Ascaso i-2

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
nikp81

Re: Ascaso i-2

Δημοσίευση από nikp81 » Δευ Φεβ 07, 2011 1:31 pm

Πολλα ζητας Εσυ καλε!!!!!!!Ψαχτο λιγο μονος σου :P :a016:

luckyb

Δημοσίευση από luckyb » Δευ Φεβ 07, 2011 3:58 pm

Δημήτρη, δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις !!

Τα απόλυτα νούμερα δεν είναι απαραίτητα.
Για να πω την αλήθεια τα βρίσκω περιττά

Είναι σαν να κουρδίζω την κιθάρα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ έγχροδο όργανο με νούμερα στο κλειδί κουρδίσματος.
Το γυρνάς προς την κατεύθυνση που θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα και δοκιμάζεις.
Το πόσο το γυρνάς είναι θέμα εξοικείωσης με το όργανο και τη μουσική (...χμμμ, θέλει τουλάχιστον 2 στροφές για να πέσει πάνω στη ΛΑ)

Ίσως πάλι να μην έχω καταλάβει ...
:?

Άβαταρ μέλους
geopapa
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Gaggia new Baby 06
2η Μηχανή:: Aeropress Go
Μύλος:: Ascaso i2
2ος Μύλος:: Haanzhall χειρός
Οι καφέδες μου:: Cup10 Monte Allegre

Δημοσίευση από geopapa » Πέμ Φεβ 10, 2011 6:37 pm

Να καταθέσω και γω μια σύντομη άποψη για το λίγο διάστημα που έχω τον μύλο.
Καταρχήν για όποιον ψάχνει κάτι σε αυτά τα λεφτά είναι μονόδρομος. Η ρύθμισή του όντως παραείναι μικρορύθμιση αλλα οκ συνηθίζεται με το να είσαι γεναιόδωρος στις στροφες.. Όσο κινείσαι σε speciality καφέδες δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι δεν εχουν μεγαλες διαφορές, το πρόβλημα μαλλον υπαρχει αν πας στους σούπερ καβουρντισμένους των καφεκοπτείων οπου μπορεί να χάσεις και το μισό σακουλάκι ρυθμίζοντας...
Απο ποιότητα κατασκευής το αλουμινένιο σώμα και γενικά η κατασκευή του δείχνει οτι θα κρατήσει αρκετά χρόνια. Η κυριότερη όμως διαφορά που είδα απο τον Gaggia MM που είχα είναι αυτό που λέμε συνέπεια άλεσης. Με τον ΜΜ τα είχα δεί όλα.. Ειχα φτάσει σε σημείο να κάνω 2 εκχυλίσεις με τα ίδια γραμμάρια με την 2η σε λεπτότερη ρύθμιση και ο καφές να βγαίνει πιό γρήγορα. Ε αυτό ηταν που ξεχείλισε το ποτήρι (η μάλλον το φλυτζάνι...).
Επίσης ναι κατακρατα καποια γραμμάρια καφέ στο στόμιο αλλα οκ δεν χαλασε και ο κόσμος ουτε θα χαθεί το αρωμα του καφε απο λιγα γραμμάρια που κόπηκαν χθες...
Ως τωρα του βαζω αριστα. :coffee:

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Πέμ Φεβ 10, 2011 10:24 pm

geopapa έγραψε:Να καταθέσω και γω μια σύντομη άποψη για το λίγο διάστημα που έχω τον μύλο.
Καταρχήν για όποιον ψάχνει κάτι σε αυτά τα λεφτά είναι μονόδρομος. .........
Βασικά τα 140 ευρώ που κοστίζει ειναι η όλη ιστορία γιατί αν ειχε 240 + που τον δινουν κάποιοι ( ειναι και με έκπτωση :lol: ) δεν θα ασχολούταν κανεις μαζί του εφόσον θα έπαιζε στην κατηγορία του Rocky του Anfim κ.λ.π.
Ο ΜΜ ειναι απλά τραγικός μετά τα πρωτα 2-3 κιλά που θα αλέσει και παράδειγμα προς αποφυγή. Η μόνη πιθανότητα επιβίωσης του ειναι σε κατόχους μηχανών με pressurized pf που τους ικανοποιεί το crema look στην ξανθιά απόχρωση .
Τα υπόλοιπα θα τα δειξει ο χρόνος , αν εξακολουθεί να ειναι το ιδιο συνεπής ενα χρόνο μετα ( και όχι ενα μηνα μετά) και να κοστίζει περιπου τα ιδια, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ενα "μικρό διαμαντάκι" .

