evolution και ατμος

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
Mitsos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso I2
Οι καφέδες μου:: Καφεκοπτείο της γειτονιάς

evolution και ατμος

Δημοσίευση από Mitsos » Τετ Φεβ 09, 2011 11:28 pm

Δεν ξερω αν κανω κάτι εγω λάθος ή υπαρχει κάποιο αλλο θεμα με την μηχανή μου αλλα έχω το εξης πρόβλημα.
Συνήθως, φτιάχνω 2 καφέδες, περιμένω λιγο, και πατάω το κουμπί του ατμου. Ως εδω ολα οκι!
Κάνω και το αφρόγαλο μου ολα GG!

Το προβλημα ομως ξεκινάει εδω. Καμια φορα εχω κόσμο και θέλω να κανω και καμια σοκολάτα ή περισσότερο αφρογαλο και δεν εχω αλλο ατμο.
1) Εχω δοκιμάσει με το να περιμένω να ζεστανει παλι χωρις να κανω κάποια άλλη ενέργεια.
2) Εχω δοκιμάσει με το να κλείσω το κουμπι του ατμου να περιμένω, να το ξανα πατήσω και παλι τπτ.
3) Σημερα, αφου έφτιαξα τους 2 πρώτους capuccino, το έβαλα να βγαλει και νερο απο το γκρουπ και ξανα εκανα την διαδικασια οπως παντα αλλα παλι τπτ. Μαλιστα οταν πατησα για δευτερη φορα το κουμπι του ατμου αρχησε να βγαίνει ατμος απο το γκουπ για λιγο.

Δλδ με λιγα λόγια δεν μπορω να κάνω το ακροφυσιο να δουλέψει πάνω απο μία φορα.
Τι κανω λαθος; Ποια είναι η σωστη διαδικασία;
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων! :coffee:
coffee junky!!

woodsman43

Re: evolution και ατμος

Δημοσίευση από woodsman43 » Πέμ Φεβ 10, 2011 12:20 am

Απο τη στιγμη που κανεις ατμο η μηχανη δεν εχει κανενα προβλημα.Το νερο του μποιλερ ομως ισα ισα που φτανει για μια φορα και πρεπει να ξαναγεμισει τελειως για να ξαναγινει ατμος αφου βεβαια περιμενεις να ξανανεβασει θερμοκρασια.Οταν τελειωνεις το πρωτο δοχειο αφρογαλου μετα πρεπει να ενεργοποιησεις την τρομπα μεχρι να τρεξει νερο και να το αφησεις να τρεξει τουλαχιστον για 5 δευτερολεπτα.Εφοσον εχεις ηδη ενεργοποιημενο το κουμπι του ατμου θα περιμενεις λιγο μεχρι να ξαναγινει το καινουργιο νερο ατμος.Ειναι σιγουρο παντως πως κατι απο αυτα δεν κανεις σωστα.

Άβαταρ μέλους
Mitsos

Δημοσίευση από Mitsos » Πέμ Φεβ 10, 2011 12:37 am

Χμμ αρα, αν κατάλαβα καλα, απλα αφου χαλάσω τον πρώτο ατμο θα πρέπει να πατήσω να τρέξει νερό σαν να έφτιαχνα καφε (οταν το κανω αυτο κανει ενα τσαφ σαν εκτόνωση) και να αφήσω το κουμπι του ατμου πατημενο. Μετα περιμένω 6-7 λεπτα και ειμαι οκι;
Δηλαδή, το boiler γεμίζει μόνο οταν πατάμε το κουμπι για τον καφε;
Για να δουμε λοιπον!
Thanks! :cfstd:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mitsos την Πέμ Φεβ 10, 2011 12:51 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
coffee junky!!

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Πέμ Φεβ 10, 2011 12:51 am

Ναι το μποιλερ γεμιζει μονο οταν πατας το κουμπι για τον καφε.Οταν κανει το τσαφ που λες το αφηνεις να συνεχισει μεχρι να αρχισει να τρεχει νερο.Το νερο θα το αφησεις να τρεχει για τουλαχιστον 5 δευτερα.Αφου τα εκανες τα παραπανω και αν δεν ειναι πατημενο απο πριν το κουμπι του ατμου πρεπει να το πατησεις και να περιμενεις να γινει ατμος το φρεσκο νερο που εβαλες πριν.Καλη επιτυχια και πες μας αν τα καταφερες γιατι κινδυνευεις να σε πουνε μητσο και θα χαλασεις το καλο ονομα που εχουμε φτιαξει οι μητσοι μεσα σε αυτο το φορουμ. :lol: Ασε που το να σε λενε μητσο ειναι κομματακι επικυνδινο στις μερες μας :mrgreen: Καλως μας ηρθες. :oneup:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος woodsman43 την Πέμ Φεβ 10, 2011 12:57 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Mitsos

Δημοσίευση από Mitsos » Πέμ Φεβ 10, 2011 12:56 am

Οκ το έπιασα! :oneup:
Αυριο θα το δοκιμάσω.
Αντε να δουμε! :coffee:
coffee junky!!

Άβαταρ μέλους
Mitsos

Δημοσίευση από Mitsos » Πέμ Φεβ 10, 2011 3:50 pm

Είχες δίκιο Δημήτρη.
Ευχαριστω πολυ! :a013:
Εχω ατμο μια χαρα τωρα αλλα μαλλον έπρεπε να ειχα παρει μηχανη με μεγαλύτερο boiler... :a014:
coffee junky!!

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Πέμ Φεβ 10, 2011 5:26 pm

Mitsos έγραψε: Εχω ατμο μια χαρα τωρα αλλα μαλλον έπρεπε να ειχα παρει μηχανη με μεγαλύτερο boiler... :a014:
Kαλιο αργα παρα αργοτερα.Τωρα που εμαθες να ξερεις πως οταν μια evo ενηλικιωνεται γινεται silvia με μολις 500 ευρωπουλα και εχεις και την evo για τις δυσκολες ωρες. :a013:

panagiotis1

Δημοσίευση από panagiotis1 » Τρί Μάιος 10, 2011 12:26 am

Το ιδιο μπορει να γινει και στη Silvia,
οταν "ξεμενει" απο ατμο?(αναβει το λαμπακι
διπλα στον κεντρικο διακοπτη on-off?)

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Μάιος 10, 2011 12:54 am

Όταν πέσει η θερμοκρασία του νερού κάτω από τους 140C τότε ανάβει το λαμπάκι. Αυτό μπορεί να συμβεί και κατά την διάρκεια που κάνεις steaming.
Στην Silvia δεν ρισκάρεις να αδειάσεις το boiler από νερό (να ξεμείνεις από ατμό) γιατί μπορεί να κάψεις το θερμαντικό στοιχείο και για αυτό καλό είναι ξεκινάς με το boiler όσο το δυνατόν πιο γεμάτο. Στiς Gaggia με αλουμινένιο boiler είναι πολύ πιο δύσκολο να συμβεί αυτό γιατί οι αντιστάσεις είναι εξωτερικές και άρα εκτός νερού.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

panagiotis1

Δημοσίευση από panagiotis1 » Τρί Μάιος 10, 2011 1:06 am

Αρα αν ξεμεινουμε απο ατμο τι κανουμε?
Απλα περιμενουμε?
(Πως γεμιζουμε με ατμο το boiler?)

Απάντηση