Επισης αν κοιταξεις τη ντουζιερα απο κατω θα δεις μια μεγαλη βιδα. Ε, μια-δυο φορες το χρονο θα την ξεβιδωνεις και θα την καθαριζεις, αν κ δε νομιζω να μεινεις τοσο καιρο με την ιδια μηχανη
Backflushing
-
efthymis
Re: Backflushing
Καλα εκανες 
Επισης αν κοιταξεις τη ντουζιερα απο κατω θα δεις μια μεγαλη βιδα. Ε, μια-δυο φορες το χρονο θα την ξεβιδωνεις και θα την καθαριζεις, αν κ δε νομιζω να μεινεις τοσο καιρο με την ιδια μηχανη
-
dio
παιδια καπου πηρε το ματι μου οτι το backflashing θελει κρυα μηχανη ισχυει?και κατι αλλο το cafiza που υπαρχει στην taf δε το βρισκω!!
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Eγώ το κάνω με την μηχανή ζεστή γιατί μου φαίνεται πιο λογικό. Για Cafiza πετάξου μια βόλτα στην Eurogat στην Θεσσαλονίκη.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
little-prince
Φίλε Dio (έχουμε πάρει και οι 2 την ίδια προσφορά για τη Silvia),
Έχω κάνει μέχρι στιγμής 2 φορές backflushing με τη μηχανή μου, την πρώτη φορά η μηχανή ήταν κρύα και διαπίστωσα ότι το Cafiza άφησε υπολέιμματα στο ''blind''. Τη δεύτερη φορά έκανα τη διαδικασία με ζεστή μηχανή και το αποτέλεσμα ήταν να μην έχω κανένα υπόλειμμα ενώ φάνηκε ότι έγινε και καλύτερος καθαρισμός.
Όσον αφορά το Cafiza το πήρα με παραγγελία μαζί με espresso blends από TAF, έχει τη μεγάλη συσκευασία των 900gr (cafiza 2) και με ημερομηνία παραγωγής (τουλάχιστον του προϊόντος που παρέλαβα) 3ο 2011
Έχω κάνει μέχρι στιγμής 2 φορές backflushing με τη μηχανή μου, την πρώτη φορά η μηχανή ήταν κρύα και διαπίστωσα ότι το Cafiza άφησε υπολέιμματα στο ''blind''. Τη δεύτερη φορά έκανα τη διαδικασία με ζεστή μηχανή και το αποτέλεσμα ήταν να μην έχω κανένα υπόλειμμα ενώ φάνηκε ότι έγινε και καλύτερος καθαρισμός.
Όσον αφορά το Cafiza το πήρα με παραγγελία μαζί με espresso blends από TAF, έχει τη μεγάλη συσκευασία των 900gr (cafiza 2) και με ημερομηνία παραγωγής (τουλάχιστον του προϊόντος που παρέλαβα) 3ο 2011
-
little-prince
Επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους όταν βάλεις on line παραγγελία και ζήτησε να στο αποστείλουν μαζί της. Αλλιώς Eurogat.το cafiza δε το βλεπω στο site της taf ...
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Προσωπικά κάνω backflushing με Cafiza κάνω περίπου κάθε 20 μέρες. Θα έκανα πιο συχνά, αλλά είναι εμφανές ότι απολιπαίνεται ο άξονας του Ε61 group.(υπάρχουν και παλαιότερες αναφορές στο forum εδώ και ένας πολύ αναλυτικός οδηγόςεδώ) . Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των διαδοχικών πλύσεων, ο κίνηση του μοχλού δυσκολεύει και αισθάνεσαι/ακούς τα μεταλλικά μέρη να τρίβονται. Έπειτα από τη πρώτη παρασκευή καφέ, όπου κάποια από τα έλαια του καφέ εισέρχονται και προσκολλούνται και πάλι στον άξονα, η κατάσταση ομαλοποιείται.
Αντίθετα αυτό που κάνω σχεδόν καθημερινά, είναι backflush με σκέτο νερό. Ειδικά αν η μηχανή έχει ζεσταθεί αρκετά, χρησιμοποιείς το καυτό νερό που κανονικά θα έκανες cooling flush, για να καθαρίσεις αρκετά αποτελεσματικά τα εσωτερικά μέρη του group.
Αντίθετα αυτό που κάνω σχεδόν καθημερινά, είναι backflush με σκέτο νερό. Ειδικά αν η μηχανή έχει ζεσταθεί αρκετά, χρησιμοποιείς το καυτό νερό που κανονικά θα έκανες cooling flush, για να καθαρίσεις αρκετά αποτελεσματικά τα εσωτερικά μέρη του group.
- denial
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia WoodsMod
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Μια ερωτηση παιδια σχετικα με το Backflushing στην silvia.
Την λαστιχενια ταπα που εχει μεσα απλα την τοποθετω στο βαθυ καλαθακι και ειμαι ετοιμος ή πρεπει να χρησιμοποιησω καποιο αλλο καλαθακι? (μεχρι να βρω τυφλο καλαθακι αναγκαστικα θα κανω με την ταπα...)
Ευχαριστω !
Την λαστιχενια ταπα που εχει μεσα απλα την τοποθετω στο βαθυ καλαθακι και ειμαι ετοιμος ή πρεπει να χρησιμοποιησω καποιο αλλο καλαθακι? (μεχρι να βρω τυφλο καλαθακι αναγκαστικα θα κανω με την ταπα...)
Ευχαριστω !
-
spyros
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Καλά δεν έχει και κάποια διαφορά.... Οποιοδήποτε καλαθάκι χρησιμοποιείς από την στιγμή που δεν αφήνει το νερό να διαπερνά είσαι οκ.
-
delpiero10
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: expobar brewtus 4 pi
- Μύλος:: fiorenzato f 6
- 2ος Μύλος:: mazzer SUPER JOLIE
- Οι καφέδες μου:: tigrato samba moka
καλησπερα εχςω την baby dose!δεν εχω κανει ποτε backflusing!αποτι ειδα στο video βαζω ενα blind pf παταω το κουμπι του μονου καφε για 4-5 sec και το επαναλαμβανω μερικες φορες?τα υπολειματα του καφε θα πρεπει να βγουν απο την αντλια του ατμου ?μπορει καποιος να με βοηθησει? ευχαριστω