Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Καλησπέρα, πόσα ml εκχυλίζονται σε μια επαγγελματική εσπρεσσιέρα, για φρέντο εσπρέσσο;
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Re: Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Στα μαγαζιά έξω πιστεύω οι εκχυλίσεις τους για να γεμίσει το ποτήρι πρέπει να είναι κοντά στα 50 συν το νερό που πέφτει μέσα στον καφέ την ώρα που τον αναδεύουν με τον πάγο. Εγώ ανάλογα με τον καφέ που έχω και την εκχύλιση που θα κάνω τα έχω υπολογίσει ως εξής:
Το παγάκι ζυγίζει 25γρ πάνω κάτω από την παγοθήκη που έχω. Κάθε φορά που αναδεύω τον καφέ λιώνει παραπάνω από το μισό το παγάκι. Οπότε 15 και κάτι περίπου γραμμάρια νερού. Αν πούμε ότι η εκχύλιση είναι 38γρ, υπολογίζοντας και το νερό πάμε στα 53γρ περίπου συν ότι νερό λιώσει από τα παγάκια που θα είναι μέσα στο ποτήρι.
Το παγάκι ζυγίζει 25γρ πάνω κάτω από την παγοθήκη που έχω. Κάθε φορά που αναδεύω τον καφέ λιώνει παραπάνω από το μισό το παγάκι. Οπότε 15 και κάτι περίπου γραμμάρια νερού. Αν πούμε ότι η εκχύλιση είναι 38γρ, υπολογίζοντας και το νερό πάμε στα 53γρ περίπου συν ότι νερό λιώσει από τα παγάκια που θα είναι μέσα στο ποτήρι.
Re: Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Οκ ευχαριστώCostas.Ch έγραψε: ↑Τετ Μάιος 12, 2021 10:00 amΣτα μαγαζιά έξω πιστεύω οι εκχυλίσεις τους για να γεμίσει το ποτήρι πρέπει να είναι κοντά στα 50 συν το νερό που πέφτει μέσα στον καφέ την ώρα που τον αναδεύουν με τον πάγο. Εγώ ανάλογα με τον καφέ που έχω και την εκχύλιση που θα κάνω τα έχω υπολογίσει ως εξής:
Το παγάκι ζυγίζει 25γρ πάνω κάτω από την παγοθήκη που έχω. Κάθε φορά που αναδεύω τον καφέ λιώνει παραπάνω από το μισό το παγάκι. Οπότε 15 και κάτι περίπου γραμμάρια νερού. Αν πούμε ότι η εκχύλιση είναι 38γρ, υπολογίζοντας και το νερό πάμε στα 53γρ περίπου συν ότι νερό λιώσει από τα παγάκια που θα είναι μέσα στο ποτήρι.
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν τις παραμέτρους που αναφέρεις και συμφωνώ μαζί τους, τις χρησιμοποιείς κατά τον ίδιο τρόπο όταν κάνεις εκχύλιση σε commercial και specialty καφέδες για φρεντο;Costas.Ch έγραψε: ↑Τετ Μάιος 12, 2021 10:00 amΣτα μαγαζιά έξω πιστεύω οι εκχυλίσεις τους για να γεμίσει το ποτήρι πρέπει να είναι κοντά στα 50 συν το νερό που πέφτει μέσα στον καφέ την ώρα που τον αναδεύουν με τον πάγο. Εγώ ανάλογα με τον καφέ που έχω και την εκχύλιση που θα κάνω τα έχω υπολογίσει ως εξής:
Το παγάκι ζυγίζει 25γρ πάνω κάτω από την παγοθήκη που έχω. Κάθε φορά που αναδεύω τον καφέ λιώνει παραπάνω από το μισό το παγάκι. Οπότε 15 και κάτι περίπου γραμμάρια νερού. Αν πούμε ότι η εκχύλιση είναι 38γρ, υπολογίζοντας και το νερό πάμε στα 53γρ περίπου συν ότι νερό λιώσει από τα παγάκια που θα είναι μέσα στο ποτήρι.
..Για πάντα και μια μέρα.
-
- Δημοσιεύσεις: 64
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 21, 2020 2:25 pm
- Όνομα: Σεραφείμ
- Μηχανή:: Lelit PL41 TEM Pid
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
- Τοποθεσία: Athens
Re: Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
δοκιμάστε παγάκια που δεν λιώνουν. Η γεύση είναι απείρως καλύτερη. Μόνο που ο καφές δεν είναι τόσο παγωμένος όσο με τα παγάκια, καθώς και τελειώνει πολύ γρήγορα.
