Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
Panos027

Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα

Δημοσίευση από Panos027 » Κυρ Οκτ 03, 2021 4:13 pm

Zen308 έγραψε:
Κυρ Οκτ 03, 2021 4:01 pm
Δοκίμασες να κάνεις espresso με ελληνικό καφέ στο καλαθάκι όπως σου είπε ο BasilTh σε προηγούμενο ποστ?
Δεν έχω θέμα να το δοκιμάσω αλλά είπε πως θα μπουκώσει...αν δεν υπάρξει κανένα θέμα θα το δοκιμάσω !

Spacof
Όνομα: Άκης
Μηχανή:: Classika pid
Μύλος:: Niche Zero

Δημοσίευση από Spacof » Κυρ Οκτ 03, 2021 4:27 pm

Μα για αυτό υπάρχουν τα φόρουμ, επειδή κάποιες φορές αντιμετωπίζουμε προβλήματα και κάποιος μας έχει την λύση ή μας βοηθάει να βρούμε τη λύση μόνοι μας!!!

Εγώ καταλαβαίνω ότι όλο αυτό που τραβάς είναι αυτό που θα τράβαγα και εγώ θα αν άκουγα την κοπελίτσα από το coffee island (που ξανά λέω δεν φταίει) και βασικά όπως όλα δείχνουν αυτό πρέπει να είναι και ελπίζω όντως να είναι αυτό γιατί όπως θα με χάλαγε να έχω τεχνικό πρόβλημα στη μηχανή, πόσο μάλλον μετά από επιστροφή από service, φαντάζομαι το ίδιο σε χαλάει και εσένα!!!

Όλες οι απορίες που έχεις δεν σημαίνει ότι είναι αβάσιμες ή ότι δεν μπορούν να συμβούν αυτά που λες, απλά στην προκειμένη περίπτωση, αν δοκιμάσεις πιο ψιλή άλεση θα δεις ότι τελικά είναι κάτι άλλο. Γενικά είναι λίγο trial η κατάσταση, δλδ δοκιμάζεις και βλέπεις, απλά κάποιοι με πιο πολύ πείρα βλέπουν κάποια πράγματα πιο εύκολα από εμάς!!!

Γιατί όλα αυτά έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες που λίγο πολύ συνδέονται μεταξύ τους, πχ για την ροή σου, μπορεί να παίζει ακόμα και η μπαγιατίλα του καφέ, δλδ φαινομενικά κάτι άκυρο στα μάτια κάποιου άλλου...

Ειλικρινά να πας στο coffee island και να ζητησεις τι θες, όπως έκανα εγώ, έχεις μπει σε ένα προβληματισμό επειδή το άφησες πάνω τους, γιατί π.χ για αυτούς η πιο ψιλή άλεση είναι από το 2.3 στο 2.1, ενώ για εσένα αυτό που χρειάζεται μπορεί να είναι στο 1.8, εσύ θα βρεις πόσο είναι η πιο ψιλή άλεση που χρειάζεσαι όχι αυτοί, επειδή δεν δουλεύουν την μηχανή σου.

Θα σου πω ότι επειδή ασχολούμαι με ενυδρεία και είμαι γραμμένος σε διάφορα φόρουμ, ο άγραφος κανόνας είναι ότι δεν ακούμε τους petshopαδες γιατί επειδή θέλουν να πουλήσουν σου δίνουν ότι να ναι, κάνοντας το συσχετισμό με κάποιο καφεκοπτείο π.χ coffee island δεν είναι ότι θέλουν να σε κοροϊδέψουν απλά δεν γνωρίζουν αν δεν τους πεις εσύ, δηλαδή για να γίνει πιο ξεκάθαρο τι θέλω να πω "εσύ ξέρεις τι γίνεται στη εκχύλιση σου και στη μηχανή σου, κάποιοι ενδεχόμενος να μην ξέρουν κάποια πράγματα αλλά ακόμα και σχετικός να είναι ο υπάλληλος, θα πρέπει να τον καθοδηγήσεις εσύ, μην περιμένεις να σε ρωτήσει ο ίδιος...

Γενικά το ότι δουλεύουν σε ένα μαγαζί δεν σημαίνει ότι θα σου δώσουν την σωστή λύση (για διάφορους λόγους) και εν τέλει μπορεί να ταλαιπωρηθείς από του επαγγελματίες, χωρίς να είναι κανόνας αυτό αλλά είναι κάτι που συμβαίνει και πρέπει να το έχουμε κατά νού, όπως κάνεις ουσιαστικά και με τη δυσπιστία σου στο service λόγο του ότι κάτι δεν σου άρεσε, γι'αυτό κατέθεσα την εμπειρία μου με τα κοψίματα απέξω για να καταλάβεις ότι πρέπει να δείξεις και εκεί μία αμφιβολία...

Ένας πωλητής Φεράρι δεν σημαίνει ότι απαραίτητα γνωρίζει να την επισκευάσει ή να την πάει τάπα..

Όσο για τον craef σου απαντήσαν κάποιοι πιο έμπειροι για το τι μπορεί να έχει συμβεί και τώρα θέλει πιο ψιλή άλεση και για να την πετύχεις πρέπει να βάλεις δαχτυλίδι...

