Gaggia Evolution Διάβρωση Boiler

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Portstewart
Όνομα: Λάμπρος
Μηχανή:: Delonghi Dedica 680
2η Μηχανή:: Gaggia Deluxe(sold!)
Μύλος:: Iberital

Gaggia Evolution Διάβρωση Boiler

Δημοσίευση από Portstewart » Δευ Φεβ 14, 2011 1:45 pm

Καλημέρα σας φίλοι του Εσπρέσο!

εδώ και 7+ χρόνια είμαι ιδιοκτήτης μιας Gaggia Evolution που σε γενικές γραμμές κράτησε τον εσπρέσο σε υψηλά επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια (με τον ILLY & Danesi κυρίως). Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να την κάνω στην άκρη γιατί μετά από αγώνα εναντίον των αλάτων η μηχανή άρχισε να διαρρέει μέταλλα μέσα στο φλιτζάνι.....απ'ότι φαίνεται το boiler που ήδη γνωρίζω ότι έχει σχετική διάβρωση μετά τη τελευταία φορά που έκανα αφαλάτωση με κιτρικό οξύ άρχισε να φθείρεται και διαρρέει υλικό σε κάθε φλιτζάνι που τραβάω νερό...
την μηχανή την έχω λύσει επανειλημμένως σε επίπεδο ΚΑΙ boiler και τη γνωρίζω πολύ καλά εκ των έσω.
ήδη βρίσκομαι σε διαδικασία έρευνας αγοράς (στρέφομαι προς SGL podstar) νέας μηχανής, αλλά δεν θα ήθελα να τη χάσω την Evolution γιατί έχει γράψει ιστορία για μένα!
anyway...αν υπάρχει κάποιος που έχει κάποιο σχόλιο ή σκέψη για τα παραπάνω θα ήθελα να το ακούσω!

ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Re: Gaggia Evolution Διάβρωση Boiler

Δημοσίευση από boltsis » Δευ Φεβ 14, 2011 2:01 pm

Μήπως να την αναλάβει ο κύριος woodsman? :b050:
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Δευ Φεβ 14, 2011 3:58 pm

σκέψη Α
Aφου πιάνουν τα χέρια σου στο λυσε δέσε και εφόσον δεν υπάρχει σημείο του κορμιού της που να σου ειναι κρυφό ,γιατί δεν αγοράζεις ενα καινουργιο μπόιλερ να το περάσεις επάνω και να συνεχίσεις να γράφεις ιστορία ;

σκέψη Β
Αν κρινω απο την διάδοχη κατάσταση που προσανατολίζεσε (SGL podstar).....μάλλον την ιστορία την θες πλέον σε dvd και όχι σε κάποιο τετράδιο .

σκέψη Γ
Πάρε την SGL podstar και βάλε την Evo στο χρονοντούλαπο της ιστορίας σώζοντας και ενα μέρος απο τα χρήματα της επισκευής .

Portstewart

Δημοσίευση από Portstewart » Δευ Φεβ 14, 2011 5:46 pm

χεχεχε... καλές οι Α,Β,Γ σκέψεις και τις έχω σκεφτεί όλες η αλήθεια είναι. περισσότερο θα μ'ενδιέφερε αν υπάρχει κανείς που να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα (διαρροής υλικού) και αν το έχει λύσει. Η SGL με ενδιαφέρει κυρίως επειδή εκτιμώ ότι είναι χρυσή τομή στις 3 βασικές κατηγορίες εσπρέσο που υπάρχουν (δεν μπορώ δυστυχώς να βρω αρκετές πληροφορίες σχετικά στο ιντερνετ ).

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Δευ Φεβ 14, 2011 5:57 pm

Ειναι σπάνιο να βρείς χρήστη με 7 χρόνια gaggioφαγούρας , οι περισσότεροι ή θα την εχουν αλλάξει , πετάξει ,παροπλίση σε κάποιο εξοχικό κ.λ.π.
Τα αλουνιμένια μπόιλερ δεν εχουν διάρκεια ζωής σε καθημερινή χρήση όσο και ευγενικά να τους φέρεσε.
Οσο για την σ'αγαπώ ες ει τζι ες πι ο (SGL) δεν ξέρω κάτι να σου πώ παρα μόνο ότι τέτοιου τυπου μηχανές ειναι για ευκολία ή τον casual user .

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Φεβ 14, 2011 10:31 pm

Portstewart έγραψε:χεχεχε... καλές οι Α,Β,Γ σκέψεις και τις έχω σκεφτεί όλες η αλήθεια είναι. περισσότερο θα μ'ενδιέφερε αν υπάρχει κανείς που να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα (διαρροής υλικού) και αν το έχει λύσει. Η SGL με ενδιαφέρει κυρίως επειδή εκτιμώ ότι είναι χρυσή τομή στις 3 βασικές κατηγορίες εσπρέσο που υπάρχουν (δεν μπορώ δυστυχώς να βρω αρκετές πληροφορίες σχετικά στο ιντερνετ ).
Φίλε Portstewart κατ΄αρχήν σε καλωσορίζω στο forum. 'Ενα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία θα έλεγα επιβάλλεται να το κάνεις για να δεις την τιμή του boiler. H μηχανή είναι καλή και επειδή δεν προκύπτει από το profil σου ότι έχεις μύλο, μάλλον 7 χρόνια δεν της έδωσες την ευκαιρία να σου δείξει τι μπορεί να κάνει.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τον όρο διαρροή υλικού που αναφέρεις. Βλέπεις άσπρα άλατα ή κομματάκια με μεταλλική λάμψη ή συνδιασμό και των δύο; Δεν ξέρω, θα μας πει ο Woodsman, εάν θα άξιζε με κανένα dremmel εργαλείο η λείανση των εσωτερικών τοιχωμάτων του boiler. Άμα μπορείς και το έχεις λυμένο το boiler ανέβασε μία φωτογραφία του.

