Νέος με απορίες πολλές!
Η πρώτη μου εμπειρία ήταν πλήρως αποτυχημένη μετά την πρώτη αγορά προ αρκετούυυυυυ καιρού μίας εσπρεσιέρας της οποίας δε θυμάμαι καν το όνομα η οποία ήταν σε προσφορά με κουπόνια από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ...και η οποία φυσικά κάποια στιγμή μετά τις απανωτές απογοητεύσεις τόσο λόγω της ποιότητας της καφετιέρας όσο και λόγω προσωπικής απειρίας στην παρασκευή ενός σωστού εσπρέσσο, έφυγε νύχτα από το παράθυρο...
Έχουν μαζευτεί πολλές απορίες οι οποίες δε μου λύθηκαν μετά από τόοοοοσο διάβασμα που έριξα εδώ μέσα! (Πραγματικά αισθάνομαι σα τυφλός που βρήκε ξαφνικά το φως του)!
Έχω καταλήξει στην πεπατημένη των επιλογών της gaggia τόσο λόγω των απόψεων που έχω διαβάσει (μέχρι τελικής πτώσεως)
Βέβαια, το concept της απαιτούμενης αγοράς ενός μύλου με έβγαλε τελείως εκτός, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
Έχω καταλήξει λοιπόν σε μία από τις παρακάτω εσπρεσσιέρες:
1) Gaggia baby black
2) Gaggia baby twin
3) Gaggia baby dose
Ανάθεμά με και αν κατάλαβα ποιες οι διαφορές τους!!! Τα κόστη πάνω κάτω τα γνωρίζω, τις λεπτομέρειες δεν αντιλαμβάνομαι εκ πρώτης όψεως.
Πάμε παρακάτω:
Πέραν της αγοράς μίας εκ των παραπάνω μηχανών, έχω στα υπόψιν την αγοράς ενός μύλου.
Τι προτείνετε για αυτή την περίπτωση; Κάποια εκδοχή με δικό της δοσομετρητή ή να πάρω κάτι χωρίς δοσομετρητή και στη συνέχεια να έχω στο νου μου και την αγορά μίας ηλεκτρονικής ζυγαριάς;
Ή συνδυασμό και των 2; Please τα φώτα σας!!!
Έχω διακρίνει από αυτά που διάβασα ενδεικτικά την εκδοχή της Anfim Caimano best black, αλλά μη με ρωτάτε για πολλές λεπτομέρειες!! Εσείς γνωρίζετε καλύτερα! Είμαι ανοιχτός σε εναλλακτικές προτάσεις, ιδίου ή παραπλήσιου κόστους.
Και συνεχίζω:
Τι άλλα τσουμπλέκια πιθανόν να χρειαστούνε για τη συγκεκριμένη "επένδυση";
1) Έχω διακρίνει φλυτζανάκι με ογκομετρητή
2) Τάμπερ
3) Γαλατιέρα ίσως;;
4) Ζυγαριά ακριβείας
5) ;;;;;
Και πάμε τώρα στο τελευταίο στο οποίο δημιουργήθηκε απορία, αλλά το σκέφτομαι να το ρωτήσω μήπως φάω απευθείας
Στη διαδικασία παρασκευής εσπρέσσο διάβασα για περίπου 14 γρ. με "αναμονή" περί των 25-30 δλ. για ένα αξιοπρεπή διπλό εσπρέσσο με εκροή 60 ml καφέ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΡΟ!!!
Για το μονό εσπρέσσο τι γίνεται για να μην τρώει τα άλλα 30 ml ο νεροχύτης όπως είπε και κάποιος άλλος φίλτατος συνφορουμίστας; Χρόνοι εκροής; Καλαθάκι; Δοσολογία καφέ; Ισχύει το αναλογικό 7 γρ. για 30 ml καφέ; Και σε τι χρόνο;
Ξέρω ξέρω...θέλω να τα μάθω όλα με τη μία.....
Ελπίζω να έχετε την υπομονή να απαντήσετε σε όοοοολες τις απορίες μου!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!