Eureka mignon ήρθε χρησιμοποιημένος;

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
mantraxalos
Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
2η Μηχανή:: LELIT ANITA
Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
Επικοινωνία:

Re: Eureka mignon ήρθε χρησιμοποιημένος;

Δημοσίευση από mantraxalos » Πέμ Φεβ 03, 2022 3:17 pm

Δεν γνωριζω αν το κανουν λιγοι ,ορισμενοι, οι ολοι οι retailers αλλα σιγουρα σε ορισμενα σημεια του κοσμου (ισως και στην Ελλαδα) σε διαφορες συσκευες γινεται bench testing (pass test)

Καποιες φορες απο τους ιδιους τους κατασκευαστες αλλες φορες απο τους μεταπωλητες.

Ενα παραδειγμα για την Αμερικη ειναι η 1st line equipment.
Οπως αναφερει και στο σαιτ της ..
"At 1st-line, after you place an equipment order, we go through a bench testing process for most heat exchange espresso machines and dual boiler espresso machines by all manufacturers. We also randomly test some single boiler espresso machines and coffee grinders. "
"Almost every manufacturer we work with tests with actual coffee beans in their grinders. They do clean most of it out, but there is always some residue. This residue looks like a lot after you receive a grinder because just 7-10 grams spread out far and wide across the entire body of the grinder. When we test new grinders, we usually do not use coffee beans. We run a dry test."

Οι ιδιοι "usually"και οχι "always" κανουν dry tests οχι ομως και οι κατασκευαστες!

Ισως το παραδειγμα της παραπανω εταιρειας το ακολουθουν και αλλοι, κατασκευαστες η πωλητες...δεν γνωριζω!
Κάτθανε, Διαγόρα, ου και ες Όλυμπον αναβήσῃ

Άβαταρ μέλους
BasilTh
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Pharos Motorized
2ος Μύλος:: Major mod ssp v-rpm
Οι καφέδες μου:: Acidity is not a crime

Δημοσίευση από BasilTh » Πέμ Φεβ 03, 2022 6:11 pm

Στις 30/1/22 στο άλλο ανοικτό ελληνικό forum για τον espresso, αναφέρθηκε περίπτωση μιας καινούργιας La Marzocco Linea Mini όπου ο ευτυχής κάτοχος της μηχανής, διαπίστωσε εκνευρισμένος, αμέσως μετά την παραλαβή, ότι η μηχανή δεν δουλεύει. Την λύση έδωσε αμέσως ο αντιπρόσωπος που διαπίστωσε ότι είχε φρακάρει ένα ρίνισμα μετάλλου μέσα στο ζιγκλέρ.

Αν η μηχανή είχε δοκιμαστεί νωρίτερα από το εργοστάσιο ή από τον αντιπρόσωπο θα είχε αποφευχθεί αυτό το ρεζιλίκι.

Εταιρείες στον χώρο του καφέ, που θέλουν να διατηρήσουν σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη, διαφημίζουν ότι κάθε τους προιόν, πριν σταλεί στον πελάτη, δοκιμάζεται σκληρά σε πραγματικές συνθήκες.
Άλλες, πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Κάποιοι αντιπρόσωποι, που ξέρουν ότι ο έλεγχος αυτός δεν πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο, αναγκάζονται να τον κάνουν οι ίδιοι για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Λίγος καφές στον καινούργιο μας μύλο ή λίγες σταγόνες νερό στην καινούργια μας μηχανή θα πρέπει να μας δίνουν την ικανοποίηση, ότι το μηχάνημα δοκιμάστηκε μετά την συναρμολόγηση του.

Stelios91

Δημοσίευση από Stelios91 » Παρ Φεβ 04, 2022 9:39 am

Να ενημερώσω για το θέμα ότι πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα (οι οποίοι είναι και αντιπρόσωποι και εισαγωγείς των eureka ) και μου είπε ότι όλοι δοκιμάζονται με καφέ από την ίδια την eureka...μου έδωσαν τον προϊστάμενο ο οποίος μου είπε χαρακτηριστικά"ελάτε από εδώ αν θέλετε να δείτε ότι όλοι έχουν υπόλειμμα καφέ".
Πάντως όταν του είπα ότι ήταν με ταινία δικιά τους κλεισμένο το κουτί με ρώτησε αν αγόρασα το χρώμα "texture White" ...του είπα ναι...και μου λέει αυτό ήταν τελευταίο κομμάτι και ήταν στην βιτρίνα...
Αυτό του λέω θα έπρεπε να το έχετε πει...να έχετε ενημερώσει...
Και μου λέει αν δεν είστε ικανοποιημένος μπορείτε να τον στείλετε πίσω και να σας δώσουμε τα χρήματα σας.
Πάντως φαίνονται όλα καινούρια η αλήθεια είναι συσκευασίες...μαχαίρια μέσα...δεν φαίνεται κατά τα άλλα να έχει κάτι το μηχάνημα