Τέλος η δική μου πρόταση θα ήταν να φτιάξεις την evo και να αγοράσεις μύλο. Μια μηχανή σχεδιασμένη για pods δεν θα σου δώσει το ίδιο επίπεδο αποτελέσματος. Θα ήταν καλή αγορά άμα συντρέχουν και άλλοι λόγοι, όπως πχ χρήση σε γραφείο, αλλά φλιτζάνι με φλιτζάνι υπάρχει σημαντική διαφορά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Φεβ 14, 2011 11:18 pm

Φυσικα και με ενα dremel μπορει να λειανθει το εσωτερικο του μποιλερ και ολα να ειναι οπως πρωτα.Επειδη ομως εχει διαβρωθει η πρωτη επιστρωση απο την μαμα της ,η αφαλατωση θα πρεπει να ειναι πιο συχνη.Η μηχανη δεν εχει κατι τοσο σοβαρο για να πεταχτει.Σοβαρο ειναι μονο η αναγκη μας για αναβαθμιση σε τομεις που ο χρονος και η εμπειρια μας εχει δειξει οτι ειναι ωρα για να γινει.Παντα ενα ορειχαλκινο μποιλερ υπερτερει κατα πολυ ενος αλουμινενιου αλλα μεχρι να το αποδεχτουμε αυτο πρεπει να περασουμε δια πυρος και σιδηρου(αλουμινιου)στην περιπτωση μας.
Στη φαση που εισαι φιλε μου νομιζω πως το καλυτερο ειναι να την κρατησεις(αφου την φτιαξεις) παιρνωντας ενα πολυ καλο μυλο και αργοτερα κατασταλαγμενος πας και για μηχανη.

Portstewart

Δημοσίευση από Portstewart » Δευ Φεβ 14, 2011 11:28 pm

Αγαπητέ Χρήστο, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. χαίρομαι ιδιαίτερα που ανακάλυψα το συγκεκριμένο φόρουμ γιατί πραγματικά με την Gaggia Evo έχω πολύ καλές αναμνήσεις εσπρέσοκατάστασης ;)
θα μάθω σύντομα για τα ανταλλακτικά και σίγουρα παίζει ακόμα το σενάριο της επισκευής (όσο για το μύλο..το είχα σκεφτεί παλιότερα αλλά λόγο budjet δεν προχώρησε, ξέρω τι μπορεί να κάνει με φρεσκοαλεσμένο καφέ η μηχανή - είχα δοκιμάσει πολλές φορές από καφεκοπτείο και τη δοκίμασα σε διάφορα επίπεδα άλεσης).
ο λόγος που κοιτάξω την podstar ή και την francis x1 trio pro είναι γιατί την έχω δει (podstar) σε γνωστό μου που την έχει και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε το καϊμάκι και η γεύση...και έχοντας σώσει την evo 2-3 φορές από τα άλατα με προβληματίζει το θέμα της συντήρησης. στη δουλειά έχω μια krups των 100 ευρώ εδώ και τέσσερα χρόνια και με έχει εντυπωσιάσει το θέμα ότι δεν καταλαβαίνει από άλατα με μηδενική σχεδόν συντήρηση.....αλλά και με τεράστια διαφορά στον καφέ...
όσο για το θέμα με τα άλατα δυστυχώς...δεν είναι τα άλατα...είναι ρινίσματα από το κράμα αλουμινίου από το boiler.. στο τελευταίο λύσιμο που είχα κάνει το boiler εσωτερικά έμοιαζε με σφουγγάρι από τους πόρους...πιστεύω ότι έκανα κάποια στιγμή λάθος στη επιλογή του μέσου αφαλάτωσης...

Portstewart

Δημοσίευση από Portstewart » Δευ Φεβ 14, 2011 11:34 pm

dremel εργαλείο μπορεί να καταφέρω να βρω... και ευχαριστώ για τη διάθεση που μου φτιάξατε να την επαναφέρω ακόμα μια φορά!
μήπως ξέρετε αν υπάρχει ορειχάλκινο boiler για τη μηχανή αυτή. έχω βρει τη βάση του boiler σε ορειχάλκινο αλλά όχι την καμπάνα..

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Φεβ 14, 2011 11:49 pm

Portstewart έγραψε: μήπως ξέρετε αν υπάρχει ορειχάλκινο boiler για τη μηχανή αυτή. έχω βρει τη βάση του boiler σε ορειχάλκινο αλλά όχι την καμπάνα..
Mποιλερ μονο κατα παραγγελια χαλκινο σωμα με ορειχαλκινη βαση και καπακι και με εσωτερικη αντισταση 1200w αλλα δε νομιζω να σε συμφερει.H βαση του μποιλερ ειναι ηδη ορειχαλκινη.Δεν καταλαβαινω τι εννοεις?
Μην βιαζεσαι υπομονη.Αυτο εννοουσα για κατασταλαξη ;) Εχεις καιρο για να βρεις τι ακριβως χρειαζεσαι.Πρωτα μυλο,πρωτα μυλο :a013:

Απάντηση