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Re: Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Ναι, όταν θέλω να φτιάξω freddo espresso τηρώ τις ίδιες παραμέτρους. Ένα παγάκι για χτύπημα, τρία παγάκια στο ποτήρι.laonikos78 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 08, 2021 2:09 pmΘα ήθελα να σε ρωτήσω αν τις παραμέτρους που αναφέρεις και συμφωνώ μαζί τους, τις χρησιμοποιείς κατά τον ίδιο τρόπο όταν κάνεις εκχύλιση σε commercial και specialty καφέδες για φρεντο;
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Costas.Ch έγραψε: ↑Παρ Ιουν 11, 2021 9:41 amΝαι, όταν θέλω να φτιάξω freddo espresso τηρώ τις ίδιες παραμέτρους. Ένα παγάκι για χτύπημα, τρία παγάκια στο ποτήρι.laonikos78 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 08, 2021 2:09 pmΘα ήθελα να σε ρωτήσω αν τις παραμέτρους που αναφέρεις και συμφωνώ μαζί τους, τις χρησιμοποιείς κατά τον ίδιο τρόπο όταν κάνεις εκχύλιση σε commercial και specialty καφέδες για φρεντο;
..Για πάντα και μια μέρα.
Re: Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Αλανια δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό θέμα για την απορία μου ..Αλλά εδώ και λίγο καιρό δουλεύω σε μι καφετέρια και έχω μια διαφωνία με τα παιδιά εκεί. Εγώ πχ αν έχω παραγγελία δύο φρέντο εσπρέσσο μέτρια τα χτυπάω μαζί, μαζί με τις κατάλληλες αναλογίες από παγάκια και ζάχαρη.. Είναι σωστό να το κάνω η χαλάει η ποιότητα του καφέ?
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Το κάνουν πολλά μαγαζιά. Ένα σέικερ και μετά χτύπημα και ισόποσα μοιρασμένο στα ποτήρια. Ακούγεται σωστό αλλά προσωπικά εμένα δε Μ αρέσει να το βλέπω. Βέβαια η γνώμη μου είναι δε σημαίνει κι ότι είναι η σωστή!tzaki26 έγραψε: ↑Τρί Δεκ 07, 2021 6:14 pmΑλανια δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό θέμα για την απορία μου ..Αλλά εδώ και λίγο καιρό δουλεύω σε μι καφετέρια και έχω μια διαφωνία με τα παιδιά εκεί. Εγώ πχ αν έχω παραγγελία δύο φρέντο εσπρέσσο μέτρια τα χτυπάω μαζί, μαζί με τις κατάλληλες αναλογίες από παγάκια και ζάχαρη.. Είναι σωστό να το κάνω η χαλάει η ποιότητα του καφέ?
-
- Δημοσιεύσεις: 3
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 24, 2021 5:07 am
- Όνομα: Ξενοφων
- Μηχανή:: LELIT PL91T
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
Re: Φρέντο εσπρέσσο από καφετέρια
Και εγώ όσο δουλεύα σε μεγάλη εταιρία take away καφέ στην Θεσσαλονίκη και στον στρατό κάναμε ακριβώς το ίδιο αν γίνει σωστά με ίδιες δώσεις καφέ και σωστή κατανομή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι το ίδιο πράγμα σαν να κάνεις grande freddo (x4 espresso)tzaki26 έγραψε: ↑Τρί Δεκ 07, 2021 6:14 pmΑλανια δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό θέμα για την απορία μου ..Αλλά εδώ και λίγο καιρό δουλεύω σε μι καφετέρια και έχω μια διαφωνία με τα παιδιά εκεί. Εγώ πχ αν έχω παραγγελία δύο φρέντο εσπρέσσο μέτρια τα χτυπάω μαζί, μαζί με τις κατάλληλες αναλογίες από παγάκια και ζάχαρη.. Είναι σωστό να το κάνω η χαλάει η ποιότητα του καφέ?
On topic : η εταιρία που δούλευα στον ποιοι dark καφε της δούλευε 15gr in 75-80ml out αν θυμάμαι καλά και στον ποιο medium 18in παλι το ίδιο ούτ
Στον στρατό επιδει τα είχα ρύθμιση ολα εγώ ειχα buondi red το είχα 15in 60ml ούτ. Αλλα τα ml παίζουν ανάλογος πόσο φρέσκος είναι ο καφές γιατί η κρέμα αλλάζει. Καλύτερα δούλεψε με γραμμάρια υπόθετο τα 80ml είναι κοντά στα 45 - 50γρ