Graef CM 800 πρόβλημα άλεσης

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
konza
Όνομα: Κωστας
Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT
Μύλος:: Eureka Mignon

Re: Graef CM 800 πρόβλημα άλεσης

Δημοσίευση από konza » Τρί Μαρ 05, 2024 1:21 pm

πάρε έναν χειροκίνητο, θα πίνεις καφεδάρες

cristofer96

Δημοσίευση από cristofer96 » Δευ Απρ 08, 2024 1:01 am

Ένα καλό μπάτζετ για μύλο κοπής ποιο θα ήταν και ποια μοντέλα;

cvasilis7
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Dedica EC685

Δημοσίευση από cvasilis7 » Δευ Δεκ 09, 2024 5:24 pm

kspyr έγραψε:
Τρί Ιαν 30, 2024 9:51 am
cristofer96 έγραψε:
Τετ Ιαν 24, 2024 6:39 pm
καλησπέρα
Έχω τον μύλο καφέ Graef CM 800 αλέθω κάθε 2 βδομάδες κάφε. Πριν αλέσω κάνω καθαρισμό και αποσυνδέω τα εξαρτήματα για καθάρισμα.
Το πρόβλημα είναι οτι καθε φορά που αλέθω στο ίδιο νούμερο αλέσης μου βγάζει λιγο διαφορετικό κόψιμο. Αυτό που παρατήρησα επιπλέον είναι το δοχείο που μπαίνει ο καφές δεν κάνει καλή επαφή και κλίνει η μηχανή πολλές φορές.
Μπορώ να ελέγξω κάτι πριν αποφασίσω να πάρω ένα καλύτερο μηχάνημα.
Θέλω να μου προτείνετε 2-3 μηχανές άλεσης μια στα 80-100€ και υπόλοιπες μεχρι 220€ για να συγκρίνω.
Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το νόημα να έχεις μύλο και να κόβεις καφέ μια φορά για 2 εβδομάδες και όχι όσον ακριβώς χρειάζεσαι κάθε φορά. Το πλεονέκτημα και ο λόγος κατοχής ενός μύλου είναι να πίνεις φρεσκοαλεσμένο καφέ όπως τον προτιμάς.

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις: Όπως λες και ο ίδιος, πριν αλέσεις, αποσυνδέεις τα εξαρτήματα του μύλου για καθάρισμα. Μετά από αυτό κατά 99,9% ΔΕΝ έχεις το ίδιο νούμερο άλεσης όπως πιστεύεις παρόλο που φαίνεται το ίδιο στο ρυθμιστικό. Θέλει εκ νέου καλιμπράρισμα. (δες τo manual του μύλου σελ. 27-28) https://www.graef.de/media/download/Gra ... UKR_HU.pdf
Αν το έχεις καημό, καθάριζέ τον κάθε 2 εβδομάδες αφού όμως τον έχεις χρησιμοποιήσει στο ενδιάμεσο καθημερινά για να βρεις τη ρύθμιση που ψάχνεις.

Πριν πας σε άλλο μύλο (τα ποσά που έχεις κατά νου, δυστυχώς πλέον δε φτάνουν για τίποτα αξιόλογο πλην ευκαιριών σε μεταχειρισμένα) δες αν βοηθούν τα παραπάνω.

Καλησπέρα, συγγνώμη για το λίγο άκυρο, αλλά επειδή έχω τον cm 850 που και εγώ τον άνοιξα σχεδόν όλο και τον ξανά βιδωσα, αλλά μάλλον λάθος , ξέρεις αν υπάρχει πουθενά εγχειρίδιο με όλα τα κομμάτια; Γιατί ψάχνω στο γκουγκλ και γιουτιουμπ και είναι λίγο περίεργα. Ευχαριστώ πολύ εκ τών προτέρων.

Απάντηση