Eureka Mignon Specialita
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 576
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Eureka Mignon Specialita
Καλορίζικος καλοταξιδος και καλά ασφαλή κοψίματα!!!
-
- Δημοσιεύσεις: 58
- Εγγραφή: Τετ Απρ 12, 2017 10:07 pm
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: nespresso
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Ascaso i1 mini
- Οι καφέδες μου:: Taf, cup10
Re: Eureka Mignon Specialita
Σας ευχαριστω, παιδιά. Ελπίζω πολλά και καλά κοψίματα μέχρι τον επόμενο που θα είναι ουσιαστική αναβάθμιση. Καλά να είμαστε και να ξοδεύουμε
Re: Eureka Mignon Specialita
στο samba ειναι σε προσφορα στα 365€
https://www.sambacafe.gr/product/eureka ... e-grinder/
https://www.sambacafe.gr/product/eureka ... e-grinder/
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Eureka Mignon Specialita
Επειδή έχασα την ρύθμιση του eureka mignon manuale και παιδευομαι να τον φέρω το σημείο 0 πως το καταλαβαίνουμε;
Γυρίζουμε σε λειτουργία τον μύλο με καφέ μέσα ή άδειο;
Υπάρχει κάποιο βίντεο για να ακούσουμε τον ήχο που κάνουν τα μαχαίρια μόλις ακουμπήσουν;
Πρώτα ήμουν μεταξύ 0.5 και κάτω από 1 για εσπρέσο.
Γυρίζουμε σε λειτουργία τον μύλο με καφέ μέσα ή άδειο;
Υπάρχει κάποιο βίντεο για να ακούσουμε τον ήχο που κάνουν τα μαχαίρια μόλις ακουμπήσουν;
Πρώτα ήμουν μεταξύ 0.5 και κάτω από 1 για εσπρέσο.
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Eureka Mignon Specialita
Εντάξει το βρήκα το 0 είναι στο 5.3 - 5.4 (-0.6, 0.7) περίπου. Τώρα θα πάω προς το 0?
Re: Eureka Mignon Specialita
Τον πήρα και εγώ τώρα με την προσφορά από το samba στα 340 και περιμένω να έρθει.
Χρειαζετε κάποια διαδικασία πριν τον δουλέψω?
Κάπου διάβασα ότι πρέπει να του περάσεις κάποια ποσότητα καφέ κιλά(?) καφέ για να στρώσουν τα μαχαίρια.
Επιπλέον λόγο της bf πήρα και 15 συσκευασίες σε κόκκους των 250gr σε καφέ από delmoco/kudu/taresso (κανένα 2μηνο θα μου κρατήσοουν)
Εκτός από το να τους βάλω καταψυξη έχουμε κάποιο άλλο tip?
Χρειαζετε κάποια διαδικασία πριν τον δουλέψω?
Κάπου διάβασα ότι πρέπει να του περάσεις κάποια ποσότητα καφέ κιλά(?) καφέ για να στρώσουν τα μαχαίρια.
Επιπλέον λόγο της bf πήρα και 15 συσκευασίες σε κόκκους των 250gr σε καφέ από delmoco/kudu/taresso (κανένα 2μηνο θα μου κρατήσοουν)
Εκτός από το να τους βάλω καταψυξη έχουμε κάποιο άλλο tip?
Re: Eureka Mignon Specialita
Τον εχω πλεον εδω και κανενα 2μηνο και εχω κοψει ~περιπου 4 κιλα.
Και εχω μερικες ερωτησεις για τους πιο "εμπειρους"->
α)Μεχρι τωρα κοβω μονο espresso και ειμαι στην ρυθμιση 2,3-1,7 (αναλογος τον καφε / καλαθακι -με σημειο μηδεν το -0,5-).
Εαν θελω να κοψω καφε για απλη καφετιερα φιλτρου που πρεπει να τον ρυθμισω?
