Isomac Tea II

Ημι-επαγγελματικές μηχανές για τους πιο ενθουσιώδεις home barista. Μηχανές αξιώσεων που προκαλούν με την εμφάνιση τους και μόνο.
Loizos

Re: Isomac Tea II

Δημοσίευση από Loizos » Δευ Φεβ 21, 2011 1:34 am

Καλορίζικη Γιώργο. Άντε με το καλό να σου ρθει και να μας πεις τις εντυπώσεις σου. Φαίνεται καταπληκτική μηχανή και την πήρες και σε εξαιρετική τιμή. Η διαφορά με την ariete φαντάζομαι θα είναι χαώδης. (εδώ είδα εμφανή διαφορά από gaggia evolution σε silvia). Τώρα προέχει ένας καλύτερος μύλος. Αν είναι εύκολο να μας πεις και εντυπώσεις από τον πωλητή (από τον ίδιο πήρα και γω με κάποια μικρά θεματάκια τα οποία λύθηκαν έυκολα και με καλή συνεννόηση).

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Δευ Φεβ 21, 2011 2:18 am

Ευχαριστώ πολύ Λοΐζο ! Η αλήθεια είναι ότι η γενικά καλή σου εμπειρία από το πωλητή, συνέβαλε στο να την αγοράσω. Του έστειλα και ένα συνοδευτικό κειμενάκι με την αγορά, όπου του πρότεινα να αναγράψει πάνω στη συκευασία το κινητό μου καθώς και να μου πει αν υπάρχει κάποιος ταχύτερος τρόπος αποστολής. Μόλις έχω νέα του ,ενημερώνω :oneup:

Για μύλο έχω καταλήξει στον Macap M4 stepless, αλλά ο με καθυστερέι ο... πλάστης :waf: :a038:

Η Ariete έκλεισε 4ετία και πλέον ανήκει εκεί που της αξίζει, στο πατάρι. Κάποιες ερασιτεχνικές τροποποιήσεις που τις είχα κάνει αδυνάτισαν το pf το οποία έσπασε, beyond repair που λένε και οι Αγγλοσάξωνες.

Επιτέλους , η πρώτη μου μηχανή με solenoid valve ... :a049:

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Δευ Φεβ 21, 2011 2:30 am

Άτιμο πράμα ο πλάστης... :waf:
Αν και εγώ δεν έχω παράπονο. Για να καταλάβεις τον Anfim εκείνη τον πλήρωσε :a049:

Στο θέμα μας τώρα. Η solenoid είναι το λιγότερο. Η σωστή και σταθερή θερμοκρασία, η σωστή πίεση και το ελέυθερο φίλτρο είναι που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Η solenoid απλα θα σου δώσει στεγνότερο κέικ και απουσία σταγόνων σε κατάσταση ηρεμίας. Βεβαίως θα σου επιτρέψει τον καθαρισμό με backflush που σημαίνει καθαρότερη μηχανή άρα και πάλι καλύτερος καφές.

ΥΓ. Πες στον Γάλλο ότι περιμένω την προμήθεια μου :a013:

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Δευ Φεβ 21, 2011 8:33 am

Καλορίζικη Γιώργο!
Καλά καφεδάκια!
Πολύ καλό deal.

Άβαταρ μέλους
focus

Δημοσίευση από focus » Δευ Φεβ 21, 2011 11:00 am

Πολύ γρήγορος στην επικοινωνία του ο Γάλλος. Θα σταλεί σήμερα μου είπε, πάνω σε παλλέτα μάλιστα(!) για να είναι ασφαλής στη μεταφορά, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει δυνατότητα για tracking number. Έκανα το λάθος και του έγραψα 2 γραμμές στα στοιχειώδη μου Γαλλικά, οπότε πλέον μου απαντάει στη γλώσσα του. :D

Υ.Γ1 Βαγγέλη ευχαριστώ. Σας περιμένω με τα scoring board σας στο νησί. :oneup:
Υ.Γ2 Αιωνία η μνήμη της αδικοχαμένης Bezzera... :priest:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Φεβ 21, 2011 11:37 am

Καλώς να την δεχτείς Γιώργο. Είμαι σίγουρος ότι η μηχανή πάει σε καλά χέρια.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

antonis

Δημοσίευση από antonis » Δευ Φεβ 21, 2011 3:21 pm

Γιώργο καλορίζικη, την βλεφάριαζα κι εγώ αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος για τέτοια αγορά, οπότε περιμένω με ανυπομονησία τις εντυπώσεις σου.

anepro

Δημοσίευση από anepro » Τρί Φεβ 22, 2011 12:28 am

Καλά τα λέει η παροιμία...κάθε εμπόδιο για καλό. Αντί για Bezzera, θα βρεθείς με Tea. Με το καλό να έρθει το μηχάνημα.

Άβαταρ μέλους
focus

Δημοσίευση από focus » Τρί Φεβ 22, 2011 10:10 am

Στη σελίδα της Isomac υπάρχει ένα αρκετά ενδιαφέρον βιντεάκιπου δείχνει τη συναρμολόγηση της μηχανής μιας Tea καθώς και τη κατασκευή του μπόιλερ και του E61 group. Είναι μάλιστα στα γερμανικά καθώς πρέπει να είναι απόσπασμα από κάποια γερμανική τηλεοπτική εκπομπή! :rtfm:

Υ.Γ Χρήστο,Αντώνη, Πάνο σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας :e014:

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Τρί Φεβ 22, 2011 9:12 pm

kαλορίζικη κι απο μένα focus .
Pa mal at all και pourquoi pa λέω κι εγώ , απέναντι στο mini ταχυθερμοσίφωνο που βλεφάριαζες πριν λίγο καιρό.
Mε αυτήν θα εχεις και τον "πλάστη " σε cool mod .
Άντε με το καλό η παραλαβή και καλούς απογόνους στο ζευγάρωμα με τον μύλο :lol: :lol:

Απάντηση