ΥΓ
Δεν αντιλέγω βεβαια ότι σε αυτά τα λεφτά δεν παιρνεις τίποτα καλύτερο αλλά παίρνωντας παράδειγμα εσένα στεκομε στο αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι τελικά 'εχεις πληρώσει 2 για φορές μύλο σωστά;
Με μια σουμα των 2 μήπως θα επαιρνες κατι καλύτερο ;
Αμα θελήσεις να πάς σε κάτι "πιο traditional " αυριο , θα τον έχεις αγοράσει 3 φορές ; Οοοοουου γιες
Αυτό εννοώ οταν λέω μακρυά απο φτηνιάρικους μύλους (με πρώτο και καλύτερο τον Μαμά Μακρυά της γιαγιάς) ,τι να τον αλλάξεις σε 6 μηνες τι σε 16 τι σε 26.

Άβαταρ μέλους
geopapa

Δημοσίευση από geopapa » Πέμ Φεβ 10, 2011 11:31 pm

Κοιτα ο ΜΜ ήταν κάπως αγορά της στιγμής απο ebay απο εναν ιταλο που τον "σκοτωνε".. 40€ με τα μεταφορικα και τοτε δεν το χα ψαξει κ πολυ το θεμα. Τωρα βεβαια δεν θα τα δινα ουτε € για καινουριο MM. Για το αλλο που λες αν θα αλεθει ετσι μετα απο εναν χρόνο, βασιζόμενος σε κριτικές χρηστών απο ξένα φορουμ ηταν ευχαριστημενος κάποιος και μετα απο 2 χρόνια αν θυμαμαι καλα. H ascaso επισης τον εχει στην "επαγγελματική κατηγορια" (professional system γραφει στο κουτι). Δεν λεει και πολλά αυτο αλλα οκ δεν νομιζω να "καταρεύσει" με κατανάλωση ενα κιλο τον μηνα...
Όντως αν δεν υπήρχε η προσφορά σίγουρα θα πήγαινα στον Anfim αλλα το γεγονός οτι εκτός προσφοράς κοστίζει καπου εκει νομιζω κατι λεει.
Και μήν ξεχνάς οτι έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της πολυ μικρομετρικής ρύθμισης που αρεσει σε πολλους και δεν το χουν ακριβότεροι μύλοι.
Ο,τι και να λεμε τωρα εμεις μόνο ο χρόνος θα δείξει...

Άβαταρ μέλους
geopapa

Δημοσίευση από geopapa » Παρ Φεβ 11, 2011 12:35 am

Μια και το βρήκα το παραθέτω κ αυτο με κάθε επιφύλαξη βέβαια. Ο τύπος σχολιάζει οτι μετά απο 5 χρόνια κόβει όπως την πρώτη φορα

*****5 year 7 months followup review*****

...still pulling 2-3 shots a day 7 days a week and my I-2 is working the same as the first day .......... great with excellent grind results! What an amazing machine. I do not work for Acaso , sell or distribute this product. I simply like lattes and still excited about my grinder purchase.

http://www.coffeegeek.com/reviews/grind ... gberg/1735

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Παρ Φεβ 11, 2011 9:09 am

smoothbore έγραψε:
geopapa έγραψε: Δεν αντιλέγω βεβαια ότι σε αυτά τα λεφτά δεν παιρνεις τίποτα καλύτερο αλλά παίρνωντας παράδειγμα εσένα στεκομε στο αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι τελικά 'εχεις πληρώσει 2 για φορές μύλο σωστά;
Με μια σουμα των 2 μήπως θα επαιρνες κατι καλύτερο ;
Αμα θελήσεις να πάς σε κάτι "πιο traditional " αυριο , θα τον έχεις αγοράσει 3 φορές ; Οοοοουου γιες
Αυτό εννοώ οταν λέω μακρυά απο φτηνιάρικους μύλους (με πρώτο και καλύτερο τον Μαμά Μακρυά της γιαγιάς) ,τι να τον αλλάξεις σε 6 μηνες τι σε 16 τι σε 26.
Ο καθενας ξερει τα οικονομικα του και μπορει τωρα να μην του περισσευουν 400 ευρω για μυλο αλλα 100 ...Και να μπορει να τα δωσει σε 26 , 36 , 46 μηνες!!

