Backflushing

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Απάντηση
efthymis

Re: Backflushing

Δημοσίευση από efthymis » Παρ Μάιος 13, 2011 3:44 am

Καλα εκανες :)

Επισης αν κοιταξεις τη ντουζιερα απο κατω θα δεις μια μεγαλη βιδα. Ε, μια-δυο φορες το χρονο θα την ξεβιδωνεις και θα την καθαριζεις, αν κ δε νομιζω να μεινεις τοσο καιρο με την ιδια μηχανη 8-)

dio

Δημοσίευση από dio » Τρί Ιουν 07, 2011 12:18 am

παιδια καπου πηρε το ματι μου οτι το backflashing θελει κρυα μηχανη ισχυει?και κατι αλλο το cafiza που υπαρχει στην taf δε το βρισκω!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Ιουν 07, 2011 10:34 am

Eγώ το κάνω με την μηχανή ζεστή γιατί μου φαίνεται πιο λογικό. Για Cafiza πετάξου μια βόλτα στην Eurogat στην Θεσσαλονίκη.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Τρί Ιουν 07, 2011 11:46 am

Φίλε Dio (έχουμε πάρει και οι 2 την ίδια προσφορά για τη Silvia),
Έχω κάνει μέχρι στιγμής 2 φορές backflushing με τη μηχανή μου, την πρώτη φορά η μηχανή ήταν κρύα και διαπίστωσα ότι το Cafiza άφησε υπολέιμματα στο ''blind''. Τη δεύτερη φορά έκανα τη διαδικασία με ζεστή μηχανή και το αποτέλεσμα ήταν να μην έχω κανένα υπόλειμμα ενώ φάνηκε ότι έγινε και καλύτερος καθαρισμός.
Όσον αφορά το Cafiza το πήρα με παραγγελία μαζί με espresso blends από TAF, έχει τη μεγάλη συσκευασία των 900gr (cafiza 2) και με ημερομηνία παραγωγής (τουλάχιστον του προϊόντος που παρέλαβα) 3ο 2011 :oneup:

dio

Δημοσίευση από dio » Τρί Ιουν 07, 2011 11:56 am

νασατε καλα παιδια! φιλε μου το cafiza δε το βλεπω στο site της taf ...

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Τρί Ιουν 07, 2011 12:06 pm

το cafiza δε το βλεπω στο site της taf ...
Επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους όταν βάλεις on line παραγγελία και ζήτησε να στο αποστείλουν μαζί της. Αλλιώς Eurogat.

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Τρί Ιουν 07, 2011 4:23 pm

Προσωπικά κάνω backflushing με Cafiza κάνω περίπου κάθε 20 μέρες. Θα έκανα πιο συχνά, αλλά είναι εμφανές ότι απολιπαίνεται ο άξονας του Ε61 group.(υπάρχουν και παλαιότερες αναφορές στο forum εδώ και ένας πολύ αναλυτικός οδηγόςεδώ) . Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των διαδοχικών πλύσεων, ο κίνηση του μοχλού δυσκολεύει και αισθάνεσαι/ακούς τα μεταλλικά μέρη να τρίβονται. Έπειτα από τη πρώτη παρασκευή καφέ, όπου κάποια από τα έλαια του καφέ εισέρχονται και προσκολλούνται και πάλι στον άξονα, η κατάσταση ομαλοποιείται.

Αντίθετα αυτό που κάνω σχεδόν καθημερινά, είναι backflush με σκέτο νερό. Ειδικά αν η μηχανή έχει ζεσταθεί αρκετά, χρησιμοποιείς το καυτό νερό που κανονικά θα έκανες cooling flush, για να καθαρίσεις αρκετά αποτελεσματικά τα εσωτερικά μέρη του group.

Άβαταρ μέλους
denial
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Silvia WoodsMod
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue

Δημοσίευση από denial » Τρί Ιούλ 12, 2011 3:25 pm

Μια ερωτηση παιδια σχετικα με το Backflushing στην silvia.
Την λαστιχενια ταπα που εχει μεσα απλα την τοποθετω στο βαθυ καλαθακι και ειμαι ετοιμος ή πρεπει να χρησιμοποιησω καποιο αλλο καλαθακι? (μεχρι να βρω τυφλο καλαθακι αναγκαστικα θα κανω με την ταπα...)

Ευχαριστω !

spyros
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Τρί Ιούλ 12, 2011 3:56 pm

Καλά δεν έχει και κάποια διαφορά.... Οποιοδήποτε καλαθάκι χρησιμοποιείς από την στιγμή που δεν αφήνει το νερό να διαπερνά είσαι οκ.

delpiero10
Όνομα: κωστας
Μηχανή:: expobar brewtus 4 pi
Μύλος:: fiorenzato f 6
2ος Μύλος:: mazzer SUPER JOLIE
Οι καφέδες μου:: tigrato samba moka

Δημοσίευση από delpiero10 » Τετ Αύγ 31, 2011 2:37 pm

καλησπερα εχςω την baby dose!δεν εχω κανει ποτε backflusing!αποτι ειδα στο video βαζω ενα blind pf παταω το κουμπι του μονου καφε για 4-5 sec και το επαναλαμβανω μερικες φορες?τα υπολειματα του καφε θα πρεπει να βγουν απο την αντλια του ατμου ?μπορει καποιος να με βοηθησει? ευχαριστω

Απάντηση