Lelit pl41 plust
-
- Δημοσιεύσεις: 89
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 02, 2021 3:24 pm
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Lellit Plust PID+μαν
- Μύλος:: Eureka Mignon Manual
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Lelit pl41 plust
Δεν δούλεψε αυτό με το ξύδι, εκτός αν φταίει το ξύδι μου
ευχαριστώ πάντως.
Καμμιά άλλη ιδέα?
Θ.
ευχαριστώ πάντως.
Καμμιά άλλη ιδέα?
Θ.
- Cmour
- Δημοσιεύσεις: 40
- Εγγραφή: Τετ Δεκ 04, 2019 1:01 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: GAGGIA Classic 2019
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Graef CM800
Re: Lelit pl41 plust
Κάπου εδώ μέσα, είχα διαβάσει για βαμβάκι με babyoil για γυάλισμα και καθάρισμα στο ανοξείδωτο. Εγώ αυτό κάνω στη gaggia μου. Δοκίμασε το, μήπως..
Re: Lelit pl41 plust
συγνωμη για το ασχετο της ερωτησης. Υπαρχει καποιος στο Ηρακλειο κρητης με την συγκεκριμενη lelit να μου την δειξει απο κοντα. Ευχαριστω πολυ.
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 13, 2021 11:33 pm
- Όνομα: Peter
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V4
- 2η Μηχανή:: Krups Pixie
- Μύλος:: Rancilio Rocky
Re: Lelit pl41 plust
Δοκίμασε με λευκό ξύδι όχι το κόκκινο.thanospl68 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 26, 2022 7:05 pmΔεν δούλεψε αυτό με το ξύδι, εκτός αν φταίει το ξύδι μου
ευχαριστώ πάντως.
Καμμιά άλλη ιδέα?
Θ.
-
- Δημοσιεύσεις: 7
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 02, 2022 1:09 am
Re: Lelit pl41 plust
Γεια χαρά σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που έχει το ίδιο μηχάνημα και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με εμένα. Έχω απευθυνθεί στην υποστήριξη της lelit αλλά δεν έχει λυθεί το θέμα.
Αγόρασα τη lelit Glenda με το PID (lelit pl41plust) πριν από μερικούς μήνες. Συνήθως, κάνω 1 με 2 εσπρέσο το πρωί και βγαίνουν καλοί (οχι εξαιρετικά καλοί).
Το πρόβλημα είναι ότι αν αφήσω τη μηχανή ανοιχτή για 2 ωρες και κάνω πάλι καφε, θα έχει πολύ όξινη γεύση.
Εχω δοκιμάσει να κλείσω την μηχανή και να την ξανανοίξω οταν θέλω να κάνω μετα πάλι καφέ αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο καφές εχει ξινή/μεταλλική γεύση.
Μπορεί να συμβαίνει κάτι με το PID; Ή υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση στο μενού που πρέπει να αλλάξω; Γενικά έχω πειραματιστει πάρα πολύ με τις ρυθμίσεις του PID.
Η lelit έφτιαξε και βιντεακι στο YouTube σαν απάντηση στο ερώτημα μου για τη διαφορά θερμοκρασίας (offset) που δείχνει πως όντως η διαφορά θερμοκρασίας είναι 8-10 βαθμούς.
[youtube]https://youtu.be/py8b8w_MXJc[/youtube]
Μια άλλη ανησυχία μου είναι πόσα bar πίεσης έχει αυτό το μηχάνημα αν και η lelit μου απάντησε οτι κυμενεται απο 9-10.5 και πως είναι ρυθμισμένο ακριβώς για τη κάθε μηχανή.Εάν είναι πάνω από 9 μπάρες, πρέπει να ρυθμίσω το OPV; Βέβαια δεν πιστεύω πως το πρόβλημα είναι η πίεση γιατί λογικά θα το είχα και στους πρωτου καφέδες.
Ο μύλος που χρησιμοποιώ είναι Eureka mignon manualle και είναι επίσης μερικών μηνών.