Zen308
Όνομα: Θοδωρής
Μηχανή:: Rancilio silvia pid
Μύλος:: Cunill tranquiloTron
2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL

Δημοσίευση από Zen308 » Κυρ Οκτ 03, 2021 5:35 pm

Panos027 έγραψε:
Κυρ Οκτ 03, 2021 4:13 pm

Δεν έχω θέμα να το δοκιμάσω αλλά είπε πως θα μπουκώσει...αν δεν υπάρξει κανένα θέμα θα το δοκιμάσω !
Αν μπουκωσει τότε δεν θα φταίει η μηχανή απλά είναι θέμα άλεσης.Θα πρέπει να κόψεις ψιλοτερα απ' ότι κόβεις.
Αν και με τη χρήση ελληνικού τρέχει γρήγορα,τότε όντως κάτι άλλο συμβαίνει και δεν είναι θέμα άλεσης.
Δοκιμάσε το.

Άβαταρ μέλους
dkstopo
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
Μύλος:: Super Jolly
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe

Δημοσίευση από dkstopo » Κυρ Οκτ 03, 2021 6:49 pm

εαν εχεις μπολικο καφε κομμενο που τρεχει γρηγορα δοκιμασε αυτο.

viewtopic.php?f=4&t=5668&p=101222#p101222
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna

Spacof

Δημοσίευση από Spacof » Κυρ Οκτ 03, 2021 9:10 pm

Ωραίο και λογικό!!! Γλιτώνεις και τον καφέ

S.F.
Όνομα: πανος
Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Mignon Specialita
2ος Μύλος:: ascaso i2
Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!

Δημοσίευση από S.F. » Κυρ Οκτ 03, 2021 9:45 pm

πραγματικα αυτο το προβλημα με εχει εξιταρει,ειμαι πολυ περιεργος να δω τι συμβαινει τελικα
αν δεν ειχε αγορασει καφε απο μαγαζι θα ελεγα 1000% εφταιγε ο μυλος

Spacof

Δημοσίευση από Spacof » Κυρ Οκτ 03, 2021 10:15 pm

Καλά λίγο πολύ όλα τα είπαμε!!! Το θέμα τώρα είναι να γίνει troubleshooting!!!
Βέβαια προλαβαίνουμε να βγάλουμε αποδόσεις σε gr καφέ, π.χ με 1.20 βάζεις 100gr καφέ παίρνεις 120 gr !!!

Λογικά ο φίλος δεν θα πίνει και καφέ θα κοιμάται νωρίς!!!

Panos027

Δημοσίευση από Panos027 » Κυρ Οκτ 03, 2021 11:55 pm

Spacof έγραψε:
Κυρ Οκτ 03, 2021 10:15 pm
Καλά λίγο πολύ όλα τα είπαμε!!! Το θέμα τώρα είναι να γίνει troubleshooting!!!
Βέβαια προλαβαίνουμε να βγάλουμε αποδόσεις σε gr καφέ, π.χ με 1.20 βάζεις 100gr καφέ παίρνεις 120 gr !!!

Λογικά ο φίλος δεν θα πίνει και καφέ θα κοιμάται νωρίς!!!
Απογοητευτηκα φιλε μου ! Και επισης σημερα Κυριακη δν μπορω να παρω ελληνικο να δοκιμασω απο καπου !

Τι καφε να πιω ακριβως ; 250gr πεταξα μερα απο ΤΟΣΕΣ δοκιμες...

Spacof

Δημοσίευση από Spacof » Δευ Οκτ 04, 2021 12:22 am

Κρίμα! Μέχρι να φέρεις το μύλο σου, να παίρνεις 100 - 100 gr αν μπορείς και 50gr μέχρι να βρεις το κόψιμο.

Ένα κόλπο είναι αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω με τη βάνα του ατμού ή να κλείσεις την αντλία σε σημείο που αν το το αφήσεις να τρέξει μέχρι να πιάσει τα γραμμάρια που πρέπει, δεν θα είναι καλός καφές αλλά με λίγο γαλατάκι ίσως πίνετε και δεν τον πετάς, καθαρά και μόνο για να πιεις κάτι και για να μην πάει χαμένος ο καφές...

Εγώ πάντως τον άλεσα με το γουδί, με χρονόμετρο συγκεκριμένη πίεση και κυκλική κίνηση και όσο περίεργο και να φαίνεται γλίτωσα αρκετούς καφέδες (είχα παραγγείλει κάτι αλεσμένους illy, hausbrant), μάλιστα ψιλό άρχισα να ξεχωρίζω αν ήταν πολύ αλεσμένος ή όχι με το μάτι (για το συγκεκριμένο καφέ) 😂😂😂 βέβαια περισσότερο ήταν η λαχτάρα μου να ασχοληθώ με την μηχανή παρά το να πετάξω λίγο καφέ !

Panos027

Δημοσίευση από Panos027 » Δευ Οκτ 04, 2021 12:52 am

S.F. έγραψε:
Κυρ Οκτ 03, 2021 9:45 pm
πραγματικα αυτο το προβλημα με εχει εξιταρει,ειμαι πολυ περιεργος να δω τι συμβαινει τελικα
αν δεν ειχε αγορασει καφε απο μαγαζι θα ελεγα 1000% εφταιγε ο μυλος
Προς τα που κλεινεις ; Τι πιστευεις εσυ ;

Απάντηση