Παιδιά καλησπέρα,
έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό με το αφρόγαλο του freddo. Έχω πάρει ένα mixer Artemis όπου και χτυπάω το αφρόγαλο μου σε παγωμένο δοχείο. Παρότι έχω πειραματιστεί με διάφορα γάλατα και διάρκεια/ταχύτητα σχεδόν πάντα μου βγαίνουν φυσαλίδες στο αφρόγαλο. Ακόμη κι αν το καταφέρω να μην έχει όταν τελειώνει το χτύπημα με το που κάτσει το γάλα βγαίνουν πάρα πολλές φούσκες στην επιφάνεια. Έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρεται παρόμοιο πρόβλημα, έχει κανείς ιδέα τι κάνω λάθος;
Αν θέλετε φωτογραφία ή βίντεο μπορώ να ανεβάσω.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo
-
- Δημοσιεύσεις: 178
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2020 12:23 am
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo
Καλησπέρα, δοκίμασε να κρυώσεις λίγο περισσότερο το γάλα. Βάλε το για λίγη ώρα στην κατάψυξη αν χρειαστεί. Να υποθέσω ότι χρησιμοποιείς πλήρες ή με μειωμένα λιπαρά, όχι 0%...manol453 έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 07, 2021 3:01 pmΠαιδιά καλησπέρα,
έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό με το αφρόγαλο του freddo. Έχω πάρει ένα mixer Artemis όπου και χτυπάω το αφρόγαλο μου σε παγωμένο δοχείο. Παρότι έχω πειραματιστεί με διάφορα γάλατα και διάρκεια/ταχύτητα σχεδόν πάντα μου βγαίνουν φυσαλίδες στο αφρόγαλο. Ακόμη κι αν το καταφέρω να μην έχει όταν τελειώνει το χτύπημα με το που κάτσει το γάλα βγαίνουν πάρα πολλές φούσκες στην επιφάνεια. Έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρεται παρόμοιο πρόβλημα, έχει κανείς ιδέα τι κάνω λάθος;
Αν θέλετε φωτογραφία ή βίντεο μπορώ να ανεβάσω.
Σας ευχαριστώ πολύ!
- slaughter
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 04, 2021 4:34 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- 2η Μηχανή:: Sage Barista Express
- Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: TAF και άλλα
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo
Το καλύτερο αφρόγαλα που έχω κάνω με την Artemis είναι με το Family 0%.. σε πολύ λίγο χρόνο γίνεται σαν κρέμα και θέλει κουτάλι να το βγάλεις. με το 2% Family πρέπει να βάλεις αρκετό για να σου κάνει καλό αποτέλεσμα.
- christos.k
- Δημοσιεύσεις: 231
- Εγγραφή: Δευ Ιαν 30, 2012 2:45 pm
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Compak K3
- Οι καφέδες μου:: Nine grams, Handpickers, Blend 65
- Τοποθεσία: Νεο Φαληρο
Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo
Από άποψη συνοχής κρύου αφρογαλου, όσο λιγότερα λιπαρα, όση περισσότερη πρωτεϊνη και θερμοκρασίες χαμηλότερες των 5°C είναι προτιμότερο. Απλά όσο κατεβαίνουν τα λιπαρά κατεβαίνει η γεύση....
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 28, 2020 11:11 pm
- Όνομα: Μανώλης
- Μηχανή:: LELIT PL41TEM
- Μύλος:: Eureka Mignon
Re: Φυσαλίδες στο χτυπημένο αφρόγαλο του Freddo
Τελικά η λύση που δούλεψε για εμένα ήταν να βάζω μερικά παγάκια στο shaker. Φαντάζομαι θα μπορούσα να βάλω και το γάλα για λίγο στην κατάψυξη αλλά φοβάμαι μην παγώσει.