Κάθε βελτίωση που προσπάθησα σύμφωνα με τα παρακάτω, δεν άλλαξε το αποτέλεσμα:
Φίλτρο Lelit 35L
Lelit naked portfilter
Καλάθι IMS 15/18γρ
Distributor Motta (δεν το χρησιμοποιώ πλέον γιατί βγαίνει χειρότερος ο καφές)
WDT tool
Αλλαγή shower screen σε αυτό της IMS
Ζυγισμένο tamper για σταθερό tamp 15 kg ή 58.5mm tamper
Επιμελής καθαρισμός της μηχανής και του grinder.
Φρέσκοι κόκκοι καφέ (2-4 εβδομάδων)
Η ρουτίνα/συνταγή μου:
Βάζω φρέσκο νερό στο δοχείο.
Ανάβω τη μηχανή
Περιμένω περίπου μισή ώρα για να ζεσταθεί με το portfilter κουμπωμένο.
Μπορεί να αφήσω να τρέξει λίγο νερό για 2-3 δευτερόλεπτα Προθερμενω το φλιτζάνι μου
Αλέθω 17gr σε ένα μικρό δοχείο και βάζω τον καφέ στο portfilter.
Όσο το δυνατόν καλή προετοιμασία πριν το πάτημα (puck prep) και τελευταία χρησιμοποιώ και wdt.
Τάμπινγκ με πίεση 15 κιλών.
Η θερμοκρασία στο PID κυμαίνεται από 101-104°c (χωρίς offset)
Τοποθετώ το portfilter στο μηχάνημα και ανοίγω την αντλία νερού.
Συνήθως πηγαίνω σε αναλογία 1:2 (17gr --> 34gr) σε περίπου 24-30 δευτερόλεπτα.
Κατά την εκχύλιση ο καφές βγαίνει μετά από 3-5 δευτερόλεπτα και δεν υπάρχει channeling.
Έχω σπαταλήσει πολύ καφέ αυτούς τους μήνες και ό,τι και να κάνω, η γεύση είναι η ίδια.
Αυτή τη στιγμή αρχίζω να σκέφτομαι ότι το μηχάνημα μπορεί να είναι το πρόβλημα.
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που έχει το ίδιο μηχάνημα και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με εμένα. Έχω απευθυνθεί στην υποστήριξη της lelit αλλά δεν έχει λυθεί το θέμα.
Αγόρασα τη lelit Glenda με το PID (lelit pl41plust) πριν από μερικούς μήνες. Συνήθως, κάνω 1 με 2 εσπρέσο το πρωί και βγαίνουν καλοί (οχι εξαιρετικά καλοί).
Το πρόβλημα είναι ότι αν αφήσω τη μηχανή ανοιχτή για 2 ωρες και κάνω πάλι καφε, θα έχει πολύ όξινη γεύση.
Εχω δοκιμάσει να κλείσω την μηχανή και να την ξανανοίξω οταν θέλω να κάνω μετα πάλι καφέ αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο καφές εχει ξινή/μεταλλική γεύση.
Μπορεί να συμβαίνει κάτι με το PID; Ή υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση στο μενού που πρέπει να αλλάξω; Γενικά έχω πειραματιστει πάρα πολύ με τις ρυθμίσεις του PID.
Η lelit έφτιαξε και βιντεακι στο YouTube σαν απάντηση στο ερώτημα μου για τη διαφορά θερμοκρασίας (offset) που δείχνει πως όντως η διαφορά θερμοκρασίας είναι 8-10 βαθμούς.
[youtube]https://youtu.be/py8b8w_MXJc[/youtube]
Μια άλλη ανησυχία μου είναι πόσα bar πίεσης έχει αυτό το μηχάνημα αν και η lelit μου απάντησε οτι κυμενεται απο 9-10.5 και πως είναι ρυθμισμένο ακριβώς για τη κάθε μηχανή.Εάν είναι πάνω από 9 μπάρες, πρέπει να ρυθμίσω το OPV; Βέβαια δεν πιστεύω πως το πρόβλημα είναι η πίεση γιατί λογικά θα το είχα και στους πρωτου καφέδες.
