Μία Gaggia μα ποια Gaggia?
-
woodsman43
Re: Μία Gaggia μα ποια Gaggia?
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Περαστικά σου Δημήτρη.woodsman43 έγραψε:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Νασται καλα νασται καλα ρε παιδια πεθανα πρωινιατικα και ειμαι και αρωστος.
Γιώργο γι αυτό τον τιμώρησε ο ΘεόςAfter έγραψε:Δεν φταιω εγω κυριε!!!
Ο προηγουμενος με παρασερνει![]()
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
woodsman43
Ασε με βρε ανθρωπε να ηρεμησω λιγακι .
Θες να παθω τιποτε και να μεινει ατελειωτη η μηχανη του μπαμπη;
Μετα ποιος θα σε γλυτωσει απο τον μπαμπη.Θα σε βαλει να την τελειωσεις εσυ.
Βαλτα στο οφ τοπικ please αν ενοχλουν εδω.
Βαλτα στο οφ τοπικ please αν ενοχλουν εδω.
- Christos
- Συντονιστής

Ooops αυτό δεν το σκέφτηκα.
YΓ Θα τα μεταφέρω στα offtopic μετά. Aς κάνουμε την πλακίτσα τώρα και έχει ο

YΓ Θα τα μεταφέρω στα offtopic μετά. Aς κάνουμε την πλακίτσα τώρα και έχει ο
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Αλλουνου παπα ευαγγελιο ειναι αυτο το thread

Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
-
xristoforosnemp.
όσο είναι το μποηλερ της twin;; 150 ml ;; σίγουρα δεν επηρεάζει την θερμοκρασιακή σταθερότητα του shot;; δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται οτι αυτο το σύστημα (έστω και λίγο) κρατάει μια καλύτερη θερμοκρασία στο shot... τεσπα όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας πει...Christos έγραψε: Δεν νομίζω Χριστόφορε. Σε τέτοια μικρά boiler ισχύει το PnP.
-
mrkaza
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: rancilio silvia v3
- 2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
- Μύλος:: mahlkoenig vario
- Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
Καθως εδω εχει σχεση το αναστενω .
Υπαρχη η http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... resso-Dose και η http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... -Baby-Dose
Εκτος απο τα 200 extra Watt της Baby που λογικα θα δινουν ποιο σταθερη θερμοκρασια καποιο αλλο υπερ καθως εχουν 85 ευρω διαφορα.
Ευχαριστω
Υπαρχη η http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... resso-Dose και η http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... -Baby-Dose
Εκτος απο τα 200 extra Watt της Baby που λογικα θα δινουν ποιο σταθερη θερμοκρασια καποιο αλλο υπερ καθως εχουν 85 ευρω διαφορα.
Ευχαριστω
-
Loizos
Η dose έχει ανοξείδοτο boiler ενώ η baby έχει αλουμίνιο. Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το ανοξείδοτο είναι καλύτερο.
Το κακό με την dose όμως (αν δεν κάνω λάθος) είναι η έλλειψη τρίοδης βαλβίδας (solenoid) η οποία εκτονώνει την πίεση που έχει μείνει στη διαδρομή του νερού από το boiler μέχρι και τον στρώμα του καφέ.
Επίσης γιατί την baby dose και όχι την απλή? Φτιάνεις τόσους πολλούς καφέδες που σου χρειάζεται η δοσομέτρηση? Κάθε καφές, έχει το δικό του σημείο που θα σου αποδώσει καλύτερα ή ακόμα και για την χρήση που τον θες. Πχ στον freddo βγάζω μέχρι και 70ml από μια διπλή δόση 18 γρ ενώ για capuccino βγάζω 45 και στον εσπρέσο 50-55 αναλόγως και του blonding point.
Το ιδανικότερο θα ήταν μια baby με ανοξείδοτο (η ακόμα καλύτερα με ορειχάλκινο) boiler.
Το κακό με την dose όμως (αν δεν κάνω λάθος) είναι η έλλειψη τρίοδης βαλβίδας (solenoid) η οποία εκτονώνει την πίεση που έχει μείνει στη διαδρομή του νερού από το boiler μέχρι και τον στρώμα του καφέ.
Επίσης γιατί την baby dose και όχι την απλή? Φτιάνεις τόσους πολλούς καφέδες που σου χρειάζεται η δοσομέτρηση? Κάθε καφές, έχει το δικό του σημείο που θα σου αποδώσει καλύτερα ή ακόμα και για την χρήση που τον θες. Πχ στον freddo βγάζω μέχρι και 70ml από μια διπλή δόση 18 γρ ενώ για capuccino βγάζω 45 και στον εσπρέσο 50-55 αναλόγως και του blonding point.
Το ιδανικότερο θα ήταν μια baby με ανοξείδοτο (η ακόμα καλύτερα με ορειχάλκινο) boiler.
-
mrkaza
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: rancilio silvia v3
- 2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
- Μύλος:: mahlkoenig vario
- Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
2 καφέδες την ημέρα ΜΑΧ 3 βγάζω άλλα το πρωί θέλω να πατάω το κουμπί και να βγαίνει η χονδρή εεε ο καφές XD .
Πχ με την τώρα κινεζική μου πρέπει κάθε φορά να μετράω τα sec που εχω βρει ιδανικά και να σταματάω εγω θέλω να το πατάω να πηγαίνω για το πρωινό μου πλύσιμο και να γυρνάω με τον καφέ έτοιμο
να μην πρέπει να είμαι απο επάνω .
Ακούγετε γελοίο αλά της μέρες που ξυπνάω 4 το πρωί κάθε λεπτό μετράει .
Για τα πειραματα μου υπαρχη και το manual mode XD
Άσχετο εγω αναφέρομε στης 2 dose την baby και μη
Πχ με την τώρα κινεζική μου πρέπει κάθε φορά να μετράω τα sec που εχω βρει ιδανικά και να σταματάω εγω θέλω να το πατάω να πηγαίνω για το πρωινό μου πλύσιμο και να γυρνάω με τον καφέ έτοιμο
Ακούγετε γελοίο αλά της μέρες που ξυπνάω 4 το πρωί κάθε λεπτό μετράει .
Για τα πειραματα μου υπαρχη και το manual mode XD
Άσχετο εγω αναφέρομε στης 2 dose την baby και μη
- Christos
- Συντονιστής

Πόσο διαφορά θα κάνουν 25-30 s στην πρωινή σου ρουτίνα; Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει εσύ να πατήσεις το κουμπί για να ξεκινήσει η εκχύλιση.
Οι μηχανές είναι ολόιδιες με μόνες διαφορές, την αυτόματη δοσομέτρηση, την ύπαρξη της δυνατότητας για pre-infusion (δες σχετικό topic) και του ανεξάρτητου διακόπτη για ζεστό νερό, στην περίπτωση της Baby dose.
Οι μηχανές είναι ολόιδιες με μόνες διαφορές, την αυτόματη δοσομέτρηση, την ύπαρξη της δυνατότητας για pre-infusion (δες σχετικό topic) και του ανεξάρτητου διακόπτη για ζεστό νερό, στην περίπτωση της Baby dose.