso ακριβώς γιατι ειναι αραιωμένος με παγο εις διπλουν σε πολυ μεγάλο βαθμό. Πρώτα για να κυώσει και δεύτερον για να συντηρηθει
Το δεύτερο αραίωμα δεν μπορουμε να το αντιμετωπίσουμε. Η απορία μου ειναι αν μπορεί κανείς να σκεφτεί κάποιο έξυπνο τρόπο να παρακάμψουμε το πρώτο αραίωμα....
Όποιος έχει καμμια καλή ιδεα ας ποστάρει εδω πέρα
Το δεύτερο αραίωμα δεν μπορουμε να το αντιμετωπίσουμε. Η απορία μου ειναι αν μπορεί κανείς να σκεφτεί κάποιο έξυπνο τρόπο να παρακάμψουμε το πρώτο αραίωμα....
Όποιος έχει καμμια καλή ιδεα ας ποστάρει εδω πέρα
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
διάβασε στο θέμα που λέγεται freddo espresso, αυτό το πράμα συζητάμε και ψάχνουμε να βρούμεlyckos έγραψε:Η αλήθεια ειναι οτι ο Freddo χάνει μεγάλο μέρος της μαγείας του espresso ακριβώς γιατι ειναι αραιωμένος με παγο εις διπλουν σε πολυ μεγάλο βαθμό. Πρώτα για να κυώσει και δεύτερον για να συντηρηθει
Το δεύτερο αραίωμα δεν μπορουμε να το αντιμετωπίσουμε. Η απορία μου ειναι αν μπορεί κανείς να σκεφτεί κάποιο έξυπνο τρόπο να παρακάμψουμε το πρώτο αραίωμα....
Όποιος έχει καμμια καλή ιδεα ας ποστάρει εδω πέρα
έχω βρει κάποια μέθοδο ίσος να σε βοηθήσει.
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 07, 2010 4:50 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: Ψήνεται....
- Οι καφέδες μου:: ???
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Αν και χειμώνιασε, όσοι πιστοί του freddo ας κάνουν μία αναζήτηση στο net για κάτι ωραία ποτηράκια που έχουν ενσωματομένο μέσα τους ένα ακόμα ποτήρι με την παρουσία του κενού, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας, άρα λιγότερα παγάκια, άρα λιγότερη αραίωση του καφέ...
-
- Δημοσιεύσεις: 22
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 27, 2010 1:45 pm
- Μηχανή:: Gaggia Evolution
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
αν και νωρίτερα έγραψα σε ένα παρόμοιο νήμα (viewtopic.php?f=4&t=154&start=70) μόλις θυμήθηκα ότι υπάρχει και μια άλλη άμεση λύση με μηδενικό αραίωμα!
http://www.wineintro.com/products/icecubes/
το link βέβαια αναφέρεται σε πάγωμα κρασιού, αλλά η βασική ιδέα είναι η ίδια
πλαστικά επαναχρησιμοποιήσιμα παγάκια! και παγώνουν και δεν αραιώνουν! το ερώτημα είναι αν τα βρίσκει κανεις εδώ πέρα ή πρέπει να τα παραγγείλει απ'έξω
http://www.wineintro.com/products/icecubes/
το link βέβαια αναφέρεται σε πάγωμα κρασιού, αλλά η βασική ιδέα είναι η ίδια
πλαστικά επαναχρησιμοποιήσιμα παγάκια! και παγώνουν και δεν αραιώνουν! το ερώτημα είναι αν τα βρίσκει κανεις εδώ πέρα ή πρέπει να τα παραγγείλει απ'έξω
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Έχω τέτοια στο σπίτι εγώ. Τα πήρα από carrefour 2-2,5 ευρώ την οκτάδα.
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
ποτήρι φρεντο βρεγμένο στην κατάψυξη (σαν τα ποτήρια μπύρας). κάνεις την εκχύλιση σε μεταλλικό μπρικάκι, βάζεις όση ζάχαρη κλπ θέλεις, καλό ανακάτεμα και κατάψυξη από 5 λεπτά έως μισή ωρίτσα. το ποτήρι τουλάχιστον 2 ώρες πριν κατάψυξη. μετά αν θέλετε ή δεν έχει παγώσει αρκετά ο καφές βαλτέ και ένα παγάκι μέσα στο ποτήρι (να αραιωθεί κιόλας. επίσης αν θέλετε βάλτε το παγάκι στο μπρίκι πριν το βάλετε στην κατάψυξη ) και έτοιμο !!
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Νομίζω οτι ετσι θα χαθούν ολα τα αρώματα του καφε + οτι μπορεί να πάρει και μυρωδιές απο τα λοιπα κατεψυγμένα τρόφιμα του ψυγείου (κρέατα, ψαρια κλπ...)xristoforosnemp. έγραψε:κάνεις την εκχύλιση σε μεταλλικό μπρικάκι, βάζεις όση ζάχαρη κλπ θέλεις, καλό ανακάτεμα και κατάψυξη από 5 λεπτά έως μισή ωρίτσα.
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
οι γεύσεις μου φάνηκαν να υπάρχουν ακόμα χωρίς καμιά αλλοίωση από ψάρια κλπ... τεσπα έτσι και αλλιώς στο συρτάρι της κατάψυξης το συγκεκριμένο η μάνα μ μόνο παγωτό παγοκύστες και ποτήρια μπύρας έχει....
-
- Δημοσιεύσεις: 411
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 08, 2010 12:36 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Δηλαδή όταν το αραιώνεις με παγάκια διατηρούνται τα αρώματα; Δεν το πιστεύω αυτό. Αντίθετα αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να αποφύγουμε το νερούλωμα είναι αυτός που προτείνεται παραπάνω. Δεν χρειάζεται να είναι μπρίκι εγώ το τοποθετούσα σε αεροστεγές ταπεράκι. Βέβαια από την silvia και μετά δεν έχω πιει ούτε ένα φρέντο, πλέον δεν προτείνω κανένα από τους δύο γενικούς τρόπους αφού τα αρώματα που θα παίρναμε από τον espresso δεν μπορούν να συγκριθούν.yiannis2002s έγραψε:Νομίζω οτι ετσι θα χαθούν ολα τα αρώματα του καφε + οτι μπορεί να πάρει και μυρωδιές απο τα λοιπα κατεψυγμένα τρόφιμα του ψυγείου (κρέατα, ψαρια κλπ...)
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Νομίζω οτι στην περιπτωση αυτη δεν μιλάμε πια για τον ελληνικότατο Freddo Espresso....ειναι απλα κάτι άλλο...