Gaggia baby με ποιο μύλο??
-
mx1001
Re: Gaggia baby με ποιο μύλο??
Ναι αλλα μαλλον δεν συγκρινεται ομοια πραγματα . Απ οσο ξερω η τιμη του MDF ειναι εαν αγοραστει μεσα απο την Ελλαδα ενω του Rocky απο καποιο site του εξωτερικου, ετσι δεν ειναι η κανω λαθος ? .
- NaGR
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Graef CM 80
- 2ος Μύλος:: Eureka Mignon
η αρχή λειτουργίας της ρύθμισης είναι η ίδια, η περιστροφή του άξονα του πάνω μύλου ώστε να πλησιάσει τον κάτω.
απλά οι stepped έχουν κβαντίσει τον κύκλο σε κάποια βήματα. 40 ο MDF, 55 ο Rocky, kok
ΜDF ,Rocky, Anfim Best είναι stepped. ο ΜDF πανεύκολα γίνεται stepless.νομίζω σχεδόν εξίσου εύκολα και ο Rocky. για τον Anfim Best δεν γνωρίζω, μάλλον μπορεί να μας διαφωτίσει ο νυν κάτοχος.
Mazzer Mini, Compak K3 είναι stepless.
o Μαcap βγαίνει stepped ή stepless με +30€
ο φίλος μας δεν ξέρω αν στα 225 περιλαμβάνει τα μτφ...
απλά οι stepped έχουν κβαντίσει τον κύκλο σε κάποια βήματα. 40 ο MDF, 55 ο Rocky, kok
ΜDF ,Rocky, Anfim Best είναι stepped. ο ΜDF πανεύκολα γίνεται stepless.νομίζω σχεδόν εξίσου εύκολα και ο Rocky. για τον Anfim Best δεν γνωρίζω, μάλλον μπορεί να μας διαφωτίσει ο νυν κάτοχος.
Mazzer Mini, Compak K3 είναι stepless.
o Μαcap βγαίνει stepped ή stepless με +30€
ο φίλος μας δεν ξέρω αν στα 225 περιλαμβάνει τα μτφ...
-
Costas
Τον mdf έχω την εντύπωση ότι τον βρίσκεις στην Ελλάδα από eurogat ή από το estiasi.com στα 181,5, αλλά τον rocky δεν βρίσκω κάπου Ελλάδα λίγο που έψαξα στο google.Τα 225 για τον rocky τα αναφέρω ενδεικτικά http://www.italiankitchenaids.com/prodd ... -doserless ,έχει shipping rates το site αλλά δε ξέρω πόσα γιατί στα βγάζει στο τελος της αγοράς και βασικά δεν πρέπει να στέλνει Ελλάδα το συγκεκριμένο.Απλώς είναι περίπου 50 ευρώ διαφορά.mx1001 έγραψε:Απ οσο ξερω η τιμη του MDF ειναι εαν αγοραστει μεσα απο την Ελλαδα ενω του Rocky απο καποιο site του εξωτερικου, ετσι δεν ειναι η κανω λαθος ? .
Θεωρείται πλεονέκτημα το stepless?NaGR έγραψε:o Μαcap βγαίνει stepped ή stepless με +30€
Εμένα καλύτερο μου φαίνεται το stepped..έχεις σταθεροποιήσει την επιλογή σου και κόβεις εκεί.Δεν πιστεύω να μην καλύπτομαι απο δυο συνεχόμενες επιλογές και να θέλω το ενδιάμεσο τους..
-
Costas
Και από δω μου βγαίνει 249 ευρώ. http://www.espressocoffeeshop.com/store ... ky_ND.html
- NaGR
κάποιοι δεν καλύπτονται και εκεί έγκειται η θεωρητική ανωτερότητα των steplessmouhtis έγραψε:.Δεν πιστεύω να μην καλύπτομαι απο δυο συνεχόμενες επιλογές και να θέλω το ενδιάμεσο τους..
249 για Rocky?
δίνεις 324 για Μacap (stepped & dosereless όπως σου αρέσει) και είσαι L.F.E!
πάνω απο 300 είναι free τα μτφ στο κατάστημα που παραθέτουμε.
