Αν και κάπου νομίζω ότι είχα διαβάσει αρνητικά σχόλια από χρήστες, το αποτέλεσμα της δοκιμής σου στο βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.Christos έγραψε:Με τις πυτζάμες φρέσκο από την παραγωγή στην κατανάλωση. Τα σχόλια δικά σας.Christos έγραψε:...
Όχι Αντώνη δεν έκανα τίποτα με το portafilter holder. Αν και το pf δεν μπόρεσα να το κάνω να στέκεται οριζόντια (εδώ μάλλον θα χρειάζονταν μία αντιγραφή του Mazzer Mini E) σύντομα θα ανεβάσω video.dalas έγραψε:Χρήστο δοκίμασες και το portaholder (κάπως έτσι δεν το λένε) ;
Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Re: Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Ίσως τα προβλήματα να ήταν με τον V1. Ο V2 σύμφωνα με ένα link που έδωσε προηγουμένως ο Mπάμπης έχει υποστεί κάποιες βελτιώσεις στην έξοδο του.
http://www.mahlkoenig.de/file/download/default/id/3712
http://www.mahlkoenig.de/file/download/default/id/3712
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- tumich
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Miss Silvia
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
Χρήστο πολύ καλό
Ανέβασες μία σκάλα το βιδάκι, σωστά;
Πόσα γραμμάρια έβαλες;
Τα 18,5 γραμμάρια που έβαλα, στο τελείωμα ψηλά μου τα σκόρπισε λίγο
Θα το ξαναδοκιμάσω, αν και προτιμώ για πιό σιγουριά να βάζω το κομμένο ποτηράκι ( με μία σκάλα κάτω όμως).
Ανέβασες μία σκάλα το βιδάκι, σωστά;
Πόσα γραμμάρια έβαλες;
Τα 18,5 γραμμάρια που έβαλα, στο τελείωμα ψηλά μου τα σκόρπισε λίγο
Θα το ξαναδοκιμάσω, αν και προτιμώ για πιό σιγουριά να βάζω το κομμένο ποτηράκι ( με μία σκάλα κάτω όμως).
- Christos
- Συντονιστής

Μιχάλη στην ρύθμιση που το παρέλαβα είναι το portafilter holder.
Παράλειψη μου που δεν ανάφερα τα γραμμάρια (επειδή όλα αυτά και μετά τις συζητήσεις θα πάνε στην αρχική δημοσίευση). Ο καφές ζυγίστηκε μετά το κόψιμο και ήταν 17.2 g. Για πιο πολύ καφέ πρέπει προφανώς να πάει πιο κάτω ο holder. Εμένα, όπως είπα προηγουμένως, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί γεμίζω το καλαθάκι μόνο του.
Παράλειψη μου που δεν ανάφερα τα γραμμάρια (επειδή όλα αυτά και μετά τις συζητήσεις θα πάνε στην αρχική δημοσίευση). Ο καφές ζυγίστηκε μετά το κόψιμο και ήταν 17.2 g. Για πιο πολύ καφέ πρέπει προφανώς να πάει πιο κάτω ο holder. Εμένα, όπως είπα προηγουμένως, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί γεμίζω το καλαθάκι μόνο του.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
panagiotis1
Με το διπλο καλαθακι στο pf της gaggia απο τα 16gr καφε και ανω
(συνολικη ποσοτητα) ,
υπηρχε διασκορπισμος του αλεσμενου.
Με το βαθυ διπλο (απο taf) της Silvia,που ειναι
φαρδυτερο ,δεν εχω δει κατι τετοιο ,μεχρι τα 19,5gr
που εχω βαλει.
(συνολικη ποσοτητα) ,
υπηρχε διασκορπισμος του αλεσμενου.
Με το βαθυ διπλο (απο taf) της Silvia,που ειναι
φαρδυτερο ,δεν εχω δει κατι τετοιο ,μεχρι τα 19,5gr
που εχω βαλει.
-
anton64
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Classika
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Dose
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
Χτες είδα αυτό :
http://www.youtube.com/user/SeattleCoff ... z22_ojmER8
Θα είναι νέο μοντέλο προφανώς με διαφορά τιμής λόγω δοσομέτρησης.
Ισως να κυκλοφορεί παράλληλα με το τωρινό. Στα θετικά πάντως η βαθμονόμηση με γράμματα και αριθμούς.
Φιλικά Γιώργος
http://www.youtube.com/user/SeattleCoff ... z22_ojmER8
Θα είναι νέο μοντέλο προφανώς με διαφορά τιμής λόγω δοσομέτρησης.
Ισως να κυκλοφορεί παράλληλα με το τωρινό. Στα θετικά πάντως η βαθμονόμηση με γράμματα και αριθμούς.
Φιλικά Γιώργος
- Christos
- Συντονιστής

Πρόκειται για διαφορετικό μοντέλο που θα κυκλοφορεί παράλληλα. Κρίμα που δεν μπορεί να δουλέψει με portafilter όμως.
- Georgesod
- Μηχανή:: Silvia v3
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Fazenda do Sertao
Αdministra- τορα ευχαριστημένος by far από τον μύλο; Μπας και έβγαλε κανα κρυφό κουσούρι;
- Christos
- Συντονιστής

Δεν ξέρω πως ορίζεις το "by far" πάντως στο φλιτζάνι δεν έχω δει και κάποιο λόγο για να κάνω και κωλοτούμπες.
Η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει τα τεστάκια σε αναμονή νέων καφέδων οπότε χρειάζεται και άλλος χρόνος για την αξιολόγηση του μύλου (κυρίως από άποψη χρηστικότητας). Πάντως οι πρώτες θετικότατες εντυπώσεις εξακολουθούν να υφίστανται και ακόμα δεν έχει βγει κάποιο κρυφό κουσούρι.
ΥΓ Μιας και δεν έχεις και μηχανή, δεν ξέρω εάν γνωρίζεις την παρακάτω προσφορά. Στην τιμή που βγαίνει ο μύλος είναι by far ότι καλύτερο μπορεί να αγοραστεί.
http://www.italiankitchenaids.com/prodd ... IO_GRINDER
Η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει τα τεστάκια σε αναμονή νέων καφέδων οπότε χρειάζεται και άλλος χρόνος για την αξιολόγηση του μύλου (κυρίως από άποψη χρηστικότητας). Πάντως οι πρώτες θετικότατες εντυπώσεις εξακολουθούν να υφίστανται και ακόμα δεν έχει βγει κάποιο κρυφό κουσούρι.
ΥΓ Μιας και δεν έχεις και μηχανή, δεν ξέρω εάν γνωρίζεις την παρακάτω προσφορά. Στην τιμή που βγαίνει ο μύλος είναι by far ότι καλύτερο μπορεί να αγοραστεί.
- Georgesod
- Μηχανή:: Silvia v3
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Fazenda do Sertao
Έχω μια krups η οποία είναι όνομα και πράμα (αν την λέγανε crapChristos έγραψε:Δεν ξέρω πως ορίζεις το "by far" πάντως στο φλιτζάνι δεν έχω δει και κάποιο λόγο για να κάνω και κολοτούμπες.![]()
Α και μία από τις έννοιες του "By far" είναι νομίζω μέχρι τώρα