Ο μύλος που χρησιμοποιώ είναι Eureka mignon manualle και είναι επίσης μερικών μηνών.
Κάθε βελτίωση που προσπάθησα σύμφωνα με τα παρακάτω, δεν άλλαξε το αποτέλεσμα:
Φίλτρο Lelit 35L
Lelit naked portfilter
Καλάθι IMS 15/18γρ
Distributor Motta (δεν το χρησιμοποιώ πλέον γιατί βγαίνει χειρότερος ο καφές)
WDT tool
Αλλαγή shower screen σε αυτό της IMS
Ζυγισμένο tamper για σταθερό tamp 15 kg ή 58.5mm tamper
Επιμελής καθαρισμός της μηχανής και του grinder.
Φρέσκοι κόκκοι καφέ (2-4 εβδομάδων)
Η ρουτίνα/συνταγή μου:
Βάζω φρέσκο νερό στο δοχείο.
Ανάβω τη μηχανή
Περιμένω περίπου μισή ώρα για να ζεσταθεί με το portfilter κουμπωμένο.
Μπορεί να αφήσω να τρέξει λίγο νερό για 2-3 δευτερόλεπτα Προθερμενω το φλιτζάνι μου
Αλέθω 17gr σε ένα μικρό δοχείο και βάζω τον καφέ στο portfilter.
Όσο το δυνατόν καλή προετοιμασία πριν το πάτημα (puck prep) και τελευταία χρησιμοποιώ και wdt.
Τάμπινγκ με πίεση 15 κιλών.
Η θερμοκρασία στο PID κυμαίνεται από 101-104°c (χωρίς offset)
Τοποθετώ το portfilter στο μηχάνημα και ανοίγω την αντλία νερού.
Συνήθως πηγαίνω σε αναλογία 1:2 (17gr --> 34gr) σε περίπου 24-30 δευτερόλεπτα.
Κατά την εκχύλιση ο καφές βγαίνει μετά από 3-5 δευτερόλεπτα και δεν υπάρχει channeling.
Έχω σπαταλήσει πολύ καφέ αυτούς τους μήνες και ό,τι και να κάνω, η γεύση είναι η ίδια.
Αυτή τη στιγμή αρχίζω να σκέφτομαι ότι το μηχάνημα μπορεί να είναι το πρόβλημα.
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων!
-
- Δημοσιεύσεις: 89
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 29, 2020 1:11 am
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Lelit pl042 temd pid
- Μύλος:: Eureka mignon specia
- 2ος Μύλος:: Lelit pl043 mmi
- Οι καφέδες μου:: Taresso tigrato, taf (hacienda blend)
Re: Lelit pl41 plust
Και στα σχόλια γράφει ότι πρέπει να βγάζει με τον τρόπο που έχει setαρει +4 βαθμούς... Σε άλλα βίντεο που είχαν ανεβάσει πιο παλιά είχα δει περίπου στους 6 βαθμούς ότι είναι η απόκλιση.. Εγω προσωπικά στα blend τύπου taresso και taf που πίνω με 0 offset βάζω 99 με 100 την θερμοκρασια... Σε πιο commercial και dark roast κατέβαζα λίγο θερμοκρασία...