μην ξεχνάς Anfim στα 280
choices choices choices...
-
Costas
Καλή λύση αλλά με βλέπω φυλακή..!NaGR έγραψε:δίνεις 324 για Μacap (stepped & dosereless όπως σου αρέσει) και είσαι L.F.E!
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Εγώ όταν έψαχνα για μύλο και επειδή δεν μπορούσα να διαθέσω τα λεφτά που χρειαζόνταν ένας Mazzer Mini (>500€), είχα καταλήξει σε 2 μοντέλα. Και τα δύο είχαν καλό "όνομα" στα ξένα φόρα, ήταν stepless (βασικό πλεονέκτημα όταν τον θέλεις αποκλειστικά για espresso, μειονέκτημα αν θέλεις να κόβεις και άλλα είδη) και είχαν αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.
Το πρώτο μοντέλο ήταν ο Compak K3 Touch (στην Ελλάδα λανσάρεται ως Eurogat K3 Touch) γύρω στα 330€ και το δεύτερο ήταν ο Ascaso i-Mini γύρω στα 200€.
Κατέληξα στον Ascaso και γιατί ήταν φτηνότερος αλλά κυρίως λόγω του όγκου του. Όταν πήγα και είδα από κοντά τον K3 ήμουν σίγουρος ότι εκτός του ότι δεν θα χώραγε στον πάγκο της κουζίνας, όταν τον έπαιρνα θα έπεφτε η παντόφλα σύννεφο!
O i-mini είναι stepless με conical burrs και doserless. Μέχρι τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Μειονεκτήματα που θα μπορούσα να πω, είναι αρκετά θορυβώδης (προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου), κρατάει αρκετή ποσότητα καφέ στο chute, αν και πιστεύω ότι δεν υπάρχουν και πολλοί doserless grinders που να μην κρατούν, καθώς και το ότι δεν έχει το σύστημα που έχει π.χ ο mazzer mini όπου μπορείς να αφαιρείς το bean hopper έχοντας μέσα κόκκους καφέ χωρίς να χρειαστεί να γυρίσεις ανάποδα τον μύλο!
Ελπίζω να βοήθησα.
Το πρώτο μοντέλο ήταν ο Compak K3 Touch (στην Ελλάδα λανσάρεται ως Eurogat K3 Touch) γύρω στα 330€ και το δεύτερο ήταν ο Ascaso i-Mini γύρω στα 200€.
Κατέληξα στον Ascaso και γιατί ήταν φτηνότερος αλλά κυρίως λόγω του όγκου του. Όταν πήγα και είδα από κοντά τον K3 ήμουν σίγουρος ότι εκτός του ότι δεν θα χώραγε στον πάγκο της κουζίνας, όταν τον έπαιρνα θα έπεφτε η παντόφλα σύννεφο!
O i-mini είναι stepless με conical burrs και doserless. Μέχρι τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Μειονεκτήματα που θα μπορούσα να πω, είναι αρκετά θορυβώδης (προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου), κρατάει αρκετή ποσότητα καφέ στο chute, αν και πιστεύω ότι δεν υπάρχουν και πολλοί doserless grinders που να μην κρατούν, καθώς και το ότι δεν έχει το σύστημα που έχει π.χ ο mazzer mini όπου μπορείς να αφαιρείς το bean hopper έχοντας μέσα κόκκους καφέ χωρίς να χρειαστεί να γυρίσεις ανάποδα τον μύλο!
Ελπίζω να βοήθησα.
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
- NaGR
χα! έβαλε τον mahlkoning vario home στο site η eurogat
http://eurogat.eu/default.asp?pid=1801& ... &langid=71
ποιος φίλος χωρίς καρδιακά προβλήματα θα πάρει να ρωτήσει τιμή?
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Στείλε ένα email, θα σου απαντήσουν.NaGR έγραψε:χα! έβαλε τον mahlkoning vario home στο site η eurogat
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
-
Costas
Πολύ καλός εμφανισιακά!Αλήθεια την ένδειξη για το κόψιμο που την έχει?dalas έγραψε:ήταν ο Ascaso i-Mini γύρω στα 200€.