-Στο περιπου προφανως-> να παει στο 5-6 η η πρεπει να φερω σβουρα τον επιλογεα 4 φορες?-
β)Καθε ποτε χρειαζετε καθαρισμα?Πρεπει να αγορασω καποιο χημικο/καθαριστικο?
γ)-Αν και σιγουρα δεν απεχει αρκετα η ωρα- Στα ποσα κιλα καφε χρειαζοντε αλλαγη τα μαχαιρια?
Off topic:
Επισης να αναφερω και μερικες "πατεντες" που εκανα στον μυλο μηπως και καποιος τις βρει χρησιμες->
1)Το hopper και το σιδεραρακι που ακουμπαμε το πορταφιλτερ τριζανε αρκετα.
Εβαλα λοιπον λιγο μαυρη ηλεκτρολογικη (μια λωριδα) ταινια στο πισω μερος του καπακιου του hopper και σταματησε το τριξιμο απο εκει.
Επισης εβαλα την ιδια ταινια στο κομματι του μεταλλου (που ακουμπαει το πορταφιλτερ) που τοποθετειτε "μεσα" στον μυλο και σταματησε και ο μεταλλικος συντονισμος.
2)Στην δικη μου περιπτωση με εργοστασιακο 51mm και funnel απο πανω δεν χωρουσε(λογο υψους) το πορταφιλτερ εκει που το ακουμπαμε.
Εαν ξεβιδωσουμε την "διχαλα" μπορουμε μετα να την ξαναβιδωσουμε αναποδα και ετσι μπορουμε να την ρυθμισουμε με αρκετα μεγαλυτερο ανοιγμα
Και εχω μερικες ερωτησεις για τους πιο "εμπειρους"->
α)Μεχρι τωρα κοβω μονο espresso και ειμαι στην ρυθμιση 2,3-1,7 (αναλογος τον καφε / καλαθακι -με σημειο μηδεν το -0,5-).
Εαν θελω να κοψω καφε για απλη καφετιερα φιλτρου που πρεπει να τον ρυθμισω?
-Στο περιπου προφανως-> να παει στο 5-6 η η πρεπει να φερω σβουρα τον επιλογεα 4 φορες?-
β)Καθε ποτε χρειαζετε καθαρισμα?Πρεπει να αγορασω καποιο χημικο/καθαριστικο?
γ)-Αν και σιγουρα δεν απεχει αρκετα η ωρα- Στα ποσα κιλα καφε χρειαζοντε αλλαγη τα μαχαιρια?
Off topic:
Επισης να αναφερω και μερικες "πατεντες" που εκανα στον μυλο μηπως και καποιος τις βρει χρησιμες->
1)Το hopper και το σιδεραρακι που ακουμπαμε το πορταφιλτερ τριζανε αρκετα.
Εβαλα λοιπον λιγο μαυρη ηλεκτρολογικη (μια λωριδα) ταινια στο πισω μερος του καπακιου του hopper και σταματησε το τριξιμο απο εκει.
Επισης εβαλα την ιδια ταινια στο κομματι του μεταλλου (που ακουμπαει το πορταφιλτερ) που τοποθετειτε "μεσα" στον μυλο και σταματησε και ο μεταλλικος συντονισμος.
2)Στην δικη μου περιπτωση με εργοστασιακο 51mm και funnel απο πανω δεν χωρουσε(λογο υψους) το πορταφιλτερ εκει που το ακουμπαμε.
Εαν ξεβιδωσουμε την "διχαλα" μπορουμε μετα να την ξαναβιδωσουμε αναποδα και ετσι μπορουμε να την ρυθμισουμε με αρκετα μεγαλυτερο ανοιγμα
Re: Eureka Mignon Specialita
Καλο ειναι καθε 3 με 4 κιλα να τον καθαριζεις .Τον ανοιγεις και καθαριζεται πανευκολα' δες και κανενα βιντεακι.
Τα μαχαιρια κρατανε 200 με 250 κιλα καφε
Τα μαχαιρια κρατανε 200 με 250 κιλα καφε