Φιλικα Παντα , Νικος!

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Παρ Φεβ 11, 2011 5:39 pm

nikp81 έγραψε: Ο καθενας ξερει τα οικονομικα του και μπορει τωρα να μην του περισσευουν 400 ευρω για μυλο αλλα 100 ...Και να μπορει να τα δωσει σε 26 , 36 , 46 μηνες!!

Φιλικα Παντα , Νικος!
Δεν αντιλεγω ουτε τιθετε θεμα παρεξηγησης ,ο καθένας ξέρει τι μπορεί να διαθέσει και αν πρέπει να διαθέσει για μια αγορά ,αυτό που διαφωνώ γενικώς και ειδικώς ειναι η συλογιστική του εχω 100 ευρώ, boys τι παίρνω;
Ειναι μια επιπόλαια προσέγγιση σε κάποιον που υποτίθετε αναζητά την ποιότητα και σχεδόν αστείο όταν το αναφέρει κάποιος που π.χ παραγγέλνει σπεσιάλιτι καφέδες και εχει τάμπερ με 70 ευρώ , λες και άμα πάρει αυριο μύλο με αυτά που του περισευουν η προτίθετε να δώσει, θα σωθεί απο κάτι την επομένη , ενω μέχρι προχθές το πιο πιθανό ειναι να ειχε χορτάσει πλέμπα ή κανελοσαπουνάδα απο τις περιρέουσες καφετέρειες.
Δεν θέλω να αναφερθώ παραπέρα περί συλογιστικής αγορών γιατί ειναι εκτός θεματολογίας του τοπικ ,απλά θέλησα να επισημάνω με το ποστ του geopapa ότι ο αγοράζων φθηνό μυλο , πληρώνει 2 φορές -τουλάχιστον -κάτι αντίστοιχο του ότι πληρώνεις παίρνεις και το σχόλιο του : Τωρα βεβαια δεν θα τα δινα ουτε € για καινουριο MM αν μην τι άλλο το επιβεβαιώνει

Άβαταρ μέλους
geopapa

Δημοσίευση από geopapa » Σάβ Φεβ 12, 2011 2:42 pm

Φίλε smoothbore καλόπιστα τα σχόλιά σου και η λογική "το ακριβό είναι φθηνό" είναι σωστή και την έχω ακολουθήσει και γω σε πολλές αγορές. Το θέμα είναι οτι εισαι πεπεισμένος οτι ο ascaso είναι ένας φθηνιάρικος μύλος που αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να τον αλλάξεις, οπότε δέν νομίζω οτι έχει νόημα να προσπαθω να σε πείσω για το αντίθετο. Το μόνο που θα πώ είναι οτι αυτό δέν προκύπτει απο κάπου (και κυριως απο αυτούς που έχουν τον μύλο που είναι στην συντριπτική πλειονότητά τους ευχαριστημένοι).

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Σάβ Φεβ 12, 2011 10:48 pm

geopapa έγραψε:.... Το θέμα είναι οτι εισαι πεπεισμένος οτι ο ascaso είναι ένας φθηνιάρικος μύλος που αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να τον αλλάξεις, οπότε δέν νομίζω οτι έχει νόημα να προσπαθω να σε πείσω για το αντίθετο. ....
Συμφωνούμε και στα δύο :lol: :lol:
Η ύπαρξη πλαστικού στον υποδοχέα των μαχαιριών ποτέ δεν θα μπορούσε να με πείσει να δω με θετική ματιά ενα τέτοιο προιόν, όσο ευχαριστημένοι και να υποστηρίζουν είναι κάποιοι χρήστες .
Ευχαριστημένοι θα υπάρχουν παντού και πάντα ,ακόμα και απο τον Mαμά Μένω.

Απάντηση