Καλησπερα φιλε,εχω την pl41plust εδω και 2 βδομαδες,πολυ ευχαριστημένος με την αγορα,ειναι δυνατό πιστόλι και μετραει πολυ να εχεις pid control οπως επισης και με ενα εξτρα κοστος 50€ περνει και μπαρομετρο(το εβαλα) τώρα τα 7kg που ζυγισει δεν καταλαβενω γιατι πρεπει να είναι απογοητευτηκο, μηχανή εσπρεσσο θα παρεις όχι επιπλο,το απογοητευτικο για εμενα ειναι η Rancilio Silvia V6 που και ποιο ακριβη ειναι και επισης δεν σου παρεχει κανενα απτα απαραίτητα κομφορ τον υπολοιπων για την παρασκευή εσπρέσσο (pid control-μανομετρο) επισης η Oscar πανακριβη εφοσον δεν πινεις καφεδες με γαλα,πιστευω φιλε μου αρχικα οτι εχεις λαθος προσανατολισμο,πρεπει να δεις για τη χρήση προορίζεται η μηχανη που θα πάρεις.επισης εχω τον eureka mignon Specialita πολυ αθορυβος γρηγορος σταθερος στο κοψιμο και πολυ καλό δίδυμο με την plust,αυτα απο μενα καλες αγορες και καλους καφεδες σου ευχομαι!Euripides έγραψε: ↑Τρί Μαρ 01, 2022 3:41 pmΚαλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Ποια απο αυτές τις τέσσερις μηχανές μου προτείνετε να αγοράσω;:
Rancilio Silvia V6 (14kg)
https://www.ranciliogroup.com/rancilio/silvia/silvia/
La Pavoni Casabar PID (14kg)
https://www.lapavoni.com/en/product/casabar-pid-csrpid/
Lelit PL41 Plust PID (7kg, Πολυ απογοητευτικό)
https://www.barista.gr/el/LELIT-PL41-PLUST-PID-2
NS Oscar II (13 με 14kg)
https://simonelliusa.com/products/oscarii-model.asp
Πίνω μόνο εσπρέσο, cappucino/latte πολύ σπάνια.
Για τον μύλο σκέφτομαι να αγοράσω τον Eureka Mignon Silenzio/Specialita.
Η La Pavoni είναι ίδια με την Lelit με την διαφορά ότι είναι πιο βαριά και το μανόμετρο είναι ήδη εγκατεστημένο. Την θεωρώ πιο ποιοτική.
Η Rancilio είναι μια καλή φθηνή μηχανή για τα λεφτά της και πολύ ποιοτική, (θεωρώ πως ειναι καλύτερη απο την Lelit PL41TEM με PID της Auber).
Η NS Oscar II ειναι HX, καλυτερο Thermal Stability, καλύτερο ακροφύσιο αλλά όπως είπα και πιο πάνω δεν πίνω καφέδες με γάλα. Επίσης δεν έχει PID.
Ευχαριστώ.![]()
Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου
- Mr_Overdose
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Eureka Specialita
Re: Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου
https://drive.google.com/drive/folders/1R8FvtnLxCMo6jdSX1fd0h2SYQbkrwFEd
- Euripides
- Όνομα: Ευριπίδης
- Μηχανή:: Cafelat Robot
- Μύλος:: Eureka Silenzio
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση
.
Για την La Pavoni τι πιστευεις; την βρίσκω στα 700 ευρώ απο το coffeeitalia.it
Εχει και PID και μανόμετρο.
Όσο για την Rancilio έχεις δίκιο. Δεν έχει ούτε PID ούτε μανόμετρο.. Δεν ξέρω μου αρέσει στην όψη
Για την La Pavoni τι πιστευεις; την βρίσκω στα 700 ευρώ απο το coffeeitalia.it
Εχει και PID και μανόμετρο.
Όσο για την Rancilio έχεις δίκιο. Δεν έχει ούτε PID ούτε μανόμετρο.. Δεν ξέρω μου αρέσει στην όψη
- Mr_Overdose
Αντιθέτως εμενα η rancilio μου θυμίζει φθηνη οικιακη στην οψη,ειδικα το γκρουπ της,αλλα οπως λενε περι ορεξεως...
La pavoni δεν εχω εμπειρία ουτε αποψη ωστόσο εγω δεν θα επερνα μηχανημα με τοσα χρηματα απο εξωτερικο γιατι αμα πεσεις σε ελλατωματικο προιον η βλαβη πρέπει να την στελνεις εξωτερικο και αν στην δεχτουν και αν τους βρεις και τρεχα γυρευε....Επισης,φθηνα ανταλακτικα σε ενδεχομενη βλαβη για την Lelit pl41 plust οπως και άμεσο σερβις,τα παιδια απο barista.gr ειναι τσακαλια πολυ εξυπηρετικα και προθυμα να σου λύσουν οποιαδηποτε απορία ανά πάσα στιγμή,αυτα απο την δικη μου εμπειρια.
- Euripides
Ναι σε αυτό έχεις δίκιο. Το εξωτερικό είναι ένα ρίσκο.