-
- Δημοσιεύσεις: 74
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 03, 2013 12:52 am
- Μηχανή:: Lelit PL41 Plust PID
- Μύλος:: DF64
Re: Lelit pl41 plust
Σήμερα καθαρίζοντας την μηχανή είδα ότι ο ορυχαλκινος δίσκος πάνω από την ντουζιέρα έχει γίνει όπως φαίνεται στην εικόνα. Είναι φυσιολογικό;
- christos.k
- Δημοσιεύσεις: 231
- Εγγραφή: Δευ Ιαν 30, 2012 2:45 pm
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Compak K3
- Οι καφέδες μου:: Nine grams, Handpickers, Blend 65
- Τοποθεσία: Νεο Φαληρο
Re: Lelit pl41 plust
Μούλιασε τον σε καυτό νερό με κιτρικό οξύ (ξινό)
Θα γίνει καινούριος
Θα γίνει καινούριος
-
- Δημοσιεύσεις: 50
- Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 20, 2021 2:15 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Lelit plust pid
- 2η Μηχανή:: Krups
- Μύλος:: mazzer s. jolly
- 2ος Μύλος:: Df64
Re: Lelit pl41 plust
Δοκίμασε το εξής μετά τους πρώτους καφέδες καθάρισε τη σιτα, άφησε να τρέξει λίγο νερό 4-5 ", κούμπωσε το portafilter και ξαναπέρασε άλλο τόσο νερό από το basket, ίσως και δύο - τρία backflush 10" με νερό. Επίσης καλό θα είναι να μην αφήνεις νερό από την προηγούμενη μέρα στο δοχείο (δημιουργούνται άλγη).Mranderson έγραψε: ↑Τετ Φεβ 02, 2022 1:57 amΓεια χαρά σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που έχει το ίδιο μηχάνημα και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με εμένα. Έχω απευθυνθεί στην υποστήριξη της lelit αλλά δεν έχει λυθεί το θέμα.
Αγόρασα τη lelit Glenda με το PID (lelit pl41plust) πριν από μερικούς μήνες. Συνήθως, κάνω 1 με 2 εσπρέσο το πρωί και βγαίνουν καλοί (οχι εξαιρετικά καλοί).
Το πρόβλημα είναι ότι αν αφήσω τη μηχανή ανοιχτή για 2 ωρες και κάνω πάλι καφε, θα έχει πολύ όξινη γεύση.
Εχω δοκιμάσει να κλείσω την μηχανή και να την ξανανοίξω οταν θέλω να κάνω μετα πάλι καφέ αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο καφές εχει ξινή/μεταλλική γεύση.
Μπορεί να συμβαίνει κάτι με το PID; Ή υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση στο μενού που πρέπει να αλλάξω; Γενικά έχω πειραματιστει πάρα πολύ με τις ρυθμίσεις του PID.
Η lelit έφτιαξε και βιντεακι στο YouTube σαν απάντηση στο ερώτημα μου για τη διαφορά θερμοκρασίας (offset) που δείχνει πως όντως η διαφορά θερμοκρασίας είναι 8-10 βαθμούς.
[youtube]https://youtu.be/py8b8w_MXJc[/youtube]
Μια άλλη ανησυχία μου είναι πόσα bar πίεσης έχει αυτό το μηχάνημα αν και η lelit μου απάντησε οτι κυμενεται απο 9-10.5 και πως είναι ρυθμισμένο ακριβώς για τη κάθε μηχανή.Εάν είναι πάνω από 9 μπάρες, πρέπει να ρυθμίσω το OPV; Βέβαια δεν πιστεύω πως το πρόβλημα είναι η πίεση γιατί λογικά θα το είχα και στους πρωτου καφέδες.
Ο μύλος που χρησιμοποιώ είναι Eureka mignon manualle και είναι επίσης μερικών μηνών.
Κάθε βελτίωση που προσπάθησα σύμφωνα με τα παρακάτω, δεν άλλαξε το αποτέλεσμα:
Φίλτρο Lelit 35L
Lelit naked portfilter
Καλάθι IMS 15/18γρ
Distributor Motta (δεν το χρησιμοποιώ πλέον γιατί βγαίνει χειρότερος ο καφές)
WDT tool
Αλλαγή shower screen σε αυτό της IMS
Ζυγισμένο tamper για σταθερό tamp 15 kg ή 58.5mm tamper
Επιμελής καθαρισμός της μηχανής και του grinder.
Φρέσκοι κόκκοι καφέ (2-4 εβδομάδων)
Η ρουτίνα/συνταγή μου:
Βάζω φρέσκο νερό στο δοχείο.
Ανάβω τη μηχανή
Περιμένω περίπου μισή ώρα για να ζεσταθεί με το portfilter κουμπωμένο.
Μπορεί να αφήσω να τρέξει λίγο νερό για 2-3 δευτερόλεπτα Προθερμενω το φλιτζάνι μου
Αλέθω 17gr σε ένα μικρό δοχείο και βάζω τον καφέ στο portfilter.
Όσο το δυνατόν καλή προετοιμασία πριν το πάτημα (puck prep) και τελευταία χρησιμοποιώ και wdt.
Τάμπινγκ με πίεση 15 κιλών.
Η θερμοκρασία στο PID κυμαίνεται από 101-104°c (χωρίς offset)
Τοποθετώ το portfilter στο μηχάνημα και ανοίγω την αντλία νερού.
Συνήθως πηγαίνω σε αναλογία 1:2 (17gr --> 34gr) σε περίπου 24-30 δευτερόλεπτα.
Κατά την εκχύλιση ο καφές βγαίνει μετά από 3-5 δευτερόλεπτα και δεν υπάρχει channeling.
Έχω σπαταλήσει πολύ καφέ αυτούς τους μήνες και ό,τι και να κάνω, η γεύση είναι η ίδια.
Αυτή τη στιγμή αρχίζω να σκέφτομαι ότι το μηχάνημα μπορεί να είναι το πρόβλημα.
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων!
Αν το κάνεις θα ήθελα να μου πεις αν είδες διαφορά
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 14, 2022 1:45 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Lelit PlusT PID
- Μύλος:: Mignon Silenzio
- Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος - Αθήνα
Re: Lelit pl41 plust
Καλησπέρα σε όλους σας!
Είμαι και εγώ στην αναμονή για την παραλαβή της Plust + Μανόμετρο από το γνωστό μαγαζί .(Ο μύλος μου Mignon Silenzio ήδη περιμένει στον πάγκο κουζίνας ) Σιγά σιγά συμπληρώνεται το παζλ, τώρα διαβάζω αρκετά για την αγορά των σωστών παρελκόμενων!
Tamper κατέληξα σε αυτό τον 58.5 mm https://baristaparts.gr/product/%cf%80% ... 82-58-5mm/ (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι 10 ευρώ πιο φτηνό από του γνωστού μαγαζιού....)
Θέλω να αγοράσω από τώρα ένα καλαθάκι ims καθώς έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, Έχει πάρα πολλές διαστάσεις και έχω χαθεί.. Κατέληξα σε αυτό από σκρουτζομάγαζο:
https://www.skroutz.gr/s/31189365/IMS-% ... om=catspan
Ερώτησή μου είναι η εξής: χωράνε τα 26.5 mm βάθος στο μαμά pf της Lelit, ή θα πρέπει να πάρω μικρότερο (24.5 mm) όπως πχ αυτό εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/31189360/IMS-% ... om=catspan
Κάπου διάβασα ότι τα 24 mm Βάθος είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να χωρέσει... Έχεις κανείς το 26.5 mm ή θα πάει άκλαφτη η αγορά ??
Είμαι και εγώ στην αναμονή για την παραλαβή της Plust + Μανόμετρο από το γνωστό μαγαζί .(Ο μύλος μου Mignon Silenzio ήδη περιμένει στον πάγκο κουζίνας ) Σιγά σιγά συμπληρώνεται το παζλ, τώρα διαβάζω αρκετά για την αγορά των σωστών παρελκόμενων!
Tamper κατέληξα σε αυτό τον 58.5 mm https://baristaparts.gr/product/%cf%80% ... 82-58-5mm/ (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι 10 ευρώ πιο φτηνό από του γνωστού μαγαζιού....)
Θέλω να αγοράσω από τώρα ένα καλαθάκι ims καθώς έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, Έχει πάρα πολλές διαστάσεις και έχω χαθεί.. Κατέληξα σε αυτό από σκρουτζομάγαζο:
https://www.skroutz.gr/s/31189365/IMS-% ... om=catspan
Ερώτησή μου είναι η εξής: χωράνε τα 26.5 mm βάθος στο μαμά pf της Lelit, ή θα πρέπει να πάρω μικρότερο (24.5 mm) όπως πχ αυτό εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/31189360/IMS-% ... om=catspan
Κάπου διάβασα ότι τα 24 mm Βάθος είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να χωρέσει... Έχεις κανείς το 26.5 mm ή θα πάει άκλαφτη η αγορά ??