Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
nefilim

Re: Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

Δημοσίευση από nefilim » Πέμ Φεβ 17, 2011 12:18 am

Off topic:
Εννοείς κάτι σαν και αυτό (4ο ποστ) ; Λειτουργεί με φυσικό αέριο -gas burner- και της έβαλε και pid στην αντίσταση (ανάβει μόλις σβήσει το φυσικό αέριο στους 110 βαθμούς, έξυπνο...) :shock:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Πέμ Φεβ 17, 2011 12:24 am

Αυτο το μποιλερ ειναι πιο μεγαλο απο το δικο μου η μου φαινεται? :lol: :lol: :lol:

nefilim

Δημοσίευση από nefilim » Πέμ Φεβ 17, 2011 12:26 am

Καλό :lol: :lol: .. Με αυτό κάνεις και μπανάκι...

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Πέμ Φεβ 17, 2011 2:12 pm

κύριε woodsman που γράφομαι για την woodsmanoσχολή;; :a013: :respekt:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Πέμ Φεβ 17, 2011 11:03 pm

xristoforosnemp. έγραψε:κύριε woodsman που γράφομαι για την woodsmanoσχολή;; :a013: :respekt:
Γινε καλος μαθητης ειδικα στην φυσικη,χημεια,μαθηματικα και θα ερθει η ωρα που θα μου κανεις εσυ μαθημα. :rtfm:
Αν ενας μπορει....τοτε ολοι μπορουν.... :a014:

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Παρ Φεβ 18, 2011 10:21 am

μπα δεν ειμαι και ο καλητεροσ σε αυτα τα μαθηματα :cfstd: . παντοσ περα απο την πλακα καποια στιγμη θα ηθελα και γω να φτιαξω μια δικια μου εσπρεσσο μηχανη :OOPS: .

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Παρ Φεβ 18, 2011 12:38 pm

Μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια και τρεξιμο(ευτηχως που εχω ξαδερφο δικηγορο)το διπλωμα ευρεσιτεχνιας ΔΕ ειναι στην τελικη ευθεια.Σειρα εχει η τροποποιηση ΔΤ και μετα η κατοχυρωση εκτος ελλαδος και ισως εκτος ΕΕ καθως και το πιστοποιητικο υποδειγματος χρησιμοτητας ΠΥΧ.θα εξαρτηθει απο το κοστος.
Αναφερομαι φυσικα στην πατεντα που εχει να κανει με το μποιλερ της μηχανης.
Ετσι για να κοιμαμαι λιγο πιο ησυχος πως δεν θα την δω να πουλιεται απο καμια γατα ελληναρα η και ξενο ειδικα γερμανο :mrgreen:

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Παρ Φεβ 18, 2011 1:04 pm

Δηλαδή Δημήτρη προλαβαίνω δεν προλαβαίνω να το πουλήσω :a013:

Άβαταρ μέλους
dimogrec
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
Μύλος:: Macap MC4 & M4
Οι καφέδες μου:: κυριως taf

Δημοσίευση από dimogrec » Παρ Φεβ 18, 2011 1:44 pm

Για αλλη μια φορα μπραβο σου Δημητρη. Κατάφερες σε μια μικρου μεγεθους μηχανη (ας πουμε οικειακων διαστάσεων) με μικρο μποιλερ να έχεις σταθερη θερμοκρασια οπως σε μηχανες με τεραστια μποιλερ. Αυτο πιστευω ειναι και ενα μειονεκτημα που εχουν οι οικειακες μηχανες με το μικρα σχετικα μποιλερ, μολις τραβηξεις νερο μπαινει μεσα στο μποιλερ το κρυο νερο και σου ριχνει σχετικα γρηγορα τη θερμοκρασια (οπως συμβαινει και στη δικια μου στο παρακάτω βιντεο)

Δε λεω προλαβαινεις να φτιαξεις 1 εσπρεσο με σχετικα σταθερη θερμοκρασια αλλα αν θες κατι πιο σταθερο και να ανταποκρινεται πιο γρηγορα πρεπει ή να εχεις μηχανη με 4-5λιτρα μποιλερ (για να μην επιρεάζεται ευκολα) ή να έχεις το μυαλο σου :respekt:

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Παρ Φεβ 18, 2011 4:01 pm

Και η Ζαφιρένια σου μια χαρά τα πάει , το καφεδάκι σου μια φορά το φτιάχνεις άνετα .
Τα μεγάλα μπόιλερ ειναι για να βγάζουν λεφτά και στο σπίτι δεν γινετε να βγάζεις λεφτά, μονο απόλαυση και κατά πως μπορεί ο καθένας.
΄Οπως δεν θα έκανες αφρό στην μπανιέρα για να ξυριστείς έτσι κι εδώ , δεν μπορείς να εχεις ενα κήτος 50+ κιλών με κατανάλωση 3-4 KW για να πιεις 2-3 καφεδάκια την ημέρα.

Απάντηση