apost
Όνομα: Απόστολος
Μηχανή:: Lelit Grace PL81T
Μύλος:: Eureka Mignon Crono

Δημοσίευση από apost » Παρ Φεβ 11, 2022 5:46 pm

Stelios91 έγραψε:
Παρ Φεβ 04, 2022 9:39 am
Να ενημερώσω για το θέμα ότι πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα (οι οποίοι είναι και αντιπρόσωποι και εισαγωγείς των eureka ) και μου είπε ότι όλοι δοκιμάζονται με καφέ από την ίδια την eureka...μου έδωσαν τον προϊστάμενο ο οποίος μου είπε χαρακτηριστικά"ελάτε από εδώ αν θέλετε να δείτε ότι όλοι έχουν υπόλειμμα καφέ".
Πάντως όταν του είπα ότι ήταν με ταινία δικιά τους κλεισμένο το κουτί με ρώτησε αν αγόρασα το χρώμα "texture White" ...του είπα ναι...και μου λέει αυτό ήταν τελευταίο κομμάτι και ήταν στην βιτρίνα...
Αυτό του λέω θα έπρεπε να το έχετε πει...να έχετε ενημερώσει...
Και μου λέει αν δεν είστε ικανοποιημένος μπορείτε να τον στείλετε πίσω και να σας δώσουμε τα χρήματα σας.
Πάντως φαίνονται όλα καινούρια η αλήθεια είναι συσκευασίες...μαχαίρια μέσα...δεν φαίνεται κατά τα άλλα να έχει κάτι το μηχάνημα
Επειδή έχω δουλέψει σε κατάστημα λιανικής (με προιόντα άσχετα με τον καφέ) να σου πω το εξής: Οταν ενα προιόν ανοίγεται και μπαίνει στην βιτρίνα σημαίνει α) το βαράει όλη μέρα ο ήλιος β) το πασπατεύουν όλοι -πελάτες- προσωπικό.
Κανονικά έπρεπε να ενημερώσουν οτι είναι εκθεσιακό, να σου κάνουν μια μικρή έκπτωση 15-20€ για το τυπικό και να κλείσει εκεί το θέμα.

Stelios91

Δημοσίευση από Stelios91 » Κυρ Φεβ 13, 2022 10:37 am

Συμφωνώ αυτό είπα και εγώ και μου είπε εντάξει δεν έχουμε πρόβλημα το επιστρέφετε και σας δίνουμε τα λεφτά σας πίσω...αλλά δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία οπότε τον κράτησα

panchos1985
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: Lelit PlusT PID
Μύλος:: Mignon Silenzio

Δημοσίευση από panchos1985 » Δευ Φεβ 21, 2022 11:31 am

Στέλιο, και εγώ τον Silenzio έχω εδώ και 1 μήνα περίπου, αγορά από εξωτερικό (Espresso Coffee shop) και δεν παρατήρησα υπολείμματα καφέ...

Έχω όμως κάτι άλλο που με προβληματίζει, που παρατήρησα εδώ και λίγο καιρό:

Αφού ανοίξω τον διακόπτη, μετά το grinding (κυρίως του 2ου καφέ που ετοιμάζω για τη γυναίκα) ακούγεται η τάση ρεύματος από την πίσω πλευρά του μύλου! Έχεις προσέξει και εσύ κάτι τέτοιο?? Να αρχίσω να ανησυχώ ρε παιδιά ή αυτό είναι φυσιολογικό?? Μιλάμε για ένα σταθερό ήχο (όπως αυτό που ακούς στα καλώδια της ΔΕΗ) ο οποίος μόλις κλείσω τον διακόπτη εξαφανίζεται!!

Εσείς που έχετε τον Specialita και ήσαστε πολλοί (!) έχετε παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο ??

:a014: :a014:

ankan
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Lelit Mara pid
2η Μηχανή:: Αστα να πάνε
Μύλος:: Delοnghi Dedica
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ankan » Δευ Φεβ 21, 2022 1:07 pm

panchos1985 έγραψε:
Δευ Φεβ 21, 2022 11:31 am
Να αρχίσω να ανησυχώ ρε παιδιά ή αυτό είναι φυσιολογικό?? Μιλάμε για ένα σταθερό ήχο (όπως αυτό που ακούς στα καλώδια της ΔΕΗ) ο οποίος μόλις κλείσω τον διακόπτη εξαφανίζεται!!
Προφανώς κάνεις πλάκα -και καλά κάνεις! :-) - αλλά, επειδή μας διαβάζουν και φρέσκα μάτια (όπως π.χ. ήταν τα δικά μου πριν κανα 4μηνο), διά παν ενδεχόμενο θα απαντήσω:
ACHTUNG! ACHTUNG! Εκ της Κομαντατούρ!
Βγαίνει η συσκευή απ τη μπρίζα ΑΜΕΣΩΣ, λύνουμε, κοιτάμε συνδέσεις και κολλήσεις και κάνουμε ο,τι απαραίτητο. Πιάνουμε π.χ. κολητήρι και φρεσκάρουμε την ύποπτη κόλληση, αντικαθιστούμε το προβληματικό συρματάκι, τσεκάρουμε το διακόπτη με το πολύμετρο, whatever χρειάζεται. Ο κίνδυνος δεν είναι να καεί η συσκευή, είναι να καούμε εμείς.
panchos1985 έγραψε:
Δευ Φεβ 21, 2022 11:31 am
(κυρίως του 2ου καφέ που ετοιμάζω για τη γυναίκα)
Heh, την ίδια κατάρα έχω κι εγώ απ την περσινή καραντίνα, ξυπνάω πρώτος και νωρίς νωρίς :-)

Άβαταρ μέλους
dasimo
Όνομα: Dimitris
Μηχανή:: Bezzera BZ10
2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
Μύλος:: Eurika Mignon
2ος Μύλος:: Gaggia MDF
Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu

Δημοσίευση από dasimo » Τετ Φεβ 23, 2022 3:23 pm

τελικα είναι ωραίο να μην είσαι μόνο σου! Και εγω το ίδιο ακριβώς κάνω παιδιά!

Απάντηση