Θα το ψάξω κι άλλο το θέμα δεν θα βιαστώ να αποφασίσω.
Θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις για τον μύλο λίγα λόγια (Eureka Mignon Specialita). Υπάρχει σε αυτήν την τιμή κάποιος καλύτερος; Κοντράρει τον Mazzer Mini η τον DF64; μπορείς να πάρεις επαγγελματικό αποτέλεσμα; πιστεύεις πως αν πάω σε 65mm μαχαίρια θα δω μεγάλη διάφορα;

Θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις για τον μύλο λίγα λόγια (Eureka Mignon Specialita). Υπάρχει σε αυτήν την τιμή κάποιος καλύτερος; Κοντράρει τον Mazzer Mini η τον DF64; μπορείς να πάρεις επαγγελματικό αποτέλεσμα; πιστεύεις πως αν πάω σε 65mm μαχαίρια θα δω μεγάλη διάφορα;
- Mr_Overdose
Συγουρα θα παρεις καλυτερα αποτελεσματα εφοσον ειναι και επαγγελματικοι αλλα θα στο ξαναπω επειδη κεγω ειχα μπει σε αυτο το τρυπακι,κοιταξε να προσανατολιστεις στο τι θες και τι χρηση κανεις! συγουρα δεν θες μια μαουνα σαν τον mazzer να κοσμεί τον παγκο του σπιτιου σου για να κοβεις μολις 2-3-4 καφεδακια την μερα οποτε απο μενα NOOOOOT!!!Euripides έγραψε: ↑Τρί Μαρ 01, 2022 4:56 pmΝαι σε αυτό έχεις δίκιο. Το εξωτερικό είναι ένα ρίσκο.
Θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις για τον μύλο λίγα λόγια (Eureka Mignon Specialita). Υπάρχει σε αυτήν την τιμή κάποιος καλύτερος; Κοντράρει τον Mazzer Mini η τον DF64; μπορείς να πάρεις επαγγελματικό αποτέλεσμα; πιστεύεις πως αν πάω σε 65mm μαχαίρια θα δω μεγάλη διάφορα;![]()
- Euripides
Για 2 με 4 καφεδάκια έχεις δίκιο δεν αξίζει. Οπότε λογικά θα πάω σε κάναν Eureka. Η τον Specialita η τον XL (55 και 65).
-
Alexandros
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Euripides, βλέπω στις προδιαγραφές ότι η La Pavoni είναι ρυθμισμένη στα 15bar. Τσέκαρέ το πριν πάρεις την απόφαση.
- Euripides
Δεν νομίζω να είναι 15 bar, είναι η μέγιστη πίεση που μπορεί να φτάσει νομίζω. Το γράφουν όλες οι μηχανές στα χαρακτηριστικά τους.
Αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι μπορείς να την χαμηλώσεις, αν είναι ρυθμιζόμενη η OPV.
Αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι μπορείς να την χαμηλώσεις, αν είναι ρυθμιζόμενη η OPV.
Καλησπέρα μετά από καιρό και αφού δε νομίζω ότι βρήκα κάτι αξιόλογο στην περίοδο των εκπτώσεων, αποφάσισα να πάρω τη Delonghi Dedica Pump EC685 για μηχανή εσπρέσσο. Κατά βάση θα πίνω freddo espresso, οπότε ρωτάω αν έχει κάποιος να μου προτείνει τίποτα αξεσουάρ - παρελκόμενα που θα χρειαστώ ή θα βοηθήσουν. Για μύλο άλεσης λέω να πάω σε κάτι φθηνό ή πολύ vfm για αρχή, αλλά ότι βοήθεια η πρόταση έχετε για τον μύλο, αλλά και τα άλλα αξεσουάρ που θα μου χρειαστούν, και αν θα μπορώ να πάρω κάποια αξιόπιστα και από σάιτ τύπου AliExpress κτλ θα ήταν καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρω.
- Mr_Overdose
υπαρχει botomless portafilter καλαθακι non pressurized και tamper-leveler εργαλειο ολα 51mm για dedica685 εαν ενδιαφερεσαι στειλε pmcvasilis7 έγραψε: ↑Τετ Μαρ 02, 2022 3:01 pmΚαλησπέρα μετά από καιρό και αφού δε νομίζω ότι βρήκα κάτι αξιόλογο στην περίοδο των εκπτώσεων, αποφάσισα να πάρω τη Delonghi Dedica Pump EC685 για μηχανή εσπρέσσο. Κατά βάση θα πίνω freddo espresso, οπότε ρωτάω αν έχει κάποιος να μου προτείνει τίποτα αξεσουάρ - παρελκόμενα που θα χρειαστώ ή θα βοηθήσουν. Για μύλο άλεσης λέω να πάω σε κάτι φθηνό ή πολύ vfm για αρχή, αλλά ότι βοήθεια η πρόταση έχετε για τον μύλο, αλλά και τα άλλα αξεσουάρ που θα μου χρειαστούν, και αν θα μπορώ να πάρω κάποια αξιόπιστα και από σάιτ τύπου AliExpress κτλ θα ήταν καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρω.