Ναι φιλε αντωνη κατι σου λειπει η μαλλον κατι δεν καταλαβες καλα απο αυτο που ειπα.Αυτο που ευθαρσως λεω ειναι πως εαν κανεις εσπρεσσακι με μια Ε61 μεχρι τα δυο χιλιαρικα και με την zaffiro pid θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα.
Η ικανοτητα της να σου δινει σταθερη θερμοκρασια και πιεση δεν διαφερει απο αλλες που κανουν διπλασια τιμη.
Ε61 ειναι και αυτη αρα τι μενει?Μενουν ολα εκεινα που κανουν μια ακριβοτερη πιο φιλικη και με περισσοτερες ευκολιες οι οποιες ανεβαζουν και την τιμη πολυ δικαιως.
Η καθαρα προσωπικη μου αποψη ειναι πως οταν πληρουνται οι προυποθεσεις(θερμοκρασια ,πιεση,ορειχαλκινο η χαλκινο μποιλερ και γκρουπ)το αποτελεσμα θα ειναι αψογο ειτε εχεις μια silvia ειτε μια HX των 2000E.Πια ειναι θεμα μπαριστα μυλου και λοιπον παραγοντων.
Εφτιαξα επανειλιμενως κατω απο τις ιδιες συνθηκες καφε με την δικια μου και με την zaffiro και δεν βρηκα διαφορα οσο κι αν προσπαθησα.
Φυσικα μπορει να πει καποιος πως συγκριση δεν μπορει να γινει μιας και η δικια μου ειναι ιδιοκατασκευη και μπορει να ειναι τελειως μαπα η εστω μετριοτατη.Θα συμφωνησω και γι αυτο επισημαινω συνεχως πως αυτα που λεω ειναι αποψη μου και μονο.(κι ας εχω και αλλα μετρα συγκρισης).
Απο ολα τα παραπανω εξαιρουνται αυτες με rotary pump για προφανεις λογους.
Σορρυ αν ενοχλω ισως με αυτα που λεω αλλα στην τελικη και για οσους μενουν αθηνα η διαπιστωση των παραπανω μπορει να εξακριβωθει live στο σπιτι μου οποτε κανετε κεφι.
Eμφανισιακα προσωπικα μου αρεσουν ολες οι υπολοιπες Ε61 εκτος απο την zaffiro
Το γραφω και εγω στο τελος και σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.