Timemore sculptor 078s
-
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: N. Simonelli OscarII
- 2η Μηχανή:: Lelit Mara X
- Μύλος:: Timemore Scuptor 78s
- 2ος Μύλος:: Timemore Chestnut X
Re: Timemore sculptor 078s
Εγώ βρήκα από το -μοναδικό- μαγαζί που πίνω καφέ εδώ στη Καλαμάτα, μου είπαν ότι έχουν 2-3 κιλά από καφέδες που τους αφήνουν για δοκιμές. Φαντάζομαι θα υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις παντού.
-
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
Εμενα παντως ο μυλος δεν χρειαστηκε καθολου seasoning. Πιστευω και ο Timemore να μην θελει!
-
Εγώ το λέω με αφορμή κάποια βίντεο στο youtube, που λέγανε ότι στα πρώτα κιλά άλεσης, υπήρχε αρκετό channeling, το οποίο εξαλείφθηκε αργότερα. Μιλούσε βέβαια μετά από 10 κιλά καφέ, τα οποία και εννοείται πως δε πρόκειται να πετάξω. Αλλά κανα δυο κιλά μπαγιάτικου, σκέφτομαι να αλέσω αρχικά.
-
Έχει κάποιος οποιαδήποτε ενημέρωση για την παράδοση του μύλου του? Η πρώτη φουρνιά για Ελλάδα θα ξεκινούσε την 1η Σεπτεμβρίου υποτίθεται, αλλά ακόμα τίποτα. Ούτε tracking number ούτε τίποτα.
Είχα αρχίσει κι εγώ να αναρωτιέμαι αυτές τις μέρες και σήμερα το μεσημέρι μου έστειλαν tracking number επιτέλους. Το email ήρθε από ChinaDivision. Αλλά ο κωδικός αποστολής λήγει σε DE και μάλλον είναι DHL. Δυστυχώς δεν λειτουργεί ακόμα για να το επιβεβαιώσω. Ίσως είναι νωρίς, ίσως είναι από αυτούς τους κωδικους που δεν ενημερώνονται και απλά κάποια στιγμή θα φτάσει Ελλάδα. Όταν έχω νεότερα θα σας πω.
Βέβαια επειδή συνεχίζω να λαμβάνω emails από Kickstarter για επόμενες παρτίδες κτλ. δεν έχουν αναφέρει καθυστέρηση για Ελλάδα. Οπότε δε νομίζω να στραβώσει κάτι. Λογικά όσα κομμάτια είναι για Ελλάδα, θα σταλούν μαζί ή σε πολύ κοντινές ημερομηνίες. Λίγη υπομονή ακόμα.
-
Τελικά και εμένα μου έστειλαν email από εκεί που λέει ο Μάνος. Μέσα στο email είχε δύο links, ένα του stone3pl το οποίο δεν λειτουργούσε και ένα του 17track το οποίο λέει ότι ο μύλος έχει αναχωρήσει από Γερμανία με προορισμό την Ελλάδα και ότι μάλλον θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ. Έυχομαι σε καμια εβδομάδα να έχουμε παραλάβει.
- dimach
- Όνομα: Αχιλλέας
- Μηχανή:: ECM Classika
- Μύλος:: Timemore Sculptor78s
- 2ος Μύλος:: Ascaso I2 mini
- Οι καφέδες μου:: round cup ,taf
Καλημέρα,το δικό μου tracking number είναι της DHL και φαίνεται στο tracking ότι είναι Γερμανία στο κέντρο αποστολής για εξωτερικό.
Τελευταία ενημέρωση 14/10.
Τελευταία ενημέρωση 14/10.
- Batman
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
Καλοριζικος φιλε!!
Να μας πεις τις εντυπωσεις σου!
Να μας πεις τις εντυπωσεις σου!
Καλησπέρα παιδιά!
Σήμερα τον παρέλαβα κι εγώ με ACS (μένω Κρήτη). Δεν πρόλαβα να φτιάξω καφέ, περιμένω αύριο όμως φρέσκους από Taf να ξεκινήσω δοκιμές.
Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται παρά πολύ καλή. Είναι σχεδόν εξολοκλήρου μεταλλικός (μόνο το hopper δεν είναι), έχει μαγνήτες στο καπάκι του hopper και στην βάση που κάθεται το δοχείο που πέφτει ο καφές. Με μαγνήτη κουμπώνει και ο ρυθμιστής άλεσης, τον οποίο μπορείς απλά να τραβήξεις και από πίσω έχει μια βίδα της οποία αλλάζοντας της θέση, μπορείς να αλλάξεις το που πέφτει το 0 στην ρύθμιση. Προσωπικά, χωρίς να έχω φτιάξει καφέ και να δω που κυμαίνονται τα νούμερα, την πήγα 2 θέσεις αριστερά ώστε όταν πάω στο 0, να ακούγονται τα μαχαίρια που βρίσκουν μεταξύ τους. Μου φαίνεται πιο λογικό έτσι. Δεν θα αλέσω ποτέ στο 0, αλλά θέλω να έχω όλες τις επιλογές από εκεί και πάνω. Τέλος ο μηχανισμός που έχει για τα fines, φαίνεται και ακούγεται πολύ στιβαρός.
Σε γενικές γραμμές οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Το μόνο αρνητικό θα έλεγα είναι ο ρυθμιστής των στροφών που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Λογικά δεν θα ασχολούμαι καθημερινά με αυτόν αλλά και πάλι, θα μπορούσε να είναι σε πιο εμφανές σημείο.
Σήμερα τον παρέλαβα κι εγώ με ACS (μένω Κρήτη). Δεν πρόλαβα να φτιάξω καφέ, περιμένω αύριο όμως φρέσκους από Taf να ξεκινήσω δοκιμές.
Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται παρά πολύ καλή. Είναι σχεδόν εξολοκλήρου μεταλλικός (μόνο το hopper δεν είναι), έχει μαγνήτες στο καπάκι του hopper και στην βάση που κάθεται το δοχείο που πέφτει ο καφές. Με μαγνήτη κουμπώνει και ο ρυθμιστής άλεσης, τον οποίο μπορείς απλά να τραβήξεις και από πίσω έχει μια βίδα της οποία αλλάζοντας της θέση, μπορείς να αλλάξεις το που πέφτει το 0 στην ρύθμιση. Προσωπικά, χωρίς να έχω φτιάξει καφέ και να δω που κυμαίνονται τα νούμερα, την πήγα 2 θέσεις αριστερά ώστε όταν πάω στο 0, να ακούγονται τα μαχαίρια που βρίσκουν μεταξύ τους. Μου φαίνεται πιο λογικό έτσι. Δεν θα αλέσω ποτέ στο 0, αλλά θέλω να έχω όλες τις επιλογές από εκεί και πάνω. Τέλος ο μηχανισμός που έχει για τα fines, φαίνεται και ακούγεται πολύ στιβαρός.
Σε γενικές γραμμές οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Το μόνο αρνητικό θα έλεγα είναι ο ρυθμιστής των στροφών που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Λογικά δεν θα ασχολούμαι καθημερινά με αυτόν αλλά και πάλι, θα μπορούσε να είναι σε πιο εμφανές σημείο.