Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Mπορεις να ρυθμίσεις θερμοκρασία; Αν ναι ρίξε την στους 91 βαθμούς ίσως στον καίει . Μετά δοκίμασε λίγο ψιλοτερο άλεσμα ή περισσότερο πάτημα.
Πειραματισου, έχεις πάρει ακριβή μηχανή και πρέπει να πάρεις άψογο αποτέλεσμα.
Αν αλλάζοντας από μια φορά παράμετρο δεν βελτιωθεί το αποτέλεσμα άλλαξε καφέ.
Πειραματισου, έχεις πάρει ακριβή μηχανή και πρέπει να πάρεις άψογο αποτέλεσμα.
Αν αλλάζοντας από μια φορά παράμετρο δεν βελτιωθεί το αποτέλεσμα άλλαξε καφέ.
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Φίλε Θανάση αν είχε υψηλή θερμοκρασία θα τον έκαιγε τον καφέ και θα ήταν πικρός όχι ξινός
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Μήπως αν εξαιρέσουμε τους specialty από την Βραζιλία και όχι όλους γιατί παίζει ρόλο η ποικιλία το ψήσιμο, είναι δύσκολο να βρούμε καφέ χωρίς οξύτητα που ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά στον ουρανίσκο του;
..Για πάντα και μια μέρα.
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο !laonikos78 έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 20, 2021 10:17 pmΜήπως αν εξαιρέσουμε τους specialty από την Βραζιλία και όχι όλους γιατί παίζει ρόλο η ποικιλία το ψήσιμο, είναι δύσκολο να βρούμε καφέ χωρίς οξύτητα που ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά στον ουρανίσκο του;
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο που αφιερώσατε παιδιά, θα συνεχίσω τις δοκιμές και θα ενημερωσω
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Γενικά Γερμανία τι παίζει από καφέδες? Έχει φρέσκους και καφεκοπτεια που ασχολούνται με speciality?
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Ναι υπάρχουν πραγματικά εκατοντάδες! Μερικά γνωστά που έχω ακούσει πχ είναι το Quijote και Speicherstadt στο Αμβούργο, το Berliner Kafferösterei και το the Barn στο Βερολίνο, Supremo στη Βαυαρία κ.ο.κ γενικά αν πατήσεις Kafferösterei θα δεις ότι υπάρχουν εκατοντάδες πραγματικά
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Άλιμονο ρε παιδιά αν δεν είχαν στην Γερμανία με το βιωτικο επίπεδο που έχουν!
Το περιεργο είναι οι άπειρες επιλογές που υπάρχουν στην Ελλάδα με την αγοραστική δύναμη που έχουμε...
Το περιεργο είναι οι άπειρες επιλογές που υπάρχουν στην Ελλάδα με την αγοραστική δύναμη που έχουμε...
-
- Δημοσιεύσεις: 64
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 21, 2020 2:25 pm
- Όνομα: Σεραφείμ
- Μηχανή:: Lelit PL41 TEM Pid
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
- Τοποθεσία: Athens
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Γιώργο, εγώ αυτό που θα εκανα σαν πρώτο βήμα , είναι να παίξω με τη θερμοκρασία. Εφόσον ο καφές βγαίνει ξινός, η εκχύληση δεν είναι ολοκληρωμένη. Θεωρώ, πως θα πρέπει να διατηρήσεις όλα τα υπόλοιπα τα ίδια και να αυξήσεις τη θερμοκρασία. Ίσως να θέλει τη θερμοκρασία γύρω στους 101-102 βαθμούς. Δοκίμασε και μας λες.
-
- Δημοσιεύσεις: 103
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2021 9:18 pm
- Όνομα: πανος
- Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
αν ειναι χωρις οφ σετ η μηχανη θα επρεπε να ξεκινησει με 97